AfterPartyJam - het muzikaalste avondje uit!

AfterPartyJam is een avontuurlijke kruising tussen ‘n open jamsessie en een optreden van een gelegenheidsband, sinds 2001 elke maand te beleven rondom Alkmaar.

spacer
  • Multi-instrumentalist Herman de Jager nodigt ten minste drie muzikanten uit voor zang, bas, drums, percussie, toeters en gitaar of toetsen, bij elkaar de huisband van die maand. Deze eenmalige huisband bestaat uit fijne mensen uit verschillende muzikale hoeken die elkaar niet of nauwelijks kennen.
  • De zanger(es) kiest zelf acht te spelen liedjes; Herman draagt nog twee extra songs aan als uitdaging voor de zanger(es).
  • Deze 10 songs zijn voor het grootste gedeelte min of meer bekende nummers, die het publiek meteen mee kan zingen. De set is divers, dus zowel intiem als heftig, rock, soul, reggae & funk, oud en nieuw.
  • Herman zet de MP3'tjes op een speciale site die alleen voor huisbandleden toegankelijk is. Iedereen zoekt zijn eigen partijen uit, waarbij we uitgaan van de toonsoort zoals die op de opname te horen is, tenzij de vocalist uitdrukkelijk anders aangeeft.
  • Op de dag zelf verzamelen we om 20u. We bouwen op & doen om 21u een soundcheck.
  • De huisband opent rond 22u de AfterPartyJam met een inspirerende set van 8 nummers, waarin letterlijk de toon gezet wordt voor de rest van de avond en het publiek wordt opgewarmd.
  • Na deze set is het podium open voor muzikanten uit het publiek die spelen over de spullen van de huisband. Ze worden door Herman aan elkaar gekoppeld en gaan na maximaal twee liedjes/jams weer allemaal van het podium af om plaats te maken voor de volgende. Herman fungeert als spreekstalmeester.
  • De muzikanten van de huisband vullen waar nodig de open plekken op het podium in.
  • De huisband sluit de avond rond 01u30 af met de twee nog niet gespeelde nummers.

De APJ vindt plaats op de eerste vrijdag van de maand. Het is elke keer weer verrassend: welke liedjes worden er gespeeld? Wie zitten er in de huisband? Wie komt er jammen? Wat voor combinaties worden er gemaakt? Alles kan, alles mag! Daardoor speelt iedereen altijd met veel plezier, voor een volle zaal, met zowel profs als amateurs, van rookies tot veteranen.

Meedoen? Vragen? Suggesties? E-mail de organisatie!