Afval Karton ☑️ 12 VERBAZENDE FEITEN

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook sorteert, er zal steeds restafval blijven bestaan. Poog deze afvalstroom zo beperkt toevallig te bewaren en je zult zien dat dit economisch gunstig is. Via afval heel veel mogelijk te sorteren, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, blijft er dus minimaal toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afval Karton

Kies van de meest uitgebreide aanbod afvalcontainers en koop het beste afvalcontainer geschikt voor je overblijvend afval. In het restafvalcontainer gooi je reeds de niet-recyclebare afvalstoffen die je niet verder extra kan verdelen. Karton/karton, swill, en glas horen geen in de de restafvalcontainer. Tevens betreffende PMD verdelen bezitten wij de juiste juiste container.

Wat is Ondernemingsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam voor ieder afvalstromen die binnen firma’s ontstaan. Dit afvalstromen zouden dikwijls gescheiden ingezameld geraken. Het is verbeterd aangaande de milieu en het portemonnee.

Wat mag er binnen ondernemingsafval?

Hoe uitstekend je je afvalstoffen tevens scheidt, er zal altijd restafval aanwezig zijn. Probeer deze afvalstroompje zo klein mogelijk te bewaren en je gaat opmerken dat dit economisch voordeelgevend is. Met vuil heel veel eventueel te sorteren, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er dus minimaal toevallig restafval over. Binnen de restafvalcontainer gooi je al het het niet-recyclebare afval dat je geen extra kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, PMD en vensterglas horen niet thuis binnen het restafvalcontainer.

Is scheiden verdelen van ondernemingsafval verplicht?

Je wordt gedwongen afvalstromen zoveel toevallig te sorteren. In de Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel de bedoeling beschreven goederen weer te gebruiken indien het kan.

Wat kost een container een container voor afvalcontainer bedrijfsafval?

De tarieven prijzen voor de afvalcontainers zijn hangt af van het afvalstroom, de afmeting van container en hoevaak hoevaak de container rolcontainer geledigd moet worden. U vindt je alle prijzen op tarievenpagina.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met containers van ons kun je papier, ruiten, organisch afval en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met gemengd afval containers

In elke organisatie komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons bestel je eenvoudig en vlug een van de verschillende soorten vuilcontainers. Wij brengen hem zonder kosten in 24 uur in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de verwijdering. Onze scherpe prijzen zie je direct tijdens het bestelproces. Praktisch, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Algemeen afval is door zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te ophalen, reduceer je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even voort. Of bestel direct jouw restafval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos passende inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook opteren voor een metalen afvalcontainer. Een stalen afvalcontainer is hufterproof en brandbestendig, praktisch als de bak op een algemene plaats staat. Je gaat uit meerdere volumematen. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je noodzaak. Ook geef je zelf aan hoe vaak jouw bak(ken) ontdaan moeten zijn. Een algemeen afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de 12 omvangrijke actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de opwekking van hernieuwbare kracht. Restafval schijnt dan misschien nutteloos, dat is het daarom niet! De afvalsector produceert maar liefst 20% van de groene energieopwekking.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaalresten er geëxtraheerd die hun pad vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een nuttige bestemming. Deze zwarte korrelachtige assen worden ingezet voor het aanvullen of creëren van straten. Spijtig genoeg komen er ook diverse gevaarlijke stoffen los tijdens de verbranding die in bepaalde of geringere mate desondanks in het leefomgeving belanden. Om die reden moeten we blijven proberen naar zo min mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Afval Karton:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container start bij ons, het adres voor een gemakkelijke en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige lijst vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de ideale partner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. We zorgen voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container eenvoudig naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw personeel, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De containers dichten adequaat af zodat er geen plagen bij het vuilnis kan. Tevens kan afvalgeur niet ontkomen uit de container.

De prijzen van een container op wielen huren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak dit wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een té ruime container.

Je betaalt enkel voor een leging die echt nodig hebt is
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de container wanneer deze maar halfvol is. Met onze dienstverlening besluit je zelf hoe vaak de container wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze maximale containers op wielen verschaffen zelfs plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier afgevoerd

Met ons wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo dienen geheime documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen zeker dat geheime documenten op de correcte manier worden afgebroken.

Redenen een container op wielen huren bij ons?

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We bieden een passende oplossing voor ieder soort vuilnis en voor ieder onderneming. Bovendien werken wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan verrichten wij dat. Ook extra ophalingstijden zijn niet issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afval Karton

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zes niveaus.

Hoe hoger op de ladder, hoe duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa vuilnis in jouw algemeen afval container te verlagen, etappe 1. Dit bereiken wij door te adviseren over verdelen bij de afkomst. Want puur aparte afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen optie? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Fase 5 en 6 trachten wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is ongunstig voor het milieu en draagt niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Typen en kosten zakelijk afval en gemengd afval verwerking

De volume voor een restafvalcontainer varieerd van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je mag selecteren voor een gunstige synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om bij te bepalen die maat het beste bij je aansluit? Neem dan snel verbinding op met één van onze deskundigen. Dankzij onze jarenlange ervaring met afvalsoorten begrijpen wij precies wat je benodigd hebt. En verlang je eenmalig een meer lediging of gewoonlijk een maatje grotere? Dan is deze natuurlijk ook geen issue!

De kosten van de bakken wisselen per afvalcategorie, grondstof en capaciteit. Je least bij ons steeds tegen de laagste prijzen. Restafval is één van de kostbaardere afvalstromen. Dit voortvloeit, gelijk we bespraken, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs zie je bij ons exact waar je aan toe bent. In ons simpele bestelproces staat duidelijk wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een andere rolcontainer neerlegt. Wij achten het cruciaal dat dit aspect helder is. Zo kom je later nooit voor nare verrassingen te liggen.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Afval Karton

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier prima recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, want we vermelden al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Ja:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en karton, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele soorten papierafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, kranten en magazines. Ernstig besmet papier kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Laat een afvalcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes apart verzamelen. Je hebt de optie uit een heel divers aanbod met afvalcontainers tussen 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papier en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je document en karton vind je op ons. We hebben een landelijke bereik en je hebt een brede selectie tussen kunststof en metalen containers. Een metalen container is geschikt als de afvalcontainers buitenshuis staan, of vernieling aan de loer staat. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte grootte. Vervolgens beslis je op welke manier vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Papier kan zelfs zeven maal gerecycled worden. Ook in je beurs bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk inzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat je document- en karton op de aller efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en ingezet voor basis voor nieuw producten. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande van organisch afval, zoals (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschalen, patat, gebak, groenten en fruit en melkproducten. Met name bij horecagelegenheden komen deze afvalsoorten beschikbaar, echter tevens in kantoren mag je je organisch afval scheiden. Je bespaart beduidend op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit extra recyclebaar afval als je denkt! Onopgemerkt bestaat één groot deel van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart uit je overige afvalsoorten in te verzamelen, zitten je containers minder snel gevuld. Daarnaast ligt het scheiden van je afval tevens beter voor het de milieu. PMD mag immers hergebruikt zijn. Daardoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, jouw PMD wordt namelijk één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Afval Karton

{service1)

Bij ontdek je altijd een geschikte afvalcontainer voor je PMD. We bieden verschillende kunststof rolcontainers , zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze snelle, kosteloze bezorging en landelijke dekking, heb je in 24 uren jouw afvalcontainer op de verlangde locatie staan. Je bepaalt zelf het verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak de container geledigd dient te worden. Op deze manier weet je daarom vast waar je je vuilnis steeds weg kunt en waar je meewerkt aan een verbeterde milieu via jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel uw goedkope afvalcontainer(s)!

Zo wordt PMD bewerkt

Door je PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD container, kan het optimaal gerecycled worden. Dat is essentieel, want wij belasten het milieu minder minder indien wij afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met speciale technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. Het overgebleven plastic wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Schuimplastic Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Hard) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek etc.)
 • Shopper tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen inclusief chemische symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Pakketten inclusief of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend materiaal is gestopt Afzonderlijk doosjes of ander papier
 • Verpakking inclusief chemische materialen
 • Glasscherven

Des te meer vuilnis je sorteert, des te beter dat het zal zijn voor de milieubescherming en ook jouw portemonnee. Glas is één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om scheiden zijn. Glasscherven bestaan uit flessen, potten en glasscherven. Zonder te splitsen pakt het glasafval door de volume en ook gewicht heel veel plaats bij het bedrijfsafval op. Je kunt dus heel besparen in jouw afvalkosten. Het is bovendien volledig om te recyclen. Daarnaast kost het heel veel minder energie dan glazen te produceren uit verse grondstoffen.

Komt daar bij jouw onderneming heel veel glasafval vrij, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is een container voor glas onmisbaar. Bezit jij wisselende periodes qua drukte? wij werkt met flexibele overeenkomsten waardoor je het aantal bakken eenvoudig aanpast.

De juiste bak voor glasafval

Bestel de beste containers voor je glasafval op ons. Je hebt de keuze uit een container met tweehonderdveertig liters en ook van 900 liters. Er is reeds één container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en ook dit wordt kosteloos geplaatst. Afhankelijk van de de glasafval kies jij hoe vaak ons het bak komen legen. wij leveren de meest voordelige service.

Zo wordt glas verwerkt

Het kost heel veel energie voor het glas te produceren van verse grondstoffen. Glasverval is echter echter één goede grondslag. Daar zitten meestal ongeveer 50% oudere glazen binnen nieuw glas. Bij de bewerken doen wij onderscheid onder wit, bruine, groene en gemengd glazen. Ook worden kurken en ook dekseltjes verwijderd. Via glas om te hergebruiken, kunnen er bij een veel lagere temperatuur glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces dus. Heb jij vraagstukken? Bekijk het veelgestelde vragenlijst of neem contact op.

Wat is mag wel er bij het het glasverval?

Wel:

Leeg glasverval die gefungeerd heeft als verpakking

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallend jenever kruiken, bordjes, koppen, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken etc. vallend binnen vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw archief dienen beschermd en ook in een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging zou jij daarom best uitstekend organiseren. De afgesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen tijdens een veilig proces van verzameling en vernietiging van jouw archief. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten zullen discreet vervoerd. Zo heeft je 100% zekerheid dat jouw archief beschermd vernietigt is. Na vernieling zullen de restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat je jouw dossiers niet in de het papierbak wil gooien. Enkele papieren bevatten geheime informatie en dus best vernielt worden. Waarschijnlijk gebruik hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van grote aantallen archief is echter echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig een grote hoeveelheid vuil in de het vorm van geheim papier? Kies dan voor het archiefvernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan een gesloten rolcontainer.

Deze container bevat een spleet waarin het document exact erin . Wanneer het papieren al in de bak zijn, krijgt ze meer bij handen. Onze chauffeur komt eens zoveel tijd langs om de container legen en het documenten plekke vernielen binnen onze truck. Ook dit werkt door middel van een afgesloten systeem waarbij het container door de vrachtwagen zelf wordt opgetild en opengemaakt. Het inhoud wordt daarna direct vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je jouw vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van ons. Door het klep in het deksel kan jij het papieren in het container werpen. Jij heeft de keuze van diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw behoefte kiest je de gewenste frequentie van lediging. Omdat jouw dossier niet op het transport is, loopt je niet risico dat er iets met je geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor je archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De inzameling van jouw dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier worden ingezameld en verwoest.