Afvalcontainer Foutmelding ✔️ 7 SIMPELE GEHEIMEN

Snel en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook sorteert, er zal steeds overblijvend afval aanwezig bestaan. Tracht dit afvalstroompje heel beperkt eventueel te behouden en je zult zien dat dit financieel gunstig is. Via vuil dus mogelijk toevallig te verdelen, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er heel zo weinig eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalcontainer Foutmelding

Kies uit bij het grootste meest uitgebreide aanbod containers en bestel de beste beste container geschikt voor je restvuil. Binnen het container gooi je al het niet onrecyclebare afval welke je niet verder meer kan scheiden. Karton/karton, swill, en vensterglas passen niet binnen de rest afvalcontainer. Tevens omtrent PMD scheiden beschikken we het geschikte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is de algemene benaming voor elke afvalstromen die bij ondernemingen voortkomen. Dit stromingen kunnen vaak afzonderlijk ingezameld worden. Dat is goed betreffende het natuur en de portemonnee portemonnee.

Wat mag er binnen bedrijfsafval?

Hoe goed je je afvalstoffen tevens verdeelt, er zal telkens restvuil voortdurend zijn. Probeer het afvalstroompje dus beperkt mogelijk te behouden en je zult zien dat deze financieel voordelig is. Door vuil zo veel toevallig te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, blijft er dus zo weinig mogelijk overblijvend afval over. In de afvalcontainer gooi je je al het niet-recyclebare afvalstoffen dat je niet verder verder kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en ruiten thuishoren niet binnen de container.

Is het scheiden scheiden van bedrijfsafval verplicht?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel toevallig te verdelen. In het landelijk Algemeen Afvalbeheersing (LAP3) staat de bedoeling beschreven goederen opnieuw te gebruiken indien dat het mag.

Wat kost een container een container rolcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven tarieven voor de afvalcontainers afhankelijk hangt af van de stroom van afval, de grootte grootte van de rolcontainer alsook hoe vaak de container geleegd dient zijn. U vindt je alle kosten op de.

Welk aard afval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je karton, ruiten, swill en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor veilige bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook voor dit kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met restafval containers

In elke organisatie komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij ons neem je gemakkelijk en vlug een van de talloze typen vuilcontainers. Wij bezorgen hem gratis in een etmaal in geheel Nederland. Je betaald alleen voor de leegmaken. Onze scherpe kosten zie je gelijk tijdens het aankoopproces. Handig, want dan kun je direct zien of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Algemeen afval is door zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes gescheiden in te ophalen, reduceer je de aantal restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je verlangen aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even verder. Of koop direct jouw restafval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos passende ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook gaan voor een ijzeren afvalcontainer. Een metalen rolcontainer is hufterproof en brandwerend, praktisch als de container op een openbare plaats staat. Je selecteert uit verschillende inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je noodzaak. Ook geef je zelf aan hoe vaak jouw container(s) ontdaan moeten geraken. Een gemengd afval container wordt kosteloos bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de 12 omvangrijke actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de productie van duurzame energie. Algemeen afval lijkt dan eventueel nutteloos, dat is het echter niet! De afvalbranche voorbrengt maar zowaar 20% van de groene energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische krachten worden de resterende metalen er uitgehaald die hun route voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een functionele bestemming. Deze donkere korrelige resten worden gebruikt voor het ophogen of creëren van verkeerswegen. Helaas komen er ook allerlei gevaarlijke stoffen los in de verbrandingsproces die in minstens of kleinere mate toch in het milieu belanden. Om die reden moeten we blijven zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Afvalcontainer Foutmelding:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de kans om tegen de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze praktische lijst vind je snel de container die je nodig hebt. Bovendien verhuur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale partner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij zorgen voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze conform een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste manier af te voeren. Handig voor je personeel, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig plastic of metaal. De containers sluiten adequaat af zodat er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Tevens kan afvalgeur geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee dit wordt geleegd. Het installeren van de container op wielen is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een te grote container.

Je betaald alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de container als deze slechts halfgevuld is. Bij ons besluit je zelf de frequentie waarmee de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste bak is geschikt voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen verschaffen zelfs plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw afval op de correcte manier afgevoerd

Bij onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat vertrouwelijke documenten op de correcte manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen huren via ons? Aangezien wij bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij leveren een passende uitkomst voor elk type vuilnis en voor ieder bedrijf. Bovendien werken wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra container op wielen te plaatsen, dan verrichten we dat. Tevens extra ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 uur
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Afvalcontainer Foutmelding

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een standaard op het terrein van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit 6 stappen.

Hoger op de hiërarchie, des te ecologischer de verwerking. Zo proberen wij samen met jou de massa afval in jouw gemengd afval container te verminderen, etappe 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over sorteren bij de bron. Want ongemengd afzonderlijke afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Etappe 5 en 6 trachten wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en neemt deel niet bij aan een kringloop systeem.

Soorten en kosten zakelijk afval en restafval verwijdering

De capaciteit voor een gemengd afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je kunt kiezen voor een gunstige kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om bij te bepalen wat maat het goed bij je past? Neem dan snel verbinding op met een van onze experts. Met onze vele jaren ervaring met afvalstromen kennen wij precies wat je vereist hebt. En wil je een keer een aanvullend lediging of standaard een maatje groter? Dan is deze natuurlijk ook geen enkel kwestie!

De kosten van de bakken wisselen per afvalstroom, grondstof en volume. Je verhuurt bij ons steeds tegen de meest voordelige tarieven. Algemeen afval is een van de kostbaardere afvalstromen. Dit komt, als we noemden, door zijn milieu-impact. Gelukkigerwijs vind je bij ons precies voor wat je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelmethode staat overtuigend wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een verschillende bak aftikt. Wij vinden het essentieel dat dit aspect helder is. Op deze manier ben je naderhand nooit voor nare verrassingen te liggen.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalcontainer Foutmelding

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Op het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je beurs, omdat we schreven al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Gelijk je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct herkenbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene typen papierafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild document kan je liever niet in de papierbak werpen. Plaats een afvalcontainer zetten, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk gescheiden inzamelen. Je hebt de keuze tussen een zeer divers aanbod met containers van 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en karton vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een ruime selectie tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een metalen afvalcontainer is geschikt als de containers buiten staan, of vernieling aan de loer staat. Selecteer, naargelang van je behoefte, de meest geschikte grootte. Vervolgens bepaal je op welke manier frequent je container(s) geleegd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Papier kan wel 7 keer hergebruikt worden. Tevens in jouw portemonnee scheelt het beduidend als je deze afvalsoort apart verzamelt. Je mag er bij ons op vertrouwen dat jouw papier- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en ingezet voor basis voor nieuwe artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heeft u nog steeds vragen? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem contact op.

Swill

Swill bestaande van biologisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk aan piepers, broden, deegwaren, dranken, eierschalen, frites, taart, groenten en fruit en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze soorten afvalstromen beschikbaar, maar tevens in kantoor kunt je je biologisch afval scheiden. Je spaart beduidend op afvalverwijderingskosten als je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer met restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit extra recyclebaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat één omvangrijk gedeelte uit ondernemingsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen behoren stuk voor stuk tot hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalsoorten in te verzamelen, geraken je containers minder snel snel gevuld. Bovendien is het apart houden uit uw afval ook goed voor het het omgeving. PMD mag namelijk hergebruikt worden. Daardoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, jouw PMD is immers één grondstof!

De juiste container voor het PMD en Afvalcontainer Foutmelding

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. We leveren diverse kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis bezorging en landelijke bereik, heeft je in 24 uur je afvalcontainer op de gewenste plek geplaatst. Je beslist zelf het gewenste inhoudsmaat en hoe frequent de afvalcontainer geleegd dient te worden. Op deze manier ken je daarom zeker dat je je vuilnis altijd kwijt kan en waar je bijdraagt aan een verbeterde milieu door je vuilnis te scheiden. Bestel vlug uw voordelige container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via je PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD container, mag het optimaal gerecycled worden. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving veel als wij afvalstoffen hergebruiken. Van je hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om vervolgens hergebruikt te worden. De overgebleven plastic wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stevig) plastic waaronder speeltjes
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (bakken, druiprek en dergelijke)
 • Boodschappentas boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemische teken (antitranspirant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen met vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander materiaal zit geplaatst Los karton ofwel verschillend papier
 • Pakket met chemische stoffen
 • Glasafval

Hoe meer afval je scheidt, des te beter dat zal zijn voor de milieu en jouw portemonnee. Glaswerk is een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig om scheiden is. Glasscherven bestaan uit flesjes, potjes en ook glasscherven. Zonder om splitsen pakt het door het volume en ook gewicht heel veel plaats bij het afval van het bedrijf op. Je kunt daarom heel uit besparen op je afvalkosten. Het glas is ook tevens compleet om te recyclen. Ook kost het recyclen veel minder kracht in vergelijking met glazen om te maken van verse grondstoffen.

Komt daar bij jouw bedrijf heel veel glasafval los, zoals bij de horeca, dan is één container voor glas onmisbaar. Bezit jij wisselende tijdsperioden qua drukte? wij werkt met aanpasbare contracten waardoor jij de aantal bakken makkelijk aanpast.

Het geschikte bak voor glasafval

Koop het meest geschikte containers voor het jouw glasverval bij onze dienst. Je hebt de keuze uit keuze uit een container met tweehonderdveertig liters en ook van 900 liters. Er is reeds één glascontainer vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt kosteloos neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid glasafval kies jij hoe frequent wij het container zullen komen legen. ons biedt de meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier worden het glas verwerkt

Het kost kost veel kracht om het glas om te produceren uit nieuwe materialen. Glasverval is echter daarentegen één prima grondslag. Er zit gewoonlijk circa 50% oud glas in nieuw glazen. Tijdens de bewerken doen we verschil onder blank, bruin, groene en ook bont glazen. Ook worden kurken en ook dekseltjes verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kunnen er zijn bij een veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces . Heb jij vragen? Bekijk het veelgestelde vragenlijst of neem neem contact op.

Wat is mag wel er bij het het glasverval?

Wel:

Lege glasafval die gediend had als verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porselein. Hieronder vallend kruiken, borden, kopjes, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers dienen beschermd en in een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging kan je daarom beter uitstekend organiseren. Het afgesloten rolcontainer van onze dienst helpen tijdens een beschermd proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten zullen vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heeft je 100% zekerheid dat je je dossiers beschermd vernietigd zijn. Na vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het begrijpelijk dat jij je dossiers niet in de de papiercontainer wil gooien. Enkele documenten bezitten geheime gegevens en kunnen daarom beter vernietigd . Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van grote aantallen dossiers is zeer tijdrovend en omslachtig. Heb jij frequent veel vuil in de de vorm van vertrouwelijk papier? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van onze dienst U. U krijgt een afgesloten rolcontainer.

Deze bak heeft een spleet waar het document precies doorheen past. Wanneer de documenten al binnen het bak zijn, krijgen niemand ze meer in handen. Onze chauffeur komt eens de tijd langs om de container te ledigen en de documenten ter plaats vernietigen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert door middel van een afgesloten mechanisme waarin de bak door het vrachtwagen zelf is opgetild en opengemaakt. Het inhoud wordt daarna meteen vernietigd.

De juiste container voor archiefvernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je jouw vertrouwelijke papieren veilig in de afgesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klepje in de deksel kan jij het papieren in de bak werpen. Je heeft de selectie van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je noden kiest jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat jouw archief niet op het vervoer gaat, loopt jij niet gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke documenten gebeurt. Je kunt voor jouw archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De inzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is zeer goed te hergebruiken en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat je dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en vernietigd.