Afvalcontainer Huishoudelijk Afval Bestellen Rouwmaat ➡️ 8 BEWEZEN FEITJES

Snel en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe goed je je afvalstoffen ook scheidt, er zal telkens restafval voortdurend bestaan. Poog het afvalstroompje dus minimaal eventueel te houden en je gaat merken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Met vuil dus mogelijk toevallig te sorteren, zoals documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er heel min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalcontainer Huishoudelijk Afval Bestellen Rouwmaat

Selecteer van de ruimste aanbod rolcontainers en bestel de de beste beste container geschikt voor je overblijvend afval. In de de restafvalcontainer gooi je al het niet niet te recyclen afvalstoffen welke je geen extra kan scheiden. Papier/karton, voedselafval, en glas passen geen in het container. Tevens betreffende PMD verdelen bezitten we de juiste correcte container.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam voor elke afvalstromingen dat bij bedrijven ontstaan. Dit afvalstromen zouden dikwijls apart opgehaald geraken. Dat is verbeterd voor de milieu en het geldtas.

Wat is toegestaan er binnen zakelijk afval?

Op welke manier prima je je afvalstoffen ook sorteert, er zal er telkens restafval voortdurend zijn. Probeer dit afvalstroom zo minimaal eventueel te houden en je gaat opmerken dat het economisch gunstig is. Met afval zo veel toevallig te sorteren, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er heel zo weinig eventueel restvuil over. In de de rest restafvalcontainer gooi je reeds het niet onrecyclebare afval die je geen meer kan sorteren. Documenten/karton, voedselafval, PMD en glas thuishoren niet thuis binnen de container.

Is het scheiden verdelen van zakelijk afval verplicht?

Je wordt gedwongen afvalstromen zoveel eventueel te sorteren. Binnen het landelijk Algemeen Afvalmanagement (LAP3) staat het het doel doel beschreven artikelen opnieuw te aanwenden als dat het kan.

Wat kost een container afvalcontainer bedrijfsafval?

De tarieven prijzen van rolcontainers zijn afhankelijk afhankelijk van de stroom van afval, de omvang van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de container geledigd rolcontainer geledigd dient geraken. Jij vindt ieder kosten op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met emmers van ons kun je documenten, ruiten, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met restafval containers

In elke onderneming komt restafval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons bestel je snel en vlug een van de vele varianten vuilcontainers. Wij leveren hem kosteloos gedurende een dag in geheel Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende tarieven zie je direct tijdens het bestelproces. Handig, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te ophalen, verklein je de aantal restafval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets extra uitleg? Lees dan even verder. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos juiste inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container huren, maar ook gaan voor een ijzeren vuilcontainer. Een ijzeren rolcontainer is hufterproof en brandwerend, nuttig als de bak op een algemene locatie staat. Je kiest uit meerdere groottes. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) geledigd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt gratis bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de dozijn omvangrijke actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval opgebrand voor de opwekking van duurzame kracht. Gemengd afval lijkt dan wellicht zonder waarde, dat is het daarom niet! De afvalsector levert maar zowaar twintig procent van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de laatste metaaldeeltjes er verwijderd die hun route vervolgen naar de metaalhergebruik. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een functionele doel. Deze gitzwarte korrelige assen worden gebruikt voor het aanvullen of bouwen van wegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke substanties vrij tijdens de verbranding die in minstens of geringere mate desondanks in het leefomgeving terecht komen. Daarom moeten we volhouden met zoeken naar zo min mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Afvalcontainer Huishoudelijk Afval Bestellen Rouwmaat:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. We leveren de mogelijkheid om voor de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door ons praktische lijst vind je snel de container die je vereist zal hebben. Bovendien verhuur je door ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en komen deze conform een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plaats, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Handig voor je werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig plastic of metaal. De bakken dichten adequaat af waardoor er niet ongedierte bij het vuilnis kan. Tevens kan afvalgeur niet ontsnappen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer huren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee dit wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nimmer voor een te grote container.

Je betaalt enkel voor een lediging die echt nodig hebt is
Het is jammer om te betalen voor het legen van de container als deze slechts halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel ons land. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst plek voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten veilig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden afgebroken.

Redenen een container op wielen huren via ons?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Omdat we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij bieden een geschikte uitkomst voor ieder soort afval en voor elk onderneming. Daarnaast functioneren wij heel soepel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan verrichten we dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Afvalcontainer Huishoudelijk Afval Bestellen Rouwmaat

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een norm op het gebied van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zestal niveaus.

Hoger op de ladder, hoe duurzamer de behandeling. Zo trachten wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid rommel in jouw restafvalcontainer terug te dringen, etappe 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over verdelen bij de oorsprong. Want puur afzonderlijke afvalsoorten worden zo veel als mogelijk hergebruikt, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen optie? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Fase 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het natuur en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Categorieën en kosten ondernemingsafval en gemengd afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieerd van tweehonderdveertig liter tot wel 2500 liter en elk daar ertussen. Je kan kiezen voor een betaalbare kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het lastig om bij te ramen welke grootte het goed bij je past? Pak dan even verbinding op met één van onze specialisten. Dankzij onze vele jaren kennis met afvalsoorten weten wij exact wat je benodigd hebt. En verlang je eenmalig een meer lediging of gewoonlijk een grootte groter? Dan is dat vanzelfsprekend ook geen kwestie!

De tarieven van de containers verschillen per afvalcategorie, grondstof en literinhoud. Je huurt bij ons altijd tegen de laagste prijzen. Algemeen afval is één van de prijzigere afvalstromen. Dit ontstaat, zoals we bespraken, door zijn effect op het milieu. Gelukkig genoeg vind je bij ons precies waarvoor je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelmethode is aangegeven duidelijk wat je voor een gemengd afval container of een verschillende rolcontainer aftikt. Wij achten het essentieel dat deze informatie transparant is. Hierdoor kom je naderhand nooit voor onaangename onthullingen te staan.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalcontainer Huishoudelijk Afval Bestellen Rouwmaat

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier goed recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Enkel een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, want we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Zoals je ziet zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Ja:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele soorten papierafval, denk aan verpakkingen, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar besmet document kan je beter niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk apart inzamelen. Je krijgt de optie uit een erg uitgebreid aanbod van containers van 240 en 2400 liter.

De juiste container voor Papier en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We beschikken over een landelijke bereik en je krijgt een ruime keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt als de containers buitenshuis geplaatst zijn, of vandalisme aan de horizon ligt. Selecteer, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geleegd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier behandeld

Papier kan wel 7 maal gerecycled worden. Tevens in je portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je mag er bij ons op rekenen dat je papier- en papier in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en ingezet als basis tot nieuwe artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog steeds vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat van biologisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk aan aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschelpen, patat, gebak, groenten en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecazaken komen deze soorten afvalsoorten vrij, echter tevens in kantoor mag je jouw organisch afval scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk uit extra recyclebaar vuilnis als je denkt! Ongemerkt bestaat een groot deel uit bedrijfsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart van je overige afvalstromen te verzamelen, zitten je containers minder snel gevuld. Daarnaast is het apart houden van uw vuilnis tevens goed voor het milieu. PMD mag namelijk hergebruikt worden. Hierdoor moeten er geen enkele vers grondstoffen ontgonnen te worden voor nieuwe artikelen te maken, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Afvalcontainer Huishoudelijk Afval Bestellen Rouwmaat

{service1)

Bij ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. We leveren verschillende plastic afvalcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, kosteloze levering en landelijke dekking, heb je in 24 uren jouw container op de verlangde plek staan. U bepaalt zelfstandig het gewenste capaciteit en hoe vaak het container geleegd dient te worden. Op deze manier weet je dus zeker waar je je vuilnis altijd weg kunt en dat je bijdraagt voor een verbeterde milieu door jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Door je PMD apart in te verzamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dat is essentieel, omdat wij belasten het milieu veel als wij afval recycleren. Van jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons uit het afval gezeefd om daarna hergebruikt te worden. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en gomballen) (Hard) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek enzovoort)
 • Shopper tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemisch symbool (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten inclusief vla- ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin verschillend materiaal is gestopt Los doosjes ofwel ander papier
 • Verpakking inclusief chemische stoffen
 • Glasafval

Des te meer afval je scheidt, hoe beter dat het zal zijn voor het milieu en je portemonnee. Glaswerk is een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te scheiden is. Glasscherven bestaat van flesjes, potjes en scherven. Zonder het om splitsen neemt het door het ruimte en ook massa veel ruimte in het bedrijfsafval op. Je kunt daarom flink uit besparen in je afvalkosten. Het glas is ook tevens volledig te recyclen. Daarnaast verbruikt het veel kleiner kracht dan glazen te produceren van nieuwe materialen.

Komt daar bij jouw onderneming veel glas los, zoals bij de horeca, dan een glascontainer essentieel. Heb je wisselende tijdsperioden qua drukte? ons werkt samen met flexibele overeenkomsten waardoor jij de aantal containers makkelijk verandert.

Het juiste bak voor glas restafval

Koop het meest geschikte bakken voor je glasverval op onze dienst. Jij heeft de selectie uit één bak met tweehonderdveertig liter en ook met negenhonderd liter. Er is al een glascontainer vanaf €13 per maand en deze worden gratis geplaatst. Afhankelijk van de afval kies jij hoe frequent ons het container komen legen. wij leveren het voordeligste dienstverlening.

Op deze manier worden glas verwerkt

Het veel energie om het glas te maken van verse materialen. Glasafval is daarentegen één goede basis. Daar zit gewoonlijk ongeveer 50% oudere glazen in nieuwe glazen. Tijdens de verwerken maken we verschil onder wit, bruine, groene en ook gemengd glas. Daarnaast worden kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door het glas om te hergebruiken, kan er bij een veel kleinere temperatuur glas gemaakt worden. Een minder milieubelastend en verantwoord proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of verbinding op.

Wat mag wel er bij het de glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasafval die gediend had als verpakking

NIET:

Keramiek, steen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruiken, bordjes, kopjes, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw archief dienen beschermd en ook op veilige manier vernietigt worden. Dossiervernietiging kan jij dus beter goed regelen. Het gesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces van inzameling en ook vernieling van jouw archief. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten zullen vertrouwelijk vervoerd. Zo heb je honderd procent zekerheid dat je je dossiers veilig vernietigd is. Na de vernietiging zullen het restanten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je je dossiers niet wil in het papiercontainer wilt werpen. Sommige documenten bezitten geheime gegevens en daarom beter vernielt . Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van grote aantallen dossiers is echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heb je frequent veel vuil in de de vorm van geheim document? Kies dan dan voor dossiervernietiging van ons U. U krijgt dan dan een gesloten rolcontainer.

Deze bak heeft een gleuf waarin het document exact erin . Als het documenten eenmaal in het bak zitten, krijgt niemand ze nog bij . Onze bestuurder arriveert eenmaal in de tijd langs voor de container legen en het documenten plekke vernielen binnen onze vrachtwagen. Ook dit werkt door middel van een gesloten mechanisme waarin het container via de vrachtwagen zelf is opgetild en opengemaakt. Het inhoud wordt vervolgens direct vernietigd.

De juiste bak voor het dossiervernietiging Voor dossiervernietiging stop jij jouw geheime documenten veilig in de gesloten rolcontainers van onze dienst. Door de klep in de deksel kun jij het papieren in het bak werpen. Jij heeft de selectie van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je behoefte kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat je dossier niet op het vervoer gaat, loop jij niet risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor jouw archiefvernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt archiefvernietiging

De inzameling van je dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel te hergebruiken en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en vernietigd.