Afvalcontainer Voor Restafvsl Gemeente Rotterdam 🔥 14 OPZIENBARENDE TIPS

Vlug en goedkoop van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe prima je je vuil ook scheidt, er zal steeds restafval aanwezig bestaan. Tracht dit stroom van afval dus minimaal toevallig te houden en je zult zien dat het economisch voordelig is. Door afvalstoffen heel veel toevallig te sorteren, zoals papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er dus zo weinig eventueel overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalcontainer Voor Restafvsl Gemeente Rotterdam

Kies uit bij het meest uitgebreide assortiment rolcontainers en bestel het beste container voor je restafval. In de rest afvalcontainer gooi je reeds de niet te recyclen afval dat je geen verder kan sorteren. Documenten/karton, swill, en vensterglas horen geen in de afvalcontainer. Tevens voor PMD scheiden hebben ons het juiste rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de naam betreffende ieder afvalstromen dat in bedrijven vrijkomen. Die stromingen zouden vaak gescheiden ingezameld zijn. Het is goed voor het milieu milieu en de portemonnee portemonnee.

Wat moet er in de bedrijfsafval?

Hoezo uitstekend je je vuil tevens sorteert, er gaat steeds overblijvend afval blijven bestaan. Probeer deze afvalstroompje heel klein eventueel te houden en je zal opmerken dat het financieel gunstig is. Via afvalstoffen dus mogelijk eventueel te sorteren, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, blijft er zo min eventueel overblijvend afval over. In de de rest afvalcontainer gooi je je al de niet-recyclebare afvalstoffen die je geen extra kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en glas horen niet thuis binnen het container.

Is het sorteren van zakelijk afval verplicht?

Je blijft noodzakelijk afvalstromen mogelijk eventueel te verdelen. Binnen het landelijk Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het doel streefdoel vermeld producten weer te benutten als het lukt.

Wat kost een container voor?

De tarieven kosten voor rolcontainers zijn afhangend van de afvalstroom het afvalstroompje, de grootte van rolcontainer alsook hoe vaak de container geledigd afvalcontainer geledigd moet zijn. U vindt elke tarieven op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met emmers van ons kun je karton, ruiten, organisch afval en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met restafval containers

In elke bedrijf komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons neem je eenvoudig en rap een van de vele varianten afvalcontainers. Wij brengen hem gratis gedurende 24 uur in heel Nederland. Je betaald alleen voor de lediging. Onze scherpe tarieven zie je direct gedurende het bestelproces. Nuttig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt economiseren met een gemengd afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te ophalen, verminder je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even verder. Of neem direct jouw restafval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos geschikte verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook gaan voor een ijzeren afvalcontainer. Een stalen vuilcontainer is solide en brandveilig, nuttig als de vat op een publieke locatie staat. Je selecteert uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geleegd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de dozijn grote moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrand voor de productie van hernieuwbare stroom. Algemeen afval lijkt dan wellicht nutteloos, dat is het echter niet! De afvalbranche levert maar minstens 20% van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaalresten er verwijderd die hun route verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een bruikbare doel. Deze gitzwarte korrelachtige assen worden toegepast voor het aanvullen of bouwen van wegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke materialen uit tijdens de verbranden die in meer of mindere mate echter in het natuur belanden. Om die reden moeten we volhouden met proberen naar zo min mogelijk verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalbeheer aan.

Afvalcontainer Voor Restafvsl Gemeente Rotterdam:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons, hét adres voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de kans om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze handige lijst ontdek je snel de container die je nodig hebt. Bovendien verhuur je via onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. We zorgen voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn handig in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Handig voor je personeel, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De containers dichten goed af waardoor er niet plagen bij het afval kan. Ook kan stank niet ontsnappen uit de container.

De kosten van een rolcontainer huren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak deze zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te ruime container.

Je betaalt enkel voor een lediging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de bak wanneer deze maar halfgevuld is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per week. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types ondernemingen in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten geheime documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer huren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen huren via ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij bieden een passende oplossing voor ieder type afval en voor elk onderneming. Bovendien functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan verrichten we dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Levering in 24 uur
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalcontainer Voor Restafvsl Gemeente Rotterdam

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalmanagement. De Ladder van Lansink is opgebouwd uit zestal niveaus.

Naarmate je hoger op de ladder, hoe ecologischer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de volume rommel in jouw gemengd afval container terug te dringen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over sorteren bij de bron. Want puur gescheiden afvalmaterialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 trachten wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het milieu en draagt niet bij aan een kringloop economie.

Typen en prijzen ondernemingsafval en algemeen afval verwerking

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot tot wel 2500 liter en elk daar tussenin. Je kunt selecteren voor een betaalbare plastic container of een stalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om bij te bepalen wat omvang het beste bij je aansluit? Pak dan gauw aansluiting op met een van onze specialisten. Met onze langdurige deskundigheid met afvalsoorten kennen wij precies wat je nodig hebt. En verlang je eenmalig een extra legen of regulier een formaat groter? Dan is dat vanzelfsprekend ook geen enkel probleem!

De tarieven van de containers variëren per afvalcategorie, materiaal en literinhoud. Je verhuurt bij ons steeds tegen de laagste tarieven. Gemengd afval is één van de duurdere afvalstromen. Dit voortvloeit, gelijk we noemden, door haar milieubelasting. Gelukkig genoeg vind je bij ons exact waar je aan toe bent. In ons simpele bestelproces staat vermeld helder wat je voor een bepaalde gemengd afval container of een alternatieve bak neerlegt. Wij achten het essentieel dat deze informatie transparant is. Hierdoor kom je naderhand geen voor vervelende verrassingen te liggen.

Hoe hou je dit type afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalcontainer Voor Restafvsl Gemeente Rotterdam

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Enkel een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, omdat we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Zoals je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Wel:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papierafval, denk aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk apart inzamelen. Je krijgt de optie tussen een zeer uitgebreid aanbod met afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en karton ontdek je bij ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een ruime selectie tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen container is gepast wanneer de containers buitenshuis staan, of vernieling op de horizon ligt. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest gepaste grootte. Daarna bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd dienen te worden. Een papier en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton verwerkt

Document kan zelfs zeven maal hergebruikt worden. Tevens in jouw portemonnee scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat je document- en papier in de aller efficiënte, ecologische en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en ingezet voor basis tot nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch afval, zoals (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij aan aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschelpen, patat, taart, groenten en fruit en zuivelproducten. Met name bij horecagelegenheden komen deze soorten afvalsoorten beschikbaar, echter ook op kantoren mag je je biologisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer met restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk van extra recyclebaar afval dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat een groot gedeelte van ondernemingsafval vaak van plastic verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Deze afvalstoffen horen allemaal bij hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je overige afvalstromen te te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel snel gevuld. Daarnaast ligt het scheiden van je vuilnis tevens beter voor het de milieu. PMD kan namelijk hergebruikt worden. Hierdoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen gewonnen te worden om verse producten te maken, jouw PMD is immers een basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Afvalcontainer Voor Restafvsl Gemeente Rotterdam

{service1)

Bij ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. Wij bieden diverse plastic afvalcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze levering en landelijke dekking, heeft je in 24 uur jouw container bij de verlangde locatie staan. U bepaalt zelfstandig de verlangde capaciteit en op welke manier vaak het afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier ken je daarom zeker waar je jouw afval steeds kwijt kunt en dat je bijdraagt voor een beter omgeving via jouw vuilnis te scheiden. Bestel vlug uw goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is essentieel, omdat we belasten het milieu veel minder als we afvalstoffen hergebruiken. Uit jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om vervolgens gerecycled te zijn. Het resterende plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, zakken, flesjes
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en ook kauwgom) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek enzovoort)
 • Draagtas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen met chemisch symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Pakketten met vla- ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar ander materiaal zit gestopt Los karton of verschillend papier
 • Verpakking inclusief van chemische materialen
 • Glasafval

Hoe veel afval je scheidt, hoe beter dat is voor de milieubescherming en ook jouw portemonnee. Glas blijkt één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden zijn. Glasscherven bestaat van flessen, potten en glasscherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval door het volume en gewicht veel plaats bij het afval van het bedrijf in. Jij kunt daarom heel besparen op jouw afvalkosten. Het is bovendien volledig om te recyclen. Ook kost het recyclen heel veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk te maken van verse materialen.

Ontstaat daar bij jouw onderneming veel glas vrij, zoals bij de sector van de horeca, dan een glascontainer onmisbaar. Heb jij wisselende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? wij functioneert met flexibele contracten omdat jij het aantal containers makkelijk aanpast.

Het juiste container voor het glas restafval

Bestel de beste bakken voor het jouw glasverval bij ons. Jij hebt de keuze van één container van tweehonderdveertig liter en van negenhonderd liter. Er is reeds een container voor glas startend bij €13 per maandelijkse periode en deze worden gratis geplaatst. Afhankelijk van de de afval kiest jij hoe vaak wij het bak zullen komen legen. ons leveren de meest voordelige service.

Zo wordt het glas verwerkt

Het kost veel energie voor het glas te maken van nieuwe materialen. Glasafval is echter echter één prima grondslag. Daar zit meestal circa 50% oud glas in nieuw glas. Bij de bewerken maken wij verschil tussen wit, bruin, groene en ook gemengd glas. Daarnaast zijn kurken en deksels verwijderd. Via glas om te hergebruiken, kunnen er bij één veel kleinere warmte glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk dan de frequent gestelde vragen of neem neem verbinding op.

Wat is mag wel er bij de glasafval?

Wel:

Lege glasafval dat gediend had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, steen, porselein. Hieronder vallen kruikjes, borden, kopjes, aardewerk en dergelijke. n Warmtebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkasten glasplaatje, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Je dossiers moet veilig en ook in een veilige manier vernietigt worden. Dossiervernietiging zou je dus beter uitstekend regelen. De afgesloten rolcontainer van ons ondersteunen bij een beschermd proces voor inzameling en vernietiging van jouw archief. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten zullen vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heeft je 100% garantie dat je jouw archief beschermd vernietigd is. Na de vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je archief niet wil in de de papierbak wil werpen. Sommige papieren bevatten geheime informatie en kunnen daarom beter vernielt worden. Vermoedelijk gebruik voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen archief is echter echter heel tijd consumerend en ingewikkeld. Heeft jij frequent een grote hoeveelheid afval in de de vorm van vertrouwelijk document? Kies dan voor dossiervernietiging van onze dienst U. U krijgt dan dan een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat één spleet waar het document precies erin . Als het papieren eenmaal binnen het container zijn, krijgen niemand zij nog bij . Onze bestuurder arriveert eenmaal de tijdstip langs voor de container te ledigen en de papier ter plaats te vernielen in onze truck. Eveneens dit werkt middels een gesloten mechanisme waarin het container door het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het inhoud zal vervolgens meteen vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer jij jouw geheime documenten veilig in de gesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klepje in de deksel kan jij het documenten in het bak werpen. Je heeft de selectie van verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw behoefte kiest jij de gewenst frequentie van lediging. Doordat je dossier geen op het vervoer is, loopt je niet gevaar dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is zeer goed te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en verwoest.