Afvalcontainer Wijk Vrijenburg Levering 🔥 9 VREEMDE ZAKEN

Gauw en voordelig van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je afval ook verdeelt, er zal altijd overblijvend afval blijven bestaan. Poog dit afvalstroom dus beperkt eventueel te bewaren en je zal merken dat dit geldelijk gunstig is. Met afvalstoffen zo veel toevallig te scheiden, waaronder documenten/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er heel minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalcontainer Wijk Vrijenburg Levering

Kies uit het grootste gamma afvalcontainers en bestel de het ideale afvalcontainer voor je je restafval. Binnen de restafvalcontainer gooi je reeds de niet te recyclen vuil dat je niet extra kan verdelen. Papier/karton, swill, en ruiten thuishoren niet in de rest afvalcontainer. Ook voor PMD verdelen bezitten wij het juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de naam aangaande alle afvalstromingen welke in firma’s voortkomen. Dit stromen zouden meestal afzonderlijk verzameld worden. Het is goed betreffende het milieu leefomgeving en de geldbeugel.

Wat moet er in bedrijfsafval?

Hoe goed je je afvalstoffen eveneens verdeelt, er gaat telkens overblijvend afval voortdurend bestaan. Probeer dit afvalstroom heel minimaal toevallig te houden en je gaat opmerken dat deze geldelijk gunstig is. Via afvalstoffen zo zoveel mogelijk te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, rest er heel min toevallig restafval over. In de de restafvalcontainer gooi je je reeds het niet niet te recyclen vuil welke je niet meer kan sorteren. Karton/karton, voedselafval, PMD en ruiten horen niet thuis in de de restafvalcontainer.

Is scheiden sorteren van zakelijk afval verplicht?

Je wordt noodzakelijk afvalstromen mogelijk mogelijk te sorteren. In de het landelijk Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het bedoeling vermeld artikelen nogmaals te gebruiken indien het kan.

Wat kost een container een container rolcontainer bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen voor rolcontainers afhankelijk afhangend van het afvalstroom, de grootte grootte van de afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de de container geledigd afvalcontainer geledigd moet worden worden. Jij vindt je alle prijzen op de tarievenpagina.

Welk aard restafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je documenten, glas, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In elke onderneming komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons neem je gemakkelijk en snel een van de vele varianten afvalcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten gedurende een etmaal in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze scherpe kosten zie je direct gedurende het bestelproces. Praktisch, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te zamelen, verklein je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even voort. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos passende inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook kiezen voor een stalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is hufterproof en brandveilig, praktisch als de bak op een openbare plek staat. Je selecteert uit meerdere groottes. De selectie is aan jou, op basis van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geledigd moeten worden. Een gemengd afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je vergoedt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de 12 omvangrijke hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrandt voor de productie van duurzame stroom. Algemeen afval klinkt dan wellicht nutteloos, dat is het daarom niet! De afvalsector produceert maar minstens 20% van de groene energieproductie.

Na de verbranden blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun weg voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een functionele bestemming. Deze gitzwarte korrelige resten worden toegepast voor het ophogen of creëren van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook verschillende schadelijke materialen vrij tijdens de verbranding die in meer of geringere mate desondanks in het milieu belanden. Om die reden moeten we doorgaan met zoeken naar zo minimaal verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Afvalcontainer Wijk Vrijenburg Levering:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. Wij leveren de kans om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Door onze praktische overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je via ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste goedkope container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te verwijderen. Praktisch voor je werknemers, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers dichten adequaat af waardoor er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank geen ontkomen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit zal worden geleegd. Het installeren van de container op wielen is geheel kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een té ruime container.

Je betaald enkel voor een lediging die echt nodig zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het legen van de bak wanneer deze slechts halfvol is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst ruimte voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de juiste wijze afgevoerd

Bij ons wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de correcte manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen huren bij onze dienstverlening? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We bieden een passende oplossing voor ieder soort afval en voor elk bedrijf. Daarnaast werken we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan doen we dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Levering binnen 24 uur
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalcontainer Wijk Vrijenburg Levering

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het vlak van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is gevormd uit 6 stappen.

Hoe hoger op de ladder, des te duurzamer de behandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid rommel in jouw gemengd afval container te verminderen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over verdelen bij de oorsprong. Want ongemengd gescheiden afvalmaterialen worden zoveel mogelijk gerecycled, fase 2 en 3. Is recyclen geen mogelijkheid? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is nadelig voor het leefmilieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Typen en tarieven ondernemingsafval en gemengd afval verwerking

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot tot wel 2500 liter en ieder daar ertussen. Je kunt kiezen voor een gunstige kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om bij te ramen wat grootte het perfect bij je past? Haal dan gauw aansluiting op met één van onze deskundigen. Dankzij onze vele jaren ervaring met afvalstromen kennen wij precies wat je vereist hebt. En wens je een keer een aanvullend legen of standaard een grootte grotere? Dan is dat vanzelfsprekend ook geen enkel issue!

De tarieven van de containers verschillen per afvalstroom, stof en literinhoud. Je verhuurt bij ons altijd tegen de scherpste prijzen. Restafval is één van de prijzigere afvalstromen. Dit komt, zoals we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons exact waarvoor je aan toe. In ons simpele bestelsysteem staat overtuigend wat je voor een algemeen afval container of een verschillende bak aftikt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit aspect duidelijk is. Zo raak je naderhand geen voor vervelende onthullingen te liggen.

Hoe houd je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalcontainer Wijk Vrijenburg Levering

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Op het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier prima herbruikbare materialen tussen bevinden. Na verdeling is immers veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Enkel een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, want we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Mag Wel:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele soorten kartonafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, omslagen, kranten en magazines. Zwaar vervuild papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes gescheiden inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een heel uitgebreid aanbod met afvalcontainers van 240 en 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest gepaste rolcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We hebben een nationale bereik en je krijgt een brede keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis staan, of vernieling op de loer ligt. Selecteer, naargelang van je behoefte, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna beslis je hoe frequent je container(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Document kan wel 7 maal gerecycled worden. Tevens in je portemonnee bespaart het beduidend als je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je mag er op ons aan rekenen dat jouw document- en karton in de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en gebruikt voor grondstof tot nieuwe producten. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heb u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, deegwaren, drankjes, eierschelpen, frites, gebak, groentes en fruit en melkproducten. Met name op horecagelegenheden ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, echter tevens in kantoor mag je je biologisch vuilnis apart houden. Je bespaart beduidend aan afvalkosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk uit meer herbruikbaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaande één omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je overige afvalstromen te te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel snel vol. Bovendien is het apart houden uit uw vuilnis ook goed voor het milieu. PMD kan immers gerecycled worden. Hierdoor hoeven er geen nieuwe materialen ontgonnen te worden voor verse artikelen te maken, jouw PMD wordt namelijk een basisgrondstof!

De juiste container voor het PMD en Afvalcontainer Wijk Vrijenburg Levering

{service1)

Bij ons vind je steeds een passende afvalcontainer voor je PMD. We bieden diverse kunststof rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze snelle, gratis levering en nationale dekking, heb je in 24 uur je container op het verlangde locatie staan. Je beslist zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en op welke manier frequent het container geleegd dient te zijn. Op deze manier weet je dus vast dat je je vuilnis steeds kwijt kan en waar je bijdraagt voor een verbeterde milieu via jouw afval te splitsen. Bestel snel je voordelige container(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Via je PMD apart in te verzamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dat is essentieel, want wij belasten het milieu veel minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om vervolgens gerecycled te worden. Het overgebleven kunststof wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminium laag binnenin (bijv. zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) plastic waaronder speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Shopper tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen inclusief chemische teken (deodorant, lak etc)
 • Verpakkingen inclusief ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin ander stof is geplaatst Afzonderlijk karton ofwel verschillend papier
 • Verpakking inclusief van gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Hoe meer vuilnis je scheidt, des te goed dat zal zijn ten behoeve van het milieu en jouw geldbeurs. Glas is één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk te scheiden is. Glasscherven bestaat uit flessen, potten en ook scherven. Zonder het te scheiden neemt het door de ruimte en ook gewicht heel veel plaats in het afval van het bedrijf in. Je kunt daarom heel uit besparen in jouw afvalkosten. Het glas is ook tevens volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het recyclen veel minder energie in vergelijking met glazen om te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Komt er bij jouw onderneming heel veel glas vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan is is één container voor glas essentieel. Heb jij variërende tijdsperioden qua bezigheden? wij werkt met aanpasbare overeenkomsten omdat jij de nummer bakken makkelijk verandert.

Het juiste container voor glasafval

Koop de meest geschikte bakken voor het jouw glasverval op ons. Jij hebt de selectie van een bak met tweehonderdveertig liters en met 900 liter. Er is al een container voor glas startend bij €13 elke maandelijkse periode en dit wordt gratis geplaatst. Op basis van de glasafval kies je hoe vaak wij de container zullen komen legen. ons biedt het voordeligste dienstverlening.

Op deze manier wordt glas verwerkt

Het kost heel veel energie om het glas te produceren uit verse grondstoffen. Glasverval is echter daarentegen één prima basis. Er zitten gewoonlijk circa 50% oud glas binnen nieuw glas. Bij de bewerken maken wij onderscheid tussen wit, bruine, groene en ook bont glazen. Daarnaast zijn kurken en deksels verwijderd. Via glas om te recyclen, kan er op een heel veel kleinere temperatuur glazen geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en verantwoord proces . Heb je vraagstukken? Bekijk dan de veelgestelde vragenlijst of neem neem verbinding .

Wat is mag wel er bij de glasafval?

Wel:

Leeg glasafval dat gediend had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallen jenever kruikjes, borden, koppen, aardewerk etc. n Warmtebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend binnen glazen oppervlak

Medisch- of glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers moet beschermd en in veilige manier vernietigt te worden. Dossiervernietiging zou jij dus best uitstekend organiseren. Het gesloten rolcontainer van ons ons ondersteunen bij een beschermd proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw jouw archief. Discreet en ook beschermd. Documenten zullen vertrouwelijk getransporteerd. Zo heb jij 100% zekerheid dat je jouw archief veilig vernietigd zijn. Na de vernietiging worden de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je jouw archief niet wil in de de papiercontainer wil werpen. Sommige documenten bezitten geheime informatie en kunnen dus beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van hoge aantallen dossiers is echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heb jij regelmatig veel vuil in de de vorm van vertrouwelijk document? Kies dan voor het dossiervernietiging van ons . U krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat één spleet waar het document exact erin . Wanneer de papieren eenmaal binnen de container zijn, krijgt ze nog in . Onze chauffeur arriveert eenmaal de zoveel tijdstip langs voor het bak ledigen en de papier plekke te vernietigen in onze truck. Eveneens dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarbij de container door het truck zelf wordt opgetild en geopend. Het content zal vervolgens meteen vernietigd.

De juiste container voor het dossiervernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je jouw geheime documenten veilig in het gesloten containers op wielen van ons. Via de klep in het deksel kan je de papieren in de bak werpen. Je hebt de selectie van verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kiest jij de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat je dossier niet op het transport is, loop jij geen gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor je dossiervernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De inzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel goed te recyclen en kan verschillende malen opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat je dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze worden verzameld en vernietigd.