Afvalkalender 2022 Maastricht ✔️ 3 OPVALLENDE ZAKEN

Gauw en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe goed je je afval ook verdeelt, er zal telkens restvuil aanwezig bestaan. Probeer dit stroom van afval zo minimaal mogelijk te houden en je zult zien dat dit geldelijk voordelig is. Door afvalstoffen dus veel toevallig te sorteren, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er zo min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalkalender 2022 Maastricht

Kies uit van het grootste meest uitgebreide gamma rolcontainers en bestel de de beste ideale rolcontainer voor je je restvuil. Binnen het afvalcontainer gooi je al het niet niet-recyclebare vuil die je niet verder meer kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, en glas thuishoren niet binnen het container. Tevens omtrent PMD sorteren bezitten we het correcte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam aangaande elke afvalstromen welke in ondernemingen ontstaan. Die stromingen zouden vaak gescheiden opgehaald worden. Het is goed betreffende de natuur en de portemonnee.

Wat is toegestaan er in bedrijfsafval?

Hoezo goed je je afvalstoffen eveneens sorteert, er zal steeds overblijvend afval aanwezig bestaan. Poog deze afvalstroompje heel minimaal mogelijk te bewaren en je zal opmerken dat deze financieel voordelig is. Door afvalstoffen heel mogelijk toevallig te scheiden, waaronder documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, blijft er dus min toevallig overblijvend afval over. Binnen de rest container gooi je je reeds het onrecyclebare afval dat je niet verder extra kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en vensterglas passen niet in de het container.

Is het scheiden van zakelijk afval verplicht?

Je blijft gedwongen afvalstromen mogelijk mogelijk te sorteren. In het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het bedoeling omschreven producten opnieuw te gebruiken indien het kan.

Wat kost een container voor container voor?

De tarieven voor kosten voor de containers afhankelijk afhangend van de de stroom van afval, de grootte van de rolcontainer alsook hoe vaak de container geleegd moet geraken. Je vindt ieder prijzen op de tarievenpagina de.

Welk aard afval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je karton, glas, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere onderneming komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons bestel je eenvoudig en vlug een van de verschillende typen afvalcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten in 24 uur in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de lediging. Onze lage prijzen zie je meteen in het orderproces. Nuttig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Restafval is wegens zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te verzamelen, reduceer je de aantal restafval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Doorlees dan even verder. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De geschikte container voor afvalresten

Bij ons vind je steeds juiste inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook gaan voor een stalen rolcontainer. Een ijzeren rolcontainer is hufterproof en brandbestendig, nuttig als de container op een publieke plaats staat. Je gaat uit diverse groottes. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) ontdaan moeten geraken. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij neergezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de 12 ruime hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het gemengd afval opgebrand voor de productie van duurzame energie. Gemengd afval schijnt dan wellicht waardeloos, dat is het echter niet! De afvalbranche levert maar zowaar twintig procent van de groene energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaalresten er geëxtraheerd die hun pad verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een nuttige toepassing. Deze donkere korrelvormige resten worden ingezet voor het ophogen of aanleggen van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke materialen uit gedurende de verbranding die in bepaalde of geringere mate toch in het leefomgeving belanden. Om die reden moeten we doorgaan met proberen naar zo minimaal verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de rangorde in de afvalbeheer aan.

Afvalkalender 2022 Maastricht:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container start bij ons, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. We bieden de mogelijkheid om voor de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij ons handige overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast huur je door ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We dragen zorg voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en komen deze volgens een afgesproken tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te voeren. Handig voor je werknemers, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaal. De bakken sluiten goed af waardoor er niet ongedierte bij het vuilnis kan. Ook kan afvalgeur niet ontkomen uit de bak.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee deze wordt geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een te grote container.

Je betaalt alleen voor een leging die écht nodig hebt is
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer dit maar halfvol is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers bieden zelfs ruimte voor 42 vuilniszakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste wijze afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de correcte wijze verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de juiste manier worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer verhuren via ons?

Waarom een rolcontainer huren bij ons? Aangezien wij bekwaam zijn in het verwerken van ondernemingsafval. We bieden een passende oplossing voor elk type afval en voor elk onderneming. Daarnaast werken we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten we dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 u
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Lansink’s Ladder Afvalkalender 2022 Maastricht

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het vlak van afvalverwerking. De Ladder van Lansink is gevormd uit zes stappen.

Hoe hoger op de ladder, hoe milieuvriendelijker de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer terug te dringen, fase 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over sorteren bij de oorsprong. Want puur afzonderlijke afvalstromen worden zo veel als mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te vermijden, want dit is ongunstig voor het leefmilieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Soorten en prijzen zakelijk afval en gemengd afval beheer

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieert van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar ertussen. Je mag kiezen voor een gunstige synthetisch container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om naar te schatten die grootte het perfect bij je past? Pak dan even verbinding op met één van onze deskundigen. Met onze langdurige ervaring met afvalmaterialen begrijpen wij juist wat je benodigd hebt. En wens je een keer een meer lediging of gewoonlijk een grootte groter? Dan is dat natuurlijk ook geen enkel issue!

De prijzen van de bakken variëren per afvalsoort, grondstof en volume. Je verhuurt bij ons altijd tegen de laagste tarieven. Restafval is één van de kostbaardere afvalstromen. Dit voortvloeit, als we noemden, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg vind je bij ons precies voor wat je aan toe. In ons eenvoudige bestelmethode is aangegeven duidelijk wat je voor een specifieke gemengd afval container of een alternatieve rolcontainer neerlegt. Wij vinden het essentieel dat dit duidelijk is. Zo ben je achteraf nooit voor nare verrassingen te staan.

Hoe houd je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalkalender 2022 Maastricht

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier goed recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder effectief dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, omdat we schreven al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Laat een afvalcontainer plaatsen, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes afzonderlijk verzamelen. Je hebt de keuze uit een heel divers aanbod met afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Verpakkingen

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een brede selectie tussen plastic en metalen containers. Een ijzeren container is gepast als de containers buitenshuis staan, of wanneer vandalisme aan de horizon ligt. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton verwerkt

Document kan zelfs 7 maal hergebruikt worden. Tevens in jouw beurs bespaart het beduidend wanneer je deze afvalstroom apart verzamelt. Je mag er bij ons aan rekenen dat jouw document- en karton op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en ingezet als basis tot nieuw artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vragen? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij piepers, brood, deegwaren, dranken, eierschelpen, frites, taart, groentes en fruit en zuivelproducten. Vooral op horecagelegenheden ontstaan deze soorten afvalsoorten beschikbaar, maar ook in kantoor kunt je je organisch afval scheiden. Je spaart beduidend op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van extra herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Onopgemerkt bestaande één groot gedeelte uit bedrijfsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalstromen te zamelen, zitten je containers minder snel vlug vol. Daarnaast ligt het apart houden uit je afval ook beter voor het het omgeving. PMD kan namelijk gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen enkele vers grondstoffen gewonnen te worden voor nieuwe producten te produceren, je PMD is namelijk een basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Afvalkalender 2022 Maastricht

{service1)

Bij vind je altijd een passende afvalcontainer voor jouw PMD. We leveren diverse kunststof rolcontainers aan, zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis levering en landelijke dekking, heeft je binnen 24 uren jouw afvalcontainer op het gewenste plek geplaatst. Je beslist zelfstandig het verlangde inhoudsmaat en op welke manier frequent het container geledigd dient te worden. Zo ken je daarom zeker dat je je afval steeds kwijt kunt en waar je bijdraagt voor een verbeterde omgeving via jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dat is essentieel, omdat we belasten het omgeving minder minder als we afvalstoffen hergebruiken. Van jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna gerecycled te worden. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Schuimplastic Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en ook kauwgom) (Stijf) plastic waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek enzovoort)
 • Shopper tassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen met chemische teken (deodorant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen met vla- of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof is gestopt Los doosjes of ander document
 • Pakket met van chemische stoffen
 • Glasscherven

Hoe meer afval je sorteert, des te goed dat zal zijn ten behoeve van de milieu en ook jouw portemonnee. Glaswerk blijkt één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig om scheiden zijn. Glasafval bestaan van flessen, potjes en ook glasscherven. Zonder het om scheiden pakt het glasafval door de volume en ook gewicht veel plaats in het bedrijfsafval in. Je kunt daarom flink uit besparen in je afvalkosten. Het glas is ook bovendien compleet om te recyclen. Daarnaast kost het heel veel kleiner energie in vergelijking met glazen te maken van verse grondstoffen.

Ontstaat er op je bedrijf veel glas vrij, bijvoorbeeld bij de horecabedrijven, dan één glascontainer onmisbaar. Bezit je variërende tijdsperioden qua drukte? wij werkt met aanpasbare contracten omdat jij het aantal bakken makkelijk verandert.

Het geschikte container voor glas restafval

Bestel het beste containers voor je glasafval op onze dienst. Jij heeft de keuze van één bak met 240 liter en van negenhonderd liters. Er is reeds een container voor glas startend bij €13 per maand en dit wordt gratis geplaatst. Afhankelijk van de de afval kies jij op welke manier frequent wij de bak komen legen. wij leveren het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier wordt het glas verwerkt

Het kost kost heel veel kracht voor het glas te maken uit verse grondstoffen. Glasafval is echter één prima basis. Daar zit meestal ongeveer 50% oudere glazen in nieuw glazen. Bij de verwerken maken we verschil onder wit, bruine, groen en bont glas. Daarnaast zijn kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kan er zijn bij één heel veel lagere warmte glas gemaakt gemaakt. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces . Heeft jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragen of neem verbinding .

Wat is mag wel er bij het het glasverval?

Toegestaan:

Lege glasverval die gediend had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Daaronder vallend jenever kruikjes, bordjes, koppen, keramiek etc. n Hittebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplank etc. vallen binnen glazen oppervlak

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Je dossiers dienen veilig en ook in veilige wijze vernietigd worden. Archiefvernietiging kan je daarom beter goed organiseren. De afgesloten rolcontainer van ons helpen bij een beschermd proces voor verzameling en vernietiging van archief. Discreet en beschermd. Documenten worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heb jij honderd procent zekerheid dat je jouw dossiers beschermd vernietigt zijn. Na vernieling zullen het restproducten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je je je dossiers niet in de papiercontainer wil werpen. Sommige documenten bezitten vertrouwelijke gegevens en dus best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van grote aantallen archief is zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heb je regelmatig veel afval in de de gedaante van vertrouwelijk document? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat één gleuf waarin het papier exact erin . Als het documenten al in de bak zitten, krijgen ze nog in handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal de tijd bij om het container te ledigen en de papier ter plaats vernietigen in onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt middels een afgesloten systeem waarbij de bak via de truck zelf is opgetild en geopend. De content wordt vervolgens direct vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je je vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van ons. Via de klep in de deksel kun je de documenten in de bak werpen. Jij heeft de keuze uit diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je noden kiest je de gewenst frequentie van lediging. Omdat jouw dossier geen op het vervoer is, loop je geen gevaar dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De verzameling van je archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten container op wielen en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is heel te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met ons weet je zeker dat je archief op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde manier worden ingezameld en verwoest.