Afvalkalender Amersfoort ➡️ 11 OPVALLENDE HACKS

Gauw en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook sorteert, er zal steeds restvuil voortdurend bestaan. Tracht deze stroom van afval zo klein toevallig te behouden en je zal opmerken dat dit financieel voordeelgevend is. Met afval zo veel mogelijk te verdelen, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er zo zo weinig mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalkalender Amersfoort

Kies uit bij het grootste ruimste aanbod rolcontainers en bestel de het ideale rolcontainer geschikt voor je restafval. Binnen de restafvalcontainer werp je al het het onrecyclebare afvalstoffen welke je niet verder kan sorteren. Papier/karton, swill, en glas thuishoren geen binnen de rest restafvalcontainer. Tevens betreffende PMD sorteren bezitten we het juiste rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam betreffende alle afvalstromen dat bij bedrijven ontstaan. Die stromingen zouden vaak apart verzameld geraken. Dat is beter betreffende de milieu en de geldtas.

Wat mag er in bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal altijd restvuil aanwezig voorkomen. Tracht deze stroom van afval zo minimaal eventueel te houden en je zult opmerken dat deze economisch voordelig is. Door afval zo zoveel mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, blijft er zo minimaal toevallig restafval over. Binnen het restafvalcontainer gooi je je al het de niet-recyclebare afvalstoffen die je niet extra kan scheiden. Documenten/karton, voedselafval, PMD en vensterglas thuishoren niet thuis in de de rest afvalcontainer.

Is scheiden sorteren van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je bent verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te verdelen. In de de Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het de bedoeling beschreven artikelen nogmaals te benutten indien dat het mag.

Wat kost een een container container bedrijfsafval?

De tarieven van containers afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom stroom van afval, de grootte van afmeting van de rolcontainer en hoe vaak de de afvalcontainer geledigd dient geraken. Je vindt je elke kosten op de tarievenpagina.

Welk aard bedrijfsafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je papier, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met restafval containers

In iedere bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons bestel je gemakkelijk en vlug een van de vele soorten rolcontainers. Wij bezorgen hem gratis binnen 24 uur in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe tarieven zie je meteen in het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je meteen zien of je nog kunt economiseren met een restafval container. Restafval is wegens zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te zamelen, verminder je de aantal restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even verder. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds passende inzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is hufterproof en brandbestendig, praktisch als de bak op een algemene locatie staat. Je kiest uit verschillende groottes. De keuze is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) ontdaan moeten geraken. Een gemengd afval container wordt gratis bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het ledigen.

Zo wordt afvalresten geprocessd

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de 12 grote moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het gemengd afval opgebrand voor de opwekking van hernieuwbare energie. Algemeen afval schijnt dan wellicht zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalsector voorbrengt maar minstens twintig procent van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranden blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaalresten er uitgehaald die hun weg voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een nuttige toepassing. Deze donkere korrelachtige resten worden gebruikt voor het aanvullen of creëren van straten. Spijtig genoeg komen er ook allerlei giftige stoffen vrij in de verbrandingsproces die in minstens of geringere mate toch in het natuur terecht komen. Om die reden moeten we doorgaan met zoeken naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Afvalkalender Amersfoort:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container start bij ons, hét adres voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. We bieden de mogelijkheid om voor de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij onze handige overzicht vind je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Daarnaast verhuur je via ons heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor gratis plaatsing van de verlangde voordelige container en arriveren deze volgens een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te voeren. Praktisch voor je werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De containers sluiten goed af waardoor er niet plagen bij het vuilnis kan. Ook kan stank geen ontkomen uit de container.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak dit wordt geledigd. Het installeren van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een té ruime bak.

Je betaald alleen voor een leging die écht nodig zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het legen van de bak als dit maar halfvol is. Bij onze dienstverlening besluit je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor 4 afvalzakken per week. En onze grootste rolcontainers bieden maar liefst plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de juiste wijze afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste manier worden vernietigd.

Waarom een container op wielen huren bij ons?

Redenen een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening? Omdat wij bekwaam zijn in het verwerken van ondernemingsafval. We bieden een geschikte uitkomst voor ieder type vuilnis en voor ieder bedrijf. Bovendien werken we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan doen wij dat. Ook extra ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Contract per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Afvalkalender Amersfoort

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het vlak van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit 6 treden.

Hoger op de hiërarchie, hoe duurzamer de afhandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de hoeveelheid vuilnis in jouw gemengd afval container terug te dringen, fase 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over sorteren bij de bron. Want zuiver gescheiden afvalstromen worden zo veel als mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is recyclen geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het natuur en draagt bij niet bij aan een kringloop maatschappij.

Categorieën en kosten bedrijfsafval en gemengd afval beheer

De capaciteit voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar tussenin. Je kunt kiezen voor een gunstige synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het moeilijk om in te ramen welke maat het beste bij je past? Pak dan even verbinding op met één van onze deskundigen. Door onze langdurige kennis met afvalsoorten begrijpen wij juist wat je vereist hebt. En wil je een keer een meer lediging of gewoonlijk een maatje grotere? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen probleem!

De prijzen van de containers variëren per afvalsoort, materiaal en capaciteit. Je least bij ons steeds tegen de meest voordelige prijzen. Algemeen afval is een van de duurdere afvalsoorten. Dit ontstaat, zoals we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkig vind je bij ons exact voor wat je aan toe. In ons simpele bestelproces staat overtuigend wat je voor een specifieke gemengd afval container of een andere andere bak betaalt. Wij achten het cruciaal dat dit aspect transparant is. Op deze manier kom je achteraf nooit voor nare onthullingen te staan.

Hoe hou je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalkalender Amersfoort

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier goed recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is namelijk veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Goed voor je beurs, want we schreven al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Wel:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van document en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele soorten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar besmet papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Laat een afvalcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk gescheiden inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een heel gevarieerd assortiment met afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je papier en papier ontdek je op ons. We beschikken over een nationale dekking en je krijgt een brede keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen afvalcontainer is gepast wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vandalisme op de horizon ligt. Kies, naargelang van je nood, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna bepaal je hoe frequent je container(s) geleegd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier verwerkt

Papier kan wel 7 maal hergebruikt worden. Ook in jouw beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat je papier- en karton op de meest efficiënte, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt voor basis tot nieuw producten. Wil je een rolcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, zoals (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij aan aardappelen, brood, deegwaren, drankjes, eierschalen, frites, gebak, groenten en vruchten en melkproducten. Met name op horecazaken komen deze afvalsoorten vrij, maar ook in kantoren kunt je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer met restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk van extra herbruikbaar afval als je denkt! Onopgemerkt bestaat een groot deel van ondernemingsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart uit je overige afvalstromen te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel vlug gevuld. Bovendien ligt het apart houden van uw afval ook beter voor de milieu. PMD kan namelijk hergebruikt worden. Hierdoor hoeven er geen enkele vers materialen ontgonnen te worden voor nieuwe producten te maken, je PMD is namelijk een grondstof!

De juiste afvalcontainer voor het PMD en Afvalkalender Amersfoort

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende afvalcontainer voor het jouw PMD. Wij leveren diverse plastic afvalcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heb je in 24 uren je container op de verlangde locatie staan. U bepaalt zelfstandig het verlangde inhoudsmaat en op welke manier frequent het afvalcontainer geleegd moet te zijn. Zo ken je daarom zeker waar je je afval altijd weg kunt en dat je bijdraagt aan een verbeterde omgeving via je vuilnis te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Door jouw PMD apart in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal gerecycled zijn. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving veel minder als we afval recycleren. Van jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna gerecycled te zijn. Het resterende plastic wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en gomballen) (Stevig) kunststof zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (bakken, aftaprek enzovoort)
 • Draagtas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen inclusief chemisch teken (deodorant, lak etc)
 • Pakketten met of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin ander stof zit gestopt Afzonderlijk doosjes of ander papier
 • Verpakking inclusief van chemische materialen
 • Glasafval

Des te veel afval jezelf scheidt, des te goed dat is ten behoeve van de milieubescherming en jouw geldbeurs. Glas is een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden is. Glasverval bestaat van flessen, potjes en scherven. Zonder te scheiden neemt het door het ruimte en massa heel veel plaats in het afval van het bedrijf op. Jij kan dus flink uit besparen op je kosten voor afval. Het is bovendien compleet te recyclen. Ook kost het recyclen veel minder energie dan glazen om te produceren uit verse grondstoffen.

Ontstaat daar op jouw onderneming veel glasafval los, zoals bij de horecabedrijven, dan is is een glascontainer essentieel. Heb je variërende periodes met betrekking tot drukte? wij werkt met flexibele overeenkomsten waardoor je de aantal bakken eenvoudig verandert.

Het juiste container voor glasafval

Bestel de beste bakken voor het je glasverval bij ons. Je heeft de selectie uit één bak met 240 liter en ook van 900 liter. Er reeds een glascontainer vanaf €13 per maandelijkse periode en deze wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de glasafval kiest jij hoe vaak ons de bak komen ledigen. wij leveren de meest voordelige dienstverlening.

Zo wordt glas bewerkt

Het kost kost heel veel kracht voor het glas om te produceren van verse grondstoffen. Glasafval is echter daarentegen een prima grondslag. Er zitten gewoonlijk circa 50% oudere glazen binnen nieuwe glas. Tijdens de bewerken maken wij onderscheid tussen blank, bruine, groen en ook bont glas. Daarnaast worden kurken en dekseltjes verwijderd. Via glas om te hergebruiken, kan er zijn op een veel lagere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en duurzaam proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk dan de frequent gestelde vragenlijst of neem neem contact op.

Wat is mag wel er bij het de glasverval?

Wel:

Leeg glasverval dat gefungeerd heeft zoals verpakking

NIET:

Keramiek, steen, porseleinen. Daaronder vallen jenever kruiken, bordjes, koppen, aardewerk etc. Hittebestendig glas, labo glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemie, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je dossiers moet beschermd en in een veilige wijze vernietigd te worden. Archiefvernietiging kan je dus beter uitstekend regelen. De gesloten rolcontainer van onze dienst helpen tijdens een beschermd proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw archief. Vertrouwelijk en veilig. Documenten zullen vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heb jij 100% zekerheid dat je je archief veilig vernietigd zijn. Na vernieling zullen het restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je archief niet in de het papiercontainer wilt werpen. Enkele papieren bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen dus best vernielt . Waarschijnlijk gebruik hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van grote aantallen archief is echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heb jij frequent een grote hoeveelheid afval in de de gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan voor archiefvernietiging van ons U. Je krijgt dan een afgesloten rolcontainer.

Deze container bevat een spleet waarin het papier exact doorheen . Wanneer de documenten al binnen het bak zijn, krijgen zij nog in . Onze bestuurder komt eenmaal de zoveel tijdstip bij om het container ledigen en de documenten plaats vernielen binnen onze truck. Ook dit functioneert middels een gesloten systeem waarbij de container via de truck zelf is opgeheven en geopend. De inhoud wordt vervolgens direct vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer jij je geheime documenten veilig in de afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klepje in de deksel kan je het documenten in het container werpen. Je heeft de selectie van diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kiest je de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier niet op vervoer gaat, loopt je geen risico dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor jouw archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De verzameling van je archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat je dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde manier worden ingezameld en vernietigd.