Afvalkalender Eindhoven 2023 🔥 11 SCHOKKENDE WEETJES

Gauw en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal steeds restafval blijven bestaan. Poog dit afvalstroompje zo klein mogelijk te houden en je gaat zien dat dit financieel gunstig is. Door vuil dus veel eventueel te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, glas, en swill, blijft er dus zo weinig toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalkalender Eindhoven 2023

Kies bij het ruimste assortiment afvalcontainers en bestel de de beste beste afvalcontainer voor je restvuil. Binnen de rest restafvalcontainer werp je reeds de niet te recyclen afvalstoffen die je niet meer kan scheiden. Documenten/karton, swill, en ruiten thuishoren niet in de container. Eveneens omtrent PMD verdelen bezitten ons de juiste correcte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam aangaande elke afvalstromingen welke binnen firma’s vrijkomen. Dit stromen kunnen dikwijls apart opgehaald geraken. Het is goed betreffende het milieu leefomgeving en het geldtas.

Wat mag wel er in de ondernemingsafval?

Hoe prima je je afval tevens scheidt, er zal er altijd restafval blijven voorkomen. Tracht het stroom van afval zo klein toevallig te houden en je zult zien dat dit economisch gunstig is. Door vuil zo zoveel eventueel te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, blijft er heel zo weinig eventueel overblijvend afval over. In de het afvalcontainer werp je al het het onrecyclebare vuil welke je geen meer kan scheiden. Documenten/karton, swill, PMD en ruiten passen niet thuis binnen de rest restafvalcontainer.

Is scheiden verdelen van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je wordt verplicht afvalstromen zoveel toevallig te verdelen. In de het Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het doel bedoeling omschreven goederen weer te gebruiken waar dat het lukt.

Wat kost een een container bedrijfsafval?

De tarieven tarieven voor containers afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom het afvalstroompje, de grootte omvang van container en hoevaak de container afvalcontainer geleegd moet geraken. U ontdekt alle tarieven op de de.

Welk aard restafval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je papier, vensters, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook dragen wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is gemengd afval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In elke organisatie komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te gebruiken. Bij ons bestel je eenvoudig en vlug een van de verschillende typen afvalcontainers. Wij brengen hem kosteloos gedurende een dag in heel Nederland. Je betaald alleen voor de leegmaken. Onze scherpe kosten zie je meteen tijdens het bestelproces. Handig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te verzamelen, verminder je de aantal gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je verlangen aan iets extra uitleg? Bekijk dan even voort. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je altijd juiste ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container bestellen, maar ook gaan voor een ijzeren vuilcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is solide en brandbestendig, praktisch als de container op een publieke locatie staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De selectie is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geleegd moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt gratis bij neergezet. Je vergoedt alleen voor het ledigen.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de 12 grote moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de opwekking van groene stroom. Gemengd afval klinkt dan misschien zonder waarde, dat is het daarom niet! De afvalbranche produceert maar zowaar een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de resterende metalen er uitgehaald die hun pad vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een functionele doel. Deze gitzwarte korrelachtige slakken worden gebruikt voor het ophogen of aanleggen van wegen. Helaas komen er ook allerlei schadelijke materialen los gedurende de verbranden die in minstens of kleinere mate desondanks in het leefomgeving komen. Daarom moeten we doorgaan met proberen naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Afvalkalender Eindhoven 2023:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de laagste tarieven rolcontainers te bestellen. Door onze handige lijst vind je snel de container die je nodig hebt. Bovendien huur je via ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We zorgen voor gratis plaatsing van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plaats, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor jouw werknemers, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaal. De bakken dichten goed af waardoor er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan afvalgeur niet ontsnappen uit de container.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit wordt geleegd. Het plaatsen van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een te grote container.

Je betaald alleen voor een lediging die écht nodig is
Het is zonde om te betalen voor het legen van de container als dit maar halfvol is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

We bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers verschaffen maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers toepasbaar voor alle soorten bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte wijze afgevoerd

Bij onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen huren via ons?

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons? Aangezien we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We bieden een passende uitkomst voor ieder type vuilnis en voor elk onderneming. Bovendien werken wij heel soepel. Als het bijv. vereist is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan verrichten wij dat. Tevens extra ophalingstijden zijn geen issue.

 • Levering binnen 24 uur
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Afvalkalender Eindhoven 2023

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalbeheer. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit 6 treden.

Hoe hoger op de ladder, des te milieuvriendelijker de afhandeling. Zo trachten wij samen met jou de massa vuilnis in jouw algemeen afval container terug te dringen, etappe 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over scheiden bij de afkomst. Want zuiver afzonderlijke afvalmaterialen worden zoveel als kan hergebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Stap 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een kringloop maatschappij.

Typen en prijzen zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De volume voor een gemengd afval container varieerd van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar tussendoor. Je kan opteren voor een gunstige plastic container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om bij te bepalen wat grootte het goed bij je past? Haal dan even contact op met een van onze deskundigen. Door onze jarenlange kennis met afvalstromen kennen wij precies wat je vereist hebt. En wil je een keer een extra legen of regulier een maatje groter? Dan is deze natuurlijk ook geen enkel probleem!

De tarieven van de rolcontainers wisselen per afvalsoort, grondstof en volume. Je least bij ons altijd tegen de laagste tarieven. Restafval is een van de kostbaardere afvalstromen. Dit voortvloeit, gelijk we bespraken, door zijn milieubelasting. Gelukkig zie je bij ons exact waar je aan toe bent. In ons simpele bestelproces is aangegeven duidelijk wat je voor een gemengd afval container of een andere verschillende container betaalt. Wij vinden het belangrijk dat deze informatie duidelijk is. Hierdoor raak je later geen voor vervelende ontdekkingen te staan.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalkalender Eindhoven 2023

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed recyclebare materialen tussen zitten. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, omdat we vermelden al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk archief. Zoals je ziet zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid restafval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct zichtbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild document kan je liever niet in de papierbak gooien. Laat een rolcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk apart verzamelen. Je krijgt de optie uit een zeer gevarieerd assortiment van afvalcontainers tussen 240 en 2400 liter.

De geschikte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte geschikte rolcontainer voor je papier en papier ontdek je op ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een ruime selectie tussen kunststof en metalen afvalcontainers. Een metalen container is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten staan, of wanneer vandalisme op de loer staat. Selecteer, naargelang van je nood, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna bepaal je hoe vaak je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton verwerkt

Papier kan zelfs zeven keer hergebruikt worden. Ook in jouw portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat jouw document- en papier in de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof tot nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vragen? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij aardappelen, brood, pasta, drankjes, eierschalen, frites, taart, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral op horecazaken komen deze soorten afvalstromen vrij, echter tevens in kantoor kunt je je organisch afval apart houden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk uit meer herbruikbaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaat één omvangrijk deel uit ondernemingsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalstoffen horen allemaal tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalstromen te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder vlug gevuld. Daarnaast ligt het apart houden van je vuilnis tevens beter voor de omgeving. PMD kan immers gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen enkele vers materialen ontgonnen te worden voor nieuwe artikelen te maken, jouw PMD is namelijk één grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Afvalkalender Eindhoven 2023

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren verschillende kunststof afvalcontainers , zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze snelle, kosteloze bezorging en nationale bereik, heb je binnen 24 uren je container bij het gewenste plek staan. Je beslist zelfstandig de verlangde capaciteit en op welke manier vaak het afvalcontainer geleegd dient te worden. Op deze manier weet je daarom vast waar je jouw vuilnis steeds weg kunt en dat je meewerkt aan een beter milieu door je afval te splitsen. Bestel vlug uw goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door je PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal gerecycled worden. Dat is belangrijk, want wij belasten het milieu veel als we afvalstoffen recycleren. Uit jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. De overgebleven plastic wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Piepschuim Verpakkingen inclusief aluminium laagje aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en kauwgom) (Hard) kunststof zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemisch symbool (deodorant, verf etc)
 • Pakketten inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof is gestopt Los doosjes of ander papier
 • Verpakking met van gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Des te veel afval jezelf scheidt, des te beter dat zal zijn voor de milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glas blijkt één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk om splitsen zijn. Glasafval bestaan uit flesjes, potjes en glasscherven. Zonder het te splitsen pakt het vanwege het ruimte en gewicht veel plaats in de afval van het bedrijf op. Jij kunt daarom heel besparen in je kosten voor afval. Het is tevens compleet om te recyclen. Ook verbruikt het heel veel minder kracht dan glazen om te produceren van nieuwe grondstoffen.

Ontstaat daar op jouw onderneming heel veel glasafval vrij, zoals in de horeca, dan is is een glascontainer essentieel. Bezit je wisselende periodes met betrekking tot drukte? ons functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten omdat je het nummer bakken makkelijk verandert.

Het geschikte bak voor glas restafval

Koop de beste containers voor je glasverval op ons. Je hebt de selectie van een bak van tweehonderdveertig liter en met 900 liter. Er is reeds een container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt gratis geplaatst. Afhankelijk van de de glasafval kiest je hoe frequent wij de container zullen komen legen. wij leveren de meest voordelige dienstverlening.

Zo worden het glas verwerkt

Het kost heel veel energie om het glas om te maken van nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter daarentegen een goede grondslag. Er zitten gewoonlijk ongeveer 50% oud glas in nieuwe glas. Tijdens de verwerken doen we onderscheid tussen blank, bruine, groene en bont glas. Ook worden kurken en deksels verwijderd. Via glas om te hergebruiken, kunnen er op een heel veel lagere temperatuur glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk de veelgestelde vragenlijst of neem neem verbinding .

Wat mag wel er zijn bij het de glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasverval dat gefungeerd had als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Daaronder vallend jenever kruiken, bordjes, koppen, aardewerk en dergelijke. n Warmtebestendig glazen, labo glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken etc. vallend onder vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemie, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers moet veilig en ook in een veilige wijze vernietigt worden. Dossiervernietiging zou je dus beter goed organiseren. De afgesloten rolcontainers van ons ondersteunen tijdens een veilig proces van verzameling en ook vernietiging van jouw jouw archief. Discreet en ook veilig. Papieren worden discreet getransporteerd. Zo heeft je honderd procent zekerheid dat je archief veilig vernietigt zijn. Na vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat jij je archief niet in de de papiercontainer wilt gooien. Enkele papieren bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen kunnen dus best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van grote aantallen dossiers is echter echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heb je frequent veel vuil in het vorm van geheim papier? Kies dan voor dossiervernietiging van onze dienst . Je krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat één gleuf waarin het papier exact erin past. Wanneer het documenten al binnen de container zijn, krijgt niemand zij meer bij handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal zoveel tijdstip langs om de bak te legen en het documenten ter plekke te vernietigen in onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een afgesloten systeem waarin de bak door de truck zelf is opgetild en geopend. De inhoud zal vervolgens direct vernietigd.

De juiste container voor het dossiervernietiging Voor archiefvernietiging deponeer je je geheime papieren veilig in de gesloten rolcontainers van ons. Door de klep in het deksel kun je de papieren in het bak werpen. Jij hebt de selectie uit verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je behoefte kies jij de gewenst frequentie van lediging. Doordat je dossier geen op het transport gaat, loopt jij niet gevaar dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kan voor je archiefvernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De verzameling van je dossier verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier wordt ingezameld en vernietigd.