Afvalkalender Stadskanaal 🔥 6 ONGEBRUIKELIJKE TIPS

Gauw en betaalbaar van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook sorteert, er zal steeds restvuil blijven bestaan. Probeer deze afvalstroompje zo klein eventueel te behouden en je zult opmerken dat het geldelijk gunstig is. Via afvalstoffen dus veel mogelijk te sorteren, waaronder papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er zo zo weinig eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalkalender Stadskanaal

Kies uit van het ruimste assortiment afvalcontainers en bestel de de beste beste afvalcontainer geschikt voor je restvuil. In de de rest container gooi je je al het niet niet te recyclen vuil dat je geen verder kan scheiden. Papier/karton, swill, en ruiten thuishoren geen in de afvalcontainer. Ook omtrent PMD scheiden bezitten we de juiste container.

Wat is Ondernemingsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam betreffende alle afvalstromen dat in bedrijven vrijkomen. Dit stromingen mogen meestal gescheiden opgehaald geraken. Dit is beter voor het natuur en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag er in de bedrijfsafval?

Hoezo uitstekend je je vuil tevens sorteert, er gaat steeds restafval blijven voorkomen. Poog het afvalstroompje zo beperkt toevallig te houden en je gaat opmerken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Via afval heel veel mogelijk te scheiden, zoals documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, overblijft er heel minimaal mogelijk restafval over. In de afvalcontainer gooi je je al de onrecyclebare afval welke je niet verder verder kan verdelen. Karton/karton, voedselafval, PMD en vensterglas passen geen in de het container.

Is het verdelen van zakelijk afval gedwongen?

Je wordt verplicht afvalstromen mogelijk mogelijk te verdelen. In de Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel de streefdoel beschreven artikelen nogmaals te benutten waar het lukt.

Wat kost een container rolcontainer bedrijfsafval?

De tarieven van containers zijn hangt af van de afvalstroom het afvalstroom, de omvang van de afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de container container ontleegd dient worden. Je vindt alle prijzen op de de.

Welk type restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je papier, glas, swill en PMD scheiden. Ook dragen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In iedere bedrijf komt restafval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons koop je gemakkelijk en rap een van de verschillende soorten rolcontainers. Wij brengen hem zonder kosten gedurende een dag in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe kosten zie je meteen tijdens het orderproces. Praktisch, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Gemengd afval is wegens zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te zamelen, verklein je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Bekijk dan even verder. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je steeds geschikte ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container huren, maar ook kiezen voor een metalen afvalcontainer. Een metalen rolcontainer is hufterproof en brandwerend, praktisch als de container op een publieke plek staat. Je gaat uit meerdere volumematen. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) geledigd moeten zijn. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je vergoedt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een verwerker; één van de 12 grote moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de generatie van hernieuwbare kracht. Gemengd afval schijnt dan eventueel nutteloos, dat is het dus niet! De afvalbranche produceert maar liefst een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische krachten worden de resterende metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun weg verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een functionele toepassing. Deze donkere korrelvormige assen worden toegepast voor het aanvullen of aanleggen van wegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei schadelijke materialen vrij tijdens de verbranden die in bepaalde of geringere mate toch in het natuur komen. Om die reden moeten we blijven proberen naar zo minimaal verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Afvalkalender Stadskanaal:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. Wij bieden de kans om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door ons handige lijst vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Bovendien verhuur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor voorlopige werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plek, in óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te voeren. Handig voor jouw personeel, voordeel voor het milieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig plastic of metaal. De containers dichten goed af waardoor er niet ongedierte bij het afval kunnen. Ook kan stank niet ontsnappen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak deze wordt geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een te ruime bak.

Je betaald enkel voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak wanneer dit maar halfvol is. Met ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze kleinste container is geschikt voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden maar liefst plek voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte manier verwerkt

Bij ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte manier verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en ook belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten veilig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat vertrouwelijke documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons?

Redenen een container op wielen huren via ons? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij leveren een passende uitkomst voor elk type vuilnis en voor elk bedrijf. Bovendien werken we heel soepel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalkalender Stadskanaal

Als het om afvalverwerking in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het gebied van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is gevormd uit 6 niveaus.

Naarmate je hoger op de ladder, des te duurzamer de afhandeling. Zo proberen wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid vuilnis in jouw restafvalcontainer te verlagen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over scheiden bij de bron. Want puur aparte afvalsoorten worden zo veel als mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Stap 5 en 6 proberen wij zoveel als kan te vermijden, want dit is slecht voor het natuur en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Typen en prijzen ondernemingsafval en restafval verwerking

De volume voor een algemeen afval container schommelt van tweehonderdveertig liter tot maar liefst 2500 liter en elk daar tussendoor. Je kunt selecteren voor een voordelige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het moeilijk om naar te schatten die maat het beste bij je past? Haal dan gauw contact op met één van onze deskundigen. Dankzij onze vele jaren ervaring met afvalmaterialen begrijpen wij exact wat je vereist hebt. En wens je één keer een meer legen of standaard een maatje grotere? Dan is dat natuurlijk ook geen enkel probleem!

De prijzen van de rolcontainers variëren per afvalsoort, stof en volume. Je least bij ons altijd tegen de meest voordelige kosten. Algemeen afval is één van de kostbaardere afvalsoorten. Dit voortvloeit, zoals we noemden, door zijn milieu-impact. Gelukkig ervaar je bij ons exact voor wat je aan toe. In ons gemakkelijke bestelsysteem staat vermeld overtuigend wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een bepaalde verschillende bak betaalt. Wij achten het essentieel dat deze informatie transparant is. Op deze manier raak je naderhand nooit voor vervelende ontdekkingen te zitten.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalkalender Stadskanaal

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Enkel een gering percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, omdat we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container hoeft.

Wat mag bij het restafval?

Ja:
Brandbare niet recyclebare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, omslagen, kranten en tijdschriften. Ernstig besmet papier kan je beter niet in de papierbak werpen. Plaats een rolcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk gescheiden inzamelen. Je hebt de keuze tussen een erg gevarieerd aanbod van afvalcontainers tussen 240 en 2400 liter.

De juiste container voor Papier en Dozen

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je papier en papier ontdek je op ons. We beschikken over een landelijke bereik en je krijgt een ruime selectie tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren container is geschikt wanneer de afvalcontainers buitenshuis staan, of wanneer vandalisme aan de loer staat. Kies, naargelang van je behoefte, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Ook in jouw portemonnee scheelt het beduidend wanneer je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat je document- en karton in de aller efficiënte, ecologische en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en gebruikt voor basis tot nieuwe producten. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij piepers, brood, pasta, drankjes, eierschelpen, frites, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecagelegenheden komen deze soorten afvalsoorten beschikbaar, maar tevens op kantoren kunt je jouw organisch vuilnis apart houden. Je bespaart beduidend aan afvalkosten als je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande vermoedelijk van meer recyclebaar vuilnis dan je denkt! Onopgemerkt bestaande één omvangrijk gedeelte van bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen behoren allemaal tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalsoorten in te zamelen, geraken je containers minder snel vol. Daarnaast is het apart houden van je afval tevens beter voor het het milieu. PMD mag immers hergebruikt zijn. Hierdoor hoeven er geen vers grondstoffen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, je PMD is immers een grondstof!

De juiste container voor PMD en Afvalkalender Stadskanaal

{service1)

Bij vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor je PMD. We bieden verschillende kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze snelle, kosteloze levering en nationale dekking, heb je binnen 24 uur jouw afvalcontainer bij de verlangde locatie geplaatst. U bepaalt zelf het gewenste inhoudsmaat en hoe vaak de afvalcontainer geleegd dient te worden. Zo weet je daarom vast waar je je vuilnis altijd weg kan en dat je bijdraagt aan een verbeterde milieu door jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Door je PMD apart in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt worden. Dit is belangrijk, want we belasten het omgeving veel indien we afval recycleren. Van je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale technieken geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te zijn. Het resterende plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminium laagje aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en ook gomballen) (Stijf) plastic waaronder speeltjes
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen met chemisch symbool (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen met of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin ander stof is gestopt Afzonderlijk karton ofwel verschillend papier
 • Verpakking met van gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Hoe veel afval jezelf scheidt, hoe goed dat het is ten behoeve van de milieubescherming en je geldbeurs. Glaswerk blijkt één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om splitsen zijn. Glasscherven bestaat van flesjes, potjes en glasscherven. Zonder het om scheiden neemt het glasafval door het ruimte en massa heel veel plaats bij het bedrijfsafval op. Je kunt dus heel uit besparen op je afvalkosten. Het is tevens volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het veel kleiner energie in vergelijking met glazen om te maken van nieuwe materialen.

Komt daar op je onderneming veel glasafval los, zoals bij de sector van de horeca, dan is is één container voor glas essentieel. Heb jij variërende periodes met betrekking tot drukte? ons werkt samen met flexibele overeenkomsten waardoor je het nummer containers eenvoudig verandert.

Het juiste bak voor het glas restafval

Koop het meest geschikte containers voor het jouw glasverval op ons. Je heeft de selectie van één container met 240 liter en ook met negenhonderd liter. Er al één glascontainer vanaf €13 elke maand en ook deze worden kosteloos neergezet. Op basis van de glasafval kiest je hoe vaak ons de bak zullen komen legen. wij leveren het meest voordelige dienstverlening.

Zo wordt glas bewerkt

Het kost veel energie om glas te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter echter één goede basis. Daar zit meestal circa 50% oud glazen in nieuw glas. Bij de bewerken doen we verschil tussen blank, bruine, groen en ook gemengd glazen. Ook zijn kurk en ook dekseltjes verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kunnen er op één veel kleinere warmte glazen geproduceeerd worden. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces dus. Heeft je vraagstukken? Bekijk het veelgestelde vragen of neem verbinding .

Wat mag er zijn bij het de glasverval?

Wel:

Leeg glasafval die gediend had zoals verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porselein. Daaronder vallend jenever kruiken, borden, koppen, keramiek en dergelijke. Warmtebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkasten glasplaatje, snijplanken etc. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers dienen beschermd en ook op veilige wijze vernietigt worden. Archiefvernietiging kan je dus best goed organiseren. Het gesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces van inzameling en ook vernieling van jouw archief. Discreet en ook veilig. Papieren worden vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heeft je honderd procent garantie dat jouw dossiers beschermd vernietigd zijn. Na de vernietiging worden het restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat jij jouw archief niet wil in de papierbak wil gooien. Enkele papieren bevatten vertrouwelijke informatie en kunnen daarom beter vernietigd worden. Vermoedelijk gebruik je je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heeft je frequent een grote hoeveelheid afval in de het gedaante van geheim document? Kies dan voor het dossiervernietiging van onze dienst U. U krijgt dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak bevat één spleet waarin het papier precies doorheen . Wanneer de documenten eenmaal binnen het container zitten, krijgt zij nog bij . Onze chauffeur komt eens de zoveel tijdstip langs voor de bak te ledigen en het documenten ter plaats vernielen in onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt middels een gesloten mechanisme waarin het bak door de truck zelf is opgetild en geopend. Het inhoud wordt vervolgens meteen vernielt.

De juiste bak voor archiefvernietiging Voor dossiervernietiging stop je je vertrouwelijke papieren veilig in de gesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klepje in het deksel kun je de documenten in het container gooien. Je hebt de keuze uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je behoefte kies je de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat jouw dossier niet op vervoer is, loop jij niet risico dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kan voor jouw dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten container op wielen en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is zeer goed te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat je archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier worden verzameld en verwoest.