Afvalscheiden ➡️ 13 OPVALLENDE TIPS

Gauw en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je afval ook sorteert, er zal altijd restafval blijven bestaan. Tracht dit afvalstroompje zo klein mogelijk te houden en je zult opmerken dat dit financieel voordeelgevend is. Met vuil zo zoveel mogelijk te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, overblijft er dus minimaal eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalscheiden

Kies van het grootste meest uitgebreide aanbod rolcontainers en koop de beste meest geschikte afvalcontainer voor je overblijvend afval. In de de restafvalcontainer werp je al het de niet-recyclebare vuil dat je niet verder extra kan verdelen. Papier/karton, swill, en ruiten horen niet thuis binnen de rest afvalcontainer. Ook voor PMD verdelen beschikken we de juiste afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam aangaande alle afvalstromen die binnen firma’s ontstaan. Dit stromingen mogen meestal apart opgehaald geraken. Dat is beter voor het leefomgeving en het geldbeugel.

Wat kan er binnen ondernemingsafval?

Op welke manier goed je je vuil ook scheidt, er zal telkens restafval voortdurend bestaan. Probeer dit stroom van afval zo klein toevallig te houden en je zult zien dat dit financieel voordelig is. Met vuil dus zoveel mogelijk te sorteren, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, blijft er zo min mogelijk restvuil over. In de het restafvalcontainer gooi je al de niet te recyclen afvalstoffen welke je geen verder kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, PMD en ruiten thuishoren niet thuis binnen het container.

Is het scheiden sorteren van bedrijfsafval gedwongen?

Je bent gedwongen afvalstromen zoveel toevallig te sorteren. In de de Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het de bedoeling beschreven producten nogmaals te aanwenden als dat het kan.

Wat kost een een container voor afvalcontainer bedrijfsafval?

De tarieven prijzen voor afvalcontainers afhankelijk hangt af van de afvalstroom het afvalstroom, de omvang van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de afvalcontainer ontleegd moet worden worden. U ontdekt elke tarieven op de tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je documenten, vensters, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met restafval containers

In iedere onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te bestellen. Bij ons neem je eenvoudig en snel een van de verschillende typen rolcontainers. Wij brengen hem gratis binnen 24 uur in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe kosten zie je direct tijdens het orderproces. Praktisch, want dan kun je meteen zien of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Restafval is wegens zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te ophalen, verminder je de aantal algemeen afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvaluitgaven. Heb je verlangen aan iets extra uitleg? Lees dan even door. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos juiste verzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een synthetische container huren, maar ook kiezen voor een ijzeren afvalcontainer. Een stalen afvalcontainer is solide en brandveilig, handig als de container op een openbare plek staat. Je gaat uit verschillende groottes. De beslissing is aan jou, op basis van je verlangen. Ook meld je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) geleegd moeten worden. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de generatie van duurzame stroom. Gemengd afval schijnt dan eventueel waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalbranche produceert maar minstens twintig procent van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de overgebleven metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun weg vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een bruikbare bestemming. Deze zwarte korrelige assen worden toegepast voor het verhogen of bouwen van wegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei schadelijke materialen vrij tijdens de verbrandingsproces die in meer of geringere mate toch in het natuur belanden. Dus moeten we blijven proberen naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalverwerking aan.

Afvalscheiden:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. We bieden de kans om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze praktische lijst vind je snel de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je via ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en komen deze conform een afgesproken schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo wordt het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te voeren. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De containers dichten goed af zodat er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Tevens kan afvalgeur geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer huren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee deze zal worden geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een té ruime container.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de container wanneer deze slechts halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst ruimte voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte wijze verwerkt

Met ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de juiste manier afgevoerd en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent daardoor absoluut zeker dat geheime documenten op de juiste manier worden afgebroken.

Redenen een container op wielen verhuren via onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening? Omdat we bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij bieden een passende uitkomst voor ieder type vuilnis en voor elk bedrijf. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen we dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn geen issue.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalscheiden

Als het om afvalverwerking in het groter geheel gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het vlak van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is gevormd uit zestal treden.

Naarmate je hoger op de ladder, hoe duurzamer de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid afval in jouw algemeen afval container te verminderen, stap 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over sorteren bij de bron. Want zuiver afzonderlijke afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen optie? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, fase 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te vermijden, want dit is ongunstig voor het natuur en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en prijzen zakelijk afval en restafval verwerking

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container varieert van 240 liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussenin. Je kan selecteren voor een betaalbare synthetisch container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om naar te bepalen wat grootte het perfect bij je past? Haal dan even aansluiting op met een van onze experts. Dankzij onze langdurige kennis met afvalstromen kennen wij exact wat je vereist hebt. En verlang je één keer een extra lediging of gewoonlijk een formaat groter? Dan is dit natuurlijk ook geen enkel probleem!

De kosten van de rolcontainers verschillen per afvalsoort, materiaal en capaciteit. Je verhuurt bij ons altijd tegen de laagste kosten. Restafval is één van de kostbaardere afvalstromen. Dit ontstaat, gelijk we bedoelden, door haar milieubelasting. Gelukkig zie je bij ons exact waarvoor je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelproces staat helder wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een verschillende container betaalt. Wij vinden het cruciaal dat dit aspect helder is. Op deze manier kom je achteraf nooit voor nare verrassingen te staan.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalscheiden

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder effectief dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Slechts een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je beurs, want we vermelden al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en geheim dossier. Zoals je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn vele typen papier, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar besmet papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk apart inzamelen. Je krijgt de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment met containers tussen 240 en 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en papier vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een brede selectie tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt als de containers buiten geplaatst zijn, of wanneer vernieling aan de loer ligt. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte grootte. Vervolgens bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan wel zeven keer gerecycled worden. Ook in je portemonnee bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort apart inzamelt. Je mag er op ons aan rekenen dat je document- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en ingezet voor basis tot nieuw producten. Wil je een rolcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat van biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij piepers, brood, pasta, drankjes, eierschalen, patat, taart, groenten en vruchten en zuivelproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalstromen vrij, maar tevens op kantoor kunt je je biologisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk uit extra recyclebaar vuilnis als je vermoedt! Ongemerkt bestaande een omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval vaak van kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen behoren allemaal tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart van je andere afvalstromen te verzamelen, zitten je containers minder vlug vol. Daarnaast is het apart houden van je vuilnis tevens beter voor het omgeving. PMD mag namelijk gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen ontgonnen te worden voor nieuwe artikelen te maken, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Afvalscheiden

{service1)

Bij ontdek je altijd een geschikte afvalcontainer voor het je PMD. We leveren verschillende plastic rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze vlugge, gratis bezorging en nationale dekking, heb je in 24 uur je container op de gewenste locatie geplaatst. Je beslist zelf het gewenste capaciteit en op welke manier frequent het afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier ken je daarom zeker dat je je vuilnis altijd weg kunt en waar je bijdraagt aan een verbeterde omgeving door je vuilnis te splitsen. Bestel snel je voordelige afvalcontainer(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Door je PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD container, mag het optimaal gerecycled zijn. Dat is essentieel, omdat wij belasten het milieu veel minder indien we afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale methoden geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna gerecycled te worden. Het resterende kunststof wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Piepschuim Pakketten inclusief aluminium laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en kauwgom) (Stevig) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, aftaprek en dergelijke)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen met chemische symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen met ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin ander materiaal is gestopt Los doosjes ofwel verschillend document
 • Pakket met chemische materialen
 • Glasscherven

Des te meer afval jezelf sorteert, hoe goed dat het zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glas is 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen zijn. Glasafval bestaan van flesjes, potjes en ook scherven. Zonder het om scheiden neemt het glasafval door het ruimte en massa veel ruimte in de afval van het bedrijf op. Jij kan dus flink uit besparen in je kosten voor afval. Het is bovendien compleet te recyclen. Ook kost het recyclen heel veel kleiner kracht dan glaswerk om te produceren van verse materialen.

Ontstaat er bij je onderneming veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan één container voor glas onmisbaar. Bezit jij variërende periodes qua bezigheden? ons werkt met flexibele contracten omdat jij de aantal containers eenvoudig aanpast.

De juiste bak voor het glas restafval

Koop het beste containers voor je glasverval bij onze dienst. Je heeft de keuze uit één container met 240 liter en ook van 900 liters. Er reeds een glascontainer vanaf €13 elke maand en ook dit wordt kosteloos geplaatst. Op basis van de de afval kiest je op welke manier vaak wij het bak zullen komen legen. wij biedt de voordeligste service.

Op deze manier wordt glas bewerkt

Het heel veel energie om het glas te produceren uit nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter één prima grondslag. Daar zit gewoonlijk ongeveer 50% oud glas binnen nieuw glas. Bij het bewerken maken wij verschil tussen blank, bruine, groen en ook bont glazen. Daarnaast worden kurk en ook deksels verwijderd. Via glas te recyclen, kunnen er zijn op een heel veel kleinere warmte glazen geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en verantwoord proces dus. Heb je vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragenlijst of neem neem verbinding .

Wat mag wel er zijn bij het de glasverval?

Wel:

Lege glasafval die gefungeerd heeft als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallend kruikjes, borden, kopjes, aardewerk etc. n Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplank enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medische of glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Jouw archief dienen veilig en op veilige wijze vernietigt te worden. Dossiervernietiging kan jij dus best goed regelen. De gesloten rolcontainer van onze dienst ondersteunen bij een veilig proces van inzameling en ook vernieling van dossiers. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten worden discreet vervoerd. Op deze manier heb je honderd procent garantie dat jouw dossiers veilig vernietigd is. Na vernietiging worden de restproducten hergebruikt.

Het te begrijpen dat jij je dossiers niet wil in het papiercontainer wil werpen. Enkele documenten bezitten geheime informatie en kunnen daarom best vernielt . Vermoedelijk gebruik je je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge aantallen archief is echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heeft je regelmatig een grote hoeveelheid afval in het vorm van vertrouwelijk document? Kies dan voor archiefvernietiging van onze dienst U. U krijgt dan een gesloten container op wielen.

Deze bak heeft een spleet waar het papier precies erin . Wanneer het documenten eenmaal binnen het container zijn, krijgen ze nog in handen. Onze chauffeur komt eens tijdstip langs voor de bak te ledigen en het papier ter plaats te vernielen in onze truck. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarbij het container via het truck zelf is opgeheven en opengemaakt. Het inhoud zal daarna meteen vernielt.

De geschikte bak voor het archiefvernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Door de klep in de deksel kun jij het papieren in de container werpen. Je hebt de selectie van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw noden kiest je de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat jouw archief geen op het transport gaat, loop jij geen gevaar dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is heel te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Met ons weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier worden ingezameld en verwoest.