Afvalservice Breda ☑️ 3 BEWEZEN TIPS

Gauw en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je afval ook scheidt, er zal steeds restafval aanwezig bestaan. Tracht deze afvalstroompje dus minimaal mogelijk te bewaren en je gaat merken dat dit economisch voordelig is. Met afvalstoffen dus veel eventueel te scheiden, zoals papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er heel min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalservice Breda

Kies uit bij de meest uitgebreide assortiment afvalcontainers en bestel de de ideale container voor je restvuil. In de het afvalcontainer werp je al het niet onrecyclebare afvalstoffen dat je niet verder kan verdelen. Documenten/karton, swill, en ruiten horen niet in de de afvalcontainer. Eveneens voor PMD verdelen bezitten we de juiste geschikte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de algemene benaming aangaande elke afvalstromen welke bij firma’s ontstaan. Deze stromen kunnen meestal apart verzameld worden. Het is beter betreffende het milieu leefomgeving en de portemonnee portemonnee.

Wat kan er in de zakelijk afval?

Op welke manier goed je je afvalstoffen eveneens verdeelt, er zal telkens restvuil aanwezig bestaan. Tracht het afvalstroom heel beperkt toevallig te behouden en je zult merken dat deze financieel gunstig is. Door afval heel veel eventueel te sorteren, zoals karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, blijft er zo zo weinig eventueel overblijvend afval over. In het restafvalcontainer gooi je je reeds de niet te recyclen afvalstoffen die je geen extra kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en ruiten passen niet thuis in de rest restafvalcontainer.

Is scheiden sorteren van zakelijk afval verplicht?

Je wordt verplicht afvalstromen mogelijk eventueel te sorteren. Binnen het landelijk Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het de bedoeling vermeld producten opnieuw te gebruiken indien dat mag.

Wat kost een container voor rolcontainer voor?

De tarieven tarieven van rolcontainers zijn afhankelijk hangt af van de de afvalstroom afvalstroompje, de grootte afmeting van container en hoevaak hoe vaak de de container geledigd rolcontainer ontleegd moet geraken. U vindt je ieder tarieven op de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je papier, vensters, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In ieder organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons neem je snel en rap een van de verschillende soorten rolcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos binnen 24 uur in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze concurrerende prijzen zie je direct gedurende het orderproces. Nuttig, want dan kun je gelijk zien of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Algemeen afval is door zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes gescheiden in te verzamelen, verklein je de massa algemeen afval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Lees dan even voort. Of bestel direct jouw restafval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd juiste verzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een synthetische container bestellen, maar ook kiezen voor een stalen afvalcontainer. Een stalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, handig als de vat op een publieke plek staat. Je selecteert uit diverse inhoudsmaten. De keuze is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) ontdaan moeten worden. Een restafvalcontainer wordt kosteloos bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de generatie van duurzame kracht. Restafval schijnt dan eventueel waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalindustrie produceert maar minstens een vijfde van de groene energieproductie.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metalen er verwijderd die hun pad vervolgen naar de metaalhergebruik. En zelfs de hoeveelheid die dan rest heeft nog een nuttige doel. Deze gitzwarte korrelachtige slakken worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van straten. Helaas komen er ook allerlei giftige stoffen vrij in de verbrandingsproces die in minstens of mindere mate toch in het leefomgeving belanden. Daarom moeten we volhouden met streven naar zo min mogelijk verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Afvalservice Breda:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons, het locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. Wij bieden de kans om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons handige overzicht ontdek je snel de container die je vereist hebt. Daarnaast huur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor gratis installatie van de verlangde voordelige container en komen deze volgens een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buiten. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De bakken dichten goed af waardoor er geen ongedierte bij het afval kan. Tevens kan afvalgeur geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en de frequentie waarmee dit wordt geledigd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een té grote container.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de container wanneer deze slechts halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste container is geschikt voor vier vuilniszakken per week. En onze grootste rolcontainers verschaffen maar liefst plek voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw afval op de juiste manier afgevoerd

Met ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de juiste manier afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer huren via ons?

Redenen een rolcontainer huren bij ons? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort afval en voor elk onderneming. Bovendien werken we heel soepel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra rolcontainer te installeren, dan verrichten we dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 uur
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Afvalservice Breda

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalbeheer. De Afvalhiërarchie van Lansink is gevormd uit zestal treden.

Hoger op de ladder, hoe duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de volume rommel in jouw restafvalcontainer te verminderen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over sorteren bij de oorsprong. Want ongemengd gescheiden afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen, want dit is nadelig voor het natuur en neemt deel niet bij aan een kringloop economie.

Typen en prijzen zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De volume voor een gemengd afval container schommelt van 240 liter tot wel 2500 liter en ieder daar tussendoor. Je kunt opteren voor een gunstige kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om naar te schatten wat maat het perfect bij je past? Haal dan even contact op met één van onze specialisten. Door onze vele jaren deskundigheid met afvalstromen kennen wij exact wat je nodig hebt. En wens je eenmalig een meer lediging of gewoonlijk een formaat grotere? Dan is dit uiteraard ook geen enkel kwestie!

De kosten van de containers wisselen per afvalsoort, materiaal en volume. Je verhuurt bij ons altijd tegen de scherpste prijzen. Restafval is een van de prijzigere afvalcategorieën. Dit ontstaat, als we bedoelden, door zijn milieubelasting. Gelukkig zie je bij ons exact waarvoor je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelmethode staat vermeld overtuigend wat je voor een specifieke gemengd afval container of een andere rolcontainer neerlegt. Wij achten het belangrijk dat dit duidelijk is. Zo ben je naderhand geen voor onaangename onthullingen te staan.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalservice Breda

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier prima herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Enkel een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, omdat we vermelden al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Gelijk je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn vele soorten papierafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, kranten en tijdschriften. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papiercontainer gooien. Plaats een afvalcontainer plaatsen, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes apart verzamelen. Je krijgt de optie uit een erg uitgebreid assortiment met containers tussen 240 tot 2400 L.

De correcte container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte afvalcontainer voor je document en karton vind je bij ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een ruime selectie tussen kunststof en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis staan, of wanneer vandalisme aan de horizon staat. Kies, naargelang van je nood, de meest geschikte
inhoudsmaat. Daarna beslis je op welke manier vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan zelfs zeven maal hergebruikt worden. Ook in je beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat jouw document- en papier in de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt als basis tot nieuwe producten. Wil je je een rolcontainer huren maar heeft u nog vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, gebak, groentes en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecazaken komen deze afvalsoorten vrij, maar tevens in kantoren mag je jouw organisch afval apart houden. Je bespaart beduidend op afvalkosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk uit extra herbruikbaar afval dan je vermoedt! Ongemerkt bestaande één omvangrijk gedeelte uit ondernemingsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalstoffen behoren allemaal tot hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart van je overige afvalstromen in zamelen, zitten je afvalcontainers minder vlug gevuld. Bovendien is het scheiden uit je vuilnis ook goed voor de milieu. PMD mag namelijk gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden voor nieuwe producten te produceren, jouw PMD is namelijk één grondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Afvalservice Breda

{service1)

Bij vind je steeds een passende rolcontainer voor jouw PMD. Wij bieden diverse kunststof afvalcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, gratis levering en nationale bereik, heb je binnen 24 uur je container op de verlangde plek staan. U bepaalt zelf het gewenste capaciteit en op welke manier frequent de container geledigd dient te worden. Op deze manier weet je daarom vast waar je jouw afval steeds weg kan en waar je meewerkt aan een verbeterde omgeving via je vuilnis te splitsen. Bestel snel je goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt worden. Dit is essentieel, omdat we belasten het milieu minder minder indien wij afval hergebruiken. Uit jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. De overgebleven plastic wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en ook koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en ook gomballen) (Hard) plastic waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek etc.)
 • Shopper draagtassen
 • Boerenplastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen met chemische teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar ander materiaal is gestopt Los karton ofwel verschillend papier
 • Pakket met gevaarlijke materialen
 • Glasscherven

Hoe veel vuilnis je scheidt, hoe goed dat het zal zijn voor het milieu en je portemonnee. Glas is een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om splitsen zijn. Glasafval bestaat uit flesjes, potjes en glasscherven. Zonder het om scheiden pakt het vanwege het ruimte en ook massa heel veel plaats in de bedrijfsafval op. Jij kunt dus flink besparen in je afvalkosten. Het glas is tevens volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het heel veel kleiner energie in vergelijking met glazen te maken uit nieuwe materialen.

Ontstaat daar op jouw onderneming heel veel glasafval vrij, zoals bij de sector van de horeca, dan is één container voor glas onmisbaar. Bezit je wisselende periodes met betrekking tot drukte? wij functioneert met aanpasbare contracten omdat je het aantal containers eenvoudig verandert.

De geschikte container voor glasafval

Bestel het meest geschikte bakken voor jouw glasverval bij onze dienst. Jij hebt de keuze van één bak van tweehonderdveertig liters en ook van negenhonderd liters. Er reeds één container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en deze worden kosteloos geplaatst. Op basis van hoeveelheid afval kiest je op welke manier frequent ons de container komen legen. wij biedt het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier worden glas bewerkt

Het kost veel energie voor het het glas om te maken van verse materialen. Glasafval is echter daarentegen een goede basis. Er zit meestal ongeveer 50% oudere glazen binnen nieuwe glazen. Tijdens de verwerken doen we onderscheid onder blank, bruin, groen en gemengd glas. Daarnaast zijn kurk en deksels verwijderd. Door glas te hergebruiken, kan er zijn bij een heel veel lagere warmte glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces . Heeft jij vragen? Bekijk het frequent gestelde vragenlijst of neem contact op.

Wat is mag er zijn bij het de glasverval?

Wel:

Lege glasafval dat gefungeerd heeft zoals verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruikjes, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. Warmtebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookplaten en kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers dienen veilig en in veilige wijze vernietigd worden. Dossiervernietiging kan je daarom beter uitstekend organiseren. Het gesloten rolcontainer van ons helpen tijdens een beschermd proces van inzameling en ook vernieling van jouw archief. Discreet en ook veilig. Documenten zullen discreet vervoerd. Op deze manier heeft jij 100% zekerheid dat jouw archief beschermd vernietigt zijn. Na vernietiging worden de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je jouw archief niet in de de papiercontainer wilt werpen. Sommige documenten bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen daarom beter vernietigd worden. Vermoedelijk gebruik hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen archief is echter heel tijdrovend en omslachtig. Heb jij regelmatig een grote hoeveelheid afval in de het gedaante van vertrouwelijk document? Kies voor het dossiervernietiging van ons U. Je krijgt dan een gesloten rolcontainer.

Deze container bevat een spleet waar het document precies erin . Als de papieren al in de container zitten, krijgen niemand ze nog bij . Onze chauffeur komt eenmaal de tijd bij voor het bak te legen en de documenten plekke te vernietigen in onze truck. Eveneens dit functioneert door middel van een afgesloten mechanisme waarbij het container door de truck zelf is opgetild en geopend. Het content wordt daarna meteen vernielt.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop je jouw vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten rolcontainers van ons. Via het klep in het deksel kun jij het documenten in de bak gooien. Je heeft de selectie van verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw behoefte kiest je de gewenst frequentie van lediging. Doordat je archief niet op transport is, loop je geen risico dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Je kan voor je dossiervernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt archiefvernietiging

De inzameling van je dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je archief op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt ingezameld en verwoest.