Afvalstoffenlijst 🔥 9 LUCRATIEVE FEITJES

Snel en goedkoop van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook scheidt, er zal telkens restvuil blijven bestaan. Probeer deze afvalstroompje heel beperkt mogelijk te behouden en je zult zien dat dit geldelijk voordelig is. Door afvalstoffen zo mogelijk mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, glas, en keukenafval, rest er dus min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalstoffenlijst

Selecteer bij het grootste meest uitgebreide aanbod containers en bestel het beste afvalcontainer voor je je restafval. In het restafvalcontainer gooi je reeds het niet niet-recyclebare afval dat je niet verder verder kan sorteren. Karton/karton, voedselafval, en glas thuishoren niet thuis in de afvalcontainer. Ook omtrent PMD sorteren hebben ons de juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam voor elke afvalstromen die binnen ondernemingen ontstaan. Deze stromingen mogen meestal afzonderlijk verzameld zijn. Het is goed aangaande de natuur en de portemonnee geldtas.

Wat mag wel er in de zakelijk afval?

Hoe prima je je afvalstoffen ook scheidt, er zal er steeds restafval voortdurend bestaan. Probeer het stroom van afval zo beperkt eventueel te bewaren en je zult opmerken dat het financieel voordeelgevend is. Met afvalstoffen heel zoveel toevallig te sorteren, zoals documenten/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, rest er zo min eventueel overblijvend afval over. Binnen de rest container gooi je je al het de onrecyclebare afval die je niet extra kan sorteren. Papier/karton, swill, PMD en ruiten passen niet binnen de afvalcontainer.

Is het verdelen van zakelijk afval verplicht?

Je bent verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden. Binnen het Nationaal Afvalmanagement (LAP3) staat het het doel bedoeling beschreven producten opnieuw te gebruiken indien dat mag.

Wat kost een een container voor container voor?

De tarieven prijzen van rolcontainers zijn hangt af van de afvalstroompje, de omvang van rolcontainer en hoevaak hoe vaak de de container afvalcontainer geledigd dient zijn. U vindt je alle tarieven op tarievenpagina.

Welk soort afval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je documenten, ruiten, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met afvalresten containers

In ieder bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons koop je eenvoudig en rap een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten in een dag in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze lage kosten zie je meteen tijdens het aankoopproces. Handig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt besparen met een restafval container. Algemeen afval is door zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te verzamelen, reduceer je de massa restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvaluitgaven. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Bekijk dan even voort. Of koop direct jouw algemeen afval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds geschikte inzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container huren, maar ook kiezen voor een ijzeren afvalcontainer. Een metalen afvalcontainer is solide en brandbestendig, nuttig als de bak op een algemene plaats staat. Je gaat uit meerdere groottes. De selectie is aan jou, op basis van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw bak(ken) geleegd moeten worden. Een restafvalcontainer wordt zonder kosten bij neergezet. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de dozijn ruime hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrandt voor de productie van hernieuwbare energie. Gemengd afval lijkt dan misschien zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalindustrie produceert maar liefst twintig procent van de duurzame energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel assen genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaaldeeltjes er uitgehaald die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan rest heeft nog een bruikbare doel. Deze zwarte korrelachtige resten worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van wegen. Helaas komen er ook verschillende gevaarlijke substanties vrij tijdens de verbrandingsproces die in minstens of kleinere mate echter in het milieu komen. Om die reden moeten we blijven streven naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Afvalstoffenlijst:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om voor de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij ons praktische lijst ontdek je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast verhuur je via ons heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de ideale partner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij zorgen voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en arriveren deze conform een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buiten. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig plastic of metaal. De containers dichten goed af zodat er niet ongedierte bij het afval kan. Tevens kan stank geen ontkomen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit zal worden geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een te ruime container.

Je betaalt enkel voor een leging die écht nodig is
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container als deze slechts halfvol is. Bij ons besluit je zelf de frequentie waarmee de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste container is geschikt voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen verschaffen zelfs ruimte voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte wijze afgevoerd

Bij ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren veilig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste manier worden afgebroken.

Redenen een container op wielen verhuren via ons?

Waarom een container op wielen verhuren bij ons? Aangezien we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij leveren een geschikte oplossing voor elk type vuilnis en voor ieder bedrijf. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra container op wielen te installeren, dan verrichten we dat. Ook extra ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Afvalstoffenlijst

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalverwerking. De Ladder van Lansink is samengesteld uit 6 niveaus.

Hoger op de orde, des te duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de volume vuilnis in jouw gemengd afval container terug te dringen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over scheiden bij de bron. Want ongemengd gescheiden afvalmaterialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, etappe 4. Stap 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het milieu en neemt deel niet bij aan een kringloop maatschappij.

Typen en kosten zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De volume voor een algemeen afval container varieert van 240 liter tot tot wel 2500 liter en alles daar ertussen. Je mag kiezen voor een voordelige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om in te bepalen wat grootte het perfect bij je past? Pak dan even aansluiting op met één van onze deskundigen. Door onze jarenlange kennis met afvalstromen begrijpen wij exact wat je benodigd hebt. En wens je eenmalig een aanvullend lediging of gewoonlijk een maatje ruimer? Dan is deze vanzelfsprekend ook geen issue!

De tarieven van de rolcontainers variëren per afvalstroom, stof en capaciteit. Je verhuurt bij ons altijd tegen de laagste tarieven. Restafval is één van de duurdere afvalcategorieën. Dit ontstaat, als we bespraken, door haar effect op het milieu. Gelukkig genoeg zie je bij ons juist voor wat je te maken hebt. In ons simpele bestelmethode staat helder wat je voor een bepaalde gemengd afval container of een andere bak betaalt. Wij vinden het cruciaal dat dit transparant is. Op deze manier kom je later niet voor onaangename onthullingen te staan.

Hoe houd je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalstoffenlijst

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier goed recyclebare materialen tussen bevinden. Na scheiding is immers aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je beurs, omdat we vermelden al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Zoals je ziet zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zand en glas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papierafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk apart verzamelen. Je hebt de keuze uit een erg gevarieerd aanbod van containers tussen 240 en 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je papier en karton vind je bij ons. We beschikken over een landelijke bereik en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een ijzeren container is geschikt wanneer de containers buitenshuis staan, of wanneer vandalisme aan de loer ligt. Selecteer, naargelang uit je nood, de meest geschikte grootte. Vervolgens bepaal je hoe vaak je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan wel zeven maal gerecycled worden. Ook in jouw portemonnee scheelt het beduidend als je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat je papier- en karton op de aller doelmatige, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en ingezet voor grondstof voor nieuwe producten. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vragen of neem neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit organisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschelpen, patat, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalsoorten beschikbaar, maar ook op kantoren kunt je je organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je afvalcontainer met restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit meer recyclebaar vuilnis als je vermoedt! Ongemerkt bestaande één groot deel van ondernemingsafval vaak van kunststof verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen behoren stuk voor stuk tot dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart uit je overige afvalstromen in zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vol. Daarnaast ligt het apart houden van je vuilnis tevens goed voor het de milieu. PMD mag namelijk hergebruikt zijn. Daardoor moeten er geen nieuwe materialen gewonnen te worden om verse artikelen te produceren, jouw PMD is immers een grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Afvalstoffenlijst

{service1)

Bij vind je steeds een passende rolcontainer voor het jouw PMD. We bieden verschillende kunststof rolcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, kosteloze levering en landelijke dekking, heeft je binnen 24 uren je container bij het gewenste plek geplaatst. Je beslist zelf de gewenste inhoudsmaat en hoe vaak het afvalcontainer geledigd dient te zijn. Zo weet je daarom vast dat je jouw afval altijd kwijt kan en waar je bijdraagt aan een verbeterde milieu door je vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Door je PMD apart in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, omdat we belasten het milieu veel minder als wij afvalstoffen recycleren. Van je gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met speciale methoden worden de metalen en drankkartons uit het afval gefilterd om daarna gerecycled te zijn. De resterende plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Piepschuim Verpakkingen met aluminium laag aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en kauwgom) (Stevig) kunststof zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (bakken, druiprek enzovoort)
 • Draagtas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen met chemisch symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen met vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar ander materiaal is geplaatst Los karton ofwel verschillend document
 • Pakket met van gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Des te meer vuilnis je scheidt, hoe beter dat het zal zijn voor het milieu en ook je geldbeurs. Glaswerk blijkt één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen zijn. Glasverval bestaan van flessen, potten en ook glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het glasafval door het ruimte en ook massa heel veel ruimte bij de bedrijfsafval op. Je kan daarom flink uit besparen in je afvalkosten. Het is tevens volledig te hergebruiken. Ook verbruikt het heel veel kleiner energie dan glaswerk te maken van nieuwe materialen.

Komt daar op jouw onderneming veel glas vrij, zoals in de horeca, dan is een container voor glas essentieel. Heb je variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? wij werkt met flexibele contracten omdat jij het aantal bakken makkelijk verandert.

Het juiste container voor het glas restafval

Koop de beste containers voor het jouw glasafval op onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie van één container van 240 liters en van 900 liter. Er reeds één glascontainer startend bij €13 per maand en dit wordt gratis geplaatst. Afhankelijk van de de afval kiest jij op welke manier vaak wij de container komen legen. wij leveren de voordeligste dienstverlening.

Op deze manier wordt het glas verwerkt

Het kost veel kracht voor het het glas te maken van verse grondstoffen. Glasverval is daarentegen een prima basis. Er zit meestal ongeveer 50% oud glazen in nieuw glas. Tijdens het verwerken doen wij verschil onder wit, bruine, groen en bont glas. Ook worden kurken en ook deksels verwijderd. Via glas om te recyclen, kan er bij een heel veel lagere warmte glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk dan het frequent gestelde vragenlijst of neem neem contact op.

Wat mag er zijn bij het glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasafval dat gediend had als verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Hieronder vallend jenever kruiken, borden, koppen, aardewerk etc. n Hittebestendig glazen, labo glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallend onder vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je dossiers moet beschermd en op een veilige manier vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou jij daarom best goed organiseren. Het gesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces voor inzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Vertrouwelijk en ook veilig. Papieren zullen discreet vervoerd. Op deze manier heb jij honderd procent garantie dat je dossiers beschermd vernietigt is. Na vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het begrijpelijk dat je jij jouw archief niet wil in de de papiercontainer wilt gooien. Enkele documenten bevatten geheime gegevens en kunnen kunnen dus best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van hoge hoeveelheden archief is echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij frequent een grote hoeveelheid afval in de gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan voor archiefvernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan een gesloten container op wielen.

Deze container heeft één gleuf waarin het document precies erin past. Wanneer de papieren al binnen de container zijn, krijgt niemand zij meer in . Onze bestuurder komt eens tijdstip langs om het container te ledigen en het papier ter plekke te vernietigen binnen onze truck. Ook dit functioneert middels een gesloten mechanisme waarin het bak via het truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het content wordt daarna meteen vernietigd.

De geschikte bak voor het archiefvernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je jouw geheime papieren veilig in de afgesloten rolcontainers van onze dienst. Via de klepje in de deksel kun je het papieren in het bak werpen. Je hebt de keuze uit verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kiest jij de gewenste frequentie van lediging. Doordat jouw dossier geen op transport gaat, loopt jij niet risico dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Je kan voor je archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te recyclen en kan verschillende malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat jouw archief op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze worden verzameld en verwoest.