Afvalstromen ᐅ 9 MAKKELIJKE FEITEN

Vlug en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook verdeelt, er zal telkens restafval voortdurend bestaan. Probeer deze afvalstroompje dus klein mogelijk te bewaren en je zal merken dat deze geldelijk voordeelgevend is. Via afval dus zoveel mogelijk te scheiden, zoals karton/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, rest er zo zo weinig toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalstromen

Kies uit uit de ruimste assortiment containers en bestel de de beste afvalcontainer geschikt voor je restafval. In de restafvalcontainer werp je al het het onrecyclebare afvalstoffen die je niet verder verder kan verdelen. Papier/karton, swill, en glas thuishoren niet in het restafvalcontainer. Eveneens omtrent PMD verdelen bezitten wij het juiste rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam betreffende alle afvalstromen welke in firma’s ontstaan. Deze stromen kunnen dikwijls gescheiden opgehaald geraken. Het is beter aangaande het milieu leefomgeving en de portemonnee portemonnee.

Wat mag er in de bedrijfsafval?

Op welke manier goed je je afval tevens scheidt, er gaat steeds overblijvend afval aanwezig voorkomen. Tracht deze stroom van afval heel beperkt eventueel te bewaren en je gaat zien dat het geldelijk voordeelgevend is. Via vuil dus mogelijk toevallig te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er dus min toevallig overblijvend afval over. In de afvalcontainer gooi je al de niet te recyclen afval die je geen verder kan scheiden. Karton/karton, swill, PMD en vensterglas passen geen binnen de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden van bedrijfsafval gedwongen?

Je wordt noodzakelijk afvalstromingen mogelijk eventueel te scheiden. Binnen de Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel het streefdoel beschreven producten opnieuw te benutten als het mag.

Wat kost een container een container voor?

De prijzen voor de afvalcontainers zijn afhankelijk afhangend van de het stroom van afval, de grootte van afmeting van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de de container afvalcontainer geleegd moet worden geraken. Jij vindt elke tarieven op de de.

Welk type afval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je karton, vensters, organisch afval en PMD scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met restafval containers

In ieder bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij ons neem je gemakkelijk en snel een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos gedurende 24 uur in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze concurrerende kosten zie je gelijk tijdens het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Restafval is vanwege zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes apart in te zamelen, reduceer je de massa gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je behoefte aan iets meer uitleg? Bekijk dan even voort. Of neem direct jouw restafval container.

De correcte container voor afvalresten

Bij ons vind je steeds passende inzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook kiezen voor een ijzeren rolcontainer. Een metalen rolcontainer is solide en brandwerend, handig als de vat op een algemene plek staat. Je gaat uit verschillende groottes. De keuze is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geledigd moeten worden. Een restafvalcontainer wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn ruime actuele afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de generatie van groene stroom. Gemengd afval klinkt dan misschien nutteloos, dat is het dus niet! De afvalindustrie produceert maar zowaar een vijfde van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er uitgehaald die hun pad verdergaan naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een nuttige bestemming. Deze zwarte korrelvormige assen worden ingezet voor het aanvullen of aanleggen van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook verschillende gevaarlijke substanties vrij gedurende de verbranding die in minstens of geringere mate toch in het leefomgeving terecht komen. Daarom moeten we blijven zoeken naar zo minimaal verbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalbeheer aan.

Afvalstromen:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze handige overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast verhuur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij zorgen voor gratis installatie van de gewenste goedkope container en arriveren deze conform een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste manier af te verwijderen. Handig voor jouw personeel, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaalmateriaal. De containers dichten adequaat af zodat er geen plagen bij het afval kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen huren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit wordt geledigd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te grote bak.

Je betaalt alleen voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer dit slechts halfgevuld is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste bak is geschikt voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale rolcontainers verschaffen maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte wijze verwerkt

Bij ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte wijze verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Waarom een container op wielen huren bij onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We leveren een passende uitkomst voor elk type afval en voor elk onderneming. Bovendien functioneren wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan doen we dat. Ook extra ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Contract per maand opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Afvalstromen

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalmanagement. De Ladder van Lansink is samengesteld uit zestal stappen.

Hoger op de orde, hoe duurzamer de behandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de hoeveelheid rommel in jouw algemeen afval container te verminderen, etappe 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over verdelen bij de afkomst. Want zuiver gescheiden afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, fase 4. Fase 5 en 6 proberen wij zoveel als kan te vermijden, want dit is ongunstig voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en tarieven ondernemingsafval en gemengd afval beheer

De capaciteit voor een gemengd afval container varieert van 240 liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kunt kiezen voor een betaalbare plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het moeilijk om bij te schatten wat maat het goed bij je past? Neem dan gauw verbinding op met een van onze specialisten. Door onze jarenlange ervaring met afvalsoorten begrijpen wij exact wat je benodigd hebt. En wens je eenmalig een aanvullend lediging of gewoonlijk een maatje groter? Dan is dat natuurlijk ook geen issue!

De prijzen van de containers variëren per afvalstroom, grondstof en capaciteit. Je least bij ons steeds tegen de laagste tarieven. Restafval is één van de duurdere afvalstromen. Dit voortvloeit, als we bedoelden, door zijn milieu-impact. Gelukkig zie je bij ons exact waar je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelproces is aangegeven overtuigend wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een alternatieve rolcontainer neerlegt. Wij vinden het essentieel dat deze informatie helder is. Op deze manier ben je achteraf niet voor onaangename ontdekkingen te staan.

Hoe hou je dit type afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalstromen

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Enkel een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je beurs, want we schreven al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Mag Wel:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papierafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar besmet papier kan je liever niet in de papierbak werpen. Plaats een afvalcontainer plaatsen, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes apart inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een zeer uitgebreid assortiment van afvalcontainers van 240 en 2400 liter.

De correcte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We beschikken over een nationale bereik en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen container is geschikt wanneer de containers buiten geplaatst zijn, of wanneer vernieling op de loer ligt. Kies, naargelang uit je behoefte, de meest geschikte
inhoudsmaat. Daarna bepaal je hoe frequent je container(s) geleegd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Papier kan wel zeven keer gerecycled worden. Tevens in jouw portemonnee scheelt het beduidend als je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat je papier- en papier in de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt verwijderd en ingezet voor grondstof voor nieuwe producten. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog vragen? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk aan piepers, brood, pasta, dranken, eierschalen, patat, taart, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, maar ook op kantoren kunt je jouw organisch afval apart houden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk uit meer recyclebaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaat één groot deel van ondernemingsafval vaak uit plastic verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen horen allemaal bij dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart van je overige afvalsoorten te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel vlug vol. Bovendien is het apart houden uit je vuilnis tevens beter voor de milieu. PMD kan immers gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, je PMD wordt immers één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor het PMD en Afvalstromen

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een passende rolcontainer voor het je PMD. Wij leveren verschillende kunststof rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, kosteloze levering en landelijke dekking, heeft je binnen 24 uur jouw afvalcontainer op de verlangde locatie staan. Je bepaalt zelf het verlangde inhoudsmaat en hoe vaak de afvalcontainer geleegd moet te worden. Zo ken je daarom vast waar je jouw afval steeds kwijt kunt en waar je bijdraagt aan een verbeterde milieu door jouw vuilnis te scheiden. Bestel vlug je voordelige container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via je PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal gerecycled worden. Dit is belangrijk, want wij belasten het milieu veel minder als we afval hergebruiken. Van je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te worden. De resterende plastic wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Piepschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laag binnenin (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en ook gomballen) (Stevig) plastic waaronder speeltjes
 • Huisraad en gebruiksartikelen (bakken, druiprek en dergelijke)
 • Shopper boodschappentassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (deodorant, verf enzovoort)
 • Pakketten met vla- ofwel yoghurtresten
 • Drinkpakken waar ander materiaal is geplaatst Afzonderlijk karton of verschillend papier
 • Verpakking inclusief van gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Hoe meer vuilnis je sorteert, des te beter dat is ten behoeve van het milieu en ook je geldbeurs. Glaswerk blijkt een van de {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk om scheiden zijn. Glasverval bestaan uit flesjes, potten en scherven. Zonder te splitsen neemt het vanwege het ruimte en massa heel veel ruimte bij het afval van het bedrijf in. Je kunt daarom flink besparen op je afvalkosten. Het glas is tevens volledig te recyclen. Ook verbruikt het recyclen heel veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk om te produceren uit verse grondstoffen.

Komt daar op je bedrijf heel veel glas vrij, zoals in de horecabedrijven, dan is een container voor glas onmisbaar. Heb je wisselende periodes met betrekking tot drukte? wij functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten omdat jij het aantal containers eenvoudig aanpast.

De juiste container voor het glasafval

Koop de beste containers voor jouw glasverval op onze dienst. Je hebt de selectie van één bak met 240 liter en ook van negenhonderd liter. Er is reeds één glascontainer vanaf €13 per maandelijkse periode en dit worden kosteloos geplaatst. Op basis van de afval kiest jij op welke manier vaak wij het bak komen legen. ons leveren de voordeligste service.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost veel kracht voor het glas om te produceren van verse materialen. Glasverval is daarentegen één prima basis. Daar zit gewoonlijk ongeveer 50% oud glas binnen nieuwe glas. Bij het bewerken doen wij verschil onder wit, bruine, groen en ook gemengd glazen. Daarnaast worden kurken en ook deksels verwijderd. Via glas om te hergebruiken, kan er bij één veel kleinere warmte glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces dus. Heb jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of contact op.

Wat mag wel er bij het de glasafval?

Toegestaan:

Lege glasafval die gediend had als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porselein. Hieronder vallen kruikjes, borden, kopjes, aardewerk etc. n Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplank etc. vallen onder vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Je dossiers dienen beschermd en ook in veilige manier vernietigt te worden. Dossiervernietiging kan jij dus beter goed organiseren. De gesloten rolcontainer van onze dienst helpen bij een veilig proces van inzameling en ook vernieling van dossiers. Vertrouwelijk en veilig. Papieren worden discreet getransporteerd. Zo heeft je 100% zekerheid dat je jouw dossiers veilig vernietigd is. Na de vernietiging zullen de restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je dossiers niet in de het papierbak wilt gooien. Enkele papieren bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen daarom best vernietigd worden. Vermoedelijk gebruik hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van grote aantallen archief is zeer tijdrovend en omslachtig. Heeft je frequent veel vuil in de de gedaante van vertrouwelijk papier? Kies voor archiefvernietiging van ons U. Je krijgt dan dan een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waarin het papier exact erin . Als het documenten al in het bak zijn, krijgt zij nog bij handen. Onze chauffeur komt eenmaal in de tijdstip bij voor het container ledigen en de papier ter plaats vernielen in onze truck. Ook dit werkt door middel van een gesloten mechanisme waarbij de container door de truck zelf is opgeheven en geopend. Het inhoud wordt vervolgens meteen vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je jouw vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten rolcontainers van onze dienst. Door het klep in de deksel kan jij de papieren in de bak gooien. Je heeft de keuze uit diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw behoefte kiest jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier niet op transport is, loop je geen gevaar dat er iets met je vertrouwelijke documenten gebeurt. Je kan voor jouw dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Papier is zeer te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en verwoest.