Afvalwijzer Arnhem 2022 ☑️ 10 OPMERKELIJKE WEETJES

Vlug en voordelig van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je afval ook scheidt, er zal telkens overblijvend afval blijven bestaan. Poog dit afvalstroom zo klein eventueel te behouden en je zal zien dat dit financieel voordeelgevend is. Met afvalstoffen zo veel mogelijk te scheiden, zoals documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, rest er dus min eventueel overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Arnhem 2022

Kies van het meest uitgebreide assortiment rolcontainers en bestel de de beste rolcontainer voor je je overblijvend afval. In de container gooi je je al het het niet niet-recyclebare afval dat je niet verder meer kan verdelen. Karton/karton, keukenafval, en ruiten thuishoren niet binnen de restafvalcontainer. Tevens betreffende PMD verdelen beschikken we de geschikte container.

Wat is Bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is de naam betreffende alle afvalstromen welke binnen bedrijven ontstaan. Dit stromingen mogen vaak afzonderlijk verzameld zijn. Dat is beter voor het milieu milieu en het geldtas.

Wat mag wel er in zakelijk afval?

Hoe goed je je vuil tevens verdeelt, er gaat altijd restvuil blijven bestaan. Probeer deze afvalstroom dus beperkt mogelijk te bewaren en je zal zien dat dit geldelijk gunstig is. Met afval heel zoveel mogelijk te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, blijft er zo zo weinig eventueel restafval over. Binnen de container werp je reeds het onrecyclebare vuil die je niet verder meer kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en glas thuishoren geen in de container.

Is het sorteren van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden. In de het landelijk Nationaal Afvalmanagement (LAP3) staat het doel het doel beschreven goederen nogmaals te benutten indien het mag.

Wat kost een een container container voor bedrijfsafval?

De tarieven prijzen voor afvalcontainers afhankelijk afhankelijk van de de afvalstroompje, de grootte van grootte van afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de container geledigd container geledigd moet worden. Je vindt ieder prijzen op tarievenpagina.

Welk type restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je karton, glas, voedselresten en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons neem je gemakkelijk en snel een van de talloze varianten rolcontainers. Wij leveren hem zonder kosten in een etmaal in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de leegmaken. Onze scherpe tarieven zie je direct tijdens het bestelproces. Nuttig, want dan kun je direct zien of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalstromen afzonderlijk in te verzamelen, verminder je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even voort. Of koop direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos geschikte ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook kiezen voor een ijzeren afvalcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, praktisch als de bak op een algemene plek staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De beslissing is aan jou, op basis van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe vaak jouw container(s) geleegd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt gratis bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf omvangrijke moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de opwekking van duurzame stroom. Algemeen afval klinkt dan eventueel waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalindustrie produceert maar minstens 20% van de groene energieproductie.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische apparaten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun pad verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een bruikbare doel. Deze zwarte korrelachtige slakken worden toegepast voor het verhogen of creëren van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook allerlei giftige materialen uit in de verbrandingsproces die in minstens of mindere mate toch in het natuur terecht komen. Dus moeten we blijven zoeken naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Lansink’s Ladder geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Afvalwijzer Arnhem 2022:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons bedrijf, hét adres voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de mogelijkheid om voor de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door onze praktische overzicht vind je snel de container die je nodig hebt. Bovendien huur je door ons heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor kosteloze installatie van de gewenste voordelige container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plaats, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De containers dichten adequaat af waardoor er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer huren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak dit wordt geledigd. Het installeren van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een té grote container.

Je betaald alleen voor een leging die écht nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de container wanneer deze maar halfvol is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers verschaffen maar liefst plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte manier afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten veilig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren via ons?

Redenen een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening? Omdat wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een geschikte uitkomst voor elk soort vuilnis en voor elk onderneming. Bovendien functioneren wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan verrichten wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Afvalwijzer Arnhem 2022

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, opereren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalverwerking. De Ladder van Lansink is samengesteld uit zestal niveaus.

Hoe hoger op de hiërarchie, des te ecologischer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de volume vuilnis in jouw restafvalcontainer terug te dringen, stap 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over scheiden bij de oorsprong. Want zuiver gescheiden afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, fase 4. Fase 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is ongunstig voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en kosten bedrijfsafval en algemeen afval beheer

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container varieert van 240 liter tot tot wel 2500 liter en alles daar tussendoor. Je kan opteren voor een voordelige kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om naar te ramen die grootte het goed bij je past? Pak dan even verbinding op met een van onze deskundigen. Door onze langdurige kennis met afvalmaterialen weten wij exact wat je nodig hebt. En wens je één keer een meer leegmaken of gewoonlijk een grootte grotere? Dan is dit uiteraard ook geen enkel kwestie!

De prijzen van de containers variëren per afvalsoort, stof en capaciteit. Je verhuurt bij ons steeds tegen de scherpste prijzen. Algemeen afval is één van de duurdere afvalstromen. Dit komt, als we bespraken, door haar milieubelasting. Gelukkig ervaar je bij ons juist voor wat je aan toe bent. In ons simpele bestelmethode staat vermeld helder wat je voor een specifieke gemengd afval container of een bepaalde verschillende container aftikt. Wij vinden het belangrijk dat dit duidelijk is. Hierdoor raak je naderhand geen voor nare onthullingen te zitten.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalwijzer Arnhem 2022

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na verdeling is immers veel minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, want we vermelden al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Gelijk je ziet zijn er dus behoorlijk wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verminderen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Toegestaan:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Sterk stoffend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten papierafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk afzonderlijk verzamelen. Je hebt de keuze tussen een zeer uitgebreid assortiment van afvalcontainers van 240 en 2400 liter.

De correcte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte afvalcontainer voor je document en karton ontdek je bij ons. We beschikken over een landelijke dekking en je hebt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de afvalcontainers buiten staan, of vernieling aan de horizon staat. Kies, afhankelijk van je nood, de meest gepaste grootte. Vervolgens beslis je hoe vaak je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Document kan zelfs 7 maal gerecycled worden. Ook in jouw beurs scheelt het beduidend wanneer je deze afvalstroom apart inzamelt. Je mag er bij ons op vertrouwen dat jouw document- en karton op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt afgevoerd en gebruikt voor grondstof tot nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heeft u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschalen, frites, taart, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name op horecazaken ontstaan deze afvalstromen vrij, maar ook op kantoren kunt je jouw organisch afval scheiden. Je bespaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit extra herbruikbaar afval als je vermoedt! Onopgemerkt bestaat een groot deel uit ondernemingsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart van je andere afvalstromen te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel vlug gevuld. Daarnaast ligt het apart houden van uw afval tevens beter voor de milieu. PMD mag immers hergebruikt worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen gewonnen te worden voor verse artikelen te maken, jouw PMD is namelijk een grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Afvalwijzer Arnhem 2022

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een passende afvalcontainer voor het jouw PMD. Wij bieden diverse plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, gratis levering en landelijke dekking, heb je binnen 24 uren jouw afvalcontainer op de gewenste plek geplaatst. U bepaalt zelf de gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak het afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier ken je daarom zeker waar je je vuilnis altijd kwijt kunt en waar je meewerkt voor een verbeterde milieu via je vuilnis te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het milieu veel minder indien wij afval recycleren. Van je gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale technieken worden de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om vervolgens hergebruikt te zijn. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laag binnenin (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en ook koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en kauwgom) (Stijf) plastic zoals speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek en dergelijke)
 • Boodschappentas boodschappentassen
 • Boerenplastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemische teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Verpakkingen inclusief vla- of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof zit gestopt Afzonderlijk karton of verschillend papier
 • Pakket met gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Hoe veel vuilnis jezelf sorteert, hoe goed dat is voor het milieubescherming en ook jouw portemonnee. Glaswerk blijkt een van de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te splitsen is. Glasverval bestaan van flessen, potjes en ook scherven. Zonder het om scheiden pakt het vanwege het volume en massa heel veel ruimte bij het bedrijfsafval in. Je kan daarom heel besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is ook tevens compleet te recyclen. Ook verbruikt het veel minder kracht dan glaswerk te produceren van nieuwe materialen.

Komt er bij je bedrijf heel veel glas vrij, bijvoorbeeld bij de sector van de horecabedrijven, dan is één container voor glas essentieel. Heb jij variërende periodes qua drukte? ons functioneert samen met flexibele contracten waardoor je het aantal containers makkelijk verandert.

De geschikte container voor glasafval

Koop het beste containers voor jouw glasafval op onze dienst. Je heeft de keuze uit keuze uit één container met 240 liter en ook met 900 liters. Er reeds een container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze worden kosteloos neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid glasafval kies je hoe frequent wij het container komen legen. ons biedt het voordeligste service.

Op deze manier worden glas bewerkt

Het heel veel kracht voor het het glas om te maken van verse grondstoffen. Glasverval is echter daarentegen een prima basis. Er zitten meestal circa 50% oudere glas in nieuwe glas. Bij het verwerken doen we verschil onder wit, bruin, groen en bont glas. Daarnaast zijn kurken en dekseltjes verwijderd. Via glas te recyclen, kunnen er op één heel veel kleinere temperatuur glazen gemaakt gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces . Heb je vraagstukken? Bekijk dan de veelgestelde vragenlijst of neem verbinding .

Wat is mag wel er zijn bij het glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasafval dat gediend had zoals verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruiken, bordjes, koppen, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallend onder vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Je dossiers moet veilig en ook op een veilige manier vernietigt worden. Archiefvernietiging kan jij dus best uitstekend regelen. Het gesloten rolcontainers van ons onze dienst helpen tijdens een veilig proces van verzameling en vernieling van dossiers. Vertrouwelijk en veilig. Papieren zullen discreet vervoerd. Zo heb jij 100% zekerheid dat je archief veilig vernietigt zijn. Na de vernieling worden de restanten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je jouw archief niet wil in de de papierbak wilt gooien. Enkele documenten bezitten vertrouwelijke informatie en daarom best vernielt . Vermoedelijk gebruik je je hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van grote aantallen archief is echter heel tijdrovend en omslachtig. Heb je frequent veel vuil in de de vorm van vertrouwelijk document? Kies dan voor het archiefvernietiging van ons U. Je krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waarin het document exact doorheen . Wanneer het papieren eenmaal binnen het container zijn, krijgen zij nog in handen. Onze chauffeur komt eenmaal zoveel tijd langs om de bak ledigen en het documenten ter plaats vernielen in onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een afgesloten systeem waarin de container via het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. De inhoud zal vervolgens direct vernielt.

De geschikte bak voor het archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging stop jij jouw vertrouwelijke documenten veilig in de gesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klep in het deksel kan jij de papieren in de container werpen. Jij heeft de keuze van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je noden kies je de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat je dossier geen op het transport is, loop jij geen gevaar dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Je kan voor je archiefvernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De verzameling van je archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is heel goed te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Met ons weet je zeker dat je archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoorde manier worden verzameld en vernietigd.