Afvalwijzer Nijmegen 🔥 15 VERBIJSTERENDE GEHEIMEN

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook sorteert, er zal altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Probeer deze afvalstroompje zo beperkt eventueel te bewaren en je zult opmerken dat het geldelijk voordeelgevend is. Met afval dus veel mogelijk te sorteren, zoals papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er heel minimaal eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Nijmegen

Kies uit bij de grootste aanbod containers en koop het meest geschikte afvalcontainer voor je je overblijvend afval. In de de restafvalcontainer gooi je je reeds de onrecyclebare afvalstoffen die je niet extra kan scheiden. Karton/karton, voedselafval, en glas thuishoren niet thuis in de afvalcontainer. Eveneens omtrent PMD scheiden bezitten ons de geschikte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming voor alle afvalstromen welke in firma’s vrijkomen. Deze afvalstromen zouden meestal apart ingezameld zijn. Dat is goed aangaande de milieu en het portemonnee.

Wat moet er in ondernemingsafval?

Op welke manier goed je je vuil ook verdeelt, er gaat telkens overblijvend afval voortdurend zijn. Poog dit stroom van afval dus klein toevallig te houden en je gaat zien dat deze economisch voordelig is. Met vuil zo veel mogelijk te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en swill, rest er zo zo weinig eventueel restafval over. In de de rest container gooi je je al het onrecyclebare afvalstoffen welke je niet verder verder kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, PMD en ruiten horen niet thuis in de het afvalcontainer.

Is scheiden verdelen van ondernemingsafval gedwongen?

Je wordt verplicht afvalstromingen mogelijk toevallig te scheiden. In de Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het de streefdoel vermeld producten weer te benutten als het kan.

Wat kost een container een container voor bedrijfsafval?

De tarieven tarieven voor rolcontainers zijn afhankelijk van de afvalstroom het afvalstroom, de grootte van grootte van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de de afvalcontainer geleegd dient worden. U vindt je elke tarieven op de de.

Welk type restafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je documenten, ruiten, voedselresten en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In elke organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te bestellen. Bij ons koop je eenvoudig en rap een van de talloze soorten afvalcontainers. Wij leveren hem kosteloos in een dag in geheel Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze lage prijzen zie je gelijk in het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een restafval container. Restafval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te ophalen, verminder je de aantal algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Bekijk dan even door. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je altijd passende verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook gaan voor een ijzeren afvalcontainer. Een ijzeren rolcontainer is solide en brandwerend, handig als de container op een openbare locatie staat. Je kiest uit verschillende groottes. De keuze is aan jou, gebaseerd van je noodzaak. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw bak(ken) geleegd moeten geraken. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de twaalf ruime actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de productie van duurzame kracht. Algemeen afval lijkt dan eventueel zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalsector produceert maar liefst 20% van de duurzame energieopwekking.

Na de verbranden blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun pad vervolgen naar de metaalverwerking. En zelfs de hoeveelheid die dan rest heeft nog een functionele doel. Deze zwarte korrelachtige assen worden gebruikt voor het ophogen of aanleggen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook verschillende giftige stoffen uit in de verbranding die in bepaalde of kleinere mate echter in het natuur terecht komen. Om die reden moeten we blijven streven naar zo minimaal verbrandingsproces. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalbeheer aan.

Afvalwijzer Nijmegen:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige overzicht vind je snel de container die je vereist zal hebben. Daarnaast huur je door ons heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We zorgen voor gratis installatie van de gewenste voordelige container en komen deze conform een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig plastic of metaalmateriaal. De containers dichten goed af waardoor er niet plagen bij het afval kan. Ook kan stank niet ontsnappen uit de bak.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee dit zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaalt enkel voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een té grote container.

Je betaalt alleen voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de container als dit slechts halfgevuld is. Met ons besluit je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste container is geschikt voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale rolcontainers bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste wijze verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat geheime documenten op de correcte wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen verhuren bij ons? Omdat we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We leveren een geschikte oplossing voor elk soort vuilnis en voor elk onderneming. Bovendien werken wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn geen probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Afvalwijzer Nijmegen

Als het om afvalverwerking in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een norm op het terrein van afvalverwerking. De Ladder van Lansink is samengesteld uit zes treden.

Naarmate je hoger op de orde, hoe milieuvriendelijker de afhandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de volume vuilnis in jouw gemengd afval container terug te dringen, fase 1. Dit doen wij door te adviseren over sorteren bij de oorsprong. Want puur gescheiden afvalstromen worden zoveel als kan gerecycled, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalverbrandingsinstallatie, fase 4. Stap 5 en 6 proberen wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is ongunstig voor het natuur en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Typen en prijzen bedrijfsafval en gemengd afval verwijdering

De capaciteit voor een gemengd afval container varieerd van 240 liter tot maar liefst 2500 liter en elk daar ertussen. Je kunt opteren voor een betaalbare kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om bij te bepalen die grootte het beste bij je past? Haal dan gauw aansluiting op met een van onze deskundigen. Dankzij onze jarenlange deskundigheid met afvalstromen kennen wij juist wat je vereist hebt. En verlang je een keer een meer leegmaken of regulier een maatje groter? Dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem!

De kosten van de containers variëren per afvalstroom, stof en volume. Je huurt bij ons steeds tegen de scherpste kosten. Gemengd afval is een van de duurdere afvalsoorten. Dit ontstaat, zoals we bespraken, door zijn effect op het milieu. Gelukkig vind je bij ons precies waarvoor je aan toe bent. In ons simpele bestelsysteem staat vermeld overtuigend wat je voor een gemengd afval container of een bepaalde alternatieve rolcontainer aftikt. Wij vinden het cruciaal dat dit aspect duidelijk is. Zo kom je later nooit voor onaangename verrassingen te zitten.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalwijzer Nijmegen

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na scheiding is immers aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Enkel een klein percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, want we schreven al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim archief. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene typen papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes afzonderlijk inzamelen. Je krijgt de optie tussen een zeer gevarieerd assortiment van containers van 240 tot 2400 liter.

De correcte container voor Papier en Karton

De meest geschikte afvalcontainer voor je document en papier vind je op ons. We beschikken over een nationale dekking en je krijgt een brede selectie tussen kunststof en ijzeren containers. Een ijzeren container is gepast als de containers buiten staan, of vandalisme op de horizon staat. Selecteer, afhankelijk van je nood, de meest gepaste grootte. Daarna beslis je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Papier kan wel 7 maal gerecycled worden. Tevens in je portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat jouw document- en papier in de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof voor nieuwe artikelen. Wil je je een rolcontainer huren maar heeft u nog steeds vragen? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschalen, patat, taart, groenten en fruit en zuivelproducten. Met name bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalsoorten beschikbaar, maar tevens in kantoren kunt je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je spaart aanzienlijk op afvalkosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande vermoedelijk van extra herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Ongemerkt bestaat een groot deel uit ondernemingsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalstoffen behoren allemaal bij hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten in te zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vlug gevuld. Bovendien ligt het scheiden uit je afval ook goed voor de omgeving. PMD mag immers hergebruikt worden. Hierdoor hoeven er geen enkele vers materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken, je PMD wordt immers één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor het PMD en Afvalwijzer Nijmegen

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte rolcontainer voor het jouw PMD. We bieden diverse plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 of 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis levering en landelijke bereik, heb je in 24 uren je container bij de verlangde plek geplaatst. Je beslist zelf het verlangde capaciteit en op welke manier frequent het afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier weet je daarom vast dat je je vuilnis altijd weg kan en waar je bijdraagt aan een beter omgeving door je vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD apart in te verzamelen binnen een PMD container, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dat is essentieel, omdat wij belasten het milieu minder indien wij afval recycleren. Uit je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. Het overgebleven plastic wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Pakketten met aluminium laag binnenin (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (bakken, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen met chemisch teken (deodorant, verf enzovoort)
 • Pakketten met of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof zit geplaatst Los doosjes ofwel verschillend papier
 • Verpakking met van chemische materialen
 • Glasafval

Des te veel vuilnis jezelf sorteert, hoe beter dat is voor het milieu en ook jouw geldbeurs. Glaswerk is 1 van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen zijn. Glasafval bestaan van flessen, potjes en scherven. Zonder om splitsen neemt het vanwege de ruimte en gewicht veel ruimte in de bedrijfsafval op. Je kunt daarom flink besparen in je kosten voor afval. Het is tevens compleet om te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het heel veel minder energie in vergelijking met glaswerk te produceren uit verse materialen.

Komt er op je onderneming veel glas vrij, zoals bij de horeca, dan is een container voor glas onmisbaar. Bezit jij wisselende periodes met betrekking tot drukte? ons werkt met aanpasbare contracten omdat jij de aantal bakken eenvoudig aanpast.

Het juiste bak voor glas restafval

Bestel het meest geschikte containers voor het je glasverval bij ons. Jij heeft de selectie van één bak met tweehonderdveertig liter en ook van negenhonderd liter. Er is reeds een glascontainer vanaf €13 elke maand en deze worden gratis geplaatst. Afhankelijk van de de glasafval kies je op welke manier frequent wij het container zullen komen legen. ons leveren het meest voordelige service.

Op deze manier worden glas bewerkt

Het kost heel veel kracht voor het het glas te produceren van nieuwe materialen. Glasverval is echter een prima basis. Daar zit gewoonlijk circa 50% oudere glazen in nieuwe glazen. Tijdens de bewerken maken wij verschil onder blank, bruine, groen en ook bont glas. Ook zijn kurk en dekseltjes verwijderd. Door het glas om te hergebruiken, kunnen er op een heel veel kleinere temperatuur glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heb jij vraagstukken? Bekijk de frequent gestelde vragenlijst of neem verbinding .

Wat is mag wel er bij de glasverval?

Wel:

Leeg glasverval dat gediend heeft als verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porselein. Hieronder vallen jenever kruiken, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. Warmtebestendig glas, labo glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw archief dienen veilig en ook op veilige wijze vernietigt worden. Dossiervernietiging kan je dus beter uitstekend organiseren. De afgesloten rolcontainers van ons ondersteunen bij een veilig proces voor inzameling en vernieling van archief. Vertrouwelijk en beschermd. Papieren worden discreet vervoerd. Op deze manier heeft je honderd procent garantie dat je dossiers beschermd vernietigt zijn. Na de vernieling zullen de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je jouw archief niet wil in de het papiercontainer wil gooien. Sommige papieren bezitten geheime informatie en kunnen daarom best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van hoge hoeveelheden archief is zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heb jij regelmatig veel vuil in de de vorm van vertrouwelijk papier? Kies dan voor dossiervernietiging van onze dienst . Je krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze container heeft een gleuf waarin het document precies erin past. Als het documenten eenmaal in de bak zitten, krijgen ze nog in . Onze bestuurder komt eens in de zoveel tijdstip langs voor de bak ledigen en de papier plaats te vernietigen binnen onze truck. Ook dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarbij het container door het truck zelf wordt opgetild en opengemaakt. Het inhoud zal vervolgens direct vernielt.

De juiste bak voor het archiefvernietiging Voor dossiervernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in de gesloten containers op wielen van onze dienst. Door het klep in de deksel kan jij de documenten in het bak werpen. Jij hebt de selectie van diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je noden kiest jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier niet op transport is, loopt jij geen gevaar dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De inzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij een gesloten container op wielen en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is zeer te hergebruiken en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden verzameld en vernietigd.