Afvalwijzer Rotterdam 2022 🔥 6 OPMERKELIJKE WEETJES

Snel en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook verdeelt, er zal telkens restafval aanwezig bestaan. Poog deze stroom van afval zo beperkt eventueel te houden en je zult zien dat deze financieel voordeelgevend is. Met vuil dus mogelijk toevallig te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er heel minimaal eventueel restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Rotterdam 2022

Kies uit bij de meest uitgebreide aanbod containers en bestel de de beste container geschikt voor je restafval. In de de restafvalcontainer gooi je reeds het niet te recyclen afvalstoffen die je niet verder kan scheiden. Documenten/karton, voedselafval, en vensterglas horen geen in de het afvalcontainer. Tevens betreffende PMD verdelen beschikken wij de geschikte rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam aangaande ieder afvalstromen die binnen bedrijven ontstaan. Dit stromen mogen dikwijls afzonderlijk ingezameld geraken. Het is verbeterd aangaande het milieu milieu en de portemonnee geldtas.

Wat kan er in de bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je afval ook verdeelt, er zal er steeds restvuil aanwezig voorkomen. Poog deze afvalstroompje zo beperkt toevallig te houden en je zult merken dat deze geldelijk gunstig is. Via afvalstoffen zo mogelijk mogelijk te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en swill, rest er zo min mogelijk overblijvend afval over. In de de restafvalcontainer gooi je al het het niet-recyclebare vuil welke je niet extra kan sorteren. Documenten/karton, keukenafval, PMD en ruiten thuishoren niet in de de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden sorteren van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je bent noodzakelijk afvalstromen mogelijk toevallig te verdelen. In de Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het doel de streefdoel vermeld producten weer te gebruiken waar dat het kan.

Wat kost een een container voor?

De tarieven kosten van afvalcontainers zijn afhankelijk afhangend van het stroom van afval, de afmeting van de container en hoevaak de container rolcontainer geleegd moet worden zijn. U vindt ieder kosten op de tarievenpagina de.

Welk type afval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je documenten, ruiten, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met restafval containers

In iedere organisatie komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons bestel je snel en rap een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij brengen hem zonder kosten gedurende een etmaal in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze lage kosten zie je direct gedurende het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen apart in te verzamelen, reduceer je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Bekijk dan even verder. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd passende ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een plastic container huren, maar ook gaan voor een metalen rolcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, praktisch als de bak op een algemene plek staat. Je selecteert uit diverse inhoudsmaten. De selectie is aan jou, op basis van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe vaak jouw bak(ken) ontdaan moeten geraken. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaald alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn grote actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het gemengd afval opgebrand voor de generatie van duurzame energie. Restafval lijkt dan wellicht nutteloos, dat is het echter niet! De afvalsector voorbrengt maar liefst 20% van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaalresten er geëxtraheerd die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de verzameling die dan overblijft heeft nog een nuttige doel. Deze zwarte korrelachtige assen worden toegepast voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook diverse gevaarlijke stoffen los tijdens de verbranding die in minstens of mindere mate toch in het leefomgeving terecht komen. Om die reden moeten we volhouden met zoeken naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Ladder van Lansink geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Afvalwijzer Rotterdam 2022:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. Wij leveren de kans om voor de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij onze handige overzicht vind je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Daarnaast verhuur je via ons heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maand op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze installatie van de verlangde voordelige container en komen deze conform een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te voeren. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De containers sluiten goed af waardoor er niet ongedierte bij het vuilnis kan. Tevens kan stank niet ontsnappen uit de container.

De kosten van een rolcontainer huren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een té grote bak.

Je betaalt enkel voor een leging die echt nodig zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het legen van de bak wanneer dit maar halfvol is. Met ons besluit je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per week. En onze grootste containers op wielen verschaffen maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle types ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte wijze afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten veilig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat geheime documenten op de juiste wijze worden afgebroken.

Waarom een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen huren bij onze dienstverlening? Omdat we bekwaam zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij leveren een passende oplossing voor ieder soort afval en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan doen we dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalwijzer Rotterdam 2022

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het terrein van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zes treden.

Hoger op de orde, hoe milieuvriendelijker de behandeling. Zo trachten wij in samenwerking met jou de volume afval in jouw restafvalcontainer te verminderen, fase 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over verdelen bij de bron. Want ongemengd gescheiden afvalsoorten worden zoveel mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is recyclen geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Stap 5 en 6 pogen wij zoveel mogelijk te voorkomen, want dit is slecht voor het natuur en draagt niet bij aan een kringloop maatschappij.

Soorten en prijzen zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieert van 240 liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussenin. Je kan opteren voor een gunstige kunststof container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het moeilijk om bij te bepalen die omvang het goed bij je past? Neem dan even contact op met een van onze experts. Dankzij onze vele jaren deskundigheid met afvalsoorten kennen wij precies wat je nodig hebt. En wens je eenmalig een aanvullend legen of standaard een maatje groter? Dan is dit natuurlijk ook geen probleem!

De prijzen van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, materiaal en capaciteit. Je huurt bij ons altijd tegen de scherpste tarieven. Restafval is één van de duurdere afvalstromen. Dit komt, gelijk we noemden, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs vind je bij ons juist voor wat je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelsysteem staat vermeld overtuigend wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een verschillende bak neerlegt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit duidelijk is. Hierdoor ben je later nooit voor vervelende verrassingen te liggen.

Hoe houd je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalwijzer Rotterdam 2022

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Op het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier prima herbruikbare materialen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je portemonnee, omdat we schreven al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en vertrouwelijk archief. Gelijk je ziet zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Mag Wel:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele varianten papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een rolcontainer plaatsen, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk apart inzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod met afvalcontainers tussen 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We hebben een nationale bereik en je hebt een brede keuze tussen kunststof en metalen containers. Een ijzeren container is gepast als de containers buitenshuis geplaatst zijn, of vernieling aan de loer staat. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna beslis je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geleegd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Document kan zelfs zeven keer hergebruikt worden. Tevens in jouw portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalstroom apart inzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat jouw document- en papier in de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt verwijderd en ingezet als grondstof tot nieuw artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact.

Swill

Swill bestaande van biologisch vuilnis, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk aan aardappelen, broden, pasta, dranken, eierschelpen, patat, taart, groenten en fruit en melkproducten. Met name bij horecazaken komen deze afvalsoorten vrij, maar tevens op kantoren mag je je biologisch afval scheiden. Je spaart aanzienlijk aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer voor restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat vermoedelijk van extra herbruikbaar afval als je vermoedt! Ongemerkt bestaande één omvangrijk deel uit bedrijfsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen behoren stuk voor stuk bij hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart uit je andere afvalsoorten te verzamelen, zitten je containers minder snel vol. Daarnaast is het scheiden uit je vuilnis tevens goed voor de milieu. PMD mag namelijk gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen enkele vers grondstoffen gewonnen te worden voor nieuwe artikelen te produceren, jouw PMD wordt namelijk één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Afvalwijzer Rotterdam 2022

{service1)

Bij vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren verschillende plastic afvalcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze snelle, kosteloze levering en landelijke dekking, heeft je binnen 24 uren jouw container op het verlangde locatie geplaatst. U beslist zelf de gewenste inhoudsmaat en op welke manier frequent de afvalcontainer geledigd moet te worden. Op deze manier weet je daarom vast waar je jouw afval altijd kwijt kunt en dat je meewerkt aan een beter milieu via je afval te splitsen. Bestel snel je goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te zamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, omdat wij belasten het milieu minder minder indien we afval recycleren. Van jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden geraken de metalen en drankkartons uit het afval gezeefd om daarna hergebruikt te worden. Het resterende plastic wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminiumfolie laag binnenin (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en gomballen) (Stijf) plastic zoals speeltjes
 • Huisraad en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Draagtas draagtassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemische teken (deodorant, verf enz.)
 • Verpakkingen met of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend stof is geplaatst Afzonderlijk karton ofwel verschillend document
 • Verpakking met van chemische stoffen
 • Glasverval

Hoe veel vuilnis jezelf scheidt, hoe goed dat is voor het milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glaswerk is één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk te splitsen zijn. Glasscherven bestaat van flessen, potjes en scherven. Zonder het om splitsen pakt het vanwege de ruimte en ook massa veel ruimte in de bedrijfsafval in. Jij kan daarom heel besparen in je afvalkosten. Het glas is bovendien compleet om te hergebruiken. Daarnaast kost het veel kleiner energie dan glazen om te produceren van verse grondstoffen.

Komt er op je bedrijf veel glasafval los, bijvoorbeeld bij de sector van de horecabedrijven, dan is één glascontainer essentieel. Heb jij variërende periodes qua drukte? ons werkt samen met flexibele contracten omdat jij het aantal bakken eenvoudig verandert.

Het geschikte container voor het glas restafval

Bestel het meest geschikte containers voor je glasafval op ons. Jij hebt de keuze uit keuze uit één bak met 240 liter en ook met negenhonderd liters. Er is is al één glascontainer vanaf €13 elke maandelijkse periode en dit wordt gratis neergezet. Op basis van de de afval kiest je hoe vaak wij het bak zullen komen legen. ons leveren het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier wordt glas bewerkt

Het heel veel kracht voor het het glas om te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter één goede basis. Er zitten meestal ongeveer 50% oudere glazen in nieuw glas. Bij de bewerken doen wij onderscheid tussen blank, bruin, groen en ook bont glas. Daarnaast zijn kurken en dekseltjes verwijderd. Via glas te recyclen, kunnen er zijn bij één heel veel lagere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en duurzaam proces . Heeft jij vragen? Bekijk het veelgestelde vragenlijst of neem verbinding .

Wat mag er bij het de glasafval?

Toegestaan:

Lege glasverval die gefungeerd heeft als verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallen kruiken, borden, koppen, keramiek en dergelijke. n Warmtebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief dienen beschermd en op een veilige manier vernietigt worden. Archiefvernietiging zou je daarom best uitstekend organiseren. Het gesloten rolcontainers van ons ondersteunen bij een veilig proces van inzameling en vernieling van jouw jouw dossiers. Discreet en ook veilig. Documenten worden discreet vervoerd. Zo heeft jij honderd procent zekerheid dat je je dossiers veilig vernietigt zijn. Na de vernietiging zullen het restanten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je jouw dossiers niet in de de papiercontainer wilt gooien. Sommige papieren bevatten geheime informatie en kunnen dus beter vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is echter zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heb jij frequent een grote hoeveelheid vuil in de gedaante van geheim document? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van onze dienst U. U krijgt dan dan een gesloten rolcontainer.

Deze container heeft een gleuf waar het document exact doorheen . Als de documenten al in de bak zitten, krijgen niemand ze nog in . Onze chauffeur arriveert eenmaal tijdstip bij om de bak ledigen en de papier plekke vernietigen in onze truck. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarin de container via het vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. Het content wordt daarna meteen vernietigd.

De geschikte bak voor archiefvernietiging Voor dossiervernietiging deponeer je je geheime papieren veilig in de gesloten containers op wielen van ons. Door de klepje in het deksel kan je het documenten in de bak gooien. Je heeft de selectie uit diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op je behoefte kies jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat je archief geen op transport is, loop jij geen gevaar dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Jij kunt voor je archiefvernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De verzameling van je dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is zeer goed te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt ingezameld en vernietigd.