Afvalwijzer Twente Milieu 🔴 15 OPVALLENDE TIPS

Vlug en voordelig van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook scheidt, er zal telkens overblijvend afval aanwezig bestaan. Poog dit afvalstroom zo minimaal toevallig te houden en je zal opmerken dat dit geldelijk gunstig is. Met afvalstoffen zo veel toevallig te verdelen, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er dus min toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Twente Milieu

Kies uit bij de ruimste gamma rolcontainers en bestel de meest geschikte container geschikt voor je restafval. In de container gooi je al het niet-recyclebare vuil welke je niet verder meer kan verdelen. Karton/karton, swill, en vensterglas horen geen in de de afvalcontainer. Tevens betreffende PMD sorteren beschikken ons de geschikte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam aangaande ieder afvalstromen die binnen firma’s ontstaan. Die stromen mogen meestal afzonderlijk verzameld zijn. Dit is goed aangaande het milieu leefomgeving en de portemonnee portemonnee.

Wat mag wel er in de zakelijk afval?

Op welke manier goed je je afvalstoffen tevens verdeelt, er zal er telkens overblijvend afval aanwezig voorkomen. Tracht dit afvalstroompje dus klein eventueel te behouden en je zult zien dat dit financieel gunstig is. Via afvalstoffen dus veel eventueel te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en swill, rest er dus min mogelijk restafval over. Binnen het restafvalcontainer gooi je je al het niet niet te recyclen afval dat je geen extra kan verdelen. Documenten/karton, voedselafval, PMD en vensterglas passen niet thuis in de de restafvalcontainer.

Is scheiden scheiden van zakelijk afval gedwongen?

Je blijft gedwongen afvalstromen zoveel eventueel te verdelen. In het Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het het bedoeling vermeld producten nogmaals te benutten waar dat mag.

Wat kost een een container afvalcontainer voor?

De tarieven prijzen van containers zijn afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom de afvalstroom afvalstroom, de grootte van afmeting van de container en hoevaak de container geledigd afvalcontainer ontleegd moet geraken. Jij ontdekt ieder kosten op de de.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je karton, glas, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare bestandvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te huren. Bij ons koop je gemakkelijk en snel een van de verschillende varianten rolcontainers. Wij bezorgen hem gratis gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de verwijdering. Onze lage prijzen zie je direct in het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een gemengd afval container. Restafval is door zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen afzonderlijk in te verzamelen, verklein je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verklein je dus jouw afvaluitgaven. Heb je behoefte aan iets meer uitleg? Lees dan even verder. Of neem direct jouw restafval container.

De juiste container voor restafval

Bij ons vind je altijd passende verzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook opteren voor een stalen afvalcontainer. Een metalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, nuttig als de vat op een algemene plek staat. Je selecteert uit verschillende inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geledigd moeten worden. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij neergezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf omvangrijke moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de generatie van hernieuwbare energie. Algemeen afval klinkt dan misschien nutteloos, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar liefst een vijfde van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de resterende metalen er geëxtraheerd die hun route voortzetten naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een bruikbare doel. Deze zwarte korrelvormige slakken worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van straten. Helaas komen er ook diverse gevaarlijke materialen uit tijdens de verbrandingsproces die in meer of kleinere mate echter in het natuur terecht komen. Om die reden moeten we volhouden met proberen naar zo min mogelijk verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalbeheer aan.

Afvalwijzer Twente Milieu:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container start bij ons, het adres voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. Wij leveren de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij ons praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Bovendien verhuur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor gratis plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te voeren. Handig voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten goed af waardoor er niet plagen bij het afval kan. Tevens kan afvalgeur geen ontsnappen uit de container.

De kosten van een container op wielen huren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee deze wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je kiest zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een te ruime bak.

Je betaalt enkel voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container wanneer deze slechts halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de container wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste bak is toepasbaar voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers bieden maar liefst ruimte voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de correcte wijze verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat geheime papieren op de correcte manier worden afgebroken.

Redenen een container op wielen huren bij ons?

Redenen een rolcontainer huren bij ons? Omdat we bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We bieden een passende oplossing voor ieder soort afval en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra container op wielen te installeren, dan verrichten we dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Lansink’s Ladder Afvalwijzer Twente Milieu

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zestal niveaus.

Naarmate je hoger op de orde, des te ecologischer de verwerking. Zo proberen wij gezamenlijk met jou de volume vuilnis in jouw algemeen afval container te verlagen, fase 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over sorteren bij de bron. Want zuiver afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Soorten en kosten bedrijfsafval en gemengd afval beheer

De volume voor een algemeen afval container schommelt van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussendoor. Je mag kiezen voor een voordelige synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om in te bepalen welke grootte het perfect bij je aansluit? Pak dan gauw contact op met een van onze experts. Met onze langdurige kennis met afvalsoorten kennen wij exact wat je vereist hebt. En verlang je eenmalig een meer legen of regulier een formaat ruimer? Dan is deze uiteraard ook geen probleem!

De prijzen van de bakken verschillen per afvalcategorie, grondstof en volume. Je huurt bij ons telkens tegen de scherpste kosten. Gemengd afval is een van de kostbaardere afvalsoorten. Dit komt, als we noemden, door zijn effect op het milieu. Gelukkig vind je bij ons precies waar je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelsysteem staat vermeld duidelijk wat je voor een specifieke gemengd afval container of een andere alternatieve rolcontainer betaalt. Wij vinden het belangrijk dat dit duidelijk is. Zo raak je naderhand nooit voor vervelende verrassingen te liggen.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalwijzer Twente Milieu

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima herbruikbare materialen tussen zitten. Na verdeling is immers veel minder effectief dan vooraf verdelen bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, omdat we vermelden al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Zoals je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Mag Wel:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar besmet document kan je liever niet in de papierbak werpen. Laat een rolcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes apart verzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment van containers van 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte rolcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een metalen container is geschikt als de afvalcontainers buitenshuis geplaatst zijn, of wanneer vernieling op de horizon staat. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan wel 7 keer gerecycled worden. Tevens in je beurs scheelt het beduidend als je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat je papier- en karton in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt verwijderd en ingezet als grondstof tot nieuwe artikelen. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschelpen, patat, taart, groenten en fruit en zuivelproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalstromen vrij, maar tevens in kantoor mag je jouw biologisch afval scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer voor restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk van extra recyclebaar afval als je denkt! Ongemerkt bestaande een omvangrijk deel uit bedrijfsafval dikwijls van plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren allemaal bij hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten te verzamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel vol. Daarnaast ligt het scheiden van je vuilnis tevens beter voor het het milieu. PMD mag immers hergebruikt worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden voor verse producten te produceren, jouw PMD is namelijk een basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Afvalwijzer Twente Milieu

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren diverse kunststof rolcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis bezorging en landelijke dekking, heeft je binnen 24 uren je afvalcontainer op de verlangde plek staan. Je bepaalt zelf de gewenste inhoudsmaat en op welke manier frequent de container geledigd moet te zijn. Zo weet je daarom zeker waar je je afval steeds weg kan en dat je meewerkt aan een beter omgeving via je afval te scheiden. Bestel snel je goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dit is essentieel, want wij belasten het milieu minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden geraken de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om daarna gerecycled te worden. Het resterende kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Piepschuim Verpakkingen inclusief aluminium laagje aan de binnenkant (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en gomballen) (Stevig) kunststof zoals speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemische teken (antitranspirant, verf etc)
 • Verpakkingen met of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend stof zit geplaatst Afzonderlijk doosjes ofwel verschillend document
 • Pakket met chemische materialen
 • Glasverval

Hoe meer afval jezelf sorteert, hoe beter dat is ten behoeve van het milieubescherming en je geldbeurs. Glaswerk is 1 uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk te scheiden is. Glasafval bestaat van flessen, potten en ook scherven. Zonder om scheiden pakt het glasafval door de volume en ook massa heel veel ruimte bij de bedrijfsafval in. Je kunt dus heel besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is bovendien compleet te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk te maken van verse materialen.

Komt er bij jouw bedrijf veel glasafval vrij, zoals bij de horecabedrijven, dan is is één glascontainer essentieel. Heb jij wisselende tijdsperioden qua bezigheden? wij werkt samen met aanpasbare overeenkomsten omdat je de aantal bakken makkelijk verandert.

De geschikte container voor het glasafval

Bestel het beste containers voor het jouw glasafval bij ons. Je heeft de selectie uit een container van tweehonderdveertig liter en ook met negenhonderd liter. Er is is reeds een glascontainer vanaf €13 elke maandelijkse periode en ook deze worden gratis neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid afval kies je hoe frequent ons het container zullen komen ledigen. wij leveren het meest voordelige service.

Zo worden glas bewerkt

Het kost heel veel energie voor het het glas te produceren van verse materialen. Glasafval is echter echter een goede grondslag. Er zitten gewoonlijk circa 50% oudere glas binnen nieuwe glas. Tijdens de verwerken maken we verschil onder blank, bruin, groene en gemengd glas. Ook worden kurken en ook dekseltjes verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kan er bij een heel veel lagere temperatuur glazen gemaakt gemaakt. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces dus. Heb je vraagstukken? Bekijk dan het frequent gestelde vragen of neem verbinding op.

Wat is mag wel er zijn bij de glasafval?

Toegestaan:

Lege glasverval die gediend had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallend kruikjes, bordjes, koppen, keramiek etc. n Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen binnen glazen oppervlak

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Jouw archief dienen veilig en in veilige wijze vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou je dus beter uitstekend regelen. De gesloten rolcontainer van onze dienst helpen bij een beschermd proces van verzameling en vernieling van jouw dossiers. Discreet en veilig. Papieren zullen vertrouwelijk getransporteerd. Zo heb jij honderd procent garantie dat jouw archief beschermd vernietigd is. Na vernietiging worden het restproducten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je jij je dossiers niet wil in de het papiercontainer wil werpen. Sommige documenten bevatten geheime informatie en kunnen dus beter vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van grote aantallen archief is echter echter heel tijd consumerend en ingewikkeld. Heb jij frequent een grote hoeveelheid afval in de de gedaante van vertrouwelijk document? Kies dan voor het archiefvernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft een gleuf waarin het document exact doorheen past. Wanneer de papieren eenmaal binnen het bak zitten, krijgen niemand zij nog in . Onze bestuurder arriveert eens tijdstip bij om het bak ledigen en het papier plaats te vernielen in onze vrachtwagen. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarbij het container via het vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. De inhoud zal vervolgens meteen vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging stop jij jouw geheime papieren veilig in het gesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klepje in het deksel kan jij de documenten in de container werpen. Je heeft de keuze van diverse capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw behoefte kiest je de gewenst frequentie van lediging. Omdat jouw archief geen op transport is, loopt je geen gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kunt voor jouw dossiervernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van jouw dossier verloopt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel goed te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat jouw archief op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt ingezameld en verwoest.