Afvalwijzer Waalwijk ➡️ 7 BEWEZEN GEHEIMEN

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook scheidt, er zal steeds restafval blijven bestaan. Tracht dit afvalstroom zo minimaal toevallig te behouden en je zal merken dat het financieel voordelig is. Met vuil zo zoveel eventueel te scheiden, zoals karton/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, blijft er dus min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Waalwijk

Kies bij het grootste gamma containers en bestel de de beste ideale rolcontainer geschikt voor je restafval. In de afvalcontainer gooi je al het niet te recyclen vuil welke je geen meer kan scheiden. Papier/karton, voedselafval, en ruiten passen geen binnen de rest afvalcontainer. Eveneens voor PMD sorteren beschikken ons de correcte container.

Wat is Bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is de algemene benaming voor elke afvalstromen dat binnen ondernemingen vrijkomen. Die stromingen mogen vaak afzonderlijk verzameld worden. Dat is beter voor het milieu milieu en de portemonnee portemonnee.

Wat mag er in de ondernemingsafval?

Hoe prima je je afvalstoffen eveneens verdeelt, er zal telkens overblijvend afval voortdurend zijn. Poog het afvalstroom zo klein toevallig te behouden en je gaat merken dat het economisch voordeelgevend is. Met afvalstoffen heel mogelijk mogelijk te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en swill, rest er dus minimaal toevallig restafval over. In de restafvalcontainer gooi je al het het niet onrecyclebare afval die je geen extra kan verdelen. Karton/karton, swill, PMD en ruiten horen niet thuis in de de rest container.

Is scheiden sorteren van bedrijfsafval gedwongen?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel eventueel te sorteren. In de het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het doel bedoeling beschreven goederen opnieuw te aanwenden waar dat kan.

Wat kost een een afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen voor de rolcontainers zijn afhankelijk hangt af van de het afvalstroompje, de grootte omvang van rolcontainer alsook hoe vaak de de container rolcontainer ontleegd moet worden worden. Je ontdekt elke prijzen op de de tarievenpagina.

Welk aard restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je karton, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afvalverzameling met gemengd afval containers

In ieder bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons koop je snel en vlug een van de talloze typen vuilcontainers. Wij brengen hem zonder kosten gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe tarieven zie je direct tijdens het bestelproces. Praktisch, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Restafval is door zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalstromen afzonderlijk in te verzamelen, verminder je de massa algemeen afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even verder. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos geschikte inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is solide en brandveilig, praktisch als de bak op een openbare plaats staat. Je kiest uit meerdere volumematen. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geledigd moeten geraken. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij geplaatst. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een verwerker; één van de twaalf ruime actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval opgebrand voor de opwekking van groene kracht. Algemeen afval schijnt dan eventueel nutteloos, dat is het dus niet! De afvalindustrie levert maar minstens een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de overgebleven metalen er verwijderd die hun route voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een nuttige bestemming. Deze gitzwarte korrelige resten worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van straten. Jammer genoeg komen er ook diverse schadelijke materialen vrij tijdens de verbranden die in bepaalde of mindere mate toch in het milieu terecht komen. Daarom moeten we blijven proberen naar zo minimaal verbrandingsproces. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Afvalwijzer Waalwijk:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, het adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij ons praktische overzicht ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien verhuur je door ons heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een relocatie. We zorgen voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste manier af te verwijderen. Handig voor jouw werknemers, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten goed af waardoor er niet plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De kosten van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en hoe vaak deze zal worden geleegd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nimmer voor een té ruime container.

Je betaalt enkel voor een lediging die echt nodig hebt is
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak als deze maar halfgevuld is. Bij ons besluit je zelf hoe vaak de bak zal worden geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze kleinste container is geschikt voor 4 vuilniszakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs ruimte voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat geheime papieren op de juiste wijze worden afgebroken.

Waarom een container op wielen huren via ons?

Waarom een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We bieden een passende uitkomst voor ieder type vuilnis en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren wij heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen wij dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Afvalwijzer Waalwijk

Als het om afvalverwijdering in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is samengesteld uit zes stappen.

Naarmate je hoger op de orde, des te milieuvriendelijker de verwerking. Zo pogen wij samen met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer terug te dringen, stap 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over sorteren bij de afkomst. Want ongemengd aparte afvalmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, fase 4. Stap 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is ongunstig voor het natuur en draagt niet bij aan een kringloop systeem.

Typen en tarieven ondernemingsafval en gemengd afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot tot wel 2500 liter en elk daar tussenin. Je mag opteren voor een betaalbare plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om bij te ramen die grootte het goed bij je aansluit? Haal dan even contact op met één van onze experts. Dankzij onze vele jaren deskundigheid met afvalmaterialen weten wij exact wat je vereist hebt. En wens je één keer een aanvullend legen of gewoonlijk een grootte groter? Dan is dat uiteraard ook geen probleem!

De prijzen van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, materiaal en capaciteit. Je least bij ons steeds tegen de laagste tarieven. Restafval is een van de kostbaardere afvalstromen. Dit komt, als we bespraken, door zijn milieubelasting. Gelukkig ervaar je bij ons juist waarvoor je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelproces is aangegeven overtuigend wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een verschillende rolcontainer neerlegt. Wij vinden het essentieel dat dit duidelijk is. Op deze manier kom je later nooit voor onaangename verrassingen te zitten.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalwijzer Waalwijk

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Enkel een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, want we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim archief. Zoals je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar vervuild document kan je beter niet in de papierbak gooien. Plaats een rolcontainer plaatsen, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd netjes afzonderlijk inzamelen. Je hebt de keuze tussen een zeer divers aanbod met afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De correcte container voor Papier en Verpakkingen

De meest gepaste rolcontainer voor je document en papier ontdek je op ons. We hebben een landelijke dekking en je hebt een ruime selectie tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren container is gepast als de containers buiten staan, of wanneer vernieling aan de horizon staat. Selecteer, naargelang uit je behoefte, de meest geschikte geschikte grootte. Daarna beslis je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Document kan zelfs zeven keer gerecycled worden. Tevens in je portemonnee scheelt het beduidend wanneer je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er bij ons aan rekenen dat jouw papier- en papier in de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt verwijderd en ingezet als basis tot nieuw producten. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vragen? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaande van biologisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk aan aardappelen, broden, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze afvalsoorten beschikbaar, echter tevens in kantoren kunt je jouw organisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk aan afvalverwijderingskosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je afvalcontainer met restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk van meer herbruikbaar afval als je denkt! Onopgemerkt bestaat één groot deel van bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen horen allemaal tot hetzelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten te zamelen, geraken je containers minder snel vol. Daarnaast ligt het scheiden van je afval tevens beter voor de omgeving. PMD mag namelijk gerecycled worden. Daardoor moeten er geen enkele vers grondstoffen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te maken, je PMD is namelijk een basisgrondstof!

De geschikte container voor PMD en Afvalwijzer Waalwijk

{service1)

Bij vind je steeds een geschikte rolcontainer voor het jouw PMD. We leveren verschillende plastic rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis levering en nationale dekking, heeft je in 24 uren jouw afvalcontainer bij de verlangde plek geplaatst. Je beslist zelf het verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak het container geledigd dient te worden. Zo weet je daarom zeker waar je jouw vuilnis altijd weg kunt en dat je bijdraagt voor een beter milieu door jouw vuilnis te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled worden. Dat is belangrijk, want wij belasten het milieu minder als wij afval recycleren. Uit jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna gerecycled te zijn. Het resterende kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Piepschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenmixverpakkingen en ook koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en gomballen) (Hard) kunststof waaronder speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek etc.)
 • Boodschappentas draagtassen
 • Landbouwplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, verf etc)
 • Pakketten inclusief of yoghurtresten
 • Drinkpakken waar ander stof zit geplaatst Los karton ofwel verschillend document
 • Pakket inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Des te meer afval jezelf scheidt, des te beter dat het is voor het milieubescherming en jouw portemonnee. Glaswerk is één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk te scheiden is. Glasafval bestaan van flesjes, potten en glasscherven. Zonder het te scheiden pakt het glasafval door de ruimte en ook gewicht heel veel ruimte in het bedrijfsafval op. Jij kan daarom flink besparen in je kosten voor afval. Het glas is tevens compleet te recyclen. Daarnaast verbruikt het recyclen veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk te produceren uit verse grondstoffen.

Komt daar op jouw onderneming heel veel glasafval vrij, zoals bij de sector van de horeca, dan een container voor glas onmisbaar. Heb jij wisselende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? ons functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten waardoor jij het nummer bakken eenvoudig aanpast.

Het juiste container voor glasafval

Koop de beste containers voor je glasafval bij onze dienst. Je hebt de selectie van een container van 240 liters en ook van 900 liter. Er al een glascontainer startend bij €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de de afval kies jij op welke manier vaak ons het bak zullen komen legen. ons biedt het voordeligste dienstverlening.

Zo wordt glas bewerkt

Het kost kost veel kracht om het glas te maken uit verse grondstoffen. Glasverval is daarentegen een goede grondslag. Er zit gewoonlijk circa 50% oud glas in nieuwe glazen. Tijdens het verwerken maken wij verschil tussen wit, bruin, groene en ook gemengd glas. Daarnaast zijn kurk en dekseltjes verwijderd. Door het glas om te recyclen, kan er op één veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces dus. Heb je vragen? Bekijk dan de frequent gestelde vragen of neem contact op.

Wat is mag er bij het glasverval?

Toegestaan:

Lege glasverval die gefungeerd had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porseleinen. Hieronder vallen kruiken, bordjes, kopjes, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Jouw archief moet veilig en op veilige manier vernietigd te worden. Dossiervernietiging kan jij daarom best goed organiseren. Het afgesloten rolcontainer van onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces van verzameling en vernieling van jouw archief. Vertrouwelijk en beschermd. Papieren worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heb je honderd procent garantie dat jouw dossiers beschermd vernietigd zijn. Na vernietiging worden het restproducten gerecycled.

Het begrijpelijk dat je jij jouw dossiers niet in de papiercontainer wilt gooien. Sommige papieren bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen kunnen daarom beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van grote aantallen dossiers is echter echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heb je frequent veel vuil in het vorm van geheim document? Kies dan voor archiefvernietiging van onze dienst . U krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze bak heeft een spleet waarin het document exact doorheen . Als het papieren al binnen de container zijn, krijgen ze nog in handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal in tijd bij om de container legen en de papier plekke te vernielen in onze truck. Ook dit functioneert middels een afgesloten systeem waarin het container door de truck zelf is opgetild en geopend. Het inhoud wordt daarna meteen vernielt.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging stop jij je geheime papieren veilig in het afgesloten containers op wielen van onze dienst. Door de klepje in de deksel kun je het documenten in de container werpen. Jij heeft de selectie uit diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je behoefte kiest jij de gewenst frequentie van lediging. Omdat je archief niet op vervoer is, loop jij niet gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor je archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De verzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is zeer goed te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met ons weet je zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier wordt ingezameld en vernietigd.