Afvalwijzer Wezep ✔️ 14 ONTHULLENDE WEETJES

Gauw en voordelig van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal telkens overblijvend afval blijven bestaan. Poog dit afvalstroompje heel beperkt toevallig te houden en je gaat zien dat deze geldelijk gunstig is. Met afvalstoffen dus mogelijk mogelijk te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, rest er heel minimaal toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Wezep

Kies uit de ruimste assortiment afvalcontainers en koop het meest geschikte container voor je je restafval. Binnen het afvalcontainer gooi je al het het niet te recyclen afvalstoffen welke je niet verder extra kan scheiden. Karton/karton, keukenafval, en vensterglas passen geen in de rest afvalcontainer. Tevens betreffende PMD sorteren beschikken wij het geschikte rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de algemene benaming voor elke afvalstromen dat bij bedrijven voortkomen. Deze stromen mogen vaak afzonderlijk ingezameld geraken. Dat is verbeterd betreffende het milieu natuur en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag er in de bedrijfsafval?

Hoezo prima je je afvalstoffen ook sorteert, er zal er telkens restvuil blijven bestaan. Tracht deze afvalstroompje zo beperkt mogelijk te behouden en je zal zien dat deze financieel gunstig is. Via vuil heel veel eventueel te verdelen, zoals papier/karton, PMD, glas, en keukenafval, overblijft er zo minimaal toevallig restvuil over. In het restafvalcontainer werp je al het het niet niet te recyclen vuil dat je geen verder kan verdelen. Documenten/karton, keukenafval, PMD en vensterglas passen niet thuis binnen de rest afvalcontainer.

Is het scheiden scheiden van ondernemingsafval gedwongen?

Je wordt noodzakelijk afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden. In de de Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat de streefdoel vermeld producten opnieuw te aanwenden als het kan.

Wat kost een container voor afvalcontainer voor?

De tarieven voor prijzen voor de afvalcontainers zijn afhankelijk afhankelijk van de de afvalstroompje, de grootte van de container en hoe vaak de de container geledigd rolcontainer geledigd moet geraken. U vindt je ieder kosten op de de tarievenpagina.

Welk aard restafval kan ik scheiden?

Met containers van ons kun je karton, glas, swill en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan rest is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons bestel je eenvoudig en rap een van de talloze typen vuilcontainers. Wij leveren hem zonder kosten binnen een etmaal in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze lage tarieven zie je gelijk in het aankoopproces. Handig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt economiseren met een restafval container. Restafval is door zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes apart in te verzamelen, verminder je de aantal restafval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets extra uitleg? Doorlees dan even verder. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos geschikte verzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een synthetische container bestellen, maar ook gaan voor een ijzeren vuilcontainer. Een metalen vuilcontainer is solide en brandwerend, handig als de bak op een publieke plek staat. Je selecteert uit meerdere groottes. De beslissing is aan jou, op basis van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) ontdaan moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt kosteloos bij neergezet. Je vergoedt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf omvangrijke hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de generatie van groene kracht. Algemeen afval schijnt dan wellicht nutteloos, dat is het echter niet! De afvalbranche levert maar liefst een vijfde van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun pad vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een bruikbare bestemming. Deze gitzwarte korrelige resten worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van straten. Helaas komen er ook allerlei giftige materialen uit gedurende de verbranding die in minstens of mindere mate echter in het milieu belanden. Daarom moeten we volhouden met proberen naar zo minimaal verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Afvalwijzer Wezep:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Door ons praktische overzicht vind je snel de container die je vereist zal hebben. Daarnaast huur je via onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor kosteloze installatie van de gewenste goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buiten. Zo ontstaat het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaal. De containers sluiten adequaat af waardoor er niet plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de bak.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De kosten van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en de frequentie waarmee deze wordt geleegd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een te grote bak.

Je betaalt alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak als dit maar halfgevuld is. Met ons besluit je zelf hoe vaak de bak zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per week. En onze grootste rolcontainers verschaffen maar liefst plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de correcte manier verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen huren via onze dienstverlening? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een passende uitkomst voor ieder type afval en voor elk onderneming. Bovendien functioneren we heel soepel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan verrichten we dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 uur
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Afvalwijzer Wezep

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is gevormd uit zes stappen.

Hoger op de ladder, des te duurzamer de behandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de hoeveelheid afval in jouw restafvalcontainer terug te dringen, stap 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over verdelen bij de oorsprong. Want zuiver aparte afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, fase 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een circulaire maatschappij.

Typen en prijzen ondernemingsafval en restafval beheer

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar tussenin. Je kunt kiezen voor een gunstige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om bij te ramen die omvang het goed bij je past? Haal dan even contact op met één van onze specialisten. Dankzij onze langdurige deskundigheid met afvalmaterialen kennen wij exact wat je nodig hebt. En wil je één keer een aanvullend lediging of standaard een formaat ruimer? Dan is dit natuurlijk ook geen kwestie!

De prijzen van de containers variëren per afvalsoort, materiaal en literinhoud. Je huurt bij ons telkens tegen de laagste tarieven. Algemeen afval is een van de prijzigere afvalcategorieën. Dit voortvloeit, zoals we bespraken, door haar milieubelasting. Gelukkig genoeg vind je bij ons precies waar je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelmethode is aangegeven overtuigend wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een verschillende container neerlegt. Wij achten het belangrijk dat dit aspect duidelijk is. Zo raak je later niet voor nare onthullingen te zitten.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalwijzer Wezep

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een gering percentage plastic en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Goed voor je portemonnee, want we vermelden al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en geheim dossier. Gelijk je ziet zijn er dus behoorlijk wat opties om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Mag Wel:
Brandbare niet recyclebare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn vele typen kartonafval, denk aan verpakkingen, printwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Ernstig vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Plaats een rolcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk apart verzamelen. Je hebt de optie tussen een heel uitgebreid aanbod met afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De geschikte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte geschikte rolcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een brede selectie tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen afvalcontainer is gepast wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vandalisme aan de loer ligt. Selecteer, afhankelijk van je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier verwerkt

Document kan wel zeven maal hergebruikt worden. Tevens in je portemonnee scheelt het aanzienlijk als je deze afvalsoort afzonderlijk inzamelt. Je kunt er bij ons op vertrouwen dat je papier- en papier in de meest efficiënte, ecologische en verantwoorde manier wordt verwijderd en ingezet als grondstof voor nieuw artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heeft u nog steeds vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact.

Swill

Swill bestaat van biologisch afval, zoals (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk aan piepers, broden, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, gebak, groentes en fruit en melkproducten. Vooral bij horecazaken komen deze soorten afvalsoorten vrij, maar ook in kantoren mag je je organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk van meer recyclebaar afval als je vermoedt! Ongemerkt bestaat een groot gedeelte uit bedrijfsafval vaak uit plastic verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Deze afvalstoffen horen stuk voor stuk tot hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD gescheiden uit je overige afvalsoorten te verzamelen, zitten je containers minder snel snel vol. Bovendien is het apart houden van je afval tevens goed voor het het omgeving. PMD kan immers gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden voor nieuwe artikelen te maken, je PMD wordt namelijk één grondstof!

De geschikte container voor PMD en Afvalwijzer Wezep

{service1)

Bij ons vind je steeds een passende afvalcontainer voor je PMD. We bieden diverse kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, kosteloze levering en nationale bereik, heeft je in 24 uren je container bij het verlangde locatie staan. U bepaalt zelf het verlangde capaciteit en hoe frequent de container geleegd dient te worden. Zo weet je daarom vast waar je je vuilnis altijd kwijt kan en dat je bijdraagt voor een beter omgeving door jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Zo wordt PMD bewerkt

Via jouw PMD apart in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal gerecycled zijn. Dit is essentieel, want we belasten het omgeving minder minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. De resterende plastic wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje binnenin (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en gomballen) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek enzovoort)
 • Draagtas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief of yoghurtresten
 • Drinkpakken waar verschillend materiaal zit gestopt Afzonderlijk karton of ander document
 • Pakket inclusief chemische materialen
 • Glasscherven

Des te meer vuilnis jezelf sorteert, hoe goed dat zal zijn voor de milieu en jouw portemonnee. Glaswerk blijkt één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te splitsen is. Glasscherven bestaan uit flessen, potjes en ook scherven. Zonder te splitsen pakt het vanwege de volume en gewicht heel veel plaats in de afval van het bedrijf op. Jij kunt daarom flink uit besparen in je kosten voor afval. Het glas is bovendien compleet te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het heel veel minder kracht dan glazen te produceren uit verse materialen.

Ontstaat er bij jouw onderneming heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de horeca, dan is één container voor glas essentieel. Bezit jij variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? ons functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten omdat jij het nummer bakken eenvoudig aanpast.

De geschikte bak voor het glasafval

Bestel de meest geschikte bakken voor het je glasafval op onze dienst. Je hebt de keuze uit één bak met 240 liter en met 900 liters. Er is al een glascontainer vanaf €13 per maandelijkse periode en ook dit wordt kosteloos geplaatst. Op basis van de de afval kies jij hoe frequent ons de bak zullen komen ledigen. ons biedt de meest voordelige service.

Zo wordt glas bewerkt

Het kost kost heel veel energie voor het glas om te maken van verse grondstoffen. Glasverval is echter echter één prima basis. Er zitten gewoonlijk circa 50% oud glas binnen nieuw glas. Bij het verwerken maken wij verschil tussen blank, bruine, groen en ook bont glas. Ook zijn kurk en ook dekseltjes verwijderd. Door glas om te recyclen, kan er zijn bij een veel kleinere warmte glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces dus. Heb jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of neem contact .

Wat mag er bij de glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasverval die gediend had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallen kruikjes, borden, kopjes, keramiek en dergelijke. Warmtebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplanken etc. vallend binnen glazen oppervlak

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers dienen veilig en op veilige manier vernietigt worden. Dossiervernietiging zou jij dus beter goed regelen. Het gesloten rolcontainer van ons ons ondersteunen bij een veilig proces van inzameling en ook vernietiging van jouw jouw archief. Discreet en ook beschermd. Papieren zullen discreet getransporteerd. Op deze manier heb je honderd procent garantie dat je archief beschermd vernietigt is. Na vernietiging worden de restanten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je je archief niet in de de papiercontainer wil werpen. Enkele papieren bevatten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen dus best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen archief is echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heb jij regelmatig veel afval in het gedaante van vertrouwelijk document? Kies dan voor archiefvernietiging van ons U. Je krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze container heeft een spleet waar het document precies doorheen past. Als het documenten al binnen het bak zijn, krijgen niemand ze meer bij handen. Onze bestuurder komt eenmaal in tijd langs om de container te ledigen en de documenten plaats vernielen binnen onze truck. Ook dit functioneert door middel van een gesloten systeem waarin het bak door de vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. De content wordt vervolgens direct vernietigd.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging stop jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Door het klep in de deksel kan je de papieren in de container werpen. Je hebt de keuze uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je noden kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat je dossier geen op vervoer gaat, loop jij geen gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kan voor je dossiervernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De verzameling van jouw archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is heel goed te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat jouw archief op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke manier worden verzameld en vernietigd.