Assen Afval ➡️ 7 SIMPELE TIPS

Gauw en voordelig van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook sorteert, er zal telkens overblijvend afval blijven bestaan. Poog het afvalstroom zo klein eventueel te bewaren en je zult merken dat het geldelijk voordelig is. Door vuil heel zoveel toevallig te scheiden, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, rest er zo min mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Assen Afval

Kies uit van de ruimste gamma rolcontainers en koop de beste ideale container voor je je overblijvend afval. In de afvalcontainer gooi je je reeds het niet-recyclebare afval dat je geen meer kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, en ruiten passen geen in de het afvalcontainer. Tevens omtrent PMD sorteren bezitten wij de juiste geschikte container.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam betreffende elke afvalstromen die bij bedrijven vrijkomen. Dit stromen mogen dikwijls afzonderlijk opgehaald geraken. Dat is verbeterd betreffende het natuur en het geldtas.

Wat moet er in de bedrijfsafval?

Op welke manier prima je je afvalstoffen tevens scheidt, er zal er altijd overblijvend afval aanwezig zijn. Poog dit afvalstroom dus beperkt toevallig te bewaren en je zult merken dat het economisch voordelig is. Door afval dus zoveel mogelijk te sorteren, waaronder documenten/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, rest er zo min toevallig restvuil over. Binnen de container gooi je je al het niet niet-recyclebare afvalstoffen die je niet meer kan scheiden. Documenten/karton, voedselafval, PMD en vensterglas passen geen binnen het restafvalcontainer.

Is scheiden verdelen van ondernemingsafval gedwongen?

Je wordt gedwongen afvalstromen zoveel toevallig te verdelen. Binnen de Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het doel bedoeling vermeld producten weer te aanwenden indien dat mag.

Wat kost een rolcontainer voor?

De tarieven voor kosten voor rolcontainers zijn afhankelijk afhankelijk van de de afvalstroom, de grootte omvang van de rolcontainer en hoe vaak de afvalcontainer geledigd moet worden zijn. Je ontdekt elke kosten op de tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik scheiden?

Met bakken van ons kun je papier, vensters, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke dossiervernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In iedere bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons bestel je gemakkelijk en rap een van de verschillende soorten rolcontainers. Wij brengen hem zonder kosten in 24 uur in heel Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende tarieven zie je direct in het bestelproces. Nuttig, want dan kun je direct zien of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Algemeen afval is door zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te ophalen, verklein je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Lees dan even voort. Of bestel direct jouw restafval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je steeds passende ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een synthetische container huren, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een stalen afvalcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, handig als de vat op een algemene plek staat. Je kiest uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geledigd moeten geraken. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerker; één van de dozijn grote hedendaagse afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de generatie van groene stroom. Restafval schijnt dan eventueel zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalindustrie levert maar minstens een vijfde van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaaldeeltjes er uitgehaald die hun pad vervolgen naar de metaalverwerking. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een functionele toepassing. Deze gitzwarte korrelvormige slakken worden toegepast voor het verhogen of bouwen van wegen. Helaas komen er ook allerlei giftige materialen uit in de verbranden die in bepaalde of kleinere mate desondanks in het milieu komen. Dus moeten we volhouden met streven naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Assen Afval:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Door onze handige lijst vind je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast verhuur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We zorgen voor gratis plaatsing van de gewenste goedkope container en komen deze conform een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te verwijderen. Handig voor je personeel, goed voor het milieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De containers sluiten goed af zodat er niet plagen bij het afval kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak deze wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een té ruime container.

Je betaald alleen voor een lediging die echt nodig is
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de bak wanneer deze maar halfgevuld is. Bij ons besluit je zelf hoe vaak de container zal worden geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier vuilniszakken per week. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst plek voor 42 vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte wijze verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden afgebroken.

Waarom een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen verhuren via ons? Omdat we gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort afval en voor elk bedrijf. Bovendien werken we heel flexibel. Als het bijv. nodig is om een extra container op wielen te installeren, dan doen wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn niet issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Assen Afval

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zestal treden.

Hoe hoger op de orde, hoe ecologischer de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de volume rommel in jouw restafvalcontainer terug te dringen, stap 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over scheiden bij de bron. Want zuiver gescheiden afvalsoorten worden zoveel als kan gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Fase 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is nadelig voor het leefmilieu en neemt deel niet bij aan een kringloop systeem.

Typen en tarieven bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container schommelt van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar ertussen. Je kunt opteren voor een voordelige plastic container of een stalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om in te ramen die omvang het perfect bij je past? Haal dan gauw contact op met een van onze specialisten. Door onze langdurige deskundigheid met afvalmaterialen kennen wij juist wat je vereist hebt. En wens je één keer een aanvullend lediging of standaard een grootte ruimer? Dan is deze natuurlijk ook geen kwestie!

De tarieven van de rolcontainers verschillen per afvalcategorie, grondstof en volume. Je verhuurt bij ons steeds tegen de meest voordelige kosten. Restafval is een van de prijzigere afvalsoorten. Dit voortvloeit, als we bespraken, door haar milieubelasting. Gelukkig genoeg zie je bij ons precies waar je aan toe. In ons eenvoudige bestelmethode staat vermeld overtuigend wat je voor een algemeen afval container of een andere rolcontainer betaalt. Wij vinden het cruciaal dat dit aspect duidelijk is. Op deze manier raak je achteraf niet voor onaangename onthullingen te liggen.

Hoe houd je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Assen Afval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is immers aanzienlijk minder efficiënt dan op voorhand scheiden bij de bron. Enkel een gering percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, omdat we schreven al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim archief. Gelijk je ziet zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van document en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papierafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, omslagen, kranten en tijdschriften. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes gescheiden verzamelen. Je hebt de optie tussen een heel uitgebreid aanbod met containers tussen 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je papier en karton ontdek je op ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een brede keuze tussen plastic en metalen containers. Een ijzeren container is gepast wanneer de containers buiten staan, of vandalisme aan de horizon staat. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest gepaste grootte. Daarna bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton verwerkt

Papier kan zelfs zeven keer hergebruikt worden. Ook in je portemonnee scheelt het aanzienlijk als je deze afvalsoort afzonderlijk inzamelt. Je mag er op ons aan rekenen dat je document- en papier op de meest efficiënte, ecologische en verantwoorde manier wordt verwijderd en ingezet voor grondstof voor nieuwe producten. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vragen? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact op.

Swill

Swill bestaande van organisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk aan aardappelen, broden, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, gebak, groenten en fruit en zuivelproducten. Met name bij horecazaken komen deze afvalsoorten beschikbaar, echter tevens in kantoren kunt je je organisch vuilnis apart houden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk van meer recyclebaar vuilnis dan je vermoedt! Ongemerkt bestaat één omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval vaak van kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen allemaal tot dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden uit je andere afvalsoorten in te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel vlug gevuld. Bovendien is het apart houden uit uw vuilnis ook beter voor de milieu. PMD mag immers hergebruikt zijn. Hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden om verse artikelen te maken, je PMD is immers een grondstof!

De geschikte container voor het PMD en Assen Afval

{service1)

Bij vind je steeds een passende rolcontainer voor je PMD. We bieden verschillende kunststof rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis bezorging en nationale bereik, heeft je in 24 uur jouw container bij het gewenste locatie geplaatst. U beslist zelfstandig de gewenste capaciteit en hoe vaak het container geledigd moet te worden. Op deze manier ken je dus zeker dat je je vuilnis steeds kwijt kan en waar je meewerkt voor een verbeterde milieu via je afval te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door je PMD apart in te verzamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, want we belasten het omgeving minder indien wij afvalstoffen recycleren. Uit jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden worden de metalen en drankkartons uit het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het overgebleven kunststof wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminium laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) kunststof zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek en dergelijke)
 • Shopper boodschappentassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen met chemisch symbool (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief vla- of yoghurtresten
 • Drinkpakken waarin ander stof zit geplaatst Afzonderlijk karton ofwel verschillend document
 • Verpakking inclusief chemische stoffen
 • Glasscherven

Des te veel vuilnis je scheidt, hoe beter dat het is ten behoeve van het milieu en ook jouw geldbeurs. Glaswerk is 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk te splitsen is. Glasscherven bestaat uit flesjes, potten en scherven. Zonder te splitsen neemt het glasafval door het ruimte en gewicht heel veel plaats bij de bedrijfsafval in. Jij kan daarom flink besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is bovendien volledig te hergebruiken. Daarnaast kost het veel kleiner kracht dan glaswerk te maken van nieuwe materialen.

Ontstaat daar bij je onderneming veel glas vrij, zoals bij de sector van de horecabedrijven, dan is is één glascontainer essentieel. Heb je wisselende periodes qua drukte? wij functioneert samen met flexibele overeenkomsten waardoor je de nummer containers makkelijk aanpast.

Het geschikte container voor glas restafval

Koop de meest geschikte containers voor je glasafval op onze dienst. Jij hebt de keuze uit één container van tweehonderdveertig liters en van negenhonderd liters. Er is al één container voor glas startend bij €13 elke maand en ook dit worden gratis neergezet. Op basis van hoeveelheid glasafval kies je hoe vaak ons de bak komen legen. ons biedt het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier wordt het glas verwerkt

Het kost kost veel kracht voor het glas om te maken uit verse grondstoffen. Glasverval is daarentegen één prima basis. Daar zit meestal ongeveer 50% oudere glas binnen nieuwe glas. Tijdens het bewerken doen we verschil onder blank, bruine, groen en ook gemengd glazen. Ook zijn kurken en dekseltjes verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kunnen er bij een veel lagere temperatuur glas gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces . Heeft je vraagstukken? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of neem contact .

Wat mag wel er zijn bij het glasafval?

Wel:

Lege glasverval dat gefungeerd had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruikjes, borden, kopjes, aardewerk en dergelijke. Warmtebestendig glazen, labo glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallen onder vlakglas

Medische of ziekenhuisglas: naaldjes, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief dienen veilig en in een veilige manier vernietigd worden. Dossiervernietiging zou je daarom best uitstekend regelen. Het gesloten rolcontainers van ons helpen tijdens een beschermd proces voor inzameling en vernieling van jouw jouw archief. Discreet en ook beschermd. Documenten zullen vertrouwelijk getransporteerd. Zo heeft je 100% zekerheid dat je je archief beschermd vernietigt is. Na vernieling worden het restproducten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je je jouw dossiers niet in de papiercontainer wil werpen. Sommige papieren bevatten geheime informatie en kunnen dus beter vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van grote aantallen archief is echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heb jij regelmatig veel afval in de de vorm van vertrouwelijk document? Kies dan voor archiefvernietiging van ons . U krijgt dan een gesloten container op wielen.

Deze bak bevat één gleuf waarin het papier precies doorheen past. Wanneer de documenten al in het bak zitten, krijgt niemand ze meer bij . Onze chauffeur komt eenmaal in tijd langs voor de bak legen en het documenten ter plekke te vernietigen binnen onze truck. Ook dit werkt middels een afgesloten systeem waarbij de bak door het truck zelf wordt opgeheven en geopend. Het inhoud wordt vervolgens direct vernielt.

De geschikte container voor het dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer je je vertrouwelijke documenten veilig in de gesloten rolcontainers van ons. Door de klepje in de deksel kan jij de papieren in het bak gooien. Jij hebt de keuze uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op je behoefte kiest jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat je archief niet op het vervoer is, loop jij niet risico dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor jouw archiefvernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van jouw archief gebeurt veilig en secuur dankzij een gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel te recyclen en kan meerdere malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier wordt ingezameld en verwoest.