Bedrijfsafval Wet Milieubeheer 🔴 8 VERBORGEN GEHEIMEN

Vlug en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook sorteert, er zal steeds restvuil aanwezig bestaan. Tracht deze afvalstroom zo beperkt eventueel te houden en je zult opmerken dat dit geldelijk gunstig is. Via afvalstoffen heel mogelijk eventueel te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, rest er dus minimaal mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Bedrijfsafval Wet Milieubeheer

Kies uit bij de grootste aanbod containers en koop de meest geschikte afvalcontainer voor je je restafval. In de de rest afvalcontainer gooi je je al de niet-recyclebare vuil dat je geen verder kan verdelen. Papier/karton, keukenafval, en glas thuishoren geen in de restafvalcontainer. Ook omtrent PMD scheiden bezitten we de correcte container.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de algemene benaming voor alle afvalstromingen die in ondernemingen voortkomen. Die stromen kunnen meestal apart verzameld worden. Het is goed voor het milieu milieu en de portemonnee.

Wat mag er in de bedrijfsafval?

Op welke manier uitstekend je je vuil eveneens verdeelt, er zal er altijd overblijvend afval aanwezig voorkomen. Tracht dit stroom van afval heel minimaal eventueel te houden en je gaat opmerken dat dit financieel voordeelgevend is. Via vuil zo zoveel mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, rest er heel zo weinig eventueel restafval over. In de de afvalcontainer gooi je al het de niet te recyclen vuil welke je niet meer kan verdelen. Karton/karton, voedselafval, PMD en ruiten passen niet binnen het afvalcontainer.

Is het scheiden van ondernemingsafval verplicht?

Je wordt noodzakelijk afvalstromen zoveel toevallig te sorteren. Binnen het landelijk Landelijk Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel het streefdoel omschreven producten weer te benutten waar dat lukt.

Wat kost een een container voor bedrijfsafval?

De tarieven kosten voor de afvalcontainers zijn afhankelijk van de afvalstroom de afvalstroompje, de omvang van de rolcontainer alsook hoevaak de container container geleegd moet worden. Jij vindt je elke prijzen op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk soort afval kan ik scheiden?

Met bakken van ons kun je documenten, ruiten, voedselresten en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook dragen wij voor degelijke dossiervernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met restafval containers

In elke onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je eenvoudig en snel een van de talloze varianten vuilcontainers. Wij leveren hem zonder kosten in een etmaal in geheel Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze lage kosten zie je meteen tijdens het orderproces. Praktisch, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt economiseren met een restafval container. Gemengd afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te verzamelen, reduceer je de massa algemeen afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Doorlees dan even voort. Of koop direct jouw restafval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je steeds passende verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook kiezen voor een ijzeren rolcontainer. Een stalen rolcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, nuttig als de bak op een publieke locatie staat. Je gaat uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw vat(ten) geleegd moeten worden. Een restafvalcontainer wordt gratis bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf grote hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de productie van hernieuwbare energie. Algemeen afval schijnt dan wellicht nutteloos, dat is het daarom niet! De afvalbranche levert maar minstens een vijfde van de duurzame energieproductie.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun weg verdergaan naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een nuttige toepassing. Deze donkere korrelige slakken worden ingezet voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Helaas komen er ook diverse gevaarlijke stoffen los gedurende de verbranden die in meer of mindere mate toch in het natuur terecht komen. Om die reden moeten we volhouden met zoeken naar zo min mogelijk verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwerking aan.

Bedrijfsafval Wet Milieubeheer:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en komen deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Praktisch voor je personeel, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De bakken sluiten goed af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Ook kan afvalgeur geen ontkomen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een té grote container.

Je betaald alleen voor een lediging die écht nodig hebt is
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de bak als deze maar halfgevuld is. Bij ons besluit je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor vier vuilniszakken per week. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten ondernemingen in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de juiste wijze afgevoerd

Met ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte manier verwerkt en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat geheime documenten op de correcte manier worden afgebroken.

Waarom een rolcontainer huren via ons?

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons? Aangezien wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort vuilnis en voor elk bedrijf. Bovendien functioneren we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Bedrijfsafval Wet Milieubeheer

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalbeheer. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit 6 treden.

Hoe hoger op de ladder, des te duurzamer de afhandeling. Zo trachten wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw algemeen afval container terug te dringen, stap 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over sorteren bij de afkomst. Want puur gescheiden afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Stap 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is ongunstig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en tarieven bedrijfsafval en restafval beheer

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieert van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar tussenin. Je kan opteren voor een voordelige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om bij te bepalen welke maat het beste bij je aansluit? Haal dan even verbinding op met een van onze experts. Door onze vele jaren ervaring met afvalmaterialen begrijpen wij juist wat je benodigd hebt. En wens je een keer een extra lediging of regulier een formaat groter? Dan is deze vanzelfsprekend ook geen enkel kwestie!

De prijzen van de containers variëren per afvalstroom, materiaal en volume. Je verhuurt bij ons telkens tegen de laagste prijzen. Restafval is één van de duurdere afvalstromen. Dit komt, als we bespraken, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons juist waar je aan toe. In ons eenvoudige bestelmethode staat overtuigend wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een andere andere container aftikt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit aspect duidelijk is. Hierdoor raak je later niet voor onaangename ontdekkingen te zitten.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Bedrijfsafval Wet Milieubeheer

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na verdeling is immers aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Goed voor je beurs, omdat we schreven al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Gelijk je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Sterk stoffend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zand en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct zichtbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele typen papierafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Laat een afvalcontainer plaatsen, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk apart inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een zeer divers assortiment van containers van 240 tot 2400 L.

De correcte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte afvalcontainer voor je papier en papier vind je bij ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een brede keuze tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt als de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of wanneer vernieling aan de horizon ligt. Selecteer, naargelang van je behoefte, de meest geschikte grootte. Daarna bepaal je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een papier en papiercontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Papier kan zelfs zeven maal hergebruikt worden. Tevens in jouw portemonnee bespaart het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er op ons op vertrouwen dat jouw document- en papier in de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en ingezet voor basis tot nieuwe artikelen. Wil je je een afvalcontainer huren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch afval, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschalen, patat, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalsoorten beschikbaar, echter ook in kantoor mag je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande vermoedelijk uit extra herbruikbaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaande een omvangrijk gedeelte uit bedrijfsafval dikwijls uit kunststof verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalstoffen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalstromen te te zamelen, geraken je containers minder snel vlug gevuld. Bovendien is het scheiden van je afval ook beter voor het milieu. PMD kan namelijk gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen nieuwe materialen gewonnen te worden voor nieuwe artikelen te maken, je PMD is namelijk één grondstof!

De geschikte container voor PMD en Bedrijfsafval Wet Milieubeheer

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een passende rolcontainer voor het je PMD. We bieden verschillende kunststof afvalcontainers , zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de snelle, kosteloze bezorging en landelijke dekking, heb je binnen 24 uren jouw container bij de verlangde plek geplaatst. U bepaalt zelf de verlangde inhoudsmaat en op welke manier frequent het afvalcontainer geleegd moet te worden. Zo ken je daarom vast waar je je vuilnis steeds weg kunt en waar je bijdraagt aan een beter milieu door je afval te splitsen. Bestel vlug uw goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen in een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt worden. Dit is essentieel, omdat wij belasten het omgeving minder minder indien wij afvalstoffen hergebruiken. Van jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. Het overgebleven kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminium laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en kauwgom) (Stevig) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen met chemisch teken (deodorant, verf etc)
 • Verpakkingen met of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin verschillend stof zit geplaatst Los doosjes ofwel verschillend document
 • Verpakking inclusief chemische stoffen
 • Glasafval

Hoe meer vuilnis jezelf scheidt, hoe beter dat het zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glas is 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig te scheiden zijn. Glasscherven bestaat uit flesjes, potten en glasscherven. Zonder het om splitsen neemt het glasafval vanwege het volume en gewicht veel plaats in het bedrijfsafval in. Jij kunt dus heel besparen in je afvalkosten. Het is tevens compleet te hergebruiken. Ook kost het heel veel kleiner energie in vergelijking met glaswerk te maken van nieuwe grondstoffen.

Komt er op jouw bedrijf veel glasafval vrij, bijvoorbeeld bij de horeca, dan is een glascontainer onmisbaar. Bezit je variërende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? ons werkt met flexibele contracten waardoor je de aantal bakken makkelijk aanpast.

De geschikte bak voor glas restafval

Bestel de beste containers voor het je glasafval bij onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie van een container met 240 liter en ook van 900 liter. Er is reeds één container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt gratis neergezet. Op basis van de de afval kies jij hoe frequent ons het container zullen komen ledigen. wij biedt de meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier wordt het glas verwerkt

Het kost veel energie om glas te produceren van verse materialen. Glasafval is echter echter één goede basis. Daar zit gewoonlijk circa 50% oud glas binnen nieuwe glas. Bij de bewerken maken wij verschil onder blank, bruine, groen en bont glazen. Daarnaast worden kurk en dekseltjes verwijderd. Via het glas om te hergebruiken, kan er zijn op één heel veel kleinere temperatuur glas gemaakt gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem verbinding .

Wat is mag wel er bij de glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasverval die gediend heeft zoals verpakking

NIET:

Aardewerk, stenen, porselein. Hieronder vallend kruikjes, bordjes, koppen, aardewerk en dergelijke. n Hittebestendig glazen, labo glas, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkasten glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers moet beschermd en ook op een veilige wijze vernietigd worden. Archiefvernietiging kan je daarom beter uitstekend organiseren. De gesloten rolcontainers van ons helpen tijdens een veilig proces van verzameling en vernietiging van dossiers. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten worden discreet getransporteerd. Op deze manier heb jij 100% garantie dat jouw archief beschermd vernietigd zijn. Na de vernietiging worden het restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat jij je dossiers niet in de het papiercontainer wilt werpen. Enkele documenten bezitten geheime gegevens en kunnen kunnen daarom best vernielt . Waarschijnlijk gebruik hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van grote hoeveelheden archief is echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heeft je frequent veel afval in de het vorm van geheim papier? Kies dan dan voor archiefvernietiging van onze dienst . U krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak heeft één spleet waarin het papier exact erin . Wanneer het documenten eenmaal in het container zitten, krijgen ze meer bij . Onze chauffeur arriveert eenmaal de tijd bij om het bak te ledigen en het documenten ter plaats vernielen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een gesloten systeem waarin het bak door de vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. De content wordt daarna direct vernietigd.

De juiste container voor archiefvernietiging Voor dossiervernietiging stop je jouw vertrouwelijke documenten veilig in de afgesloten rolcontainers van onze dienst. Door het klep in de deksel kun jij het documenten in het bak werpen. Jij heeft de keuze uit diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je noden kiest je de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat je dossier geen op het transport is, loop je geen risico dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor jouw archiefvernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De verzameling van je dossier verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is zeer te recyclen en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt ingezameld en vernietigd.