Chipszak Plastic Of Restafval ᐅ 8 OPMERKELIJKE ZAKEN

Snel en voordelig van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook verdeelt, er zal telkens restafval blijven bestaan. Probeer het stroom van afval heel minimaal eventueel te houden en je zult zien dat het economisch gunstig is. Met afval zo zoveel eventueel te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er zo zo weinig mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Chipszak Plastic Of Restafval

Kies uit het grootste assortiment rolcontainers en koop de beste meest geschikte afvalcontainer voor je je overblijvend afval. Binnen de container werp je reeds het onrecyclebare afvalstoffen welke je niet extra kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, en vensterglas thuishoren niet thuis binnen de afvalcontainer. Eveneens voor PMD scheiden hebben wij de geschikte rolcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de naam aangaande elke afvalstromen dat in firma’s vrijkomen. Dit stromen kunnen meestal apart verzameld worden. Dat is beter aangaande het leefomgeving en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag wel er binnen bedrijfsafval?

Hoezo goed je je afvalstoffen ook scheidt, er gaat telkens overblijvend afval voortdurend voorkomen. Tracht het stroom van afval heel minimaal eventueel te bewaren en je zal opmerken dat deze financieel gunstig is. Door afval heel mogelijk eventueel te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en swill, overblijft er heel zo weinig eventueel overblijvend afval over. In de restafvalcontainer gooi je al het de niet te recyclen vuil die je niet verder kan sorteren. Papier/karton, voedselafval, PMD en glas horen geen in de de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden sorteren van bedrijfsafval gedwongen?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel eventueel te scheiden. In het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het streefdoel omschreven goederen opnieuw te gebruiken als dat het kan.

Wat kost een container een afvalcontainer bedrijfsafval?

De tarieven voor tarieven voor de rolcontainers zijn afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom het stroom van afval, de omvang van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de container afvalcontainer geleegd moet worden. Jij ontdekt elke tarieven op de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je karton, vensters, organisch afval en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In ieder bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons koop je snel en vlug een van de verschillende soorten vuilcontainers. Wij brengen hem zonder kosten in een dag in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze scherpe prijzen zie je direct gedurende het aankoopproces. Handig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvaltypes apart in te ophalen, reduceer je de aantal restafval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even voort. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos juiste verzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container gebruiken, maar ook opteren voor een ijzeren afvalcontainer. Een ijzeren rolcontainer is solide en brandbestendig, handig als de container op een algemene locatie staat. Je selecteert uit diverse inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe vaak jouw container(s) ontdaan moeten geraken. Een algemeen afval container wordt gratis bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerker; één van de dozijn omvangrijke actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrandt voor de opwekking van groene stroom. Restafval schijnt dan eventueel waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalindustrie voorbrengt maar minstens twintig procent van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaalresten er uitgehaald die hun weg verdergaan naar de metaalrecycling. En zelfs de verzameling die dan overblijft heeft nog een nuttige bestemming. Deze zwarte korrelachtige slakken worden ingezet voor het verhogen of aanleggen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei gevaarlijke stoffen vrij gedurende de verbrandingsproces die in meer of kleinere mate toch in het natuur terecht komen. Daarom moeten we doorgaan met proberen naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Chipszak Plastic Of Restafval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. We bieden de kans om voor de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door ons praktische lijst ontdek je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast huur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de verlangde voordelige container en arriveren deze volgens een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in toepassing. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plek, binnen óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Handig voor jouw werknemers, voordeel voor het milieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De bakken sluiten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het afval kunnen. Tevens kan stank geen ontsnappen uit de bak.

De kosten van een container op wielen huren

De kosten van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en de frequentie waarmee deze zal worden geleegd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een te grote bak.

Je betaalt alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer dit slechts halfgevuld is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte wijze verwerkt

Bij ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de juiste wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten geheime documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat geheime papieren op de juiste manier worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer huren via ons?

Redenen een container op wielen huren bij ons? Omdat wij bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We leveren een passende uitkomst voor ieder soort afval en voor elk bedrijf. Daarnaast werken we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan doen we dat. Ook extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 uur
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Chipszak Plastic Of Restafval

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zestal treden.

Hoe hoger op de hiërarchie, hoe duurzamer de afhandeling. Zo pogen wij samen met jou de hoeveelheid rommel in jouw algemeen afval container te verlagen, etappe 1. Dit bereiken wij door te adviseren over sorteren bij de afkomst. Want puur aparte afvalmaterialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is recyclen geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalverbrandingsinstallatie, fase 4. Stap 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Typen en tarieven zakelijk afval en restafval verwijdering

De volume voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je kan selecteren voor een gunstige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om in te bepalen wat omvang het perfect bij je aansluit? Pak dan gauw aansluiting op met een van onze experts. Met onze vele jaren kennis met afvalstromen kennen wij precies wat je nodig hebt. En wil je één keer een extra legen of regulier een grootte grotere? Dan is deze natuurlijk ook geen enkel issue!

De prijzen van de containers verschillen per afvalstroom, materiaal en volume. Je huurt bij ons altijd tegen de scherpste prijzen. Gemengd afval is één van de duurdere afvalstromen. Dit voortvloeit, gelijk we bedoelden, door zijn effect op het milieu. Gelukkigerwijs vind je bij ons juist waar je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelproces staat helder wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een alternatieve container aftikt. Wij achten het belangrijk dat dit aspect duidelijk is. Hierdoor raak je naderhand nooit voor vervelende verrassingen te liggen.

Hoe hou je dit type afvalstroom zo minder mogelijk?

Chipszak Plastic Of Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is immers aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een gering percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, omdat we schreven al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Zoals je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Mag Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet ontvlambaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, omslagen, kranten en tijdschriften. Zwaar besmet document kan je beter niet in de papierbak gooien. Plaats een rolcontainer zetten, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes apart inzamelen. Je hebt de keuze uit een erg uitgebreid assortiment van afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We beschikken over een nationale bereik en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en metalen containers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis geplaatst zijn, of wanneer vandalisme aan de horizon ligt. Selecteer, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe frequent je container(s) geledigd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan zelfs zeven keer hergebruikt worden. Ook in je portemonnee bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat jouw document- en papier op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en ingezet voor basis tot nieuwe producten. Wil je je een rolcontainer huren maar heb u nog vragen? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, zoals (bereid) keukenafval en etensresten. Denk hierbij aan aardappelen, broden, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, gebak, groenten en fruit en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden komen deze afvalstromen beschikbaar, echter ook in kantoor mag je jouw organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer met restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit extra recyclebaar vuilnis als je vermoedt! Onopgemerkt bestaat één omvangrijk deel van bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden uit je andere afvalsoorten in zamelen, zitten je containers minder snel vlug vol. Bovendien is het apart houden van je vuilnis tevens beter voor het de omgeving. PMD kan immers gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen ontgonnen te worden om nieuwe producten te maken, jouw PMD wordt namelijk één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor het PMD en Chipszak Plastic Of Restafval

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor het jouw PMD. Wij leveren diverse plastic rolcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze vlugge, kosteloze bezorging en nationale dekking, heeft je in 24 uren jouw container bij de gewenste plek staan. Je beslist zelf de verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak het afvalcontainer geledigd moet te worden. Zo ken je daarom vast dat je jouw vuilnis altijd kwijt kan en waar je meewerkt voor een beter milieu door je afval te scheiden. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Via jouw PMD apart in te zamelen in een PMD container, kan het optimaal hergebruikt worden. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het milieu veel minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankkartons uit het afval gezeefd om daarna gerecycled te worden. Het resterende plastic wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) plastic waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek enzovoort)
 • Draagtas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, lak enz.)
 • Pakketten inclusief of yoghurtresten
 • Drinkpakken waarin ander materiaal is gestopt Los doosjes of verschillend document
 • Verpakking met van chemische materialen
 • Glasscherven

Des te meer afval jezelf sorteert, hoe beter dat het zal zijn voor de milieubescherming en je portemonnee. Glas blijkt 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk te splitsen zijn. Glasafval bestaat van flesjes, potjes en scherven. Zonder het te scheiden neemt het vanwege de ruimte en massa veel plaats bij de afval van het bedrijf op. Je kunt dus flink uit besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is ook bovendien compleet om te recyclen. Ook verbruikt het veel kleiner energie dan glazen te maken uit nieuwe materialen.

Komt daar bij jouw bedrijf veel glasafval vrij, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is één container voor glas onmisbaar. Bezit jij wisselende periodes met betrekking tot bezigheden? wij werkt met flexibele contracten waardoor je het aantal containers eenvoudig verandert.

Het geschikte bak voor het glas restafval

Bestel de beste bakken voor het jouw glasverval op ons. Jij heeft de selectie uit een container met 240 liters en ook met 900 liter. Er reeds één container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en deze worden kosteloos neergezet. Op basis van de afval kies jij op welke manier frequent ons het container zullen komen ledigen. wij leveren de voordeligste service.

Op deze manier worden het glas verwerkt

Het veel kracht om het glas om te produceren van verse grondstoffen. Glasverval is echter echter een goede grondslag. Daar zit meestal circa 50% oud glazen in nieuw glas. Tijdens de verwerken doen we onderscheid tussen wit, bruin, groen en ook gemengd glazen. Daarnaast worden kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door glas te hergebruiken, kunnen er zijn op een veel lagere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces dus. Heeft je vragen? Bekijk dan de frequent gestelde vragenlijst of verbinding .

Wat is mag wel er bij het het glasverval?

Wel:

Leeg glasverval dat gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallend kruiken, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. n Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken etc. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers moet beschermd en op een veilige wijze vernietigd worden. Dossiervernietiging kan jij dus beter uitstekend organiseren. Het gesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen bij een veilig proces van verzameling en vernieling van jouw jouw archief. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten zullen discreet vervoerd. Zo heb jij 100% zekerheid dat je je dossiers beschermd vernietigt is. Na vernieling zullen het restanten gerecycled.

Het begrijpelijk dat je je jouw archief niet wil in de het papiercontainer wilt gooien. Enkele documenten bevatten geheime informatie en kunnen dus best vernielt . Vermoedelijk gebruik je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge hoeveelheden archief is echter echter heel tijd consumerend en ingewikkeld. Heb jij frequent een grote hoeveelheid afval in de het gedaante van geheim papier? Kies dan voor dossiervernietiging van ons . Je krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat één gleuf waar het document precies doorheen past. Als het documenten al in de bak zijn, krijgt niemand ze nog in . Onze chauffeur arriveert eenmaal in de tijdstip langs om de container ledigen en de papier ter plaats vernielen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een afgesloten mechanisme waarin het container via het vrachtwagen zelf wordt opgetild en opengemaakt. De content wordt vervolgens meteen vernietigd.

De geschikte container voor het dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij je vertrouwelijke documenten veilig in het gesloten rolcontainers van ons. Via de klep in het deksel kan jij de papieren in het bak werpen. Je hebt de selectie uit diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw noden kiest je de gewenst frequentie van lediging. Doordat jouw archief geen op vervoer gaat, loop jij geen gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor jouw dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel goed te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat je dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke manier worden verzameld en vernietigd.