Den Haag Afvalcontainers Zaterdagochtend Geleegd ✔️ 6 SCHOKKENDE TRUCS

Gauw en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook scheidt, er zal steeds restvuil voortdurend bestaan. Tracht het stroom van afval zo beperkt eventueel te behouden en je zult merken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Via afvalstoffen zo zoveel toevallig te scheiden, zoals papier/karton, PMD, vensterglas, en swill, rest er zo minimaal eventueel overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Den Haag Afvalcontainers Zaterdagochtend Geleegd

Kies uit het grootste ruimste aanbod rolcontainers en bestel de het beste container voor je overblijvend afval. In de restafvalcontainer gooi je je al het niet-recyclebare vuil welke je geen extra kan verdelen. Documenten/karton, keukenafval, en ruiten horen niet thuis binnen de afvalcontainer. Eveneens omtrent PMD scheiden beschikken ons het juiste container.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam voor elke afvalstromingen welke binnen ondernemingen vrijkomen. Dit stromingen kunnen meestal apart opgehaald zijn. Dit is beter aangaande het natuur en de geldbeugel.

Wat mag er binnen ondernemingsafval?

Op welke manier prima je je afval ook verdeelt, er zal er telkens restafval voortdurend zijn. Tracht deze afvalstroompje heel minimaal toevallig te bewaren en je gaat opmerken dat het geldelijk gunstig is. Door afval dus mogelijk toevallig te verdelen, zoals karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, blijft er zo min mogelijk overblijvend afval over. Binnen het restafvalcontainer gooi je al het het niet onrecyclebare afvalstoffen die je niet extra kan verdelen. Documenten/karton, voedselafval, PMD en ruiten horen geen binnen de rest restafvalcontainer.

Is scheiden verdelen van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je wordt noodzakelijk afvalstromingen zoveel eventueel te verdelen. In het Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het doel bedoeling omschreven goederen weer te gebruiken indien dat mag.

Wat kost een een container voor container bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen voor de containers afhankelijk afhangend van het afvalstroompje, de grootte afmeting van de rolcontainer alsook hoe vaak de container geledigd container ontleegd moet worden worden. Jij vindt je alle tarieven op de de.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met emmers van ons kun je karton, glas, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalverzameling met restafval containers

In elke organisatie komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons bestel je snel en rap een van de verschillende typen afvalcontainers. Wij brengen hem gratis binnen een etmaal in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de lediging. Onze concurrerende tarieven zie je gelijk gedurende het aankoopproces. Handig, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt besparen met een restafval container. Algemeen afval is door zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te ophalen, reduceer je de aantal algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even voort. Of koop direct jouw restafval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je steeds juiste ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container huren, maar ook kiezen voor een metalen vuilcontainer. Een metalen rolcontainer is solide en brandwerend, handig als de container op een publieke plaats staat. Je kiest uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geleegd moeten zijn. Een restafvalcontainer wordt gratis bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt gemengd afval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de dozijn omvangrijke actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de productie van duurzame stroom. Restafval klinkt dan wellicht waardeloos, dat is het dus niet! De afvalsector voorbrengt maar liefst twintig procent van de groene stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de resterende metalen er geëxtraheerd die hun weg vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een functionele toepassing. Deze donkere korrelvormige slakken worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook allerlei schadelijke materialen uit tijdens de verbranden die in meer of mindere mate toch in het natuur terecht komen. Daarom moeten we volhouden met zoeken naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Den Haag Afvalcontainers Zaterdagochtend Geleegd:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om voor de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Door ons handige lijst ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien verhuur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maandelijkse periode op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de perfecte partner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze installatie van de gewenste voordelige container en arriveren deze volgens een overeengekomen schema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plek, in óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Praktisch voor je werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Tevens kan afvalgeur geen ontkomen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee deze zal worden geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te grote container.

Je betaalt alleen voor een lediging die echt nodig hebt is
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de container wanneer dit slechts halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste container is geschikt voor 4 afvalzakken per week. En onze grootste containers op wielen verschaffen maar liefst plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types ondernemingen in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste manier afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte manier verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten veilig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat geheime documenten op de correcte wijze worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen huren via onze dienstverlening? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een passende uitkomst voor elk type afval en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren we heel flexibel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan doen wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 uur
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Den Haag Afvalcontainers Zaterdagochtend Geleegd

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het terrein van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit zes stappen.

Hoe hoger op de ladder, hoe milieuvriendelijker de verwerking. Zo trachten wij gezamenlijk met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer te verminderen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over verdelen bij de afkomst. Want zuiver afzonderlijke afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk gerecycled, stap 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en draagt bij niet bij aan een circulaire maatschappij.

Typen en prijzen bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De capaciteit voor een gemengd afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot tot wel 2500 liter en alles daar ertussen. Je kan selecteren voor een voordelige plastic container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het lastig om bij te schatten wat maat het beste bij je aansluit? Neem dan even contact op met één van onze experts. Dankzij onze langdurige kennis met afvalstromen weten wij juist wat je vereist hebt. En verlang je eenmalig een extra legen of standaard een formaat ruimer? Dan is deze vanzelfsprekend ook geen enkel kwestie!

De kosten van de containers wisselen per afvalsoort, grondstof en volume. Je huurt bij ons telkens tegen de meest voordelige prijzen. Algemeen afval is een van de prijzigere afvalcategorieën. Dit komt, gelijk we bespraken, door zijn effect op het milieu. Gelukkigerwijs zie je bij ons exact voor wat je te maken hebt. In ons simpele bestelsysteem is aangegeven duidelijk wat je voor een algemeen afval container of een andere container aftikt. Wij achten het cruciaal dat dit duidelijk is. Hierdoor kom je naderhand niet voor nare verrassingen te staan.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Den Haag Afvalcontainers Zaterdagochtend Geleegd

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier prima herbruikbare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je beurs, omdat we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim archief. Zoals je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Mag Wel:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en glas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet direct herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele soorten kartonafval, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig vervuild papier kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Laat een afvalcontainer zetten, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes apart inzamelen. Je hebt de keuze tussen een erg gevarieerd aanbod met containers van 240 tot 2400 L.

De correcte container voor Papier en Dozen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een brede keuze tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast wanneer de afvalcontainers buitenshuis geplaatst zijn, of vandalisme aan de horizon ligt. Kies, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe frequent je container(s) geledigd dienen te worden. Een papier en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Document kan zelfs 7 maal hergebruikt worden. Tevens in je portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je mag er op ons aan vertrouwen dat jouw document- en papier op de aller efficiënte, ecologische en verantwoorde manier wordt afgevoerd en ingezet als basis tot nieuwe producten. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, pasta, drankjes, eierschalen, patat, taart, groenten en fruit en zuivelproducten. Vooral op horecagelegenheden komen deze afvalsoorten beschikbaar, echter tevens op kantoren kunt je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer met overig afval gooit.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit extra herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaande één groot deel uit ondernemingsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalstromen te te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel snel gevuld. Bovendien is het scheiden uit uw afval tevens beter voor het de omgeving. PMD mag immers gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen nieuwe materialen gewonnen te worden voor nieuwe artikelen te produceren, je PMD is namelijk een grondstof!

De juiste container voor PMD en Den Haag Afvalcontainers Zaterdagochtend Geleegd

{service1)

Bij ons vind je steeds een passende afvalcontainer voor het je PMD. Wij bieden diverse plastic afvalcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze snelle, gratis bezorging en landelijke dekking, heeft je in 24 uur jouw container op de gewenste locatie staan. Je bepaalt zelf de verlangde capaciteit en hoe vaak het afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier weet je daarom vast dat je jouw afval steeds kwijt kunt en waar je meewerkt voor een beter omgeving via je vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dit is essentieel, want we belasten het omgeving minder indien we afval hergebruiken. Van je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden geraken de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te worden. Het overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Pakketten inclusief aluminium laag aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en ook kauwgom) (Stijf) plastic waaronder speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek etc.)
 • Draagtas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemische teken (deodorant, lak enzovoort)
 • Pakketten met of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar ander stof is gestopt Afzonderlijk karton of verschillend papier
 • Verpakking met van gevaarlijke materialen
 • Glasscherven

Des te veel afval je scheidt, hoe goed dat zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glas is een van de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te splitsen is. Glasafval bestaat van flesjes, potjes en ook scherven. Zonder om scheiden pakt het glasafval door het volume en ook gewicht veel plaats in de bedrijfsafval in. Je kunt daarom flink uit besparen in je afvalkosten. Het is ook tevens volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het recyclen veel kleiner kracht in vergelijking met glazen om te produceren van nieuwe grondstoffen.

Ontstaat er op je onderneming heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horecabedrijven, dan is een container voor glas onmisbaar. Heb jij variërende periodes met betrekking tot drukte? wij functioneert samen met flexibele contracten omdat je het nummer containers eenvoudig verandert.

De juiste container voor het glasafval

Bestel de meest geschikte containers voor jouw glasverval bij onze dienst. Jij heeft de keuze uit keuze van een container met tweehonderdveertig liter en van negenhonderd liter. Er is is reeds een container voor glas vanaf €13 per maand en ook deze wordt kosteloos geplaatst. Afhankelijk van de de glasafval kiest jij op welke manier frequent ons de container zullen komen ledigen. wij biedt de voordeligste service.

Op deze manier worden glas bewerkt

Het kost heel veel kracht voor het het glas te produceren uit nieuwe materialen. Glasafval is daarentegen één goede grondslag. Daar zit meestal ongeveer 50% oud glas binnen nieuwe glas. Tijdens het bewerken doen wij verschil onder wit, bruin, groene en gemengd glazen. Daarnaast worden kurken en ook deksels verwijderd. Via glas om te recyclen, kunnen er zijn bij een heel veel lagere temperatuur glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en verantwoord proces dus. Heb je vragen? Bekijk dan de frequent gestelde vragen of neem neem contact op.

Wat is mag er zijn bij het de glasverval?

Toegestaan:

Lege glasafval dat gediend had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, steen, porselein. Daaronder vallend kruiken, bordjes, kopjes, keramiek etc. Warmtebestendig glas, laboratorium glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers dienen veilig en ook op een veilige manier vernietigd te worden. Archiefvernietiging kan jij dus beter uitstekend organiseren. De gesloten rolcontainer van onze dienst helpen bij een veilig proces van inzameling en vernieling van archief. Discreet en beschermd. Documenten zullen discreet vervoerd. Op deze manier heeft jij honderd procent garantie dat jouw archief beschermd vernietigt zijn. Na de vernieling zullen de restproducten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat je je archief niet wil in de het papierbak wil gooien. Sommige papieren bevatten vertrouwelijke informatie en daarom best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge aantallen archief is echter zeer tijd consumerend en omslachtig. Heb je regelmatig een grote hoeveelheid vuil in de het gedaante van geheim document? Kies voor archiefvernietiging van onze dienst . U krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat één gleuf waarin het papier precies erin past. Als het papieren eenmaal binnen het bak zitten, krijgen niemand ze meer in . Onze bestuurder arriveert eenmaal de zoveel tijdstip bij voor het bak legen en het documenten ter plekke vernielen in onze truck. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarbij het bak door de truck zelf is opgeheven en geopend. Het inhoud wordt daarna direct vernietigd.

De juiste bak voor het archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer je je geheime papieren veilig in het afgesloten containers op wielen van ons. Door de klepje in het deksel kan jij de papieren in de container gooien. Jij heeft de selectie uit diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kiest je de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier geen op vervoer gaat, loopt je geen gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke documenten gebeurt. Je kunt voor jouw dossiervernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De verzameling van je dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan meerdere malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt verzameld en vernietigd.