Gemeente Drachten Afval ᐅ 7 SNELLE FEITEN

Vlug en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je afval ook verdeelt, er zal steeds restafval blijven bestaan. Tracht deze afvalstroompje zo klein eventueel te behouden en je zult zien dat deze economisch voordeelgevend is. Door afval heel veel eventueel te sorteren, zoals documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, rest er zo minimaal eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Gemeente Drachten Afval

Selecteer bij het grootste ruimste aanbod rolcontainers en bestel de het ideale container geschikt voor je restafval. Binnen de rest container gooi je je al het het niet niet-recyclebare vuil welke je geen meer kan verdelen. Documenten/karton, keukenafval, en ruiten passen niet thuis binnen het container. Ook omtrent PMD sorteren beschikken wij de juiste juiste afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de naam aangaande alle afvalstromingen die in bedrijven ontstaan. Deze afvalstromen zouden vaak afzonderlijk verzameld geraken. Dat is verbeterd betreffende het milieu natuur en het geldtas.

Wat moet er in ondernemingsafval?

Op welke manier prima je je vuil ook scheidt, er zal steeds overblijvend afval voortdurend zijn. Poog deze afvalstroompje heel klein eventueel te behouden en je zult opmerken dat het financieel voordelig is. Door afvalstoffen dus mogelijk toevallig te verdelen, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er dus minimaal mogelijk overblijvend afval over. In de container werp je al het het niet niet te recyclen afval welke je geen verder kan sorteren. Documenten/karton, voedselafval, PMD en vensterglas thuishoren niet thuis in de rest afvalcontainer.

Is het scheiden sorteren van zakelijk afval verplicht?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel eventueel te verdelen. In de het landelijk Algemeen Afvalmanagement (LAP3) staat het het streefdoel beschreven goederen opnieuw te gebruiken indien dat het kan.

Wat kost een container voor?

De tarieven prijzen van rolcontainers zijn afhangend van de de afvalstroompje, de grootte grootte van container alsook hoe vaak de de container rolcontainer ontleegd moet worden. U vindt ieder tarieven op de.

Welk aard bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je karton, ruiten, voedselresten en verpakkingsafval scheiden. Ook dragen wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met restafval containers

In ieder organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons neem je snel en vlug een van de talloze typen afvalcontainers. Wij leveren hem zonder kosten in 24 uur in geheel Nederland. Je betaald alleen voor de lediging. Onze scherpe prijzen zie je meteen gedurende het bestelproces. Handig, want dan kun je direct observeren of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Gemengd afval is door zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te verzamelen, reduceer je de massa gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Doorlees dan even voort. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je altijd juiste inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook kiezen voor een ijzeren rolcontainer. Een ijzeren rolcontainer is solide en brandveilig, nuttig als de container op een algemene plaats staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, op basis van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw container(s) ontdaan moeten worden. Een gemengd afval container wordt gratis bij geplaatst. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een verwerker; één van de 12 ruime moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de productie van hernieuwbare stroom. Algemeen afval klinkt dan misschien nutteloos, dat is het echter niet! De afvalsector produceert maar zowaar 20% van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de resterende metaaldeeltjes er uitgehaald die hun pad vervolgen naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een functionele doel. Deze donkere korrelachtige resten worden toegepast voor het ophogen of aanleggen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook diverse giftige stoffen uit tijdens de verbrandingsproces die in meer of geringere mate echter in het natuur belanden. Daarom moeten we doorgaan met streven naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalbeheer aan.

Gemeente Drachten Afval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. Wij leveren de kans om tegen de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij onze praktische lijst vind je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Bovendien verhuur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor gratis installatie van de gewenste goedkope container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plaats, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor je personeel, voordeel voor het milieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van stevig plastic of metaal. De bakken dichten goed af waardoor er geen plagen bij het vuilnis kan. Ook kan stank niet ontkomen uit de bak.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort bak en hoe vaak deze wordt geledigd. Het installeren van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een te ruime bak.

Je betaald alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container wanneer deze maar halfgevuld is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste bak is geschikt voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze maximale containers op wielen bieden maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Waarom een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Omdat wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We bieden een passende uitkomst voor elk soort afval en voor elk bedrijf. Daarnaast functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra container op wielen te installeren, dan verrichten we dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Bezorging in 24 uur
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Gemeente Drachten Afval

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een standaard op het gebied van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is gevormd uit zestal treden.

Hoger op de orde, des te ecologischer de afhandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de massa rommel in jouw restafvalcontainer te verminderen, etappe 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over verdelen bij de afkomst. Want puur afzonderlijke afvalstromen worden zoveel als kan gerecycled, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zoveel als kan te vermijden, want dit is nadelig voor het natuur en draagt niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Typen en prijzen zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De volume voor een restafvalcontainer varieert van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussenin. Je kunt opteren voor een betaalbare synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om in te bepalen wat grootte het perfect bij je past? Pak dan even aansluiting op met een van onze specialisten. Dankzij onze langdurige ervaring met afvalmaterialen begrijpen wij juist wat je nodig hebt. En verlang je een keer een extra legen of standaard een maatje groter? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen kwestie!

De kosten van de containers variëren per afvalsoort, grondstof en volume. Je huurt bij ons altijd tegen de laagste prijzen. Algemeen afval is één van de prijzigere afvalsoorten. Dit komt, zoals we bedoelden, door haar effect op het milieu. Gelukkig ervaar je bij ons juist voor wat je aan toe bent. In ons simpele bestelproces staat vermeld helder wat je voor een specifieke algemeen afval container of een bepaalde andere bak neerlegt. Wij beschouwen het essentieel dat dit aspect transparant is. Op deze manier ben je naderhand niet voor nare ontdekkingen te staan.

Hoe houd je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Gemeente Drachten Afval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Ook als hier prima herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is immers veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je beurs, want we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je ziet zijn er dus behoorlijk wat opties om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Ja:
Brandbare niet recyclebare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet direct herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papierafval, denk aan verpakkingen, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig besmet document kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de optie uit een heel divers aanbod van afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papier en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en karton vind je bij ons. We hebben een nationale bereik en je hebt een brede keuze tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een metalen container is geschikt wanneer de containers buiten staan, of wanneer vernieling aan de horizon ligt. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest gepaste grootte. Vervolgens beslis je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier verwerkt

Document kan zelfs 7 maal gerecycled worden. Tevens in jouw portemonnee scheelt het beduidend wanneer je deze afvalsoort gescheiden verzamelt. Je mag er op ons op rekenen dat jouw papier- en karton in de aller efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt verwijderd en ingezet als grondstof voor nieuw artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat van biologisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij aan aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschelpen, frites, gebak, groenten en fruit en zuivelproducten. Vooral op horecazaken komen deze soorten afvalstromen vrij, maar ook in kantoren mag je je organisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk op afvalkosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer voor restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van extra herbruikbaar vuilnis als je denkt! Ongemerkt bestaat een groot deel uit bedrijfsafval vaak van kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen behoren stuk voor stuk bij dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart van je andere afvalstromen te te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel vlug vol. Bovendien is het apart houden van je vuilnis tevens beter voor de omgeving. PMD mag immers hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen vers materialen ontgonnen te worden om verse producten te produceren, jouw PMD wordt namelijk één basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Gemeente Drachten Afval

{service1)

Bij ontdek je steeds een geschikte afvalcontainer voor het jouw PMD. Wij bieden diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze vlugge, gratis bezorging en nationale dekking, heeft je binnen 24 uren je afvalcontainer op de gewenste plek geplaatst. Je beslist zelf de verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak de afvalcontainer geledigd moet te worden. Zo weet je dus vast dat je je afval steeds weg kunt en dat je bijdraagt aan een beter omgeving door je afval te scheiden. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Door je PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dit is belangrijk, want wij belasten het milieu minder minder indien we afvalstoffen recycleren. Van jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om daarna gerecycled te worden. Het resterende plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en kauwgom) (Hard) kunststof zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (bakken, aftaprek en dergelijke)
 • Shopper draagtassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemisch symbool (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Pakketten inclusief vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander stof is gestopt Afzonderlijk doosjes of verschillend papier
 • Pakket met van chemische stoffen
 • Glasverval

Des te meer vuilnis jezelf sorteert, des te beter dat is ten behoeve van de milieu en je portemonnee. Glas blijkt een uit de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te scheiden zijn. Glasscherven bestaan uit flesjes, potten en ook glasscherven. Zonder te scheiden neemt het glasafval vanwege de volume en massa heel veel plaats bij het bedrijfsafval op. Je kunt daarom flink uit besparen op jouw afvalkosten. Het glas is ook tevens volledig om te recyclen. Daarnaast kost het veel minder kracht in vergelijking met glazen te produceren van verse grondstoffen.

Komt daar bij jouw bedrijf veel glasafval los, bijvoorbeeld in de horeca, dan is één container voor glas onmisbaar. Bezit je wisselende periodes met betrekking tot bezigheden? wij werkt met aanpasbare overeenkomsten omdat jij de aantal bakken eenvoudig verandert.

Het juiste bak voor glasafval

Koop de beste bakken voor je glasafval op onze dienst. Jij heeft de keuze uit selectie van een container van tweehonderdveertig liters en ook van 900 liter. Er reeds één container voor glas startend bij €13 elke maandelijkse periode en ook dit worden kosteloos neergezet. Op basis van de de afval kies je hoe vaak ons het bak komen ledigen. wij leveren de meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier wordt glas bewerkt

Het kost heel veel kracht voor het het glas te maken uit verse grondstoffen. Glasverval is echter echter één goede basis. Daar zitten meestal circa 50% oud glazen binnen nieuw glas. Tijdens het verwerken maken we onderscheid tussen wit, bruin, groene en gemengd glazen. Ook zijn kurken en dekseltjes verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kan er zijn bij een veel lagere warmte glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en duurzaam proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk dan de veelgestelde vragenlijst of neem neem contact .

Wat mag wel er bij het de glasverval?

Wel:

Leeg glasverval dat gediend had zoals verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallend kruiken, bordjes, koppen, aardewerk en dergelijke. n Warmtebestendig glas, labo glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplank etc. vallen binnen vlakglas

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Je dossiers dienen beschermd en ook op een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging zou jij dus best goed organiseren. Het gesloten rolcontainers van onze dienst helpen tijdens een veilig proces van inzameling en vernietiging van jouw dossiers. Vertrouwelijk en veilig. Papieren worden discreet vervoerd. Op deze manier heb je honderd procent zekerheid dat je archief beschermd vernietigd zijn. Na de vernieling worden de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je je archief niet in het papierbak wilt gooien. Enkele documenten bezitten geheime informatie en kunnen dus beter vernietigd . Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van grote hoeveelheden dossiers is echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij frequent veel vuil in het vorm van geheim document? Kies dan dan voor archiefvernietiging van ons U. Je krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze bak heeft één gleuf waarin het document exact doorheen . Als het papieren al binnen de bak zitten, krijgen niemand ze meer bij handen. Onze bestuurder arriveert eens in zoveel tijd langs voor de container te ledigen en de documenten plaats vernietigen binnen onze truck. Eveneens dit werkt middels een afgesloten systeem waarbij het bak door het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het content zal daarna meteen vernietigd.

De geschikte container voor het archiefvernietiging Voor het archiefvernietiging stop jij je vertrouwelijke documenten veilig in het gesloten containers op wielen van ons. Door het klep in het deksel kun jij de papieren in de container werpen. Jij heeft de keuze uit diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw behoefte kiest jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat je archief niet op vervoer is, loopt je niet risico dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kunt voor je archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is zeer te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze worden ingezameld en verwoest.