Gemeente Gorinchem Afvalkalender 🔥 3 OPZIENBARENDE ZAKEN

Snel en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook scheidt, er zal telkens overblijvend afval aanwezig bestaan. Poog deze stroom van afval zo klein toevallig te bewaren en je gaat merken dat deze geldelijk voordeelgevend is. Door afvalstoffen dus zoveel toevallig te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, rest er heel minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Gemeente Gorinchem Afvalkalender

Kies uit bij het grootste meest uitgebreide assortiment containers en bestel de beste afvalcontainer voor je je overblijvend afval. Binnen de afvalcontainer werp je al het onrecyclebare afvalstoffen welke je niet verder verder kan scheiden. Papier/karton, swill, en glas passen geen in de afvalcontainer. Ook betreffende PMD scheiden beschikken wij het geschikte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam betreffende elke afvalstromen die in bedrijven ontstaan. Dit stromen zouden dikwijls gescheiden ingezameld zijn. Het is verbeterd betreffende de leefomgeving en de portemonnee geldbeugel.

Wat moet er in bedrijfsafval?

Hoe goed je je vuil ook scheidt, er gaat altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Probeer het afvalstroom heel klein eventueel te houden en je gaat merken dat dit economisch voordelig is. Door afval heel veel toevallig te verdelen, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, rest er zo min mogelijk restafval over. Binnen de afvalcontainer gooi je je reeds het onrecyclebare afvalstoffen dat je niet meer kan sorteren. Documenten/karton, voedselafval, PMD en ruiten thuishoren niet in de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden van ondernemingsafval gedwongen?

Je wordt verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te verdelen. In de het landelijk Landelijk Afvalbeheersing (LAP3) staat het het doel vermeld goederen opnieuw te gebruiken waar dat mag.

Wat kost een container voor container voor?

De tarieven kosten voor de rolcontainers zijn afhankelijk afhangend van het afvalstroompje, de grootte van de rolcontainer en hoevaak hoevaak de container geledigd rolcontainer ontleegd dient geraken. U ontdekt alle prijzen op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk type bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je documenten, glas, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare bestandvernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met afvalresten containers

In ieder bedrijf komt restafval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te huren. Bij ons neem je snel en vlug een van de verschillende typen afvalcontainers. Wij brengen hem gratis binnen 24 uur in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze lage prijzen zie je meteen tijdens het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Restafval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te ophalen, verminder je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Bekijk dan even verder. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds passende ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een synthetische container bestellen, maar ook opteren voor een metalen afvalcontainer. Een stalen afvalcontainer is hufterproof en brandbestendig, nuttig als de container op een algemene locatie staat. Je kiest uit verschillende groottes. De selectie is aan jou, afhankelijk van je noodzaak. Ook laat je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) ontdaan moeten zijn. Een gemengd afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval behandeld

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de productie van groene stroom. Gemengd afval klinkt dan misschien waardeloos, dat is het echter niet! De afvalbranche voorbrengt maar minstens een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de resterende metaaldeeltjes er verwijderd die hun route voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een nuttige bestemming. Deze zwarte korrelige assen worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook verschillende schadelijke substanties vrij gedurende de verbranding die in meer of geringere mate toch in het milieu komen. Daarom moeten we volhouden met streven naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Gemeente Gorinchem Afvalkalender:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze praktische lijst ontdek je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Bovendien huur je door ons heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de perfecte partner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een relocatie. We zorgen voor gratis plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plaats, in óf buitenshuis. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te voeren. Handig voor je werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig kunststof of metaalmateriaal. De bakken dichten goed af zodat er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Tevens kan afvalgeur geen ontsnappen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee deze wordt geleegd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een te grote container.

Je betaalt alleen voor een leging die écht nodig zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de bak als dit slechts halfvol is. Bij onze dienstverlening besluit je zelf hoe vaak de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers verschaffen zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte wijze afgevoerd

Met ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en vernietigd. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat geheime documenten op de correcte wijze worden afgebroken.

Waarom een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Omdat we gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij bieden een passende uitkomst voor elk soort afval en voor elk onderneming. Daarnaast functioneren we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan doen wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn geen probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Gemeente Gorinchem Afvalkalender

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het vlak van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is samengesteld uit zestal niveaus.

Naarmate je hoger op de orde, des te milieuvriendelijker de behandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de massa afval in jouw gemengd afval container te verminderen, stap 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over sorteren bij de afkomst. Want zuiver gescheiden afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is ongunstig voor het natuur en draagt niet bij aan een kringloop maatschappij.

Categorieën en kosten bedrijfsafval en gemengd afval beheer

De volume voor een algemeen afval container varieerd van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je mag kiezen voor een betaalbare synthetisch container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om in te bepalen wat omvang het goed bij je aansluit? Neem dan snel verbinding op met één van onze experts. Door onze langdurige ervaring met afvalstromen kennen wij juist wat je vereist hebt. En wens je een keer een meer lediging of regulier een maatje ruimer? Dan is deze uiteraard ook geen enkel probleem!

De tarieven van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, materiaal en literinhoud. Je verhuurt bij ons telkens tegen de meest voordelige kosten. Restafval is één van de prijzigere afvalsoorten. Dit voortvloeit, zoals we noemden, door haar effect op het milieu. Gelukkig vind je bij ons juist waar je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelsysteem staat vermeld overtuigend wat je voor een specifieke gemengd afval container of een andere alternatieve rolcontainer aftikt. Wij vinden het essentieel dat deze informatie transparant is. Hierdoor ben je naderhand niet voor onaangename ontdekkingen te staan.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Gemeente Gorinchem Afvalkalender

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de oorsprong. Enkel een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je beurs, want we vermelden al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Zoals je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Toegestaan:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papierafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet papier kan je beter niet in de papierbak gooien. Laat een afvalcontainer plaatsen, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een erg gevarieerd aanbod van containers tussen 240 tot 2400 liter.

De correcte container voor Papier en Karton

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je papier en papier vind je bij ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime selectie tussen kunststof en metalen afvalcontainers. Een metalen container is geschikt als de containers buitenshuis staan, of vandalisme aan de loer ligt. Selecteer, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte gepaste grootte. Vervolgens beslis je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geleegd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan zelfs 7 maal gerecycled worden. Ook in je portemonnee bespaart het beduidend als je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat je papier- en karton op de meest efficiënte, ecologische en verantwoorde wijze wordt verwijderd en gebruikt voor grondstof voor nieuwe producten. Wil je een rolcontainer huren maar heb u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, broden, pasta, dranken, eierschalen, patat, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name op horecazaken komen deze soorten afvalstromen beschikbaar, maar tevens in kantoor kunt je je biologisch vuilnis apart houden. Je spaart beduidend aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk van extra herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat een omvangrijk gedeelte uit ondernemingsafval dikwijls uit kunststof verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden uit je andere afvalstromen in te verzamelen, zitten je containers minder snel vol. Daarnaast is het scheiden van je afval tevens goed voor het het milieu. PMD kan namelijk hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen vers grondstoffen gewonnen te worden voor verse artikelen te produceren, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Gemeente Gorinchem Afvalkalender

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte rolcontainer voor het je PMD. We bieden diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, gratis levering en nationale bereik, heb je binnen 24 uren jouw afvalcontainer op het verlangde plek geplaatst. Je bepaalt zelfstandig de gewenste inhoudsmaat en hoe vaak de afvalcontainer geleegd moet te worden. Op deze manier weet je daarom zeker waar je je afval altijd weg kunt en dat je bijdraagt voor een beter milieu door je vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw goedkope afvalcontainer(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Via je PMD apart in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, omdat we belasten het milieu minder als we afvalstoffen hergebruiken. Uit jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om daarna hergebruikt te worden. De overgebleven plastic wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Kunststof omhulsels
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stijf) plastic zoals speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Shopper draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen met chemisch symbool (antitranspirant, verf etc)
 • Pakketten inclusief of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin verschillend stof zit geplaatst Los karton ofwel ander document
 • Pakket met gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Des te meer afval jezelf scheidt, des te goed dat is voor de milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glaswerk blijkt 1 van de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig om scheiden is. Glasafval bestaan van flessen, potten en ook glasscherven. Zonder het te splitsen neemt het glasafval vanwege de ruimte en gewicht heel veel plaats bij het bedrijfsafval in. Je kan dus flink uit besparen in jouw kosten voor afval. Het is bovendien volledig te recyclen. Ook kost het veel kleiner energie in vergelijking met glaswerk om te maken van verse materialen.

Ontstaat daar bij je onderneming heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan één container voor glas essentieel. Bezit jij variërende tijdsperioden qua drukte? wij werkt met aanpasbare contracten waardoor je het aantal bakken makkelijk verandert.

Het geschikte bak voor het glas restafval

Bestel de beste containers voor het jouw glasverval bij onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie van een container van tweehonderdveertig liters en ook met negenhonderd liters. Er is reeds een glascontainer startend bij €13 per maand en deze wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid afval kiest jij hoe frequent ons het bak komen ledigen. wij leveren het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier wordt glas bewerkt

Het kost heel veel kracht om glas om te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter echter een prima grondslag. Daar zit gewoonlijk ongeveer 50% oudere glas binnen nieuw glas. Tijdens de verwerken doen we verschil tussen blank, bruin, groen en ook bont glas. Daarnaast zijn kurken en ook deksels verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kunnen er zijn bij een veel lagere warmte glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en verantwoord proces . Heeft je vraagstukken? Bekijk dan de frequent gestelde vragenlijst of neem verbinding op.

Wat mag wel er zijn bij het glasafval?

Toegestaan:

Lege glasafval dat gefungeerd had zoals verpakking

NIET:

Keramiek, stenen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruiken, borden, koppen, keramiek etc. Warmtebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers dienen beschermd en in een veilige wijze vernietigd te worden. Dossiervernietiging kan je daarom beter uitstekend regelen. Het afgesloten rolcontainer van ons ons ondersteunen tijdens een beschermd proces van verzameling en ook vernieling van dossiers. Vertrouwelijk en beschermd. Papieren worden discreet getransporteerd. Op deze manier heb je honderd procent garantie dat je jouw archief beschermd vernietigt is. Na de vernietiging worden het restproducten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat je je jouw dossiers niet wil in de papiercontainer wilt gooien. Enkele papieren bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen dus beter vernielt . Vermoedelijk gebruik hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge hoeveelheden dossiers is zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heeft jij regelmatig veel vuil in de vorm van geheim papier? Kies dan voor dossiervernietiging van ons . U krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waar het document precies erin past. Als het papieren eenmaal in het bak zijn, krijgen ze meer in . Onze chauffeur arriveert eens de zoveel tijdstip langs voor het container legen en de documenten plaats te vernietigen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een afgesloten systeem waarin het bak via het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. De inhoud zal daarna meteen vernielt.

De geschikte container voor het dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop je je geheime papieren veilig in het afgesloten containers op wielen van ons. Door het klepje in het deksel kan jij het papieren in het container gooien. Je hebt de selectie uit diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kiest je de gewenste frequentie van lediging. Doordat jouw archief niet op transport is, loop je geen risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Je kunt voor je dossiervernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van je archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel goed te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Met ons weet je zeker dat je archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden ingezameld en verwoest.