Gemeente Schagen Afvalcontainers ☑️ 11 MAKKELIJKE FEITJES

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook verdeelt, er zal telkens overblijvend afval blijven bestaan. Tracht dit afvalstroom heel minimaal eventueel te bewaren en je gaat opmerken dat deze economisch gunstig is. Door afval dus zoveel eventueel te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, blijft er dus minimaal mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Gemeente Schagen Afvalcontainers

Selecteer van de grootste assortiment containers en bestel de de meest geschikte container voor je je restafval. In de de rest afvalcontainer werp je al de onrecyclebare afvalstoffen welke je geen meer kan sorteren. Karton/karton, swill, en ruiten passen geen in de het container. Eveneens voor PMD verdelen hebben we de juiste geschikte rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de naam betreffende alle afvalstromingen welke bij firma’s ontstaan. Dit afvalstromen mogen vaak gescheiden opgehaald worden. Het is goed betreffende het leefomgeving en de portemonnee portemonnee.

Wat mag wel er in de ondernemingsafval?

Hoe prima je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal er steeds restvuil blijven zijn. Tracht dit stroom van afval zo klein mogelijk te behouden en je gaat opmerken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Via afvalstoffen zo zoveel toevallig te scheiden, zoals karton/karton, PMD, vensterglas, en swill, blijft er zo min eventueel overblijvend afval over. In de container gooi je je reeds het niet onrecyclebare afvalstoffen die je niet verder verder kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en ruiten thuishoren niet in de container.

Is scheiden verdelen van bedrijfsafval gedwongen?

Je wordt gedwongen afvalstromen zoveel eventueel te sorteren. Binnen de Algemeen Afvalmanagement (LAP3) staat het bedoeling vermeld goederen nogmaals te benutten indien dat kan.

Wat kost een container voor?

De tarieven voor kosten voor rolcontainers afhankelijk afhankelijk van het afvalstroompje, de grootte grootte van de afvalcontainer en hoevaak hoevaak de container afvalcontainer ontleegd moet worden. Je ontdekt ieder kosten op de tarievenpagina.

Welk type restafval kan ik sorteren?

Met emmers van ons kun je karton, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan rest is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met restafval containers

In iedere bedrijf komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij ons koop je eenvoudig en vlug een van de verschillende soorten vuilcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende kosten zie je gelijk in het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt besparen met een restafval container. Gemengd afval is door zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te ophalen, verminder je de massa gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets extra uitleg? Lees dan even verder. Of neem direct jouw restafval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je steeds geschikte ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook gaan voor een metalen vuilcontainer. Een ijzeren vuilcontainer is solide en brandbestendig, praktisch als de container op een publieke plek staat. Je selecteert uit diverse groottes. De keuze is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) geleegd moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt gratis bij uitgezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf grote moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de opwekking van groene stroom. Gemengd afval klinkt dan misschien zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalsector levert maar zowaar 20% van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische krachten worden de resterende metaaldeeltjes er uitgehaald die hun weg vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan rest heeft nog een bruikbare doel. Deze gitzwarte korrelachtige resten worden toegepast voor het aanvullen of creëren van straten. Jammer genoeg komen er ook verschillende schadelijke materialen uit gedurende de verbranding die in bepaalde of geringere mate desondanks in het leefomgeving belanden. Dus moeten we doorgaan met proberen naar zo minimaal afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Gemeente Schagen Afvalcontainers:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container begint bij ons, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige overzicht vind je gemakkelijk de container die je nodig hebt. Bovendien huur je door ons heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de perfecte partner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste goedkope container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt gekregen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buitenshuis. Zo wordt het een deel makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor je werknemers, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten goed af zodat er niet plagen bij het vuilnis kan. Ook kan afvalgeur geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee deze zal worden geleegd. Het installeren van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een té ruime container.

Je betaalt alleen voor een lediging die echt nodig zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container als dit maar halfgevuld is. Bij onze dienstverlening besluit je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze grootste rolcontainers bieden zelfs plek voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de correcte manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten geheime documenten veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat geheime papieren op de juiste manier worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren bij ons?

Redenen een container op wielen huren bij ons? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort vuilnis en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen wij dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Gemeente Schagen Afvalcontainers

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het gebied van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is samengesteld uit zestal stappen.

Naarmate je hoger op de ladder, des te milieuvriendelijker de afhandeling. Zo proberen wij in samenwerking met jou de hoeveelheid rommel in jouw algemeen afval container te verlagen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over verdelen bij de oorsprong. Want zuiver afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel als kan gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, fase 4. Fase 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te voorkomen, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Typen en tarieven bedrijfsafval en restafval verwerking

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussenin. Je kan opteren voor een betaalbare plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om bij te schatten wat grootte het perfect bij je past? Neem dan even contact op met één van onze deskundigen. Door onze langdurige kennis met afvalsoorten weten wij precies wat je benodigd hebt. En wil je eenmalig een extra lediging of regulier een grootte grotere? Dan is dat uiteraard ook geen issue!

De prijzen van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, materiaal en capaciteit. Je least bij ons telkens tegen de scherpste prijzen. Gemengd afval is één van de duurdere afvalsoorten. Dit voortvloeit, als we bespraken, door haar milieu-impact. Gelukkigerwijs vind je bij ons exact voor wat je aan toe. In ons simpele bestelproces staat helder wat je voor een algemeen afval container of een andere alternatieve container betaalt. Wij achten het cruciaal dat deze informatie duidelijk is. Zo kom je later nooit voor onaangename onthullingen te zitten.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Gemeente Schagen Afvalcontainers

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan op voorhand scheiden bij de bron. Slechts een klein percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je portemonnee, omdat we vermelden al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele varianten kartonafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, kranten en tijdschriften. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Plaats een afvalcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes afzonderlijk verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een erg gevarieerd assortiment van afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papier en Karton

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We hebben een nationale bereik en je hebt een ruime selectie tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt wanneer de containers buiten geplaatst zijn, of vandalisme aan de loer staat. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton verwerkt

Papier kan wel zeven keer gerecycled worden. Ook in jouw beurs scheelt het beduidend wanneer je deze afvalsoort gescheiden verzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat jouw papier- en karton op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt voor grondstof voor nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heeft u nog vragen? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan aardappelen, broden, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, taart, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecagelegenheden komen deze afvalstromen beschikbaar, echter ook in kantoor mag je jouw biologisch afval apart houden. Je bespaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit meer herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat één groot gedeelte van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart uit je andere afvalstromen in te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel gevuld. Bovendien ligt het apart houden uit uw vuilnis tevens beter voor het de omgeving. PMD mag immers gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen enkele vers materialen ontgonnen te worden voor verse artikelen te maken, je PMD is immers één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Gemeente Schagen Afvalcontainers

{service1)

Bij ons vind je altijd een passende rolcontainer voor je PMD. Wij bieden diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis levering en nationale bereik, heb je in 24 uren je afvalcontainer bij het verlangde plek staan. Je beslist zelfstandig het gewenste capaciteit en hoe vaak de container geleegd moet te zijn. Zo weet je daarom zeker dat je jouw vuilnis altijd kwijt kan en dat je bijdraagt voor een verbeterde omgeving via jouw afval te splitsen. Bestel snel je goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD apart in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal gerecycled worden. Dat is belangrijk, want we belasten het omgeving minder als we afval recycleren. Uit je hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons uit het afval gefilterd om daarna hergebruikt te worden. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemisch symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend materiaal zit gestopt Los doosjes ofwel verschillend papier
 • Verpakking met gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Hoe veel vuilnis je sorteert, des te beter dat het is ten behoeve van de milieubescherming en je portemonnee. Glas is een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om scheiden is. Glasverval bestaan van flessen, potten en glasscherven. Zonder te splitsen pakt het glasafval door het volume en ook gewicht heel veel ruimte in het afval van het bedrijf in. Jij kunt dus flink uit besparen op jouw afvalkosten. Het glas is tevens compleet te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het heel veel kleiner energie dan glaswerk om te produceren uit verse materialen.

Ontstaat er bij je bedrijf veel glas vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan een glascontainer essentieel. Heb je variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? ons functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten omdat je de nummer containers makkelijk verandert.

Het juiste bak voor glasafval

Koop het beste bakken voor jouw glasafval bij ons. Jij hebt de selectie van één container van tweehonderdveertig liters en ook van negenhonderd liters. Er is is reeds één container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en ook dit wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de de glasafval kies jij hoe vaak wij de container komen ledigen. ons biedt de voordeligste dienstverlening.

Zo wordt glas bewerkt

Het veel kracht voor het glas om te maken uit nieuwe materialen. Glasverval is echter daarentegen een goede basis. Er zitten meestal circa 50% oudere glazen in nieuwe glas. Tijdens het verwerken doen wij verschil onder blank, bruine, groen en ook gemengd glazen. Daarnaast worden kurk en dekseltjes verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kunnen er bij één veel lagere warmte glazen geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces dus. Heb jij vraagstukken? Bekijk de frequent gestelde vragenlijst of verbinding .

Wat mag wel er bij de glasverval?

Wel:

Lege glasafval die gefungeerd heeft als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruikjes, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend binnen glazen oppervlak

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Jouw archief moet veilig en op veilige wijze vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou jij daarom beter uitstekend regelen. Het afgesloten rolcontainer van ons ondersteunen bij een beschermd proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw archief. Discreet en ook veilig. Documenten zullen discreet vervoerd. Zo heeft je honderd procent garantie dat je jouw dossiers veilig vernietigd is. Na de vernietiging worden het restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat jij jouw archief niet in het papiercontainer wilt werpen. Enkele papieren bevatten geheime gegevens en kunnen daarom beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van grote aantallen dossiers is zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig veel afval in de vorm van geheim papier? Kies dan voor het dossiervernietiging van ons . U krijgt een gesloten container op wielen.

Deze bak bevat een gleuf waar het papier precies erin . Wanneer het papieren al in het container zijn, krijgt ze nog bij handen. Onze bestuurder komt eenmaal de tijdstip langs voor de bak ledigen en de documenten plaats te vernielen in onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een afgesloten systeem waarbij de bak door het truck zelf is opgeheven en geopend. De content wordt daarna direct vernietigd.

De geschikte bak voor het archiefvernietiging Voor het archiefvernietiging stop jij je geheime papieren veilig in het gesloten containers op wielen van ons. Door de klepje in de deksel kun je de documenten in de bak gooien. Je heeft de keuze uit diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je noden kies je de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier geen op vervoer gaat, loop je niet risico dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Jij kan voor je archiefvernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw archief gebeurt veilig en secuur dankzij een gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is heel goed te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat jouw archief op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde wijze worden ingezameld en vernietigd.