Gemeente Stadskanaal Afvalwijzer ✔️ 9 ONVOORSTELBARE TRUCS

Vlug en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook verdeelt, er zal altijd overblijvend afval voortdurend bestaan. Poog dit stroom van afval zo minimaal toevallig te houden en je gaat zien dat dit economisch voordeelgevend is. Met vuil zo zoveel mogelijk te scheiden, zoals karton/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er dus min toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Gemeente Stadskanaal Afvalwijzer

Kies uit van het meest uitgebreide aanbod containers en bestel de ideale rolcontainer voor je je restafval. In het restafvalcontainer gooi je je reeds het niet onrecyclebare afval die je geen meer kan verdelen. Documenten/karton, voedselafval, en glas horen niet thuis in de rest afvalcontainer. Eveneens omtrent PMD verdelen bezitten we de juiste juiste rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de algemene benaming betreffende alle afvalstromingen welke binnen firma’s vrijkomen. Deze afvalstromen mogen vaak afzonderlijk opgehaald worden. Dit is goed voor de natuur en de portemonnee geldtas.

Wat is toegestaan er in de bedrijfsafval?

Hoezo prima je je afval eveneens verdeelt, er zal steeds restafval blijven zijn. Probeer dit stroom van afval dus klein mogelijk te behouden en je gaat merken dat deze financieel voordeelgevend is. Met afvalstoffen dus mogelijk toevallig te scheiden, zoals karton/karton, PMD, glas, en keukenafval, blijft er zo min eventueel restvuil over. In de rest afvalcontainer gooi je je al het de onrecyclebare vuil die je niet verder meer kan verdelen. Karton/karton, swill, PMD en glas passen niet thuis in de de afvalcontainer.

Is het sorteren van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je wordt verplicht afvalstromen zoveel toevallig te verdelen. Binnen het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel de doel omschreven producten opnieuw te benutten indien dat lukt.

Wat kost een container voor afvalcontainer voor?

De tarieven voor tarieven voor de afvalcontainers zijn afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom stroom van afval, de grootte van grootte van container en hoe vaak de container afvalcontainer geleegd moet worden zijn. U vindt je elke kosten op de de.

Welk aard bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met containers van ons kun je documenten, glas, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor veilige bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met afvalresten containers

In iedere onderneming komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te huren. Bij ons koop je snel en snel een van de verschillende typen afvalcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten binnen 24 uur in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze lage kosten zie je meteen in het aankoopproces. Handig, want dan kun je direct observeren of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Gemengd afval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen afzonderlijk in te zamelen, reduceer je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even door. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor restafval

Bij ons vind je steeds passende ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook kiezen voor een ijzeren vuilcontainer. Een metalen afvalcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, nuttig als de vat op een openbare locatie staat. Je selecteert uit meerdere volumematen. De keuze is aan jou, afhankelijk van je noodzaak. Ook laat je zelf aan hoe vaak jouw container(s) geledigd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval behandeld

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de dozijn ruime actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de opwekking van duurzame stroom. Algemeen afval klinkt dan eventueel waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalindustrie levert maar zowaar een vijfde van de groene energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische apparaten worden de laatste metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun route verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een nuttige doel. Deze gitzwarte korrelige slakken worden toegepast voor het ophogen of aanleggen van wegen. Helaas komen er ook diverse gevaarlijke materialen vrij in de verbrandingsproces die in bepaalde of mindere mate desondanks in het milieu belanden. Om die reden moeten we volhouden met zoeken naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Gemeente Stadskanaal Afvalwijzer:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. We bieden de mogelijkheid om tegen de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je via ons heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te beëindigen. Hierdoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We dragen zorg voor kosteloze installatie van de gewenste voordelige container en komen deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plaats, in óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De bakken sluiten goed af waardoor er niet plagen bij het afval kan. Ook kan stank geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit zal worden geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een té ruime container.

Je betaalt enkel voor een lediging die écht nodig zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de container wanneer dit maar halfvol is. Bij ons besluit je zelf de frequentie waarmee de container wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier vuilniszakken per week. En onze grootste rolcontainers verschaffen maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types ondernemingen in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Bij ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen zeker dat geheime documenten op de correcte wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Aangezien we bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We bieden een passende uitkomst voor ieder type afval en voor elk bedrijf. Bovendien werken we heel soepel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen we dat. Tevens extra ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Levering binnen 24 uur
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Gemeente Stadskanaal Afvalwijzer

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is samengesteld uit zes stappen.

Hoger op de hiërarchie, hoe ecologischer de afhandeling. Zo proberen wij in samenwerking met jou de volume afval in jouw gemengd afval container te verlagen, stap 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over scheiden bij de afkomst. Want puur afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Fase 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is nadelig voor het natuur en draagt niet bij aan een kringloop systeem.

Soorten en kosten bedrijfsafval en gemengd afval verwerking

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot maar liefst 2500 liter en ieder daar ertussen. Je kunt selecteren voor een voordelige kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om naar te bepalen welke grootte het goed bij je aansluit? Pak dan even verbinding op met één van onze deskundigen. Dankzij onze jarenlange kennis met afvalstromen weten wij exact wat je vereist hebt. En wens je één keer een aanvullend lediging of standaard een formaat ruimer? Dan is deze vanzelfsprekend ook geen issue!

De kosten van de rolcontainers variëren per afvalsoort, materiaal en capaciteit. Je verhuurt bij ons altijd tegen de meest voordelige tarieven. Gemengd afval is één van de kostbaardere afvalstromen. Dit komt, zoals we bedoelden, door haar effect op het milieu. Gelukkig genoeg vind je bij ons precies waar je aan toe. In ons simpele bestelmethode staat vermeld overtuigend wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een andere verschillende bak betaalt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit helder is. Op deze manier kom je achteraf geen voor vervelende onthullingen te zitten.

Hoe hou je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Gemeente Stadskanaal Afvalwijzer

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, want we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Gelijk je ziet zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Mag Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Hevig stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten kartonafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Zwaar besmet papier kan je beter niet in de papierbak werpen. Plaats een afvalcontainer plaatsen, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de optie tussen een erg divers aanbod van containers van 240 tot 2400 L.

De correcte container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte afvalcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en ijzeren containers. Een metalen afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis geplaatst zijn, of vandalisme aan de loer ligt. Kies, naargelang uit je behoefte, de meest gepaste grootte. Daarna beslis je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Document kan wel zeven keer gerecycled worden. Ook in jouw beurs bespaart het aanzienlijk als je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat jouw papier- en papier in de aller efficiënte, ecologische en verantwoordelijke wijze wordt afgevoerd en ingezet als grondstof tot nieuw artikelen. Wil je je een rolcontainer huren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact.

Swill

Swill bestaat van biologisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk aan aardappelen, broden, pasta, dranken, eierschalen, frites, gebak, groenten en fruit en zuivelproducten. Met name bij horecazaken komen deze afvalsoorten beschikbaar, maar tevens op kantoor kunt je jouw biologisch afval scheiden. Je spaart aanzienlijk op afvalkosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer met overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande vermoedelijk uit extra herbruikbaar vuilnis als je denkt! Onopgemerkt bestaat een omvangrijk deel van bedrijfsafval vaak van kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart uit je overige afvalsoorten in te zamelen, geraken je containers minder snel snel gevuld. Bovendien is het apart houden uit uw vuilnis tevens goed voor het het milieu. PMD kan immers gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen vers grondstoffen gewonnen te worden om verse producten te maken, jouw PMD is namelijk een grondstof!

De geschikte container voor het PMD en Gemeente Stadskanaal Afvalwijzer

{service1)

Bij vind je steeds een geschikte rolcontainer voor het je PMD. Wij leveren verschillende plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis bezorging en nationale dekking, heb je binnen 24 uur jouw container op het gewenste locatie geplaatst. U bepaalt zelfstandig de gewenste inhoudsmaat en op welke manier frequent de afvalcontainer geleegd dient te zijn. Op deze manier ken je dus zeker waar je jouw afval altijd weg kan en waar je meewerkt voor een verbeterde milieu via jouw vuilnis te scheiden. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Zo wordt PMD verwerkt

Via je PMD apart in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt worden. Dit is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving veel minder indien we afvalstoffen hergebruiken. Uit jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale technieken worden de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te zijn. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Piepschuim Verpakkingen met aluminium laagje binnenin (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Hard) plastic waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek enzovoort)
 • Draagtas tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen met chemisch symbool (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin ander stof zit geplaatst Los doosjes ofwel ander document
 • Verpakking met gevaarlijke materialen
 • Glasafval

Des te veel afval je sorteert, des te beter dat het is voor de milieubescherming en je geldbeurs. Glaswerk blijkt een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk te splitsen zijn. Glasscherven bestaat van flesjes, potten en ook glasscherven. Zonder het om scheiden neemt het door de ruimte en ook massa heel veel ruimte in het afval van het bedrijf op. Jij kan dus flink uit besparen in jouw afvalkosten. Het glas is tevens compleet om te recyclen. Daarnaast kost het heel veel minder energie in vergelijking met glazen om te maken uit verse materialen.

Komt daar bij jouw bedrijf heel veel glasafval los, bijvoorbeeld bij de horecabedrijven, dan is een glascontainer onmisbaar. Bezit jij wisselende periodes qua drukte? ons werkt samen met aanpasbare contracten omdat je de nummer containers makkelijk verandert.

Het geschikte bak voor glas restafval

Bestel het beste bakken voor het jouw glasverval op onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie uit één container met tweehonderdveertig liter en van negenhonderd liters. Er is al een container voor glas vanaf €13 per maand en deze wordt kosteloos neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid glasafval kiest je op welke manier vaak wij het container zullen komen legen. ons biedt het meest voordelige service.

Zo worden het glas bewerkt

Het heel veel energie voor het glas te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter één goede grondslag. Er zitten gewoonlijk circa 50% oudere glas binnen nieuw glazen. Bij het bewerken maken we onderscheid onder wit, bruin, groen en gemengd glazen. Daarnaast zijn kurk en ook deksels verwijderd. Via glas te hergebruiken, kan er zijn bij een veel lagere warmte glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces . Heb jij vragen? Bekijk het frequent gestelde vragen of neem verbinding op.

Wat mag er zijn bij het het glasafval?

Toegestaan:

Lege glasafval dat gediend heeft zoals verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Keramiek, stenen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruiken, bordjes, kopjes, keramiek etc. n Hittebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplank etc. vallend onder glazen oppervlak

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Je dossiers moet veilig en ook in veilige manier vernietigd worden. Dossiervernietiging zou jij daarom best uitstekend organiseren. De gesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen bij een beschermd proces voor inzameling en ook vernieling van dossiers. Vertrouwelijk en beschermd. Documenten zullen discreet getransporteerd. Zo heb jij honderd procent zekerheid dat je jouw archief veilig vernietigt zijn. Na de vernietiging zullen de restproducten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je je je archief niet wil in de het papierbak wilt werpen. Enkele papieren bevatten geheime gegevens en dus beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je je voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van grote hoeveelheden archief is zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heb je frequent een grote hoeveelheid afval in de het vorm van geheim papier? Kies dan voor dossiervernietiging van onze dienst . U krijgt dan een gesloten container op wielen.

Deze bak bevat één gleuf waarin het document exact doorheen past. Wanneer het papieren al binnen het bak zijn, krijgen ze nog bij . Onze bestuurder komt eenmaal tijd langs om de container ledigen en het papier ter plaats vernietigen in onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een afgesloten systeem waarin de container via het truck zelf is opgetild en opengemaakt. Het inhoud wordt vervolgens direct vernielt.

De geschikte container voor het archiefvernietiging Voor het archiefvernietiging stop je jouw geheime papieren veilig in de afgesloten containers op wielen van ons. Door de klep in de deksel kan jij het papieren in het container werpen. Je hebt de selectie uit diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kies je de gewenst frequentie van lediging. Omdat jouw dossier niet op het vervoer gaat, loopt je geen gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor jouw dossiervernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en verwoest.