Gloeilamp Bij Restafval ✔️ 7 VERRASSENDE ZAKEN

Snel en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal telkens overblijvend afval blijven bestaan. Probeer het afvalstroompje dus beperkt mogelijk te houden en je zult opmerken dat dit economisch gunstig is. Via vuil dus mogelijk mogelijk te verdelen, zoals papier/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er zo zo weinig eventueel overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Gloeilamp Bij Restafval

Kies uit van het meest uitgebreide assortiment rolcontainers en bestel de de meest geschikte container geschikt voor je overblijvend afval. In de rest afvalcontainer werp je al het het niet-recyclebare afvalstoffen welke je geen extra kan sorteren. Karton/karton, voedselafval, en ruiten horen niet binnen de container. Tevens omtrent PMD sorteren hebben wij de juiste afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam voor ieder afvalstromen die bij bedrijven vrijkomen. Die afvalstromen mogen meestal gescheiden opgehaald geraken. Dit is beter betreffende de milieu en de portemonnee portemonnee.

Wat moet er binnen bedrijfsafval?

Op welke manier goed je je vuil eveneens scheidt, er zal steeds overblijvend afval aanwezig bestaan. Poog deze stroom van afval zo klein eventueel te behouden en je gaat merken dat deze financieel voordeelgevend is. Met afval dus zoveel toevallig te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, rest er zo min eventueel overblijvend afval over. Binnen het afvalcontainer gooi je al het niet onrecyclebare afvalstoffen dat je niet meer kan verdelen. Karton/karton, swill, PMD en glas passen geen in het afvalcontainer.

Is het scheiden sorteren van zakelijk afval noodzakelijk?

Je blijft noodzakelijk afvalstromen mogelijk mogelijk te verdelen. Binnen de Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel bedoeling vermeld artikelen weer te aanwenden indien dat het kan.

Wat kost een container voor rolcontainer bedrijfsafval?

De tarieven voor tarieven voor rolcontainers afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom afvalstroom, de grootte grootte van de rolcontainer en hoe vaak de afvalcontainer ontleegd moet geraken. U vindt je alle tarieven op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik opsplitsen?

Met emmers van ons kun je documenten, vensters, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan rest is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afvalinzameling met afvalresten containers

In iedere organisatie komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij ons bestel je snel en rap een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij leveren hem zonder kosten gedurende 24 uur in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende tarieven zie je direct in het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Restafval is vanwege zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te zamelen, reduceer je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je verlangen aan iets extra uitleg? Bekijk dan even door. Of koop direct jouw restafval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds juiste ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container huren, maar ook kiezen voor een stalen vuilcontainer. Een metalen vuilcontainer is hufterproof en brandveilig, handig als de container op een publieke plaats staat. Je gaat uit verschillende groottes. De keuze is aan jou, op basis van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw container(s) ontdaan moeten zijn. Een restafvalcontainer wordt kosteloos bij neergezet. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn ruime moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de generatie van hernieuwbare energie. Gemengd afval schijnt dan misschien nutteloos, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar minstens 20% van de groene stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de resterende metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun pad voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een functionele toepassing. Deze gitzwarte korrelige resten worden gebruikt voor het ophogen of bouwen van wegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse gevaarlijke materialen uit tijdens de verbrandingsproces die in meer of kleinere mate toch in het milieu terecht komen. Om die reden moeten we doorgaan met proberen naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Gloeilamp Bij Restafval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons bedrijf, hét adres voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. We leveren de mogelijkheid om voor de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Door onze praktische overzicht ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast huur je via ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor gratis plaatsing van de verlangde voordelige container en komen deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buitenshuis. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Praktisch voor je personeel, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De containers dichten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het afval kan. Tevens kan stank geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak deze zal worden geleegd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een te ruime container.

Je betaald alleen voor een leging die écht nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container wanneer dit maar halfvol is. Met onze dienstverlening besluit je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste container is geschikt voor vier vuilniszakken per week. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en ook belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten veilig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een rolcontainer huren via ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor elk type vuilnis en voor ieder bedrijf. Bovendien werken we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra rolcontainer te installeren, dan doen wij dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Levering in 24 uur
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Gloeilamp Bij Restafval

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes stappen.

Hoe hoger op de ladder, hoe ecologischer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de hoeveelheid rommel in jouw restafvalcontainer te verlagen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over scheiden bij de bron. Want puur afzonderlijke afvalmaterialen worden zoveel als kan opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zoveel als kan te voorkomen, want dit is nadelig voor het milieu en draagt bij niet bij aan een kringloop maatschappij.

Categorieën en prijzen zakelijk afval en restafval verwerking

De volume voor een gemengd afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussendoor. Je kan selecteren voor een betaalbare synthetisch container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om bij te schatten welke maat het perfect bij je past? Haal dan gauw verbinding op met één van onze specialisten. Met onze jarenlange ervaring met afvalsoorten weten wij precies wat je benodigd hebt. En wil je een keer een aanvullend leegmaken of regulier een grootte ruimer? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen enkel probleem!

De tarieven van de rolcontainers wisselen per afvalstroom, materiaal en capaciteit. Je least bij ons altijd tegen de meest voordelige prijzen. Restafval is één van de kostbaardere afvalsoorten. Dit voortvloeit, als we noemden, door haar effect op het milieu. Gelukkigerwijs zie je bij ons juist waar je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelmethode is aangegeven overtuigend wat je voor een algemeen afval container of een andere andere container neerlegt. Wij beschouwen het cruciaal dat dit aspect transparant is. Hierdoor raak je achteraf niet voor onaangename onthullingen te liggen.

Hoe houd je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Gloeilamp Bij Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier goed herbruikbare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden aangepast. Goed voor je portemonnee, omdat we vermelden al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en geheim dossier. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stoffend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele varianten papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Ernstig vervuild document kan je beter niet in de papierbak gooien. Laat een afvalcontainer zetten, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes gescheiden inzamelen. Je krijgt de keuze uit een zeer divers assortiment met afvalcontainers van 240 en 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest gepaste afvalcontainer voor je document en karton ontdek je bij ons. We hebben een landelijke dekking en je krijgt een ruime keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt wanneer de containers buiten geplaatst zijn, of vernieling op de loer ligt. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een papier en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan wel zeven keer hergebruikt worden. Ook in je beurs bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort apart inzamelt. Je kunt er bij ons aan vertrouwen dat jouw papier- en karton in de meest efficiënte, ecologische en verantwoorde wijze wordt verwijderd en gebruikt als grondstof voor nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij piepers, broden, deegwaren, drankjes, eierschalen, patat, gebak, groentes en fruit en melkproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, maar ook in kantoor mag je jouw organisch vuilnis scheiden. Je bespaart beduidend op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk van meer recyclebaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat één omvangrijk gedeelte van bedrijfsafval dikwijls uit plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren stuk voor stuk bij dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalstromen in zamelen, zitten je containers minder vlug gevuld. Daarnaast ligt het apart houden uit je afval ook beter voor het de milieu. PMD kan namelijk hergebruikt worden. Daardoor hoeven er geen nieuwe materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken, jouw PMD is namelijk één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Gloeilamp Bij Restafval

{service1)

Bij vind je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. We bieden verschillende plastic rolcontainers aan, zoals 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze levering en nationale bereik, heb je in 24 uren je afvalcontainer op de verlangde locatie staan. U bepaalt zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak de container geleegd moet te zijn. Zo weet je daarom vast waar je jouw vuilnis steeds kwijt kunt en dat je meewerkt aan een beter milieu door je vuilnis te scheiden. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Zo wordt PMD verwerkt

Via je PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dat is belangrijk, omdat we belasten het milieu veel als wij afvalstoffen hergebruiken. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale methoden geraken de metalen en drankkartons uit het afval gefilterd om vervolgens hergebruikt te worden. Het resterende kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en ook kauwgom) (Stevig) plastic zoals speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek etc.)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, lak etc)
 • Pakketten met vla- ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof zit geplaatst Los doosjes ofwel verschillend document
 • Verpakking met gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Des te veel afval je scheidt, hoe beter dat is ten behoeve van het milieubescherming en jouw portemonnee. Glas is 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk te scheiden is. Glasverval bestaan van flessen, potjes en ook scherven. Zonder te splitsen pakt het door de ruimte en massa heel veel ruimte in de afval van het bedrijf op. Je kan daarom flink besparen op je kosten voor afval. Het glas is bovendien volledig te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het recyclen veel kleiner energie dan glazen te produceren van nieuwe materialen.

Komt daar bij jouw onderneming veel glas los, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is een container voor glas onmisbaar. Heb jij wisselende tijdsperioden qua bezigheden? ons functioneert samen met flexibele contracten omdat je het nummer containers eenvoudig verandert.

De geschikte bak voor glasafval

Koop de meest geschikte bakken voor je glasafval op ons. Je hebt de keuze uit selectie uit één bak met tweehonderdveertig liters en met 900 liters. Er is is al één glascontainer startend bij €13 elke maand en ook dit wordt kosteloos neergezet. Afhankelijk van hoeveelheid afval kiest jij hoe frequent wij het container komen legen. ons leveren het meest voordelige dienstverlening.

Zo wordt glas verwerkt

Het kost kost veel kracht voor het het glas om te maken van nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter echter één goede basis. Er zitten meestal circa 50% oudere glas binnen nieuw glas. Bij het bewerken maken wij onderscheid onder blank, bruine, groene en gemengd glazen. Daarnaast worden kurk en dekseltjes verwijderd. Via het glas om te recyclen, kan er zijn op één veel kleinere temperatuur glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heb je vraagstukken? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem verbinding .

Wat is mag er bij het het glasafval?

Wel:

Lege glasafval die gefungeerd heeft als verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, steen, porseleinen. Daaronder vallen kruiken, borden, kopjes, keramiek en dergelijke. n Hittebestendig glazen, labo glas, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplank enzovoort. vallen onder vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Je dossiers moet beschermd en op een veilige manier vernietigt worden. Archiefvernietiging zou je daarom best goed regelen. Het gesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen tijdens een veilig proces voor inzameling en ook vernieling van jouw jouw archief. Vertrouwelijk en ook veilig. Documenten worden discreet getransporteerd. Op deze manier heeft je honderd procent garantie dat jouw dossiers veilig vernietigd zijn. Na de vernieling zullen de restanten hergebruikt.

Het te begrijpen dat je je jouw archief niet wil in het papiercontainer wilt gooien. Enkele papieren bevatten geheime gegevens en kunnen dus best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge hoeveelheden archief is echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heb je frequent veel vuil in het gedaante van geheim document? Kies dan voor het dossiervernietiging van ons U. Je krijgt dan dan een gesloten rolcontainer.

Deze container bevat één gleuf waar het papier exact doorheen past. Als de papieren al in de bak zijn, krijgen niemand zij nog bij handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal in zoveel tijdstip bij voor het container te ledigen en het documenten ter plaats te vernielen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt middels een gesloten mechanisme waarbij het container via het truck zelf is opgetild en opengemaakt. De content wordt vervolgens meteen vernielt.

De juiste bak voor archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer je jouw geheime documenten veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Door de klep in de deksel kan je het papieren in de bak gooien. Jij hebt de selectie uit diverse capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw noden kies jij de gewenst frequentie van lediging. Omdat je dossier geen op het vervoer gaat, loopt je niet gevaar dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Je kan voor je archiefvernietiging al een container verhuren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert archiefvernietiging

De inzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is zeer te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier worden verzameld en verwoest.