Irado Restafval ➡️ 12 VERBORGEN FEITJES

Gauw en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal telkens restvuil blijven bestaan. Poog deze stroom van afval heel minimaal mogelijk te houden en je zult merken dat het geldelijk voordeelgevend is. Via afvalstoffen zo zoveel eventueel te scheiden, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, glas, en swill, rest er heel min toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Irado Restafval

Selecteer bij het grootste grootste aanbod containers en bestel de ideale rolcontainer voor je overblijvend afval. In het afvalcontainer gooi je reeds het niet te recyclen afvalstoffen dat je niet verder extra kan verdelen. Karton/karton, keukenafval, en glas horen niet thuis in de het restafvalcontainer. Ook voor PMD scheiden hebben wij de juiste afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is de naam betreffende alle afvalstromingen die bij bedrijven ontstaan. Dit stromen zouden meestal afzonderlijk ingezameld geraken. Het is goed betreffende het milieu en de geldbeugel.

Wat mag er in zakelijk afval?

Hoezo goed je je afval tevens scheidt, er gaat steeds overblijvend afval aanwezig voorkomen. Poog het stroom van afval dus klein eventueel te houden en je zult merken dat het economisch gunstig is. Via vuil heel veel eventueel te verdelen, zoals papier/karton, PMD, glas, en swill, overblijft er zo zo weinig toevallig overblijvend afval over. In de de rest container werp je al het de onrecyclebare afval dat je geen meer kan verdelen. Papier/karton, keukenafval, PMD en vensterglas passen niet in de rest container.

Is het scheiden van ondernemingsafval gedwongen?

Je wordt verplicht afvalstromingen mogelijk toevallig te scheiden. In het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel streefdoel vermeld goederen opnieuw te benutten indien dat het lukt.

Wat kost een container een container container voor bedrijfsafval?

De tarieven voor tarieven voor de afvalcontainers zijn afhankelijk afhangend van de het afvalstroom, de grootte van grootte van container en hoe vaak de de container rolcontainer geleegd moet worden geraken. Jij vindt alle prijzen op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je karton, glas, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan rest is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afvalverzameling met restafval containers

In iedere organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons neem je snel en rap een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos gedurende een dag in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de verwijdering. Onze concurrerende kosten zie je direct gedurende het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Gemengd afval is door zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te verzamelen, verminder je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Doorlees dan even verder. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd juiste inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook gaan voor een ijzeren rolcontainer. Een ijzeren vuilcontainer is solide en brandveilig, praktisch als de container op een publieke locatie staat. Je gaat uit diverse volumematen. De selectie is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw bak(ken) geledigd moeten zijn. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf grote moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de generatie van duurzame stroom. Algemeen afval klinkt dan wellicht waardeloos, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar zowaar twintig procent van de duurzame energieopwekking.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de laatste metalen er uitgehaald die hun pad verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een functionele doel. Deze donkere korrelige slakken worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van straten. Spijtig genoeg komen er ook allerlei gevaarlijke materialen los tijdens de verbranden die in bepaalde of kleinere mate echter in het leefomgeving terecht komen. Om die reden moeten we blijven zoeken naar zo minimaal afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Irado Restafval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons bedrijf, hét adres voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. We bieden de mogelijkheid om voor de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door onze praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je door ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze installatie van de verlangde voordelige container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze rolcontainers zijn handig in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte wijze af te voeren. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het afval kunnen. Ook kan afvalgeur niet ontsnappen uit de container.

De prijzen van een container op wielen huren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en hoe vaak dit wordt geleegd. Het installeren van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een te ruime bak.

Je betaald alleen voor een leging die écht nodig is
Het is zonde om te betalen voor het legen van de container wanneer deze slechts halfvol is. Met ons besluit je zelf hoe vaak de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers verschaffen zelfs plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier afgevoerd

Bij ons wordt jouw afval verzekerd op de juiste wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat geheime documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren via onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen huren bij onze dienstverlening? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor elk soort afval en voor ieder bedrijf. Bovendien functioneren we heel soepel. Als het bijv. vereist is om een extra container op wielen te plaatsen, dan doen we dat. Tevens extra ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 uur
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Irado Restafval

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is gevormd uit zes stappen.

Hoe hoger op de orde, des te milieuvriendelijker de verwerking. Zo trachten wij in samenwerking met jou de volume rommel in jouw gemengd afval container te verlagen, etappe 1. Dit doen wij door te raadplegen over verdelen bij de bron. Want zuiver gescheiden afvalmaterialen worden zoveel mogelijk gerecycled, stap 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het milieu en neemt deel niet bij aan een kringloop economie.

Typen en tarieven zakelijk afval en algemeen afval verwijdering

De capaciteit voor een restafvalcontainer varieert van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar tussendoor. Je kan selecteren voor een voordelige kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het moeilijk om bij te schatten die maat het goed bij je past? Pak dan gauw aansluiting op met een van onze deskundigen. Door onze langdurige deskundigheid met afvalsoorten weten wij juist wat je benodigd hebt. En verlang je eenmalig een aanvullend leegmaken of gewoonlijk een maatje ruimer? Dan is deze uiteraard ook geen enkel issue!

De prijzen van de containers verschillen per afvalstroom, materiaal en volume. Je least bij ons telkens tegen de scherpste prijzen. Restafval is één van de duurdere afvalstromen. Dit komt, gelijk we bedoelden, door zijn effect op het milieu. Gelukkig genoeg zie je bij ons precies waarvoor je te maken hebt. In ons simpele bestelsysteem is aangegeven duidelijk wat je voor een specifieke algemeen afval container of een andere alternatieve container neerlegt. Wij achten het belangrijk dat deze informatie helder is. Op deze manier kom je achteraf nooit voor vervelende onthullingen te zitten.

Hoe houd je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Irado Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima herbruikbare materialen tussen zitten. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, want we vermelden al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je ziet zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Wel:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten papierafval, denk aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papierbak gooien. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes gescheiden inzamelen. Je krijgt de keuze uit een heel uitgebreid aanbod met containers van 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte geschikte rolcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We hebben een landelijke dekking en je krijgt een brede keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt als de containers buiten staan, of wanneer vernieling aan de loer ligt. Kies, afhankelijk van je nood, de meest gepaste grootte. Vervolgens bepaal je hoe vaak je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier behandeld

Document kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Tevens in je beurs bespaart het aanzienlijk als je deze afvalstroom afzonderlijk inzamelt. Je kunt er bij ons aan vertrouwen dat jouw papier- en karton op de aller efficiënte, ecologische en verantwoordelijke wijze wordt afgevoerd en gebruikt voor basis voor nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heeft u nog vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vragen of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan piepers, brood, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, maar tevens op kantoor kunt je jouw biologisch vuilnis apart houden. Je spaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk van meer recyclebaar vuilnis als je denkt! Ongemerkt bestaande een omvangrijk gedeelte van bedrijfsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen horen stuk voor stuk tot hetzelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalsoorten in te zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vlug gevuld. Daarnaast ligt het scheiden van je afval tevens goed voor het het omgeving. PMD kan namelijk hergebruikt worden. Daardoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden voor verse artikelen te maken, je PMD wordt immers één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Irado Restafval

{service1)

Bij ons vind je altijd een geschikte rolcontainer voor het jouw PMD. We bieden diverse kunststof rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de snelle, kosteloze bezorging en nationale bereik, heb je in 24 uur je container op het gewenste plek staan. U beslist zelf het gewenste inhoudsmaat en op welke manier frequent het afvalcontainer geledigd moet te zijn. Op deze manier ken je dus zeker waar je je afval altijd kwijt kunt en waar je bijdraagt aan een beter milieu door jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel uw voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Door jouw PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, kan het optimaal hergebruikt worden. Dit is belangrijk, want we belasten het omgeving veel indien we afval hergebruiken. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met speciale technieken worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het overgebleven plastic wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen inclusief aluminium laag binnenin (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek en dergelijke)
 • Shopper tassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof zit geplaatst Los doosjes ofwel verschillend document
 • Verpakking met chemische materialen
 • Glasafval

Des te meer vuilnis je scheidt, des te beter dat het is ten behoeve van het milieu en ook je geldbeurs. Glas is een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk om splitsen zijn. Glasafval bestaan uit flesjes, potten en ook scherven. Zonder het om splitsen pakt het vanwege de volume en ook gewicht heel veel plaats in het bedrijfsafval op. Je kunt dus flink uit besparen in jouw afvalkosten. Het is tevens compleet om te recyclen. Daarnaast verbruikt het heel veel minder kracht in vergelijking met glazen om te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Komt er op je bedrijf heel veel glas vrij, bijvoorbeeld bij de horecabedrijven, dan is een glascontainer essentieel. Bezit jij variërende periodes qua bezigheden? ons functioneert met flexibele overeenkomsten waardoor jij de aantal containers makkelijk verandert.

Het geschikte bak voor het glas restafval

Koop het beste containers voor het jouw glasafval bij ons. Je heeft de keuze uit selectie van één container met 240 liter en ook van negenhonderd liters. Er is reeds één container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en deze worden kosteloos neergezet. Op basis van de glasafval kiest jij hoe vaak ons het bak komen legen. wij leveren de voordeligste service.

Zo worden het glas verwerkt

Het heel veel kracht om glas te produceren van verse materialen. Glasverval is echter één goede basis. Er zit meestal circa 50% oudere glazen binnen nieuw glas. Tijdens het bewerken maken we onderscheid onder blank, bruine, groene en ook bont glas. Ook worden kurk en dekseltjes verwijderd. Door het glas om te recyclen, kunnen er op een veel lagere warmte glas gemaakt gemaakt. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces dus. Heeft je vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Wat mag wel er bij het glasverval?

Wel:

Leeg glasverval dat gediend heeft zoals verpakking

NIET:

Keramiek, steen, porselein. Daaronder vallend kruiken, bordjes, koppen, aardewerk etc. n Warmtebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen binnen glazen oppervlak

Medische ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Jouw archief dienen beschermd en ook op veilige manier vernietigd worden. Dossiervernietiging kan jij dus best goed organiseren. Het afgesloten rolcontainers van ons helpen bij een veilig proces van inzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Discreet en veilig. Documenten zullen discreet getransporteerd. Zo heeft je 100% zekerheid dat je dossiers beschermd vernietigt is. Na de vernieling worden de restanten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat je jij jouw dossiers niet in de papierbak wilt werpen. Sommige papieren bevatten vertrouwelijke informatie en dus beter vernietigd . Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van hoge aantallen archief is echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij regelmatig veel vuil in de de gedaante van geheim papier? Kies voor dossiervernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan een afgesloten rolcontainer.

Deze container heeft één spleet waar het papier precies erin past. Wanneer de papieren eenmaal in de container zitten, krijgt niemand ze nog bij . Onze bestuurder komt eens de tijd langs om de bak legen en het papier plekke vernielen binnen onze truck. Eveneens dit functioneert middels een gesloten systeem waarbij het container via het vrachtwagen zelf wordt opgetild en geopend. De inhoud zal vervolgens meteen vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in het afgesloten rolcontainers van ons. Via de klep in de deksel kun jij de papieren in het container werpen. Je hebt de selectie uit verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier geen op vervoer gaat, loopt je geen gevaar dat er iets met je vertrouwelijke documenten gebeurt. Jij kunt voor je dossiervernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De inzameling van jouw archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is zeer goed te recyclen en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat je archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt verzameld en verwoest.