Mag Je Een Volle Pot Pindakaas Bij Het Restafval Gooien ᐅ 7 SIMPELE TRUCS

Vlug en voordelig van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Tracht dit afvalstroompje heel klein toevallig te behouden en je zal merken dat dit financieel voordeelgevend is. Met vuil heel veel eventueel te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er zo min toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Mag Je Een Volle Pot Pindakaas Bij Het Restafval Gooien

Selecteer bij de ruimste assortiment rolcontainers en bestel de het ideale rolcontainer voor je je restvuil. Binnen het container werp je al de niet-recyclebare vuil dat je niet verder kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, en vensterglas passen niet thuis in de restafvalcontainer. Tevens betreffende PMD verdelen bezitten ons het juiste afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam voor ieder afvalstromen dat binnen ondernemingen voortkomen. Die afvalstromen kunnen dikwijls apart ingezameld zijn. Dat is goed aangaande de natuur en de portemonnee portemonnee.

Wat mag wel er in de zakelijk afval?

Op welke manier prima je je vuil eveneens scheidt, er zal steeds restafval voortdurend voorkomen. Poog het stroom van afval zo klein mogelijk te bewaren en je gaat merken dat het financieel gunstig is. Via afval heel veel toevallig te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, blijft er dus zo weinig mogelijk restvuil over. Binnen het afvalcontainer gooi je al het niet-recyclebare afval dat je niet extra kan scheiden. Documenten/karton, swill, PMD en ruiten horen geen in de de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden verdelen van bedrijfsafval gedwongen?

Je bent verplicht afvalstromen mogelijk mogelijk te sorteren. Binnen het landelijk Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel doel beschreven artikelen nogmaals te gebruiken als dat mag.

Wat kost een een container voor bedrijfsafval?

De kosten voor containers zijn afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom het afvalstroom, de grootte van afmeting van afvalcontainer en hoevaak de container container geleegd dient zijn. Je vindt ieder tarieven op de tarievenpagina.

Welk type bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je documenten, glas, voedselresten en verpakkingsafval scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In ieder onderneming komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te gebruiken. Bij ons koop je snel en vlug een van de vele soorten rolcontainers. Wij leveren hem kosteloos binnen een dag in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze lage kosten zie je gelijk in het bestelproces. Handig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Gemengd afval is vanwege zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes gescheiden in te zamelen, verminder je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets extra uitleg? Doorlees dan even verder. Of neem direct jouw restafval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos juiste verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook gaan voor een ijzeren vuilcontainer. Een metalen vuilcontainer is hufterproof en brandveilig, praktisch als de container op een algemene locatie staat. Je gaat uit meerdere inhoudsmaten. De keuze is aan jou, op basis van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe frequent jouw bak(ken) geledigd moeten zijn. Een algemeen afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de 12 omvangrijke hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrand voor de productie van hernieuwbare kracht. Restafval lijkt dan wellicht nutteloos, dat is het dus niet! De afvalindustrie voorbrengt maar minstens een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de laatste metaaldeeltjes er verwijderd die hun route verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een nuttige toepassing. Deze zwarte korrelachtige slakken worden toegepast voor het ophogen of aanleggen van straten. Jammer genoeg komen er ook verschillende schadelijke stoffen vrij in de verbranding die in bepaalde of geringere mate toch in het leefomgeving komen. Daarom moeten we blijven proberen naar zo minimaal verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Mag Je Een Volle Pot Pindakaas Bij Het Restafval Gooien:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons, het locatie voor een eenvoudige en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de mogelijkheid om voor de laagste tarieven rolcontainers te bestellen. Door onze handige overzicht ontdek je snel de container die je nodig hebt. Daarnaast verhuur je door ons heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de perfecte partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze conform een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plek, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor jouw personeel, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De bakken dichten adequaat af waardoor er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nimmer voor een té grote bak.

Je betaald alleen voor een leging die écht nodig hebt is
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de bak wanneer dit maar halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs plek voor tweeënveertig afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle types bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Bij ons wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat geheime papieren op de correcte manier worden afgebroken.

Redenen een container op wielen huren bij onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren bij onze dienstverlening? Aangezien we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij bieden een passende oplossing voor elk type vuilnis en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 uur
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Mag Je Een Volle Pot Pindakaas Bij Het Restafval Gooien

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit 6 stappen.

Hoger op de hiërarchie, hoe ecologischer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de volume afval in jouw gemengd afval container terug te dringen, stap 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over sorteren bij de afkomst. Want ongemengd aparte afvalmaterialen worden zoveel mogelijk gerecycled, fase 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Fase 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het natuur en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en prijzen ondernemingsafval en algemeen afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieert van tweehonderdveertig liter tot wel 2500 liter en alles daar tussendoor. Je kunt selecteren voor een voordelige synthetisch container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om bij te schatten welke maat het perfect bij je past? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten. Door onze vele jaren kennis met afvalstromen weten wij precies wat je benodigd hebt. En wens je één keer een aanvullend lediging of gewoonlijk een grootte grotere? Dan is dit uiteraard ook geen enkel kwestie!

De tarieven van de bakken variëren per afvalcategorie, grondstof en capaciteit. Je least bij ons altijd tegen de scherpste kosten. Restafval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit komt, als we noemden, door zijn effect op het milieu. Gelukkigerwijs vind je bij ons exact waar je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelsysteem staat duidelijk wat je voor een gemengd afval container of een bepaalde andere bak betaalt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit aspect duidelijk is. Zo raak je later nooit voor onaangename ontdekkingen te zitten.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Mag Je Een Volle Pot Pindakaas Bij Het Restafval Gooien

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Ook als hier goed recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, omdat we schreven al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim archief. Gelijk je ziet zijn er dus flink wat opties om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet brandbaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, denk aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papierbak werpen. Laat een afvalcontainer zetten, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de optie uit een heel divers aanbod van containers tussen 240 en 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en papier vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de afvalcontainers buitenshuis staan, of wanneer vernieling op de horizon staat. Selecteer, naargelang uit je behoefte, de meest geschikte grootte. Vervolgens beslis je op welke manier frequent je container(s) geledigd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en papier verwerkt

Papier kan zelfs zeven maal hergebruikt worden. Tevens in je beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom apart inzamelt. Je kunt er op ons op vertrouwen dat je document- en karton in de aller efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en gebruikt voor basis voor nieuw producten. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, zoals (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij hierbij piepers, broden, deegwaren, dranken, eierschelpen, frites, taart, groenten en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalsoorten vrij, echter tevens in kantoor kunt je je organisch afval scheiden. Je bespaart beduidend aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk uit extra herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat één omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen horen allemaal bij dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je andere afvalsoorten te te verzamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel vol. Bovendien ligt het scheiden uit uw afval ook beter voor het milieu. PMD mag immers hergebruikt worden. Hierdoor moeten er geen vers materialen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, je PMD wordt immers één grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Mag Je Een Volle Pot Pindakaas Bij Het Restafval Gooien

{service1)

Bij vind je steeds een passende rolcontainer voor het je PMD. Wij bieden verschillende plastic rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze snelle, gratis levering en landelijke bereik, heb je binnen 24 uren jouw container bij het verlangde plek staan. U beslist zelf de gewenste inhoudsmaat en hoe frequent het afvalcontainer geledigd moet te zijn. Op deze manier ken je dus vast waar je je vuilnis steeds weg kan en waar je meewerkt aan een verbeterde omgeving door jouw afval te scheiden. Bestel snel je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dit is essentieel, omdat wij belasten het milieu minder als we afvalstoffen hergebruiken. Van jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale technieken geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna gerecycled te worden. Het overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Piepschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stevig) kunststof zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Shopper tassen
 • Boerenplastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemisch symbool (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander materiaal is gestopt Los karton of ander papier
 • Verpakking inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasscherven

Hoe veel vuilnis je sorteert, des te beter dat het zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glaswerk blijkt 1 van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk te scheiden zijn. Glasverval bestaan van flesjes, potten en ook scherven. Zonder het te splitsen neemt het door de ruimte en massa veel ruimte in de afval van het bedrijf op. Jij kan daarom heel besparen in je afvalkosten. Het glas is ook tevens compleet te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het heel veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk te maken uit nieuwe grondstoffen.

Ontstaat er op jouw bedrijf heel veel glasafval vrij, zoals in de horeca, dan is een container voor glas onmisbaar. Heb je variërende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? ons functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten waardoor jij het aantal containers eenvoudig verandert.

Het geschikte container voor het glas restafval

Koop het beste containers voor je glasafval bij onze dienst. Jij hebt de keuze uit selectie uit één container met 240 liter en van negenhonderd liters. Er is reeds één glascontainer startend bij €13 elke maandelijkse periode en deze worden gratis geplaatst. Afhankelijk van hoeveelheid glasafval kiest je hoe vaak wij het bak komen legen. wij biedt de voordeligste service.

Op deze manier worden glas verwerkt

Het kost kost veel energie om het glas om te produceren uit nieuwe materialen. Glasafval is echter daarentegen een goede basis. Er zit gewoonlijk circa 50% oudere glas in nieuwe glazen. Bij de bewerken maken we onderscheid tussen blank, bruine, groen en ook gemengd glazen. Daarnaast zijn kurk en dekseltjes verwijderd. Door het glas om te recyclen, kan er op één veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd worden. Een minder milieubelastend en verantwoord proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of neem contact op.

Wat mag wel er zijn bij het glasafval?

Wel:

Leeg glasafval die gefungeerd had als verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, stenen, porselein. Daaronder vallend jenever kruiken, borden, kopjes, aardewerk en dergelijke. n Hittebestendig glas, labo glas, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Je dossiers dienen beschermd en ook op veilige wijze vernietigd worden. Archiefvernietiging zou jij daarom beter uitstekend organiseren. Het afgesloten rolcontainer van ons ons helpen tijdens een veilig proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw archief. Discreet en veilig. Documenten zullen vertrouwelijk getransporteerd. Zo heeft je honderd procent zekerheid dat je jouw dossiers veilig vernietigt zijn. Na vernietiging worden de restanten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je je je dossiers niet in de papiercontainer wil gooien. Sommige documenten bezitten geheime informatie en kunnen daarom beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik je je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van hoge aantallen archief is echter echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig veel vuil in de gedaante van geheim papier? Kies dan voor het archiefvernietiging van ons U. U krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waarin het papier exact erin . Wanneer de papieren eenmaal binnen de container zijn, krijgt niemand ze meer in . Onze chauffeur arriveert eens zoveel tijdstip bij voor de bak te ledigen en de papier ter plaats te vernietigen in onze vrachtwagen. Ook dit functioneert door middel van een afgesloten systeem waarin de container door het truck zelf is opgetild en geopend. Het inhoud wordt vervolgens direct vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging stop je je geheime documenten veilig in de afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klep in de deksel kan je het documenten in het bak werpen. Jij hebt de selectie van verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw behoefte kies je de gewenste frequentie van lediging. Doordat jouw archief geen op het transport is, loopt je niet risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verzameld en verwoest.