Midden Groningen Afvalkalender ✔️ 6 LUCRATIEVE FEITEN

Snel en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal altijd restafval blijven bestaan. Tracht het stroom van afval zo beperkt toevallig te behouden en je gaat zien dat deze economisch voordeelgevend is. Met afval heel zoveel toevallig te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, rest er zo zo weinig eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Midden Groningen Afvalkalender

Kies uit van de meest uitgebreide aanbod afvalcontainers en bestel het ideale afvalcontainer voor je je restafval. In het afvalcontainer werp je al het het onrecyclebare afval die je niet verder extra kan scheiden. Papier/karton, swill, en ruiten passen niet in het restafvalcontainer. Tevens omtrent PMD sorteren beschikken we de correcte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de naam aangaande alle afvalstromingen welke binnen ondernemingen voortkomen. Dit stromingen kunnen meestal apart ingezameld zijn. Het is goed aangaande het milieu leefomgeving en de portemonnee geldbeugel.

Wat is toegestaan er in de zakelijk afval?

Hoe uitstekend je je vuil eveneens verdeelt, er zal steeds restvuil aanwezig bestaan. Tracht het afvalstroompje heel klein eventueel te behouden en je zal zien dat dit economisch voordeelgevend is. Door afval heel veel mogelijk te sorteren, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, overblijft er dus minimaal mogelijk restafval over. Binnen de container werp je al het het niet niet te recyclen afvalstoffen dat je geen extra kan sorteren. Karton/karton, voedselafval, PMD en ruiten thuishoren geen in de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden van bedrijfsafval gedwongen?

Je wordt gedwongen afvalstromen mogelijk mogelijk te sorteren. In de het landelijk Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het de bedoeling omschreven goederen weer te aanwenden als het kan.

Wat kost een container een container afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen van rolcontainers zijn afhankelijk van de de afvalstroom afvalstroompje, de omvang van de container en hoe vaak de container geledigd rolcontainer ontleegd moet worden worden. Jij vindt je ieder prijzen op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk aard bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met containers van ons kun je documenten, ruiten, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalverzameling met gemengd afval containers

In iedere bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te huren. Bij ons neem je snel en rap een van de vele typen vuilcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten in een etmaal in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze lage prijzen zie je direct in het bestelproces. Nuttig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt economiseren met een restafval container. Restafval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te ophalen, verminder je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Bekijk dan even door. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds geschikte inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container bestellen, maar ook kiezen voor een metalen afvalcontainer. Een stalen afvalcontainer is solide en brandwerend, nuttig als de bak op een openbare locatie staat. Je kiest uit diverse inhoudsmaten. De keuze is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw container(s) ontdaan moeten zijn. Een restafvalcontainer wordt kosteloos bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de dozijn omvangrijke moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval verbrand voor de productie van duurzame stroom. Gemengd afval schijnt dan misschien nutteloos, dat is het dus niet! De afvalindustrie levert maar minstens een vijfde van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaalresten er verwijderd die hun weg verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een functionele bestemming. Deze zwarte korrelige assen worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van wegen. Jammer genoeg komen er ook verschillende schadelijke materialen vrij in de verbranden die in bepaalde of kleinere mate toch in het milieu terecht komen. Dus moeten we blijven streven naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Midden Groningen Afvalkalender:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de kans om voor de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast huur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en komen deze volgens een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn handig in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plek, binnen óf buiten. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te verwijderen. Handig voor je werknemers, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaal. De containers dichten adequaat af waardoor er geen plagen bij het afval kan. Tevens kan stank niet ontsnappen uit de bak.

De prijzen van een rolcontainer huren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en hoe vaak deze wordt geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nooit voor een té grote container.

Je betaald alleen voor een lediging die écht nodig is
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de container wanneer deze slechts halfvol is. Bij onze dienstverlening besluit je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor vier vuilniszakken per week. En onze grootste rolcontainers verschaffen maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste wijze afgevoerd

Bij ons wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer verhuren via ons?

Waarom een rolcontainer verhuren bij ons? Aangezien wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij bieden een geschikte oplossing voor ieder type afval en voor ieder bedrijf. Bovendien werken wij heel flexibel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Midden Groningen Afvalkalender

Als het om afvalverwijdering in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes treden.

Hoger op de hiërarchie, des te milieuvriendelijker de behandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de volume rommel in jouw algemeen afval container te verminderen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over scheiden bij de bron. Want ongemengd afzonderlijke afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Stap 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het natuur en neemt deel niet bij aan een circulaire economie.

Soorten en prijzen bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De capaciteit voor een gemengd afval container schommelt van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kan opteren voor een betaalbare kunststof container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om in te schatten welke maat het beste bij je past? Neem dan snel aansluiting op met een van onze experts. Dankzij onze langdurige kennis met afvalsoorten weten wij exact wat je vereist hebt. En verlang je eenmalig een aanvullend leegmaken of standaard een formaat ruimer? Dan is dit uiteraard ook geen enkel issue!

De tarieven van de bakken wisselen per afvalstroom, materiaal en literinhoud. Je huurt bij ons altijd tegen de scherpste prijzen. Restafval is één van de duurdere afvalsoorten. Dit ontstaat, als we noemden, door zijn milieubelasting. Gelukkig vind je bij ons juist waarvoor je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelsysteem staat helder wat je voor een bepaalde gemengd afval container of een andere bak betaalt. Wij beschouwen het essentieel dat deze informatie transparant is. Hierdoor raak je achteraf nooit voor onaangename ontdekkingen te zitten.

Hoe houd je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Midden Groningen Afvalkalender

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Enkel een klein percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, omdat we vermelden al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim archief. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat mag bij het restafval?

Ja:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en karton, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele typen papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een zeer divers aanbod van afvalcontainers tussen 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte geschikte rolcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We beschikken over een nationale bereik en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen container is gepast als de containers buiten geplaatst zijn, of vandalisme aan de loer staat. Kies, naargelang uit je nood, de meest geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een papier en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton behandeld

Papier kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Ook in jouw beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan rekenen dat jouw document- en papier in de meest efficiënte, ecologische en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en ingezet voor basis voor nieuwe artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heeft u nog vragen? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk aan piepers, broden, pasta, drankjes, eierschelpen, frites, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalstromen vrij, maar ook in kantoren mag je jouw biologisch vuilnis apart houden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit meer herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Onopgemerkt bestaande een groot gedeelte uit bedrijfsafval dikwijls uit plastic verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen behoren allemaal bij dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je overige afvalstromen in verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel snel vol. Daarnaast ligt het apart houden van uw vuilnis tevens beter voor het het milieu. PMD kan immers gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen nieuwe materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te produceren, jouw PMD wordt namelijk een grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Midden Groningen Afvalkalender

{service1)

Bij ons vind je altijd een geschikte rolcontainer voor het je PMD. Wij bieden diverse kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze vlugge, kosteloze levering en landelijke bereik, heb je in 24 uren je container op het gewenste locatie geplaatst. Je bepaalt zelf de gewenste capaciteit en op welke manier vaak de afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier weet je dus vast dat je je vuilnis steeds weg kunt en waar je meewerkt aan een verbeterde omgeving via jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel je voordelige container(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD container, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dat is essentieel, omdat wij belasten het omgeving veel minder als we afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale technieken worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het resterende kunststof wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Piepschuim Pakketten inclusief aluminium laag binnenin (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en kauwgom) (Stijf) plastic waaronder speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (bakken, aftaprek en dergelijke)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin verschillend materiaal is geplaatst Los doosjes ofwel verschillend papier
 • Pakket inclusief van gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Hoe meer vuilnis jezelf sorteert, des te beter dat het zal zijn voor de milieu en ook je portemonnee. Glas is 1 uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen zijn. Glasafval bestaan uit flessen, potten en ook glasscherven. Zonder te scheiden neemt het glasafval vanwege de volume en gewicht veel plaats bij het afval van het bedrijf op. Jij kunt dus flink besparen op je kosten voor afval. Het glas is tevens compleet om te recyclen. Daarnaast verbruikt het veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk te maken van verse grondstoffen.

Komt er op jouw onderneming heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld bij de horecabedrijven, dan is is één glascontainer onmisbaar. Heb je variërende periodes qua bezigheden? ons werkt met aanpasbare contracten omdat je het nummer containers eenvoudig aanpast.

Het geschikte bak voor glasafval

Koop het beste bakken voor het je glasafval op onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie uit een container met tweehonderdveertig liters en ook van negenhonderd liter. Er is reeds één container voor glas startend bij €13 per maand en deze wordt kosteloos neergezet. Afhankelijk van hoeveelheid glasafval kiest jij hoe frequent ons het container zullen komen ledigen. wij leveren de meest voordelige dienstverlening.

Zo worden het glas verwerkt

Het kost kost veel energie om het glas om te produceren uit nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter een goede basis. Daar zit meestal circa 50% oud glazen binnen nieuwe glazen. Bij het bewerken doen wij onderscheid tussen wit, bruin, groene en gemengd glazen. Ook worden kurk en ook deksels verwijderd. Via glas om te recyclen, kan er zijn bij één veel lagere temperatuur glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces dus. Heeft je vragen? Bekijk het frequent gestelde vragen of neem contact .

Wat is mag wel er bij het glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasverval die gediend heeft als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, steen, porselein. Hieronder vallen kruiken, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. n Warmtebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken etc. vallend binnen vlakglas

Medische of glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Jouw archief dienen beschermd en in een veilige manier vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou jij dus beter uitstekend regelen. De afgesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen bij een veilig proces voor verzameling en vernietiging van jouw archief. Discreet en ook beschermd. Papieren worden discreet getransporteerd. Zo heb je honderd procent zekerheid dat je archief veilig vernietigd zijn. Na vernieling zullen het restproducten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je je je dossiers niet in het papierbak wil werpen. Sommige papieren bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen dus beter vernietigd worden. Vermoedelijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het versnipperen van grote aantallen dossiers is zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heb je frequent veel afval in de de gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van onze dienst . Je krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze bak bevat één gleuf waar het document precies erin past. Wanneer het papieren eenmaal binnen de bak zijn, krijgt zij meer in . Onze bestuurder arriveert eens in tijd bij voor de bak legen en het documenten plekke te vernietigen in onze truck. Ook dit functioneert middels een afgesloten systeem waarin de container door het truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het inhoud zal vervolgens direct vernielt.

De geschikte bak voor archiefvernietiging Voor archiefvernietiging deponeer jij jouw geheime papieren veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Door de klep in het deksel kan jij het papieren in het container gooien. Jij heeft de selectie uit verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw behoefte kiest je de gewenste frequentie van lediging. Omdat je archief geen op het transport is, loop jij geen risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Je kan voor je dossiervernietiging al een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De inzameling van jouw archief verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is heel goed te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze worden ingezameld en verwoest.