Mijn Afvalwijzer Rotterdam ☑️ 9 VERRASSENDE TIPS

Vlug en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook sorteert, er zal telkens overblijvend afval blijven bestaan. Poog dit afvalstroom dus beperkt mogelijk te behouden en je zult opmerken dat dit economisch gunstig is. Door vuil heel zoveel eventueel te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, rest er zo min toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Mijn Afvalwijzer Rotterdam

Selecteer uit de ruimste aanbod afvalcontainers en bestel de de beste beste rolcontainer voor je restvuil. In de het container werp je al het het niet niet te recyclen afval die je niet verder kan verdelen. Papier/karton, voedselafval, en vensterglas horen geen in de de container. Tevens omtrent PMD verdelen bezitten wij de geschikte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de algemene benaming betreffende alle afvalstromen dat in ondernemingen voortkomen. Die afvalstromen kunnen meestal afzonderlijk opgehaald geraken. Dat is beter betreffende het milieu en het geldbeugel.

Wat moet er in de zakelijk afval?

Hoe prima je je vuil eveneens sorteert, er zal er steeds overblijvend afval voortdurend voorkomen. Probeer het afvalstroom zo minimaal toevallig te behouden en je zult opmerken dat het financieel voordeelgevend is. Met afvalstoffen heel mogelijk mogelijk te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er heel zo weinig toevallig restafval over. In de het afvalcontainer gooi je al het het niet te recyclen afval die je niet verder extra kan sorteren. Papier/karton, voedselafval, PMD en vensterglas horen geen in de rest container.

Is scheiden verdelen van zakelijk afval gedwongen?

Je bent noodzakelijk afvalstromingen zoveel mogelijk te sorteren. Binnen het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het het doel bedoeling beschreven producten nogmaals te benutten indien dat kan.

Wat kost een een container voor?

De kosten voor rolcontainers afhankelijk hangt af van de de afvalstroom afvalstroompje, de grootte van omvang van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de afvalcontainer ontleegd dient zijn. Jij vindt alle tarieven op de tarievenpagina de.

Welk aard restafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je karton, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met afvalresten containers

In iedere bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons bestel je snel en snel een van de talloze soorten afvalcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze concurrerende prijzen zie je gelijk in het orderproces. Nuttig, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Algemeen afval is wegens zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen afzonderlijk in te verzamelen, reduceer je de massa algemeen afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even verder. Of koop direct jouw restafval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds passende ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook opteren voor een metalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de container op een openbare plaats staat. Je selecteert uit meerdere inhoudsmaten. De keuze is aan jou, op basis van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geleegd moeten zijn. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de 12 grote moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval opgebrand voor de opwekking van duurzame stroom. Restafval klinkt dan wellicht zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalbranche voorbrengt maar liefst een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de resterende metaalresten er verwijderd die hun weg voortzetten naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een bruikbare bestemming. Deze zwarte korrelvormige assen worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van wegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke stoffen los gedurende de verbranding die in meer of kleinere mate desondanks in het leefomgeving komen. Dus moeten we volhouden met zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Mijn Afvalwijzer Rotterdam:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. Wij leveren de mogelijkheid om voor de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij ons handige overzicht vind je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast huur je via ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen verre te klein voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te voeren. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten adequaat af zodat er geen plagen bij het afval kan. Tevens kan stank niet ontsnappen uit de bak.

De prijzen van een rolcontainer huren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nooit voor een té ruime container.

Je betaald alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de bak wanneer dit slechts halfgevuld is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale rolcontainers bieden maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle soorten bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste wijze verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de correcte manier worden afgebroken.

Waarom een rolcontainer huren via ons?

Waarom een container op wielen verhuren via onze dienstverlening? Omdat we gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. We bieden een geschikte uitkomst voor elk type vuilnis en voor elk bedrijf. Daarnaast werken we heel flexibel. Als het bijv. nodig is om een extra container op wielen te plaatsen, dan verrichten we dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 uur
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Mijn Afvalwijzer Rotterdam

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het gebied van afvalbeheer. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes treden.

Naarmate je hoger op de ladder, hoe duurzamer de afhandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de volume afval in jouw gemengd afval container te verlagen, stap 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over verdelen bij de afkomst. Want zuiver aparte afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, fase 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zoveel mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het milieu en draagt niet bij aan een kringloop systeem.

Soorten en kosten bedrijfsafval en gemengd afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieerd van 240 liter tot wel 2500 liter en alles daar ertussen. Je mag opteren voor een gunstige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het lastig om in te schatten wat grootte het goed bij je past? Haal dan snel verbinding op met één van onze deskundigen. Door onze jarenlange kennis met afvalsoorten weten wij precies wat je nodig hebt. En wil je een keer een extra lediging of standaard een maatje groter? Dan is dit uiteraard ook geen enkel kwestie!

De kosten van de containers verschillen per afvalcategorie, materiaal en capaciteit. Je least bij ons altijd tegen de meest voordelige tarieven. Algemeen afval is een van de duurdere afvalstromen. Dit komt, als we noemden, door haar effect op het milieu. Gelukkig genoeg vind je bij ons juist waarvoor je aan toe. In ons simpele bestelproces is aangegeven helder wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een andere verschillende container aftikt. Wij vinden het belangrijk dat dit aspect helder is. Hierdoor kom je achteraf geen voor onaangename verrassingen te staan.

Hoe houd je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Mijn Afvalwijzer Rotterdam

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, want we schreven al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim archief. Zoals je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Wel:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn verscheidene typen kartonafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar besmet papier kan je liever niet in de papiercontainer gooien. Plaats een afvalcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes afzonderlijk inzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer gevarieerd assortiment met containers van 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en papier vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een ruime selectie tussen kunststof en metalen containers. Een ijzeren container is geschikt als de afvalcontainers buiten staan, of vandalisme aan de horizon staat. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Papier kan zelfs 7 maal hergebruikt worden. Ook in jouw beurs scheelt het aanzienlijk als je deze afvalsoort apart verzamelt. Je mag er op ons aan vertrouwen dat jouw papier- en karton op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en ingezet als basis voor nieuw producten. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat van biologisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk aan aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschelpen, frites, gebak, groenten en fruit en melkproducten. Met name bij horecagelegenheden ontstaan deze soorten afvalstromen vrij, maar ook op kantoor mag je jouw biologisch afval scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten als je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit extra recyclebaar afval dan je denkt! Ongemerkt bestaande een groot gedeelte uit bedrijfsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen behoren allemaal bij dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart van je overige afvalsoorten te te verzamelen, geraken je containers minder snel gevuld. Daarnaast is het apart houden van je vuilnis ook goed voor de omgeving. PMD mag namelijk gerecycled zijn. Daardoor moeten er geen enkele nieuwe materialen gewonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, je PMD wordt namelijk één grondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Mijn Afvalwijzer Rotterdam

{service1)

Bij ontdek je steeds een geschikte rolcontainer voor je PMD. Wij leveren verschillende plastic afvalcontainers , zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze bezorging en nationale dekking, heb je binnen 24 uren jouw container op de gewenste plek staan. U bepaalt zelf de gewenste inhoudsmaat en hoe vaak het afvalcontainer geledigd moet te worden. Zo ken je dus vast waar je jouw afval altijd kwijt kunt en dat je meewerkt aan een verbeterde milieu via jouw afval te splitsen. Bestel vlug uw goedkope container(s)!

Zo wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled zijn. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het milieu veel als wij afvalstoffen hergebruiken. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om vervolgens hergebruikt te worden. Het resterende kunststof wordt daarna op basis van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Piepschuim Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en ook kauwgom) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (bakken, aftaprek en dergelijke)
 • Shopper tassen
 • Boerenplastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemisch symbool (antitranspirant, lak enz.)
 • Verpakkingen inclusief vla- of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin ander materiaal zit gestopt Afzonderlijk karton of ander document
 • Verpakking inclusief van gevaarlijke materialen
 • Glasscherven

Des te veel afval jezelf scheidt, des te goed dat is voor de milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glaswerk blijkt 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om scheiden zijn. Glasafval bestaat uit flessen, potjes en ook scherven. Zonder het te splitsen neemt het door de volume en ook massa veel plaats in het bedrijfsafval in. Jij kunt daarom heel besparen op je afvalkosten. Het glas is bovendien compleet te hergebruiken. Daarnaast kost het heel veel minder kracht dan glaswerk om te maken uit verse grondstoffen.

Komt daar bij je onderneming heel veel glasafval vrij, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is is één container voor glas onmisbaar. Bezit je wisselende tijdsperioden qua bezigheden? ons werkt met flexibele overeenkomsten waardoor je het nummer containers makkelijk verandert.

De juiste bak voor glasafval

Bestel de beste containers voor jouw glasafval op ons. Jij heeft de selectie uit één bak met tweehonderdveertig liters en van 900 liters. Er is is al één glascontainer startend bij €13 per maand en deze wordt kosteloos geplaatst. Afhankelijk van hoeveelheid glasafval kies jij op welke manier vaak ons het bak komen ledigen. wij biedt het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier worden het glas bewerkt

Het veel kracht voor het het glas te produceren van nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter daarentegen één prima grondslag. Daar zit meestal circa 50% oud glazen binnen nieuw glazen. Bij de verwerken maken wij verschil onder wit, bruin, groen en ook bont glazen. Ook zijn kurk en ook dekseltjes verwijderd. Door glas te hergebruiken, kunnen er op één heel veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heb jij vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragenlijst of neem neem verbinding .

Wat mag wel er zijn bij het het glasafval?

Toegestaan:

Lege glasverval die gefungeerd had als verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Daaronder vallen kruiken, borden, kopjes, keramiek etc. n Warmtebestendig glas, laboratorium glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemie, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je dossiers dienen veilig en ook op een veilige wijze vernietigd te worden. Archiefvernietiging zou je dus best goed organiseren. Het afgesloten rolcontainer van ons helpen tijdens een beschermd proces van verzameling en vernieling van jouw archief. Discreet en ook beschermd. Papieren zullen discreet vervoerd. Zo heeft je honderd procent garantie dat je dossiers veilig vernietigd zijn. Na vernieling zullen het restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je jij jouw dossiers niet in de het papierbak wilt werpen. Enkele papieren bevatten geheime informatie en dus best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge hoeveelheden dossiers is zeer tijd consumerend en omslachtig. Heeft je regelmatig een grote hoeveelheid afval in de de gedaante van geheim document? Kies dan voor het archiefvernietiging van ons U. U krijgt een gesloten container op wielen.

Deze container heeft een spleet waarin het document exact erin . Wanneer het documenten al in de bak zijn, krijgt niemand ze nog bij handen. Onze bestuurder komt eens in de tijdstip langs om de container te ledigen en het papier plekke te vernielen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert door middel van een gesloten mechanisme waarbij de bak via het truck zelf wordt opgetild en geopend. Het inhoud zal vervolgens meteen vernielt.

De juiste container voor het dossiervernietiging Voor dossiervernietiging stop jij je vertrouwelijke documenten veilig in het gesloten containers op wielen van ons. Via de klep in het deksel kun je de papieren in het container werpen. Jij hebt de keuze uit verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kiest je de gewenst frequentie van lediging. Doordat jouw dossier geen op het transport gaat, loopt je niet gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kan voor je dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De verzameling van jouw dossier verloopt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Document is heel goed te recyclen en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Met ons weet jij zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt ingezameld en vernietigd.