Papier Ophaaldag Daltonstraat 84 Blauwe Container ᐅ 7 SNELLE FEITEN

Snel en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je afval ook sorteert, er zal telkens overblijvend afval aanwezig bestaan. Tracht deze afvalstroom heel klein eventueel te behouden en je gaat merken dat dit financieel voordelig is. Door afval heel mogelijk toevallig te sorteren, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er heel zo weinig mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Papier Ophaaldag Daltonstraat 84 Blauwe Container

Selecteer van de meest uitgebreide aanbod containers en bestel het meest geschikte afvalcontainer voor je je restafval. In de het restafvalcontainer werp je al het de onrecyclebare afval dat je niet verder extra kan scheiden. Karton/karton, swill, en ruiten thuishoren geen in de het afvalcontainer. Ook voor PMD verdelen bezitten we het juiste afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam aangaande alle afvalstromingen die bij bedrijven voortkomen. Deze stromen kunnen meestal apart verzameld worden. Dit is beter betreffende het milieu leefomgeving en het portemonnee.

Wat moet er in de bedrijfsafval?

Hoezo prima je je vuil tevens sorteert, er zal er altijd restvuil aanwezig zijn. Tracht dit afvalstroom dus klein mogelijk te behouden en je gaat merken dat deze economisch voordeelgevend is. Via afval heel zoveel eventueel te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er dus minimaal toevallig restafval over. In de restafvalcontainer werp je al het niet niet te recyclen afvalstoffen die je niet verder kan scheiden. Documenten/karton, swill, PMD en glas passen geen in de afvalcontainer.

Is het scheiden verdelen van ondernemingsafval gedwongen?

Je blijft noodzakelijk afvalstromingen mogelijk mogelijk te verdelen. In de het Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het bedoeling vermeld artikelen weer te gebruiken indien het kan.

Wat kost een container een container voor rolcontainer voor?

De tarieven kosten van containers zijn hangt af van de het stroom van afval, de omvang van de afvalcontainer en hoevaak de container geledigd moet worden geraken. Je vindt elke tarieven op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk aard restafval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je karton, vensters, voedselresten en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook dragen wij voor veilige bestandvernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere onderneming komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons bestel je eenvoudig en rap een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij leveren hem kosteloos binnen 24 uur in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende prijzen zie je meteen tijdens het bestelproces. Praktisch, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te ophalen, reduceer je de massa algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Bekijk dan even verder. Of koop direct jouw restafval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds passende verzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook gaan voor een ijzeren vuilcontainer. Een metalen rolcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, handig als de bak op een algemene plek staat. Je selecteert uit diverse inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw bak(ken) ontdaan moeten zijn. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten geprocessd

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerker; één van de twaalf omvangrijke moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van groene kracht. Algemeen afval schijnt dan misschien nutteloos, dat is het dus niet! De afvalbranche voorbrengt maar liefst een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun weg verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een bruikbare doel. Deze gitzwarte korrelige resten worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van wegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei gevaarlijke stoffen vrij gedurende de verbranden die in minstens of geringere mate desondanks in het milieu terecht komen. Om die reden moeten we doorgaan met zoeken naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Papier Ophaaldag Daltonstraat 84 Blauwe Container:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, het locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de kans om tegen de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door ons praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze conform een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plek, in óf buiten. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het milieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaal. De bakken dichten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het afval kunnen. Ook kan stank geen ontsnappen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee deze zal worden geleegd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een te ruime container.

Je betaalt enkel voor een lediging die echt nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de container als dit slechts halfgevuld is. Met onze dienstverlening besluit je zelf de frequentie waarmee de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers bieden maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte wijze verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen huren bij onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen verhuren bij ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort vuilnis en voor ieder bedrijf. Bovendien functioneren wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een extra container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Levering in 24 u
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Papier Ophaaldag Daltonstraat 84 Blauwe Container

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het terrein van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is gevormd uit zestal niveaus.

Hoger op de hiërarchie, des te duurzamer de behandeling. Zo proberen wij samen met jou de massa vuilnis in jouw restafvalcontainer terug te dringen, fase 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over verdelen bij de bron. Want puur afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel als kan hergebruikt, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, fase 4. Fase 5 en 6 trachten wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is slecht voor het leefmilieu en neemt deel niet bij aan een circulaire systeem.

Categorieën en prijzen bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De volume voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kunt kiezen voor een voordelige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om naar te ramen wat maat het perfect bij je past? Pak dan gauw aansluiting op met een van onze specialisten. Met onze jarenlange deskundigheid met afvalmaterialen begrijpen wij precies wat je benodigd hebt. En wil je een keer een aanvullend lediging of regulier een formaat groter? Dan is dit natuurlijk ook geen enkel probleem!

De tarieven van de rolcontainers wisselen per afvalcategorie, grondstof en volume. Je verhuurt bij ons telkens tegen de laagste prijzen. Restafval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit voortvloeit, zoals we bedoelden, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs vind je bij ons juist waar je te maken hebt. In ons gemakkelijke bestelproces staat vermeld helder wat je voor een restafvalcontainer of een bepaalde verschillende container neerlegt. Wij beschouwen het essentieel dat dit helder is. Hierdoor ben je achteraf nooit voor vervelende onthullingen te staan.

Hoe houd je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Papier Ophaaldag Daltonstraat 84 Blauwe Container

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Enkel een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, want we schreven al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Zoals je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Mag Wel:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Hevig stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet direct herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een heel gevarieerd aanbod met afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De correcte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte rolcontainer voor je papier en papier vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een brede keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen container is gepast als de containers buiten staan, of vandalisme op de horizon ligt. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte grootte. Daarna bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan zelfs zeven keer gerecycled worden. Ook in jouw beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom apart inzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat jouw papier- en karton op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof tot nieuw producten. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact contact.

Swill

Swill bestaande van organisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk aan piepers, broden, pasta, dranken, eierschalen, frites, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Met name bij horecazaken komen deze afvalstromen vrij, maar tevens in kantoor mag je jouw organisch afval apart houden. Je bespaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer met restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van meer herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Onopgemerkt bestaat een groot deel van ondernemingsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Dit soort afvalstoffen horen allemaal tot hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD gescheiden van je overige afvalsoorten te verzamelen, geraken je containers minder snel snel vol. Bovendien ligt het scheiden van uw afval tevens goed voor het omgeving. PMD kan namelijk gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen vers grondstoffen ontgonnen te worden voor verse producten te maken, jouw PMD is namelijk één grondstof!

De juiste container voor het PMD en Papier Ophaaldag Daltonstraat 84 Blauwe Container

{service1)

Bij ontdek je steeds een passende rolcontainer voor je PMD. Wij bieden diverse kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heeft je binnen 24 uren jouw afvalcontainer op de verlangde locatie geplaatst. U beslist zelfstandig de verlangde capaciteit en hoe vaak de container geledigd dient te worden. Zo weet je dus vast waar je je afval steeds weg kan en dat je bijdraagt aan een beter omgeving via jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dat is belangrijk, want we belasten het milieu veel minder indien we afval hergebruiken. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale technieken geraken de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te zijn. Het resterende kunststof wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Piepschuim Pakketten met aluminiumfolie laag binnenin (zoals zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek etc.)
 • Shopper draagtassen
 • Landbouwplastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen inclusief chemische teken (antitranspirant, verf etc)
 • Verpakkingen met of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin verschillend materiaal is geplaatst Los karton of ander document
 • Pakket met gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Des te veel afval jezelf sorteert, hoe goed dat zal zijn ten behoeve van de milieubescherming en ook je geldbeurs. Glaswerk blijkt 1 uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig te scheiden is. Glasscherven bestaan uit flesjes, potjes en ook scherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval door de ruimte en gewicht veel plaats in het afval van het bedrijf op. Je kan daarom flink uit besparen op jouw kosten voor afval. Het glas is ook tevens compleet te hergebruiken. Ook kost het recyclen veel kleiner kracht in vergelijking met glazen om te maken van nieuwe materialen.

Komt daar op je bedrijf veel glasafval los, bijvoorbeeld in de horecabedrijven, dan is een container voor glas essentieel. Bezit jij wisselende periodes qua drukte? ons functioneert samen met flexibele contracten omdat jij de aantal containers makkelijk verandert.

De juiste bak voor glasafval

Koop het beste bakken voor jouw glasverval bij ons. Jij hebt de keuze van een bak van tweehonderdveertig liters en met negenhonderd liter. Er is reeds een container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en deze wordt kosteloos geplaatst. Op basis van de de glasafval kies jij hoe vaak wij het bak zullen komen ledigen. ons biedt het voordeligste service.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost veel kracht om het glas om te produceren uit verse materialen. Glasverval is echter daarentegen één prima basis. Er zit gewoonlijk circa 50% oud glazen in nieuw glas. Tijdens het bewerken doen we verschil onder blank, bruine, groen en ook gemengd glazen. Ook worden kurk en dekseltjes verwijderd. Door het glas om te recyclen, kan er op één heel veel kleinere temperatuur glas gemaakt gemaakt. Een minder milieubelastend en verantwoord proces dus. Heeft jij vraagstukken? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of neem contact .

Wat is mag er bij het het glasverval?

Toegestaan:

Lege glasverval dat gediend had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Hieronder vallen kruiken, bordjes, kopjes, keramiek etc. n Warmtebestendig glazen, labo glas, ovenschaaltjes, kookplaten en kachelruiten

Koelkasten glasplaatje, snijplank enzovoort. vallend onder vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers dienen veilig en in veilige wijze vernietigd te worden. Archiefvernietiging zou je dus beter goed regelen. De afgesloten rolcontainer van ons onze dienst ondersteunen bij een veilig proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Vertrouwelijk en veilig. Papieren worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heeft je 100% zekerheid dat je je archief beschermd vernietigd zijn. Na vernietiging zullen de restanten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je jij je dossiers niet wil in de papierbak wil gooien. Enkele documenten bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen daarom beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge aantallen archief is echter heel tijdrovend en omslachtig. Heb jij regelmatig veel afval in het vorm van geheim document? Kies voor dossiervernietiging van ons . Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft één gleuf waar het papier precies doorheen past. Wanneer het documenten eenmaal in het container zitten, krijgen niemand ze meer bij . Onze bestuurder arriveert eenmaal de zoveel tijdstip langs voor het bak ledigen en het papier plekke te vernietigen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een gesloten mechanisme waarin het container via het truck zelf wordt opgetild en opengemaakt. Het content wordt daarna direct vernielt.

De juiste container voor het archiefvernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij je vertrouwelijke documenten veilig in de gesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klep in het deksel kan je het documenten in het container werpen. Je heeft de selectie van diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je noden kiest jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw archief niet op het vervoer gaat, loopt je niet gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De verzameling van je archief verloopt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer goed te recyclen en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat je dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke manier worden verzameld en vernietigd.