Petitie Tejenen Tegen Afvalcontainers Barendrecht ✔️ 13 OPMERKELIJKE WEETJES

Snel en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je vuil ook verdeelt, er zal telkens restvuil blijven bestaan. Poog deze afvalstroompje zo minimaal toevallig te bewaren en je gaat merken dat het geldelijk voordeelgevend is. Met vuil dus zoveel eventueel te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er heel minimaal eventueel restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Petitie Tejenen Tegen Afvalcontainers Barendrecht

Kies uit uit de meest uitgebreide aanbod containers en bestel het beste container voor je restafval. In de het restafvalcontainer gooi je je al het het niet niet te recyclen afval die je geen meer kan sorteren. Documenten/karton, voedselafval, en ruiten thuishoren niet in de de rest afvalcontainer. Tevens betreffende PMD scheiden bezitten ons de juiste geschikte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam voor ieder afvalstromingen welke bij firma’s ontstaan. Deze afvalstromen zouden vaak gescheiden ingezameld geraken. Dat is beter aangaande de milieu en de geldbeugel.

Wat kan er in de bedrijfsafval?

Op welke manier goed je je afval tevens verdeelt, er zal er telkens overblijvend afval voortdurend voorkomen. Probeer deze stroom van afval zo klein toevallig te bewaren en je zult opmerken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Via afval dus zoveel eventueel te sorteren, zoals papier/karton, PMD, glas, en swill, rest er heel zo weinig eventueel overblijvend afval over. Binnen de rest container gooi je reeds het niet-recyclebare afvalstoffen die je geen verder kan scheiden. Karton/karton, voedselafval, PMD en ruiten thuishoren niet thuis in de de afvalcontainer.

Is het scheiden van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden. In de Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel de bedoeling vermeld artikelen weer te gebruiken indien dat het kan.

Wat kost een container container voor bedrijfsafval?

De tarieven tarieven voor de afvalcontainers afhankelijk afhangend van de afvalstroom het afvalstroompje, de omvang van afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de afvalcontainer ontleegd moet worden. Je vindt alle kosten op de.

Welk type restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je documenten, ruiten, swill en PMD scheiden. Ook dragen wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afvalverzameling met restafval containers

In elke bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons bestel je gemakkelijk en rap een van de vele varianten vuilcontainers. Wij brengen hem zonder kosten binnen een dag in heel Nederland. Je betaald alleen voor de verwijdering. Onze concurrerende prijzen zie je gelijk in het orderproces. Praktisch, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te zamelen, reduceer je de aantal restafval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Lees dan even door. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd geschikte inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container huren, maar ook opteren voor een ijzeren afvalcontainer. Een metalen afvalcontainer is solide en brandbestendig, nuttig als de vat op een publieke plaats staat. Je selecteert uit meerdere inhoudsmaten. De selectie is aan jou, op basis van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) ontdaan moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de productie van hernieuwbare stroom. Algemeen afval klinkt dan eventueel nutteloos, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar minstens 20% van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaalresten er uitgehaald die hun route verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een nuttige toepassing. Deze gitzwarte korrelvormige slakken worden ingezet voor het aanvullen of bouwen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook verschillende schadelijke materialen vrij tijdens de verbranding die in bepaalde of mindere mate desondanks in het milieu belanden. Daarom moeten we volhouden met zoeken naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Petitie Tejenen Tegen Afvalcontainers Barendrecht:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. We leveren de mogelijkheid om voor de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij ons praktische lijst ontdek je snel de container die je nodig hebt. Daarnaast huur je door ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor kosteloze installatie van de gewenste goedkope container en komen deze conform een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plek, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te verwijderen. Praktisch voor je personeel, voordeel voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten goed af waardoor er niet ongedierte bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank geen ontsnappen uit de bak.

De kosten van een container op wielen verhuren

De kosten van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak dit wordt geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te grote bak.

Je betaalt enkel voor een leging die écht nodig is
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de container als dit slechts halfvol is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze kleinste bak is geschikt voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze maximale containers op wielen bieden maar liefst ruimte voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze containers toepasbaar voor alle soorten bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte manier afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat geheime papieren op de juiste manier worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. We bieden een passende uitkomst voor elk type afval en voor ieder bedrijf. Bovendien functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra container op wielen te plaatsen, dan doen we dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Petitie Tejenen Tegen Afvalcontainers Barendrecht

Als het om afvalverwerking in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is samengesteld uit 6 niveaus.

Hoger op de hiërarchie, des te milieuvriendelijker de verwerking. Zo trachten wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer terug te dringen, fase 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over verdelen bij de oorsprong. Want zuiver gescheiden afvalstromen worden zoveel mogelijk hergebruikt, stap 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Etappe 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te voorkomen, want dit is nadelig voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een circulaire systeem.

Categorieën en prijzen ondernemingsafval en algemeen afval verwerking

De capaciteit voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot wel 2500 liter en elk daar tussenin. Je mag opteren voor een betaalbare synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om in te bepalen wat maat het goed bij je past? Haal dan gauw verbinding op met één van onze deskundigen. Met onze jarenlange ervaring met afvalsoorten kennen wij exact wat je vereist hebt. En verlang je één keer een meer leegmaken of standaard een maatje groter? Dan is deze natuurlijk ook geen probleem!

De kosten van de bakken verschillen per afvalsoort, stof en capaciteit. Je verhuurt bij ons steeds tegen de scherpste prijzen. Restafval is een van de prijzigere afvalsoorten. Dit ontstaat, zoals we bedoelden, door zijn effect op het milieu. Gelukkigerwijs ervaar je bij ons juist waarvoor je te maken hebt. In ons simpele bestelsysteem staat overtuigend wat je voor een restafvalcontainer of een alternatieve bak aftikt. Wij achten het essentieel dat dit helder is. Op deze manier raak je naderhand nooit voor vervelende onthullingen te staan.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Petitie Tejenen Tegen Afvalcontainers Barendrecht

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na verdeling is immers veel minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Enkel een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, omdat we vermelden al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk archief. Zoals je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Mag Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, kranten en tijdschriften. Ernstig besmet document kan je beter niet in de papierbak gooien. Laat een afvalcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je hebt de optie uit een erg divers assortiment van containers tussen 240 en 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je document en karton vind je bij ons. We hebben een nationale bereik en je krijgt een brede selectie tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren container is gepast wanneer de containers buitenshuis geplaatst zijn, of wanneer vernieling op de loer ligt. Kies, afhankelijk van je nood, de meest geschikte geschikte grootte. Vervolgens beslis je hoe vaak je container(s) geleegd moeten worden. Een document en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton behandeld

Document kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Ook in je portemonnee scheelt het beduidend als je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons op vertrouwen dat jouw document- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof voor nieuwe artikelen. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij piepers, broden, deegwaren, drankjes, eierschalen, frites, taart, groenten en vruchten en zuivelproducten. Vooral op horecagelegenheden komen deze afvalstromen vrij, maar tevens in kantoren kunt je je biologisch afval scheiden. Je spaart beduidend op afvalkosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer met restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk uit extra recyclebaar afval dan je vermoedt! Ongemerkt bestaat een omvangrijk gedeelte van bedrijfsafval dikwijls van plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalstromen in zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel gevuld. Daarnaast is het apart houden uit je vuilnis ook goed voor het de milieu. PMD kan namelijk hergebruikt worden. Daardoor moeten er geen enkele vers materialen ontgonnen te worden om nieuwe producten te maken, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Petitie Tejenen Tegen Afvalcontainers Barendrecht

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een geschikte rolcontainer voor je PMD. Wij leveren verschillende kunststof rolcontainers , zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze vlugge, gratis bezorging en nationale bereik, heb je in 24 uur je container op de verlangde plek geplaatst. Je bepaalt zelf de verlangde inhoudsmaat en hoe frequent het container geleegd dient te worden. Op deze manier weet je daarom zeker dat je jouw afval altijd kwijt kan en dat je bijdraagt aan een verbeterde omgeving door je vuilnis te scheiden. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dat is belangrijk, want wij belasten het omgeving veel indien wij afval recycleren. Uit je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna hergebruikt te worden. Het resterende kunststof wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminium laagje aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en kauwgom) (Stijf) plastic zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, druiprek etc.)
 • Boodschappentas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof zit geplaatst Los karton ofwel ander papier
 • Pakket inclusief van gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Hoe veel afval jezelf scheidt, des te beter dat zal zijn voor de milieubescherming en ook jouw portemonnee. Glaswerk blijkt een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk te scheiden zijn. Glasafval bestaan uit flessen, potjes en ook glasscherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval vanwege de ruimte en gewicht heel veel plaats in de bedrijfsafval in. Je kunt daarom flink uit besparen op je afvalkosten. Het is bovendien compleet te hergebruiken. Daarnaast kost het recyclen heel veel minder energie in vergelijking met glazen om te maken van verse materialen.

Komt er bij je onderneming heel veel glasafval los, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan is een container voor glas onmisbaar. Heb jij variërende periodes met betrekking tot drukte? ons werkt samen met aanpasbare overeenkomsten omdat je de nummer containers makkelijk aanpast.

Het geschikte bak voor glasafval

Bestel de beste containers voor je glasverval bij ons. Je hebt de keuze uit selectie van een bak van tweehonderdveertig liters en ook van 900 liters. Er reeds één glascontainer startend bij €13 per maandelijkse periode en ook dit worden kosteloos geplaatst. Afhankelijk van de glasafval kiest je hoe frequent ons de bak komen ledigen. ons biedt de meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier worden het glas bewerkt

Het kost veel energie om glas te maken van nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter daarentegen een goede grondslag. Er zitten gewoonlijk ongeveer 50% oud glas in nieuw glazen. Bij de bewerken maken wij verschil onder blank, bruin, groen en bont glazen. Daarnaast zijn kurken en ook deksels verwijderd. Via het glas om te hergebruiken, kunnen er op één heel veel kleinere temperatuur glazen geproduceeerd worden. Een minder milieubelastend en duurzaam proces . Heb je vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragen of verbinding .

Wat is mag er bij de glasverval?

Wel:

Leeg glasverval die gefungeerd had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, steen, porseleinen. Hieronder vallen jenever kruikjes, borden, kopjes, aardewerk en dergelijke. n Warmtebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen binnen glazen oppervlak

Medische of glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Je dossiers dienen veilig en op een veilige manier vernietigt worden. Archiefvernietiging kan je dus best uitstekend regelen. Het afgesloten rolcontainers van ons onze dienst helpen tijdens een beschermd proces van inzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heb je honderd procent zekerheid dat je jouw dossiers beschermd vernietigt zijn. Na de vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het te begrijpen dat je je dossiers niet wil in het papiercontainer wilt gooien. Enkele documenten bevatten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen dus beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is heel tijd consumerend en omslachtig. Heb je frequent veel afval in de gedaante van geheim papier? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van ons . Je krijgt een gesloten container op wielen.

Deze bak heeft één gleuf waar het document precies erin past. Wanneer het papieren al binnen het container zijn, krijgen niemand zij nog in handen. Onze bestuurder komt eens tijdstip langs om het container legen en het papier plekke te vernielen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt door middel van een gesloten mechanisme waarin de bak door de truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. De content wordt vervolgens meteen vernietigd.

De geschikte container voor het dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop je je geheime papieren veilig in de gesloten rolcontainers van ons. Via de klep in de deksel kan je de papieren in de bak werpen. Jij hebt de keuze uit diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je noden kies jij de gewenst frequentie van lediging. Omdat je dossier geen op transport gaat, loop je geen risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor je dossiervernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De verzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is heel goed te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden ingezameld en vernietigd.