Plastic Verpakkingsmateriaal Weer Bij Het Restafval In Edam-Volendam ᐅ 12 ONTHULLENDE ZAKEN

Gauw en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je afval ook scheidt, er zal altijd restvuil voortdurend bestaan. Tracht deze stroom van afval dus minimaal mogelijk te behouden en je zult merken dat deze geldelijk voordeelgevend is. Met afval dus veel mogelijk te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er dus min toevallig restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Plastic Verpakkingsmateriaal Weer Bij Het Restafval In Edam-Volendam

Selecteer uit de meest uitgebreide aanbod containers en bestel de de beste beste rolcontainer geschikt voor je restafval. In de het restafvalcontainer werp je al het de niet-recyclebare afval die je niet extra kan sorteren. Documenten/karton, voedselafval, en glas horen niet in de de afvalcontainer. Tevens betreffende PMD sorteren hebben wij de juiste correcte container.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming aangaande ieder afvalstromen dat bij ondernemingen ontstaan. Deze stromingen kunnen vaak apart ingezameld zijn. Dat is beter betreffende het milieu natuur en de portemonnee geldtas.

Wat mag er in zakelijk afval?

Op welke manier goed je je afvalstoffen eveneens sorteert, er gaat altijd restafval voortdurend voorkomen. Tracht het stroom van afval heel klein toevallig te bewaren en je zult merken dat dit economisch gunstig is. Door afvalstoffen dus veel toevallig te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, blijft er dus minimaal toevallig overblijvend afval over. In de rest afvalcontainer werp je reeds het niet niet te recyclen vuil die je niet meer kan verdelen. Documenten/karton, voedselafval, PMD en ruiten passen niet thuis in de het restafvalcontainer.

Is het verdelen van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je bent noodzakelijk afvalstromen mogelijk mogelijk te sorteren. Binnen het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het streefdoel omschreven goederen opnieuw te benutten waar het lukt.

Wat kost een container een container voor rolcontainer bedrijfsafval?

De tarieven voor kosten voor de containers afhankelijk afhankelijk van het stroom van afval, de grootte van afmeting van afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de container geledigd rolcontainer ontleegd moet zijn. Jij vindt alle prijzen op de de tarievenpagina.

Welk aard restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je documenten, ruiten, voedselresten en PMD scheiden. Ook dragen wij voor veilige bestandvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met gemengd afval containers

In elke onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je eenvoudig en vlug een van de talloze soorten rolcontainers. Wij brengen hem kosteloos in een etmaal in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de leegmaken. Onze lage prijzen zie je gelijk gedurende het bestelproces. Handig, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Restafval is door zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te ophalen, verminder je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even voort. Of koop direct jouw algemeen afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je steeds geschikte inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook opteren voor een ijzeren afvalcontainer. Een metalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, handig als de bak op een publieke plek staat. Je selecteert uit meerdere inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geledigd moeten worden. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij neergezet. Je betaald alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de generatie van duurzame stroom. Algemeen afval lijkt dan wellicht nutteloos, dat is het dus niet! De afvalindustrie levert maar zowaar 20% van de duurzame energieproductie.

Na de verbranden blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een functionele doel. Deze zwarte korrelige slakken worden gebruikt voor het ophogen of creëren van verkeerswegen. Helaas komen er ook verschillende gevaarlijke substanties los gedurende de verbranden die in bepaalde of geringere mate toch in het milieu komen. Daarom moeten we volhouden met proberen naar zo zo weinig mogelijk verbrandingsproces. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Plastic Verpakkingsmateriaal Weer Bij Het Restafval In Edam-Volendam:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons, hét adres voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. Wij bieden de kans om voor de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige overzicht ontdek je snel de container die je vereist hebt. Bovendien verhuur je door ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor gratis plaatsing van de verlangde voordelige container en komen deze conform een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plek, binnen óf buiten. Zo wordt het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te voeren. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust plastic of metaalmateriaal. De bakken dichten adequaat af zodat er niet plagen bij het afval kan. Tevens kan stank geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit wordt geleegd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een té ruime container.

Je betaalt alleen voor een lediging die écht nodig zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak als deze slechts halfgevuld is. Met onze dienstverlening besluit je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden maar liefst plek voor 42 vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Bij ons wordt jouw afval verzekerd op de correcte wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren veilig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen zeker dat geheime documenten op de juiste manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer huren bij ons?

Waarom een container op wielen verhuren via ons? Aangezien we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij bieden een passende uitkomst voor elk type vuilnis en voor elk onderneming. Daarnaast functioneren we heel soepel. Als het bijv. vereist is om een extra rolcontainer te installeren, dan doen wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Plastic Verpakkingsmateriaal Weer Bij Het Restafval In Edam-Volendam

Als het om afvalverwerking in het algemeen gaat, functioneren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is samengesteld uit 6 niveaus.

Naarmate je hoger op de ladder, des te milieuvriendelijker de verwerking. Zo proberen wij samen met jou de massa vuilnis in jouw algemeen afval container te verlagen, fase 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over sorteren bij de oorsprong. Want puur afzonderlijke afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Fase 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te voorkomen, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en tarieven ondernemingsafval en gemengd afval beheer

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussendoor. Je kunt kiezen voor een gunstige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het moeilijk om naar te bepalen die omvang het goed bij je past? Neem dan gauw verbinding op met een van onze deskundigen. Met onze langdurige ervaring met afvalsoorten weten wij precies wat je benodigd hebt. En wens je één keer een meer lediging of gewoonlijk een formaat grotere? Dan is dit natuurlijk ook geen enkel issue!

De tarieven van de rolcontainers verschillen per afvalsoort, grondstof en literinhoud. Je least bij ons altijd tegen de scherpste kosten. Algemeen afval is één van de kostbaardere afvalstromen. Dit ontstaat, als we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons juist waar je te maken hebt. In ons gemakkelijke bestelmethode is aangegeven duidelijk wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een andere alternatieve container betaalt. Wij vinden het cruciaal dat dit aspect transparant is. Zo ben je achteraf geen voor nare ontdekkingen te liggen.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Plastic Verpakkingsmateriaal Weer Bij Het Restafval In Edam-Volendam

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Ook als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is immers veel minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de bron. Enkel een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, omdat we schreven al voorheen dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Zoals je ziet zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Mag Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en glas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papier, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Ernstig vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Laat een rolcontainer zetten, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk gescheiden inzamelen. Je krijgt de keuze tussen een erg uitgebreid assortiment van afvalcontainers van 240 tot 2400 liter.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We beschikken over een nationale dekking en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren container is gepast wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of wanneer vandalisme aan de horizon staat. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna beslis je op welke manier vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een papier en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en papier verwerkt

Document kan zelfs 7 maal hergebruikt worden. Ook in je portemonnee scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je mag er op ons aan rekenen dat jouw document- en papier op de meest doelmatige, ecologische en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en ingezet voor basis voor nieuw artikelen. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaat van organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk aan piepers, brood, pasta, drankjes, eierschalen, patat, taart, groenten en vruchten en melkproducten. Met name op horecagelegenheden komen deze soorten afvalsoorten vrij, echter ook in kantoor mag je jouw organisch vuilnis scheiden. Je spaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer voor restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit extra herbruikbaar afval als je vermoedt! Ongemerkt bestaat een omvangrijk deel van bedrijfsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart van je andere afvalsoorten te te verzamelen, geraken je containers minder snel snel gevuld. Bovendien ligt het apart houden uit je vuilnis tevens beter voor het milieu. PMD mag immers hergebruikt worden. Daardoor moeten er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden om verse producten te maken, jouw PMD wordt immers één grondstof!

De juiste afvalcontainer voor het PMD en Plastic Verpakkingsmateriaal Weer Bij Het Restafval In Edam-Volendam

{service1)

Bij vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor jouw PMD. We bieden verschillende plastic rolcontainers , zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze vlugge, gratis levering en nationale dekking, heb je in 24 uren jouw container bij de gewenste locatie staan. U bepaalt zelfstandig het gewenste capaciteit en op welke manier vaak het afvalcontainer geledigd moet te worden. Op deze manier ken je dus zeker dat je jouw afval steeds kwijt kan en waar je bijdraagt aan een beter milieu door je vuilnis te splitsen. Bestel snel je goedkope container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD apart in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt worden. Dit is belangrijk, want we belasten het milieu minder als wij afvalstoffen hergebruiken. Uit jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met speciale technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om vervolgens hergebruikt te worden. Het overgebleven kunststof wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminium laag aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en kauwgom) (Hard) kunststof waaronder speeltjes
 • Huisraad en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Draagtas tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen met chemische teken (antitranspirant, lak etc)
 • Pakketten inclusief vla- of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar ander stof is gestopt Los karton of verschillend document
 • Verpakking met van gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Des te veel afval je scheidt, des te goed dat is ten behoeve van het milieu en je geldbeurs. Glaswerk is één van de {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen zijn. Glasafval bestaat uit flessen, potten en scherven. Zonder het om scheiden pakt het glasafval door het ruimte en ook massa heel veel ruimte bij het bedrijfsafval in. Je kunt daarom flink besparen op je kosten voor afval. Het glas is tevens compleet om te hergebruiken. Ook verbruikt het recyclen heel veel minder energie dan glazen om te maken uit verse materialen.

Komt er op je bedrijf heel veel glasafval vrij, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is één glascontainer essentieel. Heb jij variërende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? ons functioneert samen met flexibele contracten omdat jij het nummer bakken makkelijk verandert.

Het geschikte container voor het glas restafval

Bestel de beste bakken voor jouw glasafval op onze dienst. Je heeft de keuze van één bak van tweehonderdveertig liter en ook van 900 liters. Er is is al een glascontainer startend bij €13 elke maandelijkse periode en ook dit wordt kosteloos geplaatst. Afhankelijk van de afval kiest je hoe frequent wij het container zullen komen ledigen. wij biedt het meest voordelige dienstverlening.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost heel veel energie voor het glas te produceren uit verse grondstoffen. Glasafval is echter één prima basis. Er zitten meestal circa 50% oudere glas binnen nieuwe glazen. Tijdens de verwerken maken we verschil onder blank, bruin, groen en gemengd glas. Ook worden kurken en deksels verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kunnen er zijn bij een heel veel kleinere warmte glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces . Heb je vragen? Bekijk het frequent gestelde vragenlijst of verbinding op.

Wat is mag wel er bij het glasverval?

Wel:

Lege glasverval dat gefungeerd had als verpakking

NIET:

Aardewerk, stenen, porselein. Hieronder vallend jenever kruiken, borden, koppen, aardewerk etc. Hittebestendig glazen, labo glazen, ovenschaaltjes, kookplaten en kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplank etc. vallen onder glazen oppervlak

Medische ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemie, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw archief moet beschermd en ook op een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging kan jij daarom beter goed organiseren. Het gesloten rolcontainers van onze dienst helpen bij een veilig proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Discreet en veilig. Documenten zullen discreet getransporteerd. Zo heb je 100% garantie dat je dossiers beschermd vernietigd is. Na vernieling worden de restanten hergebruikt.

Het te begrijpen dat je jij jouw dossiers niet wil in de papierbak wil werpen. Enkele documenten bezitten geheime gegevens en kunnen dus beter vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen dossiers is echter zeer tijd consumerend en omslachtig. Heb jij frequent een grote hoeveelheid vuil in de vorm van vertrouwelijk document? Kies dan dan voor dossiervernietiging van onze dienst . U krijgt een gesloten rolcontainer.

Deze container bevat één gleuf waar het papier exact doorheen . Als de documenten al binnen de bak zitten, krijgt zij meer in handen. Onze bestuurder komt eens de tijd langs voor de bak te legen en de papier plaats te vernietigen binnen onze truck. Ook dit werkt middels een afgesloten systeem waarbij het container door het truck zelf wordt opgetild en geopend. Het content wordt vervolgens direct vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in de gesloten containers op wielen van ons. Door het klepje in het deksel kan je de documenten in de bak gooien. Jij heeft de keuze van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat je dossier geen op transport gaat, loop jij niet risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor je dossiervernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De verzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Document is heel te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt verzameld en verwoest.