Purmerend Afvalkalender ➡️ 13 ONTHULLENDE TRUCS

Vlug en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal telkens restvuil aanwezig bestaan. Poog het stroom van afval heel klein mogelijk te houden en je zult zien dat deze economisch voordelig is. Door vuil dus veel eventueel te scheiden, zoals papier/karton, PMD, glas, en swill, blijft er dus minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Purmerend Afvalkalender

Selecteer van het grootste grootste gamma rolcontainers en bestel de het ideale rolcontainer voor je je restvuil. In de de afvalcontainer gooi je je al het het niet-recyclebare afvalstoffen die je niet verder verder kan sorteren. Papier/karton, voedselafval, en ruiten horen geen in de het restafvalcontainer. Eveneens betreffende PMD scheiden hebben we de juiste correcte container.

Wat is Ondernemingsafval?

Zakelijk afval is de naam voor alle afvalstromen dat binnen ondernemingen ontstaan. Die afvalstromen zouden vaak apart verzameld worden. Dit is goed betreffende de milieu en het portemonnee.

Wat mag er in zakelijk afval?

Hoezo prima je je vuil eveneens sorteert, er zal er altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Probeer deze stroom van afval dus klein eventueel te behouden en je zult zien dat het geldelijk voordelig is. Door afval dus veel toevallig te verdelen, zoals karton/karton, PMD, glas, en swill, overblijft er heel min mogelijk restvuil over. In het restafvalcontainer werp je al het het onrecyclebare afval die je niet extra kan scheiden. Karton/karton, keukenafval, PMD en glas horen niet thuis in de de restafvalcontainer.

Is het scheiden verdelen van bedrijfsafval verplicht?

Je bent gedwongen afvalstromen mogelijk eventueel te verdelen. In het landelijk Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het bedoeling vermeld goederen opnieuw te gebruiken indien dat het kan.

Wat kost een container rolcontainer voor?

De tarieven prijzen voor rolcontainers afhankelijk afhangend van de de afvalstroom afvalstroompje, de omvang van de afvalcontainer en hoe vaak de de container geledigd moet worden. Jij vindt ieder tarieven op de tarievenpagina.

Welk type afval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je documenten, glas, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke dossiervernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met restafval containers

In iedere organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te gebruiken. Bij ons koop je eenvoudig en snel een van de vele varianten vuilcontainers. Wij leveren hem gratis in een dag in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze concurrerende tarieven zie je direct in het orderproces. Nuttig, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een restafval container. Restafval is door zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te ophalen, verminder je de massa restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even door. Of bestel direct jouw restafval container.

De geschikte container voor afvalresten

Bij ons vind je altijd geschikte verzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook gaan voor een ijzeren rolcontainer. Een stalen rolcontainer is solide en brandbestendig, handig als de container op een algemene plaats staat. Je gaat uit diverse inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je noodzaak. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) ontdaan moeten worden. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval geprocessd

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de twaalf ruime moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de productie van groene stroom. Restafval lijkt dan eventueel nutteloos, dat is het echter niet! De afvalindustrie levert maar minstens 20% van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun pad voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de hoeveelheid die dan rest heeft nog een bruikbare doel. Deze gitzwarte korrelige resten worden ingezet voor het ophogen of creëren van straten. Helaas komen er ook verschillende giftige stoffen los in de verbrandingsproces die in bepaalde of geringere mate toch in het leefomgeving belanden. Daarom moeten we blijven streven naar zo zo weinig mogelijk verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalbeheer aan.

Purmerend Afvalkalender:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. We bieden de kans om tegen de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij onze praktische overzicht ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast huur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buiten. Zo wordt het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor je werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten adequaat af zodat er geen ongedierte bij het afval kunnen. Ook kan stank geen ontkomen uit de bak.

De prijzen van een rolcontainer huren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit zal worden geleegd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je kiest zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te grote container.

Je betaalt alleen voor een lediging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de container wanneer deze maar halfgevuld is. Bij ons besluit je zelf hoe vaak de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de juiste manier verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke papieren veilig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut zeker dat vertrouwelijke documenten op de juiste manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons?

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We bieden een geschikte oplossing voor elk soort vuilnis en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra container op wielen te installeren, dan doen wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Purmerend Afvalkalender

Als het om afvalverwijdering in het groter geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het gebied van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit 6 stappen.

Hoger op de hiërarchie, hoe milieuvriendelijker de afhandeling. Zo proberen wij gezamenlijk met jou de volume afval in jouw algemeen afval container te verlagen, etappe 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over scheiden bij de afkomst. Want zuiver aparte afvalstromen worden zoveel mogelijk hergebruikt, fase 2 en 3. Is recyclen geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Fase 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te voorkomen, want dit is ongunstig voor het milieu en draagt niet bij aan een circulaire systeem.

Soorten en kosten bedrijfsafval en restafval verwijdering

De volume voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar tussendoor. Je kan kiezen voor een gunstige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het lastig om in te bepalen die omvang het beste bij je aansluit? Pak dan gauw contact op met één van onze specialisten. Met onze vele jaren deskundigheid met afvalsoorten begrijpen wij precies wat je benodigd hebt. En verlang je één keer een aanvullend lediging of gewoonlijk een maatje groter? Dan is dit uiteraard ook geen enkel issue!

De tarieven van de rolcontainers verschillen per afvalcategorie, grondstof en capaciteit. Je huurt bij ons telkens tegen de meest voordelige kosten. Restafval is een van de prijzigere afvalcategorieën. Dit komt, zoals we noemden, door haar milieu-impact. Gelukkig zie je bij ons exact voor wat je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelmethode staat vermeld overtuigend wat je voor een algemeen afval container of een bepaalde alternatieve bak betaalt. Wij vinden het cruciaal dat dit aspect duidelijk is. Zo ben je naderhand nooit voor nare ontdekkingen te zitten.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo minder mogelijk?

Purmerend Afvalkalender

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is immers aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Enkel een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, want we schreven al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet direct zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten kartonafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar vervuild document kan je liever niet in de papierbak gooien. Laat een rolcontainer plaatsen, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes gescheiden inzamelen. Je hebt de optie uit een heel divers aanbod van containers van 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte afvalcontainer voor je papier en karton vind je bij ons. We hebben een landelijke bereik en je krijgt een ruime selectie tussen kunststof en metalen afvalcontainers. Een metalen container is gepast wanneer de containers buitenshuis staan, of vernieling aan de loer ligt. Kies, naargelang van je behoefte, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en papier behandeld

Document kan zelfs 7 keer hergebruikt worden. Ook in jouw beurs bespaart het beduidend als je deze afvalsoort apart verzamelt. Je mag er bij ons op vertrouwen dat jouw papier- en papier op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en gebruikt voor grondstof voor nieuw artikelen. Wil je je een afvalcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Swill

Swill bestaat uit organisch afval, bijvoorbeeld (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk aan piepers, broden, deegwaren, drankjes, eierschelpen, patat, gebak, groenten en fruit en melkproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalsoorten beschikbaar, echter ook in kantoor kunt je je organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit meer herbruikbaar afval als je vermoedt! Onopgemerkt bestaande één groot deel van ondernemingsafval vaak uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten in zamelen, geraken je containers minder snel snel vol. Daarnaast is het apart houden uit je vuilnis ook beter voor het omgeving. PMD mag namelijk gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen enkele vers materialen gewonnen te worden voor verse artikelen te maken, jouw PMD is immers één basisgrondstof!

De geschikte container voor PMD en Purmerend Afvalkalender

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een passende afvalcontainer voor je PMD. We bieden diverse plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze snelle, kosteloze levering en nationale bereik, heeft je in 24 uur jouw afvalcontainer op de verlangde locatie staan. U bepaalt zelf de gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak het afvalcontainer geledigd moet te worden. Op deze manier ken je daarom zeker waar je jouw afval altijd weg kan en dat je bijdraagt aan een beter omgeving door je vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Via jouw PMD apart in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt worden. Dat is belangrijk, want wij belasten het omgeving veel indien we afval recycleren. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankkartons uit het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. De resterende plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metalen dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Piepschuim Pakketten met aluminium laag binnenin (bijv. zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Stevig) kunststof zoals speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek etc.)
 • Draagtas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, lak etc)
 • Verpakkingen inclusief of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend materiaal zit gestopt Afzonderlijk doosjes ofwel verschillend papier
 • Verpakking met gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Hoe meer afval je sorteert, hoe goed dat zal zijn voor het milieu en ook jouw portemonnee. Glaswerk is een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden is. Glasscherven bestaan van flessen, potten en glasscherven. Zonder het te scheiden pakt het door het ruimte en gewicht heel veel ruimte bij het afval van het bedrijf in. Je kan daarom flink uit besparen in jouw kosten voor afval. Het is ook tevens compleet om te recyclen. Daarnaast verbruikt het recyclen heel veel kleiner energie dan glaswerk te maken uit verse grondstoffen.

Komt daar op je bedrijf heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan is is een container voor glas essentieel. Heb jij variërende tijdsperioden qua bezigheden? ons werkt met flexibele overeenkomsten omdat je het nummer containers makkelijk verandert.

De geschikte bak voor het glas restafval

Koop de meest geschikte containers voor het je glasafval op onze dienst. Jij hebt de selectie uit een container van tweehonderdveertig liter en met negenhonderd liter. Er is reeds één glascontainer startend bij €13 elke maandelijkse periode en ook dit worden kosteloos geplaatst. Op basis van hoeveelheid glasafval kies je hoe frequent ons de container zullen komen legen. ons biedt het meest voordelige service.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost heel veel energie voor het het glas om te produceren van verse grondstoffen. Glasafval is echter daarentegen één prima basis. Er zit meestal circa 50% oudere glas in nieuwe glas. Bij het verwerken maken wij verschil onder blank, bruin, groen en gemengd glazen. Daarnaast worden kurken en dekseltjes verwijderd. Via glas om te recyclen, kunnen er bij een heel veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en duurzaam proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of contact op.

Wat mag wel er zijn bij het glasafval?

Wel:

Lege glasafval dat gediend had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, steen, porselein. Hieronder vallend jenever kruikjes, borden, koppen, keramiek en dergelijke. n Warmtebestendig glazen, labo glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplanken etc. vallen binnen vlakglas

Medisch- of glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw archief moet beschermd en in een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging kan jij daarom best uitstekend regelen. Het afgesloten rolcontainers van ons ondersteunen tijdens een veilig proces voor inzameling en ook vernieling van archief. Discreet en ook beschermd. Papieren zullen vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heeft jij 100% zekerheid dat jouw dossiers veilig vernietigd zijn. Na de vernietiging zullen het restanten hergebruikt.

Het te begrijpen dat jij je dossiers niet wil in de het papierbak wil gooien. Enkele papieren bevatten geheime informatie en kunnen kunnen daarom beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van grote hoeveelheden archief is echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij regelmatig veel afval in het gedaante van vertrouwelijk document? Kies dan voor het archiefvernietiging van onze dienst U. Je krijgt een gesloten rolcontainer.

Deze container heeft een spleet waarin het document precies doorheen past. Wanneer de documenten eenmaal binnen de container zitten, krijgt niemand zij meer bij handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal zoveel tijd langs voor het bak te legen en de documenten ter plaats te vernielen binnen onze truck. Eveneens dit functioneert middels een afgesloten mechanisme waarin de bak door de vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. Het inhoud wordt vervolgens direct vernietigd.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer je je geheime documenten veilig in de afgesloten containers op wielen van ons. Door de klepje in het deksel kan jij de documenten in de bak werpen. Jij heeft de selectie van verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kiest je de gewenst frequentie van lediging. Doordat jouw archief niet op vervoer gaat, loop jij geen gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor je archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De inzameling van jouw archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze worden ingezameld en verwoest.