Restafval Explaij ➡️ 3 ONTHULLENDE ZAKEN

Vlug en voordelig van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je vuil ook scheidt, er zal altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Probeer het afvalstroom heel minimaal mogelijk te behouden en je gaat zien dat het financieel voordelig is. Door afval zo zoveel eventueel te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, glas, en swill, overblijft er heel min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Restafval Explaij

Selecteer uit het meest uitgebreide aanbod afvalcontainers en bestel de beste meest geschikte afvalcontainer geschikt voor je restvuil. In de de container gooi je al het de onrecyclebare afval dat je niet extra kan verdelen. Documenten/karton, swill, en ruiten passen niet in de het container. Eveneens betreffende PMD scheiden bezitten wij het correcte container.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de algemene benaming betreffende alle afvalstromingen welke in ondernemingen ontstaan. Deze afvalstromen zouden meestal afzonderlijk verzameld worden. Dat is beter betreffende het milieu en de portemonnee geldtas.

Wat moet er in bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je afvalstoffen tevens sorteert, er zal er steeds overblijvend afval aanwezig voorkomen. Poog dit afvalstroom dus minimaal eventueel te bewaren en je zult zien dat het financieel voordeelgevend is. Door afvalstoffen zo zoveel toevallig te scheiden, waaronder documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er dus min eventueel overblijvend afval over. Binnen de afvalcontainer werp je reeds het niet onrecyclebare afval dat je geen meer kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en glas horen geen in de het afvalcontainer.

Is scheiden sorteren van zakelijk afval verplicht?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te sorteren. In de het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het de bedoeling beschreven artikelen opnieuw te benutten indien het kan.

Wat kost een een rolcontainer bedrijfsafval?

De tarieven kosten van afvalcontainers zijn afhankelijk hangt af van de de afvalstroom afvalstroom, de grootte afmeting van de afvalcontainer alsook hoe vaak de container geledigd container geledigd moet worden worden. Je ontdekt alle kosten op de de.

Welk aard afval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je karton, glas, swill en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan rest is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In iedere organisatie komt restafval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te bestellen. Bij ons bestel je gemakkelijk en rap een van de verschillende varianten vuilcontainers. Wij brengen hem zonder kosten binnen een dag in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de lediging. Onze concurrerende tarieven zie je direct gedurende het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Restafval is door zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te verzamelen, verklein je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even voort. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds geschikte ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container huren, maar ook gaan voor een ijzeren afvalcontainer. Een metalen vuilcontainer is hufterproof en brandveilig, praktisch als de container op een openbare plaats staat. Je kiest uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) ontdaan moeten zijn. Een restafvalcontainer wordt gratis bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de 12 omvangrijke hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrandt voor de opwekking van hernieuwbare kracht. Restafval lijkt dan misschien waardeloos, dat is het dus niet! De afvalsector produceert maar zowaar twintig procent van de duurzame energieopwekking.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de resterende metaalresten er geëxtraheerd die hun route voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan overblijft heeft nog een bruikbare doel. Deze zwarte korrelvormige slakken worden toegepast voor het aanvullen of aanleggen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei gevaarlijke substanties vrij gedurende de verbranding die in minstens of kleinere mate desondanks in het natuur belanden. Om die reden moeten we blijven zoeken naar zo minimaal verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalverwerking aan.

Restafval Explaij:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. We leveren de kans om voor de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische overzicht vind je snel de container die je vereist zal hebben. Bovendien verhuur je via ons heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maand op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de perfecte partner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plek, binnen óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Handig voor jouw personeel, goed voor het milieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaal. De containers sluiten goed af zodat er niet plagen bij het afval kunnen. Ook kan stank niet ontsnappen uit de container.

De prijzen van een container op wielen huren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort bak en hoe vaak dit wordt geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een te grote container.

Je betaald enkel voor een leging die echt nodig hebt is
Het is jammer om te betalen voor het legen van de container als deze slechts halfvol is. Met ons besluit je zelf de frequentie waarmee de container wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs ruimte voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste wijze verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen geheime documenten veilig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de correcte wijze worden afgebroken.

Redenen een container op wielen huren bij ons?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Aangezien wij bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We bieden een passende oplossing voor elk type vuilnis en voor ieder onderneming. Bovendien werken we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan doen wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Bezorging in 24 uur
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Restafval Explaij

Als het om afvalverwijdering in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het terrein van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit 6 treden.

Naarmate je hoger op de hiërarchie, hoe duurzamer de verwerking. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de volume rommel in jouw restafvalcontainer te verlagen, stap 1. Dit doen wij door te aanbevelen over scheiden bij de afkomst. Want ongemengd gescheiden afvalstromen worden zoveel als kan gerecycled, fase 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, etappe 4. Stap 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Soorten en kosten zakelijk afval en restafval beheer

De capaciteit voor een restafvalcontainer schommelt van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kan kiezen voor een voordelige synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om bij te ramen die grootte het beste bij je past? Pak dan snel aansluiting op met een van onze deskundigen. Door onze vele jaren deskundigheid met afvalsoorten kennen wij juist wat je vereist hebt. En wens je eenmalig een meer legen of standaard een grootte ruimer? Dan is deze natuurlijk ook geen probleem!

De kosten van de bakken verschillen per afvalsoort, grondstof en volume. Je least bij ons steeds tegen de scherpste prijzen. Algemeen afval is één van de duurdere afvalstromen. Dit komt, gelijk we bedoelden, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg vind je bij ons precies waarvoor je aan toe. In ons simpele bestelproces is aangegeven overtuigend wat je voor een gemengd afval container of een bepaalde verschillende rolcontainer betaalt. Wij beschouwen het essentieel dat dit transparant is. Hierdoor ben je naderhand nooit voor nare onthullingen te zitten.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Restafval Explaij

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na scheiding is immers aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je beurs, want we schreven al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim archief. Gelijk je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van document en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene soorten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes apart verzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod met containers tussen 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte rolcontainer voor je papier en karton vind je bij ons. We beschikken over een landelijke dekking en je krijgt een brede keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen afvalcontainer is gepast wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vernieling op de loer ligt. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna bepaal je hoe frequent je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Document kan zelfs zeven keer hergebruikt worden. Tevens in jouw beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er bij ons aan vertrouwen dat je document- en karton op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en gebruikt voor basis tot nieuwe producten. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande van organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschelpen, frites, taart, groentes en fruit en melkproducten. Vooral bij horecazaken komen deze afvalstromen vrij, echter ook in kantoor mag je je biologisch afval scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk van meer recyclebaar afval als je vermoedt! Ongemerkt bestaande een groot gedeelte van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen horen allemaal bij hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart uit je andere afvalstromen in te verzamelen, geraken je containers minder snel snel gevuld. Daarnaast ligt het apart houden uit je vuilnis ook beter voor het het milieu. PMD mag namelijk gerecycled worden. Daardoor moeten er geen enkele vers grondstoffen ontgonnen te worden voor nieuwe producten te maken, jouw PMD wordt namelijk een basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Restafval Explaij

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor jouw PMD. We leveren diverse kunststof rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze bezorging en landelijke dekking, heb je in 24 uren jouw container bij het verlangde locatie staan. Je bepaalt zelfstandig de gewenste capaciteit en op welke manier frequent het afvalcontainer geleegd moet te zijn. Op deze manier ken je dus zeker waar je je afval altijd kwijt kunt en dat je bijdraagt voor een beter omgeving via je afval te scheiden. Bestel snel je goedkope container(s)!

Zo wordt PMD bewerkt

Door jouw PMD apart in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal gerecycled zijn. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving veel indien we afval recycleren. Uit je hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons uit het afval gezeefd om daarna hergebruikt te worden. Het resterende plastic wordt daarna op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje binnenin (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Hard) plastic waaronder speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Boodschappentas boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen inclusief chemisch symbool (deodorant, verf enz.)
 • Pakketten met ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin verschillend stof zit geplaatst Afzonderlijk karton ofwel verschillend document
 • Pakket inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasafval

Hoe veel vuilnis jezelf scheidt, des te goed dat het is ten behoeve van het milieu en ook jouw portemonnee. Glaswerk is één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden is. Glasafval bestaat van flesjes, potten en glasscherven. Zonder te splitsen neemt het glasafval door het ruimte en ook massa heel veel plaats bij het afval van het bedrijf op. Jij kan daarom flink besparen op jouw afvalkosten. Het glas is ook tevens compleet om te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het recyclen heel veel minder energie in vergelijking met glazen om te maken uit verse materialen.

Komt daar op jouw onderneming heel veel glasafval los, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan is is een container voor glas onmisbaar. Heb je variërende periodes qua drukte? wij werkt met aanpasbare contracten omdat jij de aantal containers makkelijk verandert.

Het juiste bak voor het glas restafval

Bestel de beste bakken voor je glasafval op ons. Je heeft de keuze uit een bak met 240 liters en ook met 900 liters. Er is is al een container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en ook dit worden gratis neergezet. Afhankelijk van de de glasafval kies jij op welke manier frequent ons de bak komen ledigen. wij leveren de meest voordelige service.

Zo wordt het glas bewerkt

Het kost kost heel veel energie om glas te maken uit nieuwe materialen. Glasafval is daarentegen een prima basis. Daar zit meestal ongeveer 50% oudere glazen in nieuw glas. Bij de bewerken maken wij onderscheid onder blank, bruin, groen en ook gemengd glas. Ook worden kurken en ook dekseltjes verwijderd. Via glas om te recyclen, kan er zijn bij een heel veel lagere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces dus. Heeft je vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragen of neem contact .

Wat mag wel er bij het de glasverval?

Wel:

Leeg glasafval die gefungeerd heeft zoals verpakking

NIET:

Keramiek, stenen, porselein. Daaronder vallend kruikjes, bordjes, kopjes, keramiek etc. n Hittebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallend onder vlakglas

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Je archief moet beschermd en ook op een veilige manier vernietigd worden. Archiefvernietiging kan jij daarom beter goed regelen. De afgesloten rolcontainers van ons helpen bij een veilig proces van inzameling en vernietiging van jouw dossiers. Discreet en beschermd. Documenten worden vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heb jij 100% zekerheid dat je dossiers beschermd vernietigt is. Na vernieling zullen het restanten hergebruikt.

Het te begrijpen dat jij jouw dossiers niet wil in de het papiercontainer wilt werpen. Sommige papieren bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen dus best vernietigd . Waarschijnlijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge aantallen archief is echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heeft jij frequent een grote hoeveelheid afval in de het gedaante van vertrouwelijk document? Kies voor het archiefvernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak heeft een spleet waar het document precies erin past. Als het papieren al binnen de bak zijn, krijgen niemand zij nog in . Onze chauffeur arriveert eenmaal tijd bij voor de bak legen en het papier plekke te vernietigen binnen onze truck. Eveneens dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarbij de container door het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. De inhoud zal vervolgens meteen vernietigd.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer je je vertrouwelijke documenten veilig in het gesloten containers op wielen van ons. Via het klepje in het deksel kun je de papieren in het bak werpen. Jij hebt de selectie uit verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kies jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat je archief niet op vervoer is, loopt je geen risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Je kunt voor jouw archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De inzameling van je archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze worden verzameld en vernietigd.