Restafval Nederlandse Huishouden ᐅ 11 MAKKELIJKE TRUCS

Gauw en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook scheidt, er zal telkens restafval voortdurend bestaan. Poog dit afvalstroompje zo beperkt mogelijk te behouden en je gaat zien dat het geldelijk voordeelgevend is. Met afvalstoffen zo mogelijk eventueel te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er heel zo weinig mogelijk restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Restafval Nederlandse Huishouden

Selecteer bij de meest uitgebreide aanbod containers en bestel de de beste meest geschikte afvalcontainer voor je overblijvend afval. Binnen de afvalcontainer werp je reeds het niet-recyclebare afvalstoffen welke je geen meer kan sorteren. Papier/karton, swill, en vensterglas passen geen in de de rest afvalcontainer. Eveneens omtrent PMD sorteren beschikken wij de correcte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam betreffende ieder afvalstromingen dat binnen bedrijven vrijkomen. Deze afvalstromen kunnen dikwijls afzonderlijk verzameld worden. Het is verbeterd betreffende het milieu natuur en de portemonnee geldtas.

Wat mag wel er in bedrijfsafval?

Hoezo uitstekend je je vuil eveneens verdeelt, er zal er steeds restvuil voortdurend voorkomen. Poog deze stroom van afval zo beperkt eventueel te behouden en je zal merken dat het geldelijk voordeelgevend is. Met afvalstoffen heel mogelijk toevallig te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en swill, blijft er zo minimaal eventueel restvuil over. In de container werp je al het niet niet-recyclebare afval die je niet extra kan scheiden. Karton/karton, swill, PMD en ruiten passen niet in de het afvalcontainer.

Is het scheiden van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel eventueel te sorteren. Binnen het Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het doel het bedoeling beschreven artikelen weer te aanwenden waar het mag.

Wat kost een container rolcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven kosten voor rolcontainers afhankelijk afhangend van de de afvalstroom afvalstroom, de grootte van container en hoevaak hoevaak de container geledigd afvalcontainer geledigd dient worden. Jij vindt je alle tarieven op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk type afval kan ik sorteren?

Met emmers van ons kun je karton, glas, voedselresten en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare bestandvernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In ieder onderneming komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te bestellen. Bij ons koop je eenvoudig en snel een van de vele soorten afvalcontainers. Wij leveren hem kosteloos binnen een dag in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze concurrerende tarieven zie je meteen tijdens het orderproces. Nuttig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Restafval is door zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvalsoorten gescheiden in te verzamelen, verklein je de aantal gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even door. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos juiste inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook opteren voor een stalen rolcontainer. Een ijzeren vuilcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, handig als de bak op een algemene plek staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geleegd moeten worden. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij neergezet. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime actuele afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de productie van hernieuwbare kracht. Restafval klinkt dan eventueel zonder waarde, dat is het daarom niet! De afvalbranche voorbrengt maar liefst 20% van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun pad verdergaan naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een nuttige doel. Deze zwarte korrelvormige slakken worden toegepast voor het aanvullen of creëren van straten. Spijtig genoeg komen er ook allerlei schadelijke materialen los tijdens de verbranden die in minstens of mindere mate toch in het milieu komen. Dus moeten we volhouden met streven naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Restafval Nederlandse Huishouden:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons bedrijf, het adres voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van ondernemingsafval. Wij bieden de kans om voor de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Daarnaast huur je via onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de ideale partner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt gekregen verre te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plaats, in óf buiten. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig plastic of metaalmateriaal. De bakken sluiten goed af zodat er niet ongedierte bij het afval kunnen. Tevens kan stank geen ontsnappen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee deze wordt geledigd. Het installeren van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een té grote bak.

Je betaald enkel voor een lediging die echt nodig is
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de bak als dit maar halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle soorten bedrijven in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte wijze verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat geheime papieren op de correcte wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren bij ons? Omdat wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een passende oplossing voor elk soort afval en voor elk bedrijf. Daarnaast functioneren we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan doen wij dat. Ook extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Lansink’s Ladder Restafval Nederlandse Huishouden

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het gebied van afvalbeheer. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit 6 stappen.

Hoe hoger op de orde, hoe duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa rommel in jouw algemeen afval container te verlagen, stap 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over scheiden bij de afkomst. Want puur afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel als kan opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is recyclen geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Stap 5 en 6 trachten wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en kosten ondernemingsafval en restafval verwijdering

De volume voor een algemeen afval container schommelt van 240 liter tot tot wel 2500 liter en ieder daar tussenin. Je mag kiezen voor een betaalbare synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om in te bepalen welke grootte het beste bij je past? Neem dan snel contact op met één van onze experts. Met onze langdurige ervaring met afvalstromen kennen wij precies wat je vereist hebt. En wil je eenmalig een extra leegmaken of regulier een grootte groter? Dan is dit natuurlijk ook geen issue!

De kosten van de containers wisselen per afvalsoort, materiaal en volume. Je least bij ons altijd tegen de scherpste kosten. Restafval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit voortvloeit, zoals we noemden, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons precies waar je aan toe. In ons gemakkelijke bestelsysteem staat vermeld duidelijk wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een bepaalde alternatieve container aftikt. Wij achten het belangrijk dat deze informatie duidelijk is. Hierdoor raak je achteraf geen voor nare verrassingen te staan.

Hoe houd je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Restafval Nederlandse Huishouden

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Op het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima herbruikbare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de bron. Enkel een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Goed voor je portemonnee, want we schreven al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim archief. Gelijk je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten kartonafval, denk aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild document kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Laat een rolcontainer zetten, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk afzonderlijk verzamelen. Je hebt de optie uit een zeer uitgebreid assortiment van containers van 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je document en papier ontdek je op ons. We beschikken over een landelijke dekking en je krijgt een brede selectie tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vandalisme op de horizon staat. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier frequent je container(s) geledigd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton behandeld

Papier kan wel 7 maal gerecycled worden. Tevens in je portemonnee bespaart het aanzienlijk wanneer je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je mag er op ons op vertrouwen dat je document- en papier in de aller doelmatige, ecologische en verantwoorde wijze wordt verwijderd en gebruikt als basis voor nieuwe artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heeft u nog steeds vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaande uit biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan piepers, broden, pasta, drankjes, eierschalen, patat, gebak, groentes en fruit en melkproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalsoorten beschikbaar, echter ook op kantoor mag je je organisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk van meer recyclebaar afval als je vermoedt! Onopgemerkt bestaande één omvangrijk gedeelte uit bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalstoffen behoren allemaal bij dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden van je andere afvalsoorten te te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder vlug gevuld. Daarnaast is het apart houden van je afval ook beter voor het milieu. PMD kan immers hergebruikt worden. Daardoor moeten er geen nieuwe materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken, je PMD is namelijk één basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Restafval Nederlandse Huishouden

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. We bieden verschillende plastic afvalcontainers , zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze bezorging en nationale bereik, heb je in 24 uur je afvalcontainer bij het gewenste plek staan. Je beslist zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en hoe vaak het container geleegd dient te worden. Zo weet je daarom vast dat je jouw vuilnis altijd weg kunt en waar je meewerkt aan een beter omgeving door je afval te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Via je PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, want wij belasten het omgeving minder minder indien we afval hergebruiken. Van jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om daarna gerecycled te worden. De overgebleven kunststof wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminium laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, lak enz.)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend materiaal zit gestopt Afzonderlijk karton of verschillend document
 • Verpakking inclusief van chemische materialen
 • Glasscherven

Hoe veel vuilnis jezelf scheidt, hoe beter dat het zal zijn ten behoeve van de milieu en je portemonnee. Glas blijkt een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk te scheiden zijn. Glasscherven bestaan van flesjes, potjes en glasscherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval vanwege het ruimte en ook gewicht heel veel plaats bij de afval van het bedrijf op. Je kunt dus flink besparen in je kosten voor afval. Het glas is tevens volledig om te hergebruiken. Ook kost het veel kleiner energie in vergelijking met glazen te produceren van verse materialen.

Ontstaat daar bij jouw onderneming heel veel glas los, bijvoorbeeld in de horecabedrijven, dan één glascontainer onmisbaar. Bezit je variërende periodes met betrekking tot bezigheden? wij functioneert met flexibele contracten omdat jij het nummer bakken eenvoudig aanpast.

Het geschikte container voor glasafval

Bestel de meest geschikte containers voor jouw glasafval op ons. Je heeft de keuze uit één container met 240 liter en ook van negenhonderd liter. Er is al een glascontainer vanaf €13 elke maand en deze wordt gratis neergezet. Op basis van de afval kies je op welke manier frequent wij de container zullen komen legen. wij biedt het voordeligste service.

Zo wordt het glas verwerkt

Het heel veel energie voor het het glas te maken uit verse grondstoffen. Glasafval is echter een prima grondslag. Daar zit meestal circa 50% oudere glazen in nieuw glazen. Tijdens het verwerken doen we verschil tussen blank, bruin, groen en ook gemengd glazen. Daarnaast worden kurk en ook dekseltjes verwijderd. Via glas te hergebruiken, kan er zijn bij een heel veel kleinere temperatuur glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en verantwoord proces . Heeft je vragen? Bekijk de veelgestelde vragenlijst of neem contact op.

Wat mag er zijn bij het glasverval?

Wel:

Leeg glasafval die gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porselein. Daaronder vallen kruiken, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glas, labo glas, ovenschaaltjes, kookplaten en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemie, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je archief dienen beschermd en in een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging zou jij dus beter goed regelen. Het afgesloten rolcontainers van ons ondersteunen tijdens een beschermd proces van inzameling en ook vernietiging van jouw archief. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren worden vertrouwelijk getransporteerd. Zo heb je 100% garantie dat je dossiers veilig vernietigd is. Na de vernieling worden het restanten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je jij je dossiers niet in het papiercontainer wilt gooien. Sommige papieren bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen daarom beter vernielt worden. Waarschijnlijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is echter echter heel tijdrovend en omslachtig. Heeft jij regelmatig veel vuil in de gedaante van vertrouwelijk document? Kies dan voor het dossiervernietiging van onze dienst . Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze bak heeft één gleuf waarin het papier exact doorheen . Als het papieren eenmaal binnen de bak zitten, krijgen niemand zij nog in handen. Onze chauffeur arriveert eens in zoveel tijdstip langs voor de bak te ledigen en het papier plaats vernietigen in onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een gesloten systeem waarin de container via de vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. Het content wordt daarna meteen vernielt.

De juiste container voor het archiefvernietiging Voor dossiervernietiging stop jij je vertrouwelijke documenten veilig in de afgesloten rolcontainers van ons. Door de klep in de deksel kun jij de papieren in het container gooien. Jij hebt de selectie van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw behoefte kies je de gewenste frequentie van lediging. Doordat jouw archief niet op transport gaat, loopt jij niet risico dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor je archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De verzameling van jouw dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel goed te hergebruiken en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt ingezameld en verwoest.