Rolcontainer Transparante Achergrond ᐅ 12 ONGEBRUIKELIJKE TIPS

Vlug en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe goed je je afvalstoffen ook sorteert, er zal altijd restvuil aanwezig bestaan. Poog deze stroom van afval dus minimaal toevallig te bewaren en je zult zien dat dit economisch voordelig is. Met afval heel zoveel eventueel te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, rest er dus minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Rolcontainer Transparante Achergrond

Kies uit uit het grootste ruimste assortiment afvalcontainers en koop de beste ideale rolcontainer voor je restvuil. Binnen de container gooi je je reeds het niet-recyclebare afvalstoffen welke je geen extra kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, en vensterglas horen niet in de rest restafvalcontainer. Ook voor PMD sorteren beschikken ons het geschikte afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam betreffende alle afvalstromingen welke in bedrijven voortkomen. Die stromen mogen dikwijls apart ingezameld zijn. Het is verbeterd aangaande de milieu en het geldbeugel.

Wat is toegestaan er in bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je afvalstoffen tevens scheidt, er zal er steeds overblijvend afval voortdurend bestaan. Poog het afvalstroom dus klein toevallig te bewaren en je zult opmerken dat het financieel voordelig is. Via afvalstoffen zo veel toevallig te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en swill, overblijft er dus minimaal toevallig overblijvend afval over. In de de rest restafvalcontainer gooi je je al de niet te recyclen vuil die je niet meer kan verdelen. Karton/karton, swill, PMD en vensterglas passen niet thuis binnen de rest restafvalcontainer.

Is het verdelen van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je bent verplicht afvalstromingen zoveel eventueel te scheiden. In het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het de streefdoel omschreven producten weer te aanwenden waar het mag.

Wat kost een een container voor bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen van rolcontainers afhankelijk afhangend van de het afvalstroompje, de grootte omvang van rolcontainer en hoe vaak de de container geledigd moet geraken. Je ontdekt ieder prijzen op de tarievenpagina de.

Welk soort bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je documenten, ruiten, organisch afval en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met gemengd afval containers

In elke bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons bestel je eenvoudig en vlug een van de vele varianten rolcontainers. Wij brengen hem kosteloos in een dag in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe prijzen zie je gelijk tijdens het bestelproces. Handig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Gemengd afval is door zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvaltypes gescheiden in te ophalen, verminder je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Doorlees dan even voort. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je altijd geschikte verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container huren, maar ook gaan voor een ijzeren rolcontainer. Een stalen afvalcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de bak op een publieke plaats staat. Je selecteert uit verschillende volumematen. De selectie is aan jou, afhankelijk van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw bak(ken) geledigd moeten worden. Een gemengd afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval behandeld

Al het gemengde afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn grote hedendaagse afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de productie van groene stroom. Algemeen afval lijkt dan misschien nutteloos, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar zowaar twintig procent van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de resterende metaalresten er verwijderd die hun pad voortzetten naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een bruikbare doel. Deze gitzwarte korrelvormige assen worden toegepast voor het ophogen of bouwen van straten. Jammer genoeg komen er ook allerlei schadelijke stoffen uit gedurende de verbranden die in meer of kleinere mate desondanks in het leefomgeving komen. Dus moeten we blijven streven naar zo minimaal verbrandingsproces. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Rolcontainer Transparante Achergrond:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. Wij bieden de kans om tegen de laagste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij onze handige lijst vind je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast verhuur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor gratis plaatsing van de verlangde voordelige container en arriveren deze volgens een overeengekomen schema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buiten. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten goed af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Ook kan afvalgeur niet ontkomen uit de bak.

De kosten van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak dit zal worden geleegd. Het installeren van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een té grote container.

Je betaalt enkel voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer deze slechts halfvol is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze maximale containers op wielen bieden maar liefst ruimte voor 42 vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw afval op de juiste wijze verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat geheime documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen huren via ons?

Redenen een container op wielen verhuren bij ons? Omdat wij bekwaam zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij bieden een geschikte uitkomst voor ieder type vuilnis en voor elk bedrijf. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan verrichten we dat. Ook extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering in 24 uur
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Rolcontainer Transparante Achergrond

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het gebied van afvalverwerking. De Ladder van Lansink is opgebouwd uit zestal niveaus.

Hoe hoger op de hiërarchie, des te ecologischer de behandeling. Zo pogen wij samen met jou de hoeveelheid afval in jouw algemeen afval container te verminderen, stap 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over sorteren bij de bron. Want ongemengd afzonderlijke afvalstromen worden zoveel als kan gerecycled, stap 2 en 3. Is recyclen geen optie? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Stap 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en draagt bij niet bij aan een circulaire systeem.

Soorten en tarieven zakelijk afval en gemengd afval verwerking

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieerd van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussendoor. Je kan opteren voor een voordelige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om naar te bepalen welke omvang het beste bij je past? Haal dan gauw verbinding op met een van onze specialisten. Met onze vele jaren ervaring met afvalstromen kennen wij precies wat je vereist hebt. En wil je eenmalig een meer lediging of gewoonlijk een formaat grotere? Dan is dit natuurlijk ook geen enkel kwestie!

De kosten van de bakken wisselen per afvalcategorie, grondstof en capaciteit. Je verhuurt bij ons altijd tegen de meest voordelige kosten. Gemengd afval is één van de duurdere afvalsoorten. Dit voortvloeit, als we bespraken, door haar milieu-impact. Gelukkig zie je bij ons juist waarvoor je aan toe bent. In ons simpele bestelmethode is aangegeven helder wat je voor een specifieke gemengd afval container of een andere verschillende bak betaalt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit aspect helder is. Zo kom je later nooit voor vervelende ontdekkingen te liggen.

Hoe houd je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Rolcontainer Transparante Achergrond

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is immers veel minder efficiënt dan op voorhand scheiden bij de bron. Enkel een klein percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, want we vermelden al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Mag Wel:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar besmet papier kan je liever niet in de papierbak werpen. Laat een afvalcontainer plaatsen, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer uitgebreid aanbod van afvalcontainers van 240 tot 2400 liter.

De juiste container voor Papier en Karton

De meest geschikte geschikte rolcontainer voor je document en karton vind je bij ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een metalen container is gepast wanneer de afvalcontainers buitenshuis staan, of wanneer vandalisme aan de loer staat. Kies, naargelang uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier verwerkt

Papier kan zelfs zeven maal gerecycled worden. Tevens in jouw beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalsoort apart inzamelt. Je mag er bij ons aan rekenen dat jouw document- en papier in de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof tot nieuwe artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, gebak, groentes en fruit en melkproducten. Vooral op horecazaken komen deze afvalsoorten beschikbaar, maar ook in kantoor mag je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je spaart beduidend op afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaat vermoedelijk van meer herbruikbaar vuilnis als je vermoedt! Ongemerkt bestaat één omvangrijk deel uit ondernemingsafval dikwijls van plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal tot dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden van je andere afvalsoorten te zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel gevuld. Daarnaast is het apart houden van je vuilnis ook beter voor het de omgeving. PMD mag namelijk hergebruikt worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen gewonnen te worden voor nieuwe producten te produceren, je PMD is immers één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Rolcontainer Transparante Achergrond

{service1)

Bij ons vind je altijd een passende afvalcontainer voor je PMD. We bieden diverse plastic afvalcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze bezorging en nationale dekking, heb je binnen 24 uur jouw container bij de gewenste plek geplaatst. Je beslist zelf het verlangde inhoudsmaat en hoe vaak het afvalcontainer geleegd moet te worden. Zo ken je daarom zeker waar je jouw vuilnis steeds kwijt kan en dat je meewerkt voor een beter omgeving door je afval te scheiden. Bestel snel je goedkope afvalcontainer(s)!

Zo wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD apart in te zamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled worden. Dat is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving minder minder als we afvalstoffen hergebruiken. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. De resterende plastic wordt daarna op basis van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en gomballen) (Hard) kunststof waaronder speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (bakken, aftaprek etc.)
 • Boodschappentas boodschappentassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (deodorant, lak enz.)
 • Verpakkingen inclusief ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend stof zit geplaatst Afzonderlijk doosjes ofwel verschillend document
 • Pakket met gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Hoe veel afval jezelf scheidt, hoe beter dat het zal zijn voor de milieu en ook jouw portemonnee. Glas is een van de {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om splitsen zijn. Glasscherven bestaan van flesjes, potten en ook glasscherven. Zonder het te scheiden pakt het vanwege het ruimte en gewicht heel veel ruimte in de afval van het bedrijf in. Jij kan daarom heel besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is ook tevens compleet om te recyclen. Ook verbruikt het recyclen heel veel kleiner kracht dan glaswerk te maken uit nieuwe materialen.

Ontstaat er op jouw onderneming veel glas vrij, bijvoorbeeld bij de horecabedrijven, dan is is een container voor glas essentieel. Heb jij wisselende periodes met betrekking tot drukte? wij functioneert met aanpasbare contracten waardoor jij de nummer containers eenvoudig verandert.

De juiste container voor het glas restafval

Bestel de meest geschikte containers voor het jouw glasafval bij ons. Jij heeft de keuze uit één bak met tweehonderdveertig liter en ook van 900 liter. Er al één glascontainer startend bij €13 elke maandelijkse periode en deze worden gratis neergezet. Op basis van de hoeveelheid glasafval kiest jij hoe frequent ons de bak komen legen. wij leveren het meest voordelige service.

Op deze manier worden het glas verwerkt

Het kost veel kracht voor het glas te maken van nieuwe materialen. Glasafval is echter echter één goede basis. Er zit meestal ongeveer 50% oud glazen binnen nieuw glazen. Bij het verwerken doen wij onderscheid tussen wit, bruine, groen en ook bont glas. Ook zijn kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door het glas om te hergebruiken, kan er zijn bij één heel veel lagere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en verantwoord proces . Heb je vragen? Bekijk de frequent gestelde vragenlijst of neem contact op.

Wat is mag er zijn bij het het glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasafval dat gefungeerd heeft zoals verpakking

NIET:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallen kruiken, bordjes, kopjes, aardewerk en dergelijke. n Hittebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplanken etc. vallen onder glazen oppervlak

Medische of glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw archief moet beschermd en ook op een veilige wijze vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou jij daarom best uitstekend organiseren. Het gesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen bij een beschermd proces voor inzameling en vernietiging van archief. Vertrouwelijk en veilig. Papieren zullen discreet getransporteerd. Op deze manier heb jij honderd procent garantie dat je je dossiers beschermd vernietigd zijn. Na vernietiging zullen het restproducten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat je jij je dossiers niet in de het papiercontainer wilt gooien. Enkele papieren bevatten geheime informatie en kunnen daarom best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van grote hoeveelheden dossiers is echter heel tijdrovend en omslachtig. Heb jij frequent veel vuil in de de gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan voor dossiervernietiging van onze dienst U. U krijgt dan een afgesloten rolcontainer.

Deze container bevat één gleuf waar het papier precies doorheen past. Wanneer de papieren al in het container zijn, krijgt niemand ze meer in . Onze chauffeur arriveert eenmaal in zoveel tijdstip bij om het bak te legen en de documenten plaats vernielen binnen onze vrachtwagen. Ook dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarin het bak door de vrachtwagen zelf is opgetild en geopend. Het inhoud wordt vervolgens direct vernietigd.

De juiste container voor het archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke documenten veilig in de afgesloten rolcontainers van onze dienst. Via de klepje in de deksel kun jij de documenten in het container werpen. Je heeft de keuze uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat jouw dossier niet op transport is, loop jij niet gevaar dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De verzameling van jouw dossier verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Document is zeer te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je archief op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde wijze worden verzameld en vernietigd.