Verwerking Chemisch Afval ✔️ 13 VERBAZENDE WEETJES

Vlug en goedkoop van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook sorteert, er zal telkens overblijvend afval voortdurend bestaan. Probeer dit afvalstroompje dus klein toevallig te houden en je gaat merken dat deze economisch gunstig is. Via afvalstoffen zo zoveel eventueel te scheiden, zoals karton/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, overblijft er dus minimaal eventueel restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Verwerking Chemisch Afval

Selecteer bij het grootste meest uitgebreide gamma afvalcontainers en bestel de beste beste afvalcontainer voor je je restafval. In de de afvalcontainer gooi je al het niet te recyclen afvalstoffen die je geen meer kan scheiden. Karton/karton, voedselafval, en vensterglas horen niet in de container. Tevens voor PMD scheiden beschikken we de juiste juiste afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam voor elke afvalstromen die bij bedrijven ontstaan. Deze afvalstromen zouden vaak afzonderlijk opgehaald zijn. Het is goed voor het leefomgeving en de geldtas.

Wat mag er binnen bedrijfsafval?

Op welke manier goed je je vuil tevens scheidt, er zal steeds overblijvend afval voortdurend bestaan. Poog het afvalstroom zo beperkt eventueel te houden en je zal zien dat deze financieel voordeelgevend is. Via afvalstoffen dus veel eventueel te scheiden, zoals documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, blijft er zo min eventueel overblijvend afval over. In de het container werp je al het niet niet-recyclebare afvalstoffen dat je niet verder verder kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en ruiten horen niet binnen de afvalcontainer.

Is het sorteren van ondernemingsafval verplicht?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden. Binnen het Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het doel vermeld producten nogmaals te gebruiken waar dat kan.

Wat kost een container rolcontainer bedrijfsafval?

De tarieven voor kosten voor de rolcontainers afhankelijk hangt af van de afvalstroom de afvalstroom stroom van afval, de grootte van grootte van de afvalcontainer alsook hoevaak de container geledigd container ontleegd moet zijn. U vindt alle kosten op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk soort afval kan ik scheiden?

Met containers van ons kun je karton, vensters, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan rest is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met restafval containers

In elke bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je gemakkelijk en vlug een van de verschillende varianten rolcontainers. Wij leveren hem zonder kosten binnen 24 uur in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze scherpe kosten zie je direct gedurende het bestelproces. Handig, want dan kun je direct observeren of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten gescheiden in te zamelen, verklein je de massa algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even verder. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je altijd juiste ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook opteren voor een metalen afvalcontainer. Een ijzeren vuilcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, nuttig als de bak op een algemene plek staat. Je kiest uit meerdere inhoudsmaten. De selectie is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) ontdaan moeten geraken. Een gemengd afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaald alleen voor het verwijderen.

Zo wordt gemengd afval geprocessd

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de dozijn ruime hedendaagse afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrandt voor de opwekking van groene stroom. Gemengd afval lijkt dan misschien zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalindustrie produceert maar minstens twintig procent van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metalen er verwijderd die hun pad vervolgen naar de metaalhergebruik. En zelfs de hoeveelheid die dan rest heeft nog een bruikbare bestemming. Deze gitzwarte korrelvormige assen worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van straten. Spijtig genoeg komen er ook verschillende gevaarlijke substanties los gedurende de verbranden die in minstens of geringere mate desondanks in het natuur terecht komen. Om die reden moeten we volhouden met streven naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Verwerking Chemisch Afval:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, het locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. Wij leveren de mogelijkheid om voor de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door onze praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je nodig hebt. Daarnaast huur je door ons heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de perfecte partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor gratis installatie van de gewenste voordelige container en komen deze conform een afgesproken tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te klein voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plaats, binnen óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te voeren. Praktisch voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De containers dichten adequaat af zodat er geen plagen bij het afval kan. Tevens kan stank geen ontkomen uit de container.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee deze wordt geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te ruime bak.

Je betaald alleen voor een lediging die echt nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak als deze maar halfgevuld is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze grootste containers op wielen bieden maar liefst plek voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte wijze afgevoerd

Bij onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke documenten veilig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de correcte manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons?

Waarom een rolcontainer huren via ons? Aangezien we bekwaam zijn in het verwerken van ondernemingsafval. We bieden een passende uitkomst voor ieder soort afval en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een extra container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Verwerking Chemisch Afval

Als het om afvalverwerking in het groter geheel gaat, werken wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het vlak van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit zes niveaus.

Naarmate je hoger op de ladder, hoe ecologischer de afhandeling. Zo trachten wij samen met jou de hoeveelheid rommel in jouw gemengd afval container te verminderen, stap 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over verdelen bij de afkomst. Want ongemengd aparte afvalmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt, fase 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen optie? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Stap 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en draagt niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Categorieën en tarieven zakelijk afval en restafval beheer

De volume voor een gemengd afval container varieert van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je mag kiezen voor een gunstige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het lastig om bij te schatten die maat het perfect bij je past? Haal dan gauw contact op met één van onze experts. Door onze jarenlange deskundigheid met afvalsoorten kennen wij exact wat je benodigd hebt. En wens je één keer een aanvullend leegmaken of gewoonlijk een grootte grotere? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen kwestie!

De prijzen van de containers verschillen per afvalcategorie, stof en volume. Je least bij ons altijd tegen de scherpste tarieven. Restafval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit ontstaat, als we noemden, door haar effect op het milieu. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons exact waar je aan toe. In ons simpele bestelmethode is aangegeven duidelijk wat je voor een gemengd afval container of een bepaalde alternatieve container neerlegt. Wij beschouwen het cruciaal dat dit aspect duidelijk is. Op deze manier ben je achteraf niet voor nare onthullingen te zitten.

Hoe houd je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Verwerking Chemisch Afval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is immers aanzienlijk minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de oorsprong. Slechts een gering percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, want we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Zoals je opmerkt zijn er daarom flink wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Hevig stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en karton, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele typen papier, denk aan verpakkingen, drukwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet papier kan je beter niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes apart inzamelen. Je krijgt de optie uit een zeer uitgebreid assortiment met containers tussen 240 tot 2400 liter.

De correcte container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je document en karton ontdek je op ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast wanneer de containers buiten geplaatst zijn, of vernieling aan de loer staat. Selecteer, naargelang uit je behoefte, de meest gepaste
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geleegd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton behandeld

Papier kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Tevens in je beurs scheelt het beduidend als je deze afvalstroom afzonderlijk inzamelt. Je mag er bij ons aan rekenen dat jouw papier- en papier in de aller efficiënte, ecologische en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt voor basis voor nieuwe producten. Wil je een afvalcontainer huren maar heeft u nog vragen? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact op.

Swill

Swill bestaat uit organisch vuilnis, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij aan piepers, broden, deegwaren, dranken, eierschelpen, frites, gebak, groenten en fruit en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden komen deze soorten afvalstromen vrij, maar tevens op kantoren kunt je je organisch vuilnis scheiden. Je bespaart beduidend aan afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit extra herbruikbaar afval dan je vermoedt! Ongemerkt bestaat een groot deel van ondernemingsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen behoren stuk voor stuk bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden uit je andere afvalstromen te te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel snel vol. Bovendien ligt het apart houden uit je vuilnis tevens goed voor het het omgeving. PMD kan immers hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen vers materialen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te maken, jouw PMD wordt namelijk één basisgrondstof!

De geschikte container voor PMD en Verwerking Chemisch Afval

{service1)

Bij vind je altijd een passende afvalcontainer voor het je PMD. We leveren verschillende plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de snelle, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heb je binnen 24 uur je container op het verlangde locatie staan. Je beslist zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak het container geleegd moet te zijn. Op deze manier weet je daarom zeker dat je jouw vuilnis altijd weg kunt en dat je bijdraagt voor een verbeterde milieu via je afval te scheiden. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Via je PMD apart in te zamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled worden. Dat is essentieel, want wij belasten het omgeving veel minder indien wij afval recycleren. Van je hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het resterende kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Schuimplastic Pakketten inclusief aluminium laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en gomballen) (Stevig) kunststof waaronder speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek etc.)
 • Shopper draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemische symbool (deodorant, lak enz.)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend stof zit gestopt Afzonderlijk doosjes ofwel verschillend document
 • Pakket inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Hoe meer afval jezelf scheidt, des te beter dat is ten behoeve van het milieu en je geldbeurs. Glas is één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om scheiden is. Glasafval bestaan uit flesjes, potten en ook glasscherven. Zonder te splitsen pakt het door het volume en gewicht heel veel plaats bij de bedrijfsafval op. Jij kunt daarom flink besparen op jouw kosten voor afval. Het is bovendien volledig om te hergebruiken. Ook kost het heel veel kleiner kracht in vergelijking met glazen om te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Ontstaat er bij je bedrijf heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de horeca, dan is een glascontainer onmisbaar. Bezit je variërende periodes met betrekking tot bezigheden? wij werkt samen met aanpasbare contracten omdat je het aantal containers makkelijk verandert.

De juiste container voor het glasafval

Koop het meest geschikte containers voor jouw glasverval op onze dienst. Je hebt de selectie van een bak met 240 liters en ook van 900 liters. Er is al een glascontainer vanaf €13 elke maand en ook dit worden gratis geplaatst. Afhankelijk van de de afval kiest je hoe vaak ons de bak komen legen. ons leveren het voordeligste dienstverlening.

Zo wordt het glas verwerkt

Het heel veel energie voor het glas te produceren van nieuwe materialen. Glasverval is daarentegen één goede basis. Daar zitten gewoonlijk circa 50% oudere glazen in nieuwe glas. Tijdens het verwerken doen wij verschil onder wit, bruine, groen en bont glazen. Daarnaast zijn kurk en ook deksels verwijderd. Via glas te hergebruiken, kan er bij één veel lagere warmte glas gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces dus. Heb je vragen? Bekijk de frequent gestelde vragen of neem contact op.

Wat mag er zijn bij het het glasverval?

Wel:

Leeg glasafval die gediend had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, steen, porselein. Hieronder vallen jenever kruiken, bordjes, koppen, aardewerk etc. n Warmtebestendig glas, labo glas, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallend binnen glazen oppervlak

Medische of glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Jouw archief moet veilig en ook op veilige manier vernietigt worden. Dossiervernietiging zou jij daarom beter goed regelen. Het gesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces van inzameling en vernieling van jouw archief. Discreet en veilig. Documenten worden vertrouwelijk vervoerd. Op deze manier heeft je 100% garantie dat je je archief veilig vernietigd is. Na de vernieling worden het restproducten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je je archief niet wil in het papierbak wilt werpen. Sommige documenten bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen kunnen daarom beter vernielt . Vermoedelijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van hoge hoeveelheden archief is zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heeft je frequent veel vuil in de het vorm van geheim papier? Kies voor het archiefvernietiging van ons U. U krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak heeft één gleuf waarin het papier exact erin past. Als het documenten al binnen het bak zitten, krijgen ze nog in . Onze bestuurder arriveert eenmaal zoveel tijd bij om het bak te ledigen en het papier ter plekke vernielen binnen onze truck. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarbij het container via de truck zelf is opgetild en opengemaakt. Het content zal vervolgens direct vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij jouw geheime documenten veilig in het gesloten rolcontainers van ons. Door de klep in de deksel kun jij het papieren in het container werpen. Jij hebt de keuze uit diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw noden kiest je de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat je archief geen op het vervoer gaat, loop je niet risico dat er iets met je geheime documenten gebeurt. Je kan voor je archiefvernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De verzameling van je archief gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoorde manier worden verzameld en verwoest.