Vuurwerk Restafval Krimpen Aan Den Ijssel ☑️ 10 ONTHULLENDE HACKS

Snel en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook scheidt, er zal steeds restvuil blijven bestaan. Tracht deze afvalstroompje heel klein eventueel te houden en je zult zien dat het financieel voordeelgevend is. Door vuil heel zoveel eventueel te sorteren, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er zo zo weinig mogelijk restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Vuurwerk Restafval Krimpen Aan Den Ijssel

Kies uit de grootste aanbod rolcontainers en koop de beste beste rolcontainer geschikt voor je restvuil. Binnen de rest restafvalcontainer werp je al het onrecyclebare afvalstoffen dat je geen meer kan scheiden. Documenten/karton, swill, en vensterglas horen niet thuis in het restafvalcontainer. Tevens voor PMD scheiden hebben wij het juiste afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam betreffende alle afvalstromingen dat bij firma’s vrijkomen. Die stromen mogen vaak afzonderlijk verzameld zijn. Het is verbeterd voor de natuur en het portemonnee.

Wat moet er in de ondernemingsafval?

Hoe prima je je vuil ook verdeelt, er gaat telkens restafval blijven zijn. Probeer deze stroom van afval zo beperkt eventueel te bewaren en je zal zien dat deze economisch gunstig is. Met vuil zo mogelijk mogelijk te scheiden, zoals karton/karton, PMD, vensterglas, en swill, blijft er zo minimaal mogelijk overblijvend afval over. In de de afvalcontainer gooi je al het het niet niet-recyclebare vuil die je geen verder kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en glas horen niet in de afvalcontainer.

Is scheiden verdelen van ondernemingsafval verplicht?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden. In de Algemeen Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel de doel beschreven producten nogmaals te benutten indien dat het mag.

Wat kost een een container voor container voor bedrijfsafval?

De prijzen van containers zijn afhangend van de afvalstroom afvalstroompje, de grootte van afmeting van de rolcontainer en hoevaak de container rolcontainer geleegd dient geraken. U vindt ieder tarieven op de tarievenpagina de.

Welk type restafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je documenten, glas, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook dragen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In ieder onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons koop je gemakkelijk en snel een van de verschillende soorten rolcontainers. Wij brengen hem zonder kosten gedurende 24 uur in heel Nederland. Je vergoedt alleen voor de verwijdering. Onze lage kosten zie je gelijk tijdens het bestelproces. Praktisch, want dan kun je direct zien of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Gemengd afval is vanwege zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te zamelen, reduceer je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Bekijk dan even voort. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je steeds passende inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook opteren voor een metalen afvalcontainer. Een stalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, handig als de bak op een openbare plaats staat. Je gaat uit verschillende volumematen. De keuze is aan jou, op basis van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) ontdaan moeten worden. Een algemeen afval container wordt gratis bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt restafval behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf omvangrijke hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van hernieuwbare kracht. Algemeen afval klinkt dan misschien waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalbranche produceert maar minstens twintig procent van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische apparaten worden de laatste metalen er uitgehaald die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een bruikbare doel. Deze gitzwarte korrelvormige resten worden ingezet voor het ophogen of creëren van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse giftige substanties los gedurende de verbrandingsproces die in meer of mindere mate toch in het leefomgeving komen. Daarom moeten we volhouden met streven naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Vuurwerk Restafval Krimpen Aan Den Ijssel:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij ons handige lijst vind je gemakkelijk de container die je nodig zal hebben. Bovendien verhuur je door ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij zorgen voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt gekregen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de gewenste plek, in óf buitenshuis. Zo wordt het een deel makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te verwijderen. Handig voor je werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaal. De bakken dichten goed af zodat er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank geen ontkomen uit de container.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit zal worden geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nimmer voor een té ruime container.

Je betaald enkel voor een lediging die echt nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container wanneer dit slechts halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen verschaffen maar liefst ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de juiste manier verwerkt

Met ons wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke papieren veilig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen zeker dat vertrouwelijke documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer huren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen huren bij onze dienstverlening? Omdat we gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij leveren een passende uitkomst voor elk type afval en voor ieder bedrijf. Daarnaast werken we heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een extra rolcontainer te installeren, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn niet issue.

 • Bezorging in 24 uur
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalverwerking
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Vuurwerk Restafval Krimpen Aan Den Ijssel

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is opgebouwd uit zes niveaus.

Hoe hoger op de hiërarchie, hoe duurzamer de behandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid vuilnis in jouw gemengd afval container terug te dringen, stap 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over verdelen bij de oorsprong. Want puur afzonderlijke afvalstromen worden zoveel mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het leefmilieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Soorten en prijzen zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De volume voor een gemengd afval container varieert van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je kunt opteren voor een gunstige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het moeilijk om in te schatten wat maat het goed bij je past? Neem dan gauw verbinding op met een van onze deskundigen. Met onze vele jaren deskundigheid met afvalstromen kennen wij juist wat je nodig hebt. En wens je een keer een aanvullend lediging of gewoonlijk een maatje grotere? Dan is dat vanzelfsprekend ook geen enkel probleem!

De prijzen van de rolcontainers variëren per afvalcategorie, materiaal en literinhoud. Je least bij ons telkens tegen de laagste kosten. Restafval is een van de prijzigere afvalstromen. Dit voortvloeit, als we noemden, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg zie je bij ons juist waar je aan toe bent. In ons simpele bestelsysteem staat vermeld overtuigend wat je voor een algemeen afval container of een alternatieve bak aftikt. Wij achten het belangrijk dat dit duidelijk is. Hierdoor ben je naderhand geen voor vervelende onthullingen te zitten.

Hoe hou je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Vuurwerk Restafval Krimpen Aan Den Ijssel

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is immers aanzienlijk minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, omdat we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Zoals je ziet zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Toegestaan:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild papier kan je liever niet in de papierbak werpen. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes afzonderlijk verzamelen. Je hebt de keuze tussen een zeer gevarieerd aanbod van containers van 240 en 2400 liter.

De correcte container voor Papier en Dozen

De meest gepaste rolcontainer voor je document en karton ontdek je bij ons. We hebben een landelijke dekking en je hebt een brede selectie tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren container is gepast als de containers buitenshuis staan, of vernieling op de loer ligt. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Daarna beslis je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geleegd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Document kan wel 7 keer gerecycled worden. Tevens in jouw beurs bespaart het aanzienlijk als je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er op ons op rekenen dat je papier- en papier op de aller doelmatige, ecologische en verantwoorde manier wordt afgevoerd en ingezet voor grondstof voor nieuwe artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heeft u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem neem contact.

Swill

Swill bestaat van organisch vuilnis, zoals (bereid) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, pasta, drankjes, eierschelpen, frites, taart, groenten en fruit en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden komen deze soorten afvalstromen vrij, echter tevens in kantoren kunt je jouw organisch vuilnis apart houden. Je spaart beduidend aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk uit meer herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Ongemerkt bestaat een omvangrijk deel uit bedrijfsafval dikwijls uit kunststof verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen behoren allemaal bij dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalstromen in verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel gevuld. Bovendien is het scheiden van je vuilnis tevens goed voor het omgeving. PMD kan namelijk hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen vers grondstoffen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken, je PMD wordt immers een grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Vuurwerk Restafval Krimpen Aan Den Ijssel

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor het jouw PMD. Wij leveren verschillende plastic rolcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, gratis levering en landelijke bereik, heeft je binnen 24 uur jouw afvalcontainer op de verlangde plek staan. Je beslist zelf het gewenste capaciteit en hoe frequent het afvalcontainer geleegd moet te zijn. Op deze manier ken je daarom zeker dat je je vuilnis steeds kwijt kan en waar je bijdraagt aan een beter milieu door jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Door je PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dat is belangrijk, omdat we belasten het omgeving minder minder als we afvalstoffen recycleren. Van jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te zijn. Het overgebleven plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Verpakkingen inclusief aluminium laagje binnenin (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en ook kauwgom) (Stijf) kunststof waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek etc.)
 • Shopper tassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemisch teken (deodorant, lak enz.)
 • Verpakkingen inclusief ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend stof is gestopt Los doosjes ofwel verschillend papier
 • Verpakking inclusief chemische materialen
 • Glasscherven

Hoe veel vuilnis jezelf scheidt, des te goed dat zal zijn voor het milieu en ook jouw portemonnee. Glas is één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om scheiden zijn. Glasverval bestaat uit flessen, potten en scherven. Zonder om scheiden pakt het vanwege de ruimte en gewicht veel ruimte in het afval van het bedrijf in. Jij kunt dus heel uit besparen in je kosten voor afval. Het glas is tevens compleet te recyclen. Daarnaast verbruikt het recyclen heel veel kleiner energie in vergelijking met glaswerk te produceren van verse materialen.

Komt er op je bedrijf veel glas vrij, zoals bij de horecabedrijven, dan is één glascontainer essentieel. Bezit jij variërende periodes qua drukte? ons functioneert samen met flexibele overeenkomsten waardoor jij het aantal bakken makkelijk aanpast.

De juiste container voor glas restafval

Koop de beste bakken voor het jouw glasverval op ons. Jij hebt de selectie van één bak met tweehonderdveertig liters en ook met 900 liters. Er is is al een glascontainer startend bij €13 elke maandelijkse periode en deze wordt gratis geplaatst. Afhankelijk van de de glasafval kies jij hoe vaak ons de container zullen komen legen. ons biedt de voordeligste service.

Op deze manier wordt het glas bewerkt

Het kost veel energie om het glas om te maken uit verse grondstoffen. Glasverval is echter daarentegen een prima basis. Er zit gewoonlijk circa 50% oud glazen binnen nieuw glazen. Tijdens de bewerken maken wij verschil tussen blank, bruine, groen en bont glazen. Daarnaast worden kurken en deksels verwijderd. Via glas om te recyclen, kunnen er zijn op één veel lagere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces . Heeft jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragen of neem contact op.

Wat mag wel er bij het de glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasverval dat gefungeerd had zoals verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, stenen, porseleinen. Daaronder vallen jenever kruiken, borden, kopjes, keramiek en dergelijke. n Hittebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers dienen beschermd en op veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging kan jij dus beter uitstekend organiseren. De afgesloten rolcontainers van ons onze dienst helpen tijdens een beschermd proces voor inzameling en ook vernieling van dossiers. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren worden vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heb jij honderd procent garantie dat je jouw dossiers beschermd vernietigd zijn. Na de vernieling worden de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je je archief niet in de het papierbak wil werpen. Enkele papieren bezitten vertrouwelijke gegevens en dus beter vernielt . Vermoedelijk gebruik je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van grote aantallen archief is echter heel tijd consumerend en ingewikkeld. Heb jij frequent een grote hoeveelheid afval in de het vorm van geheim papier? Kies dan voor archiefvernietiging van ons U. U krijgt dan een gesloten rolcontainer.

Deze container heeft één spleet waarin het document precies erin . Wanneer het papieren al in de bak zitten, krijgt ze meer in . Onze chauffeur komt eens in tijd bij voor het container ledigen en het papier plaats te vernietigen binnen onze truck. Eveneens dit functioneert middels een gesloten mechanisme waarbij het container via het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en opengemaakt. De inhoud wordt daarna meteen vernielt.

De juiste container voor het archiefvernietiging Voor dossiervernietiging stop je je geheime documenten veilig in de afgesloten rolcontainers van ons. Door het klep in de deksel kun je het documenten in de bak gooien. Je hebt de keuze uit diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kiest je de gewenste frequentie van lediging. Doordat je archief niet op vervoer is, loop jij niet risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging al een container verhuren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De verzameling van je archief gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is heel te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat jouw archief op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden ingezameld en verwoest.