Wat Gebeurt Er Met Gft Afval ᐅ 8 VERRASSENDE TIPS

Snel en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je vuil ook sorteert, er zal altijd restafval aanwezig bestaan. Poog dit stroom van afval heel minimaal eventueel te houden en je gaat zien dat deze economisch voordelig is. Via afval dus zoveel toevallig te sorteren, waaronder papier/karton, PMD, glas, en keukenafval, rest er heel zo weinig toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Wat Gebeurt Er Met Gft Afval

Kies van de meest uitgebreide aanbod afvalcontainers en bestel de het meest geschikte afvalcontainer voor je restafval. In de het afvalcontainer werp je al de niet te recyclen vuil die je geen verder kan verdelen. Karton/karton, voedselafval, en vensterglas passen niet thuis in het container. Tevens voor PMD sorteren hebben wij de juiste geschikte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de algemene benaming aangaande alle afvalstromen welke bij ondernemingen ontstaan. Dit stromen zouden meestal afzonderlijk ingezameld worden. Dit is goed betreffende het milieu natuur en de portemonnee portemonnee.

Wat mag er in ondernemingsafval?

Hoe prima je je afval eveneens scheidt, er zal er steeds overblijvend afval voortdurend zijn. Poog het afvalstroompje zo beperkt eventueel te behouden en je gaat zien dat het economisch voordelig is. Via afvalstoffen dus veel toevallig te verdelen, zoals papier/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er zo minimaal mogelijk restvuil over. In het container gooi je je reeds het onrecyclebare vuil welke je niet verder meer kan sorteren. Karton/karton, voedselafval, PMD en glas horen geen binnen het afvalcontainer.

Is het verdelen van bedrijfsafval noodzakelijk?

Je bent verplicht afvalstromen zoveel toevallig te scheiden. In de het landelijk Nationaal Afvalmanagement (LAP3) staat het doel de streefdoel beschreven artikelen weer te benutten indien het lukt.

Wat kost een rolcontainer bedrijfsafval?

De prijzen voor afvalcontainers afhankelijk afhankelijk van de de afvalstroompje, de grootte omvang van container en hoevaak hoevaak de container geledigd afvalcontainer geleegd moet worden worden. U ontdekt alle kosten op de de tarievenpagina.

Welk soort afval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je papier, glas, swill en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke archiefvernietiging. Wat er dan rest is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met afvalresten containers

In ieder onderneming komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je snel en snel een van de vele varianten rolcontainers. Wij leveren hem kosteloos in een dag in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze scherpe prijzen zie je gelijk in het orderproces. Praktisch, want dan kun je direct observeren of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te verzamelen, reduceer je de aantal gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even voort. Of neem direct jouw restafval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je altijd geschikte verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook gaan voor een metalen vuilcontainer. Een metalen afvalcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, praktisch als de container op een algemene locatie staat. Je kiest uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, op basis van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geledigd moeten worden. Een restafvalcontainer wordt gratis bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de 12 omvangrijke moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het restafval verbrand voor de opwekking van hernieuwbare energie. Restafval lijkt dan misschien nutteloos, dat is het echter niet! De afvalsector levert maar minstens een vijfde van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaaldeeltjes er uitgehaald die hun weg voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een functionele doel. Deze gitzwarte korrelige resten worden ingezet voor het ophogen of creëren van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse gevaarlijke stoffen los gedurende de verbranding die in meer of geringere mate toch in het natuur komen. Dus moeten we doorgaan met streven naar zo minimaal verbrandingsproces. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwerking aan.

Wat Gebeurt Er Met Gft Afval:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. Wij leveren de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige lijst ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast verhuur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. We zorgen voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plaats, binnen óf buiten. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te verwijderen. Handig voor je werknemers, voordeel voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De containers dichten goed af zodat er geen plagen bij het afval kunnen. Tevens kan afvalgeur niet ontkomen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer huren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het installeren van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een té grote bak.

Je betaalt alleen voor een leging die écht nodig zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer deze slechts halfgevuld is. Bij onze dienstverlening besluit je zelf hoe vaak de bak wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs plek voor tweeënveertig afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste manier afgevoerd

Bij onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte wijze afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en ook belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen zeker dat geheime documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening? Omdat we bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een passende uitkomst voor ieder type afval en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren we heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 uur
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Wat Gebeurt Er Met Gft Afval

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is samengesteld uit 6 treden.

Hoe hoger op de ladder, hoe duurzamer de verwerking. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid afval in jouw restafvalcontainer te verlagen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over verdelen bij de bron. Want puur afzonderlijke afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Stap 5 en 6 pogen wij zoveel mogelijk te voorkomen, want dit is ongunstig voor het natuur en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Categorieën en kosten zakelijk afval en restafval beheer

De volume voor een restafvalcontainer varieerd van tweehonderdveertig liter tot maar liefst 2500 liter en alles daar ertussen. Je mag opteren voor een gunstige synthetisch container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om in te schatten wat grootte het beste bij je past? Pak dan even aansluiting op met één van onze deskundigen. Met onze jarenlange kennis met afvalmaterialen begrijpen wij exact wat je nodig hebt. En wil je een keer een meer legen of regulier een grootte groter? Dan is deze uiteraard ook geen enkel kwestie!

De prijzen van de bakken variëren per afvalcategorie, materiaal en volume. Je huurt bij ons telkens tegen de laagste kosten. Restafval is een van de kostbaardere afvalcategorieën. Dit komt, als we bespraken, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs vind je bij ons juist voor wat je aan toe. In ons simpele bestelmethode is aangegeven overtuigend wat je voor een specifieke algemeen afval container of een verschillende container neerlegt. Wij beschouwen het cruciaal dat dit duidelijk is. Zo raak je naderhand geen voor nare ontdekkingen te liggen.

Hoe hou je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Wat Gebeurt Er Met Gft Afval

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed recyclebare materialen tussen zitten. Na verdeling is namelijk veel minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden aangepast. Goed voor je beurs, want we vermelden al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn verscheidene soorten papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, kranten en tijdschriften. Zwaar besmet document kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd netjes afzonderlijk inzamelen. Je hebt de optie uit een erg gevarieerd assortiment met afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We hebben een landelijke dekking en je krijgt een brede keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen container is geschikt als de containers buitenshuis staan, of vernieling aan de loer staat. Selecteer, naargelang uit je behoefte, de meest gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier verwerkt

Papier kan wel zeven keer gerecycled worden. Ook in je portemonnee scheelt het aanzienlijk als je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er bij ons aan vertrouwen dat je papier- en karton op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en ingezet voor grondstof tot nieuwe producten. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog steeds vragen? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande van biologisch afval, bijvoorbeeld (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschelpen, patat, taart, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral op horecagelegenheden komen deze afvalsoorten vrij, maar ook op kantoren mag je je organisch vuilnis apart houden. Je spaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van extra herbruikbaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaat een omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval dikwijls uit kunststof verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal bij hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD gescheiden uit je overige afvalsoorten te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel snel vol. Daarnaast ligt het apart houden uit uw afval ook goed voor het het omgeving. PMD kan immers gerecycled zijn. Hierdoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen ontgonnen te worden voor verse producten te produceren, je PMD wordt immers een basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Wat Gebeurt Er Met Gft Afval

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. Wij leveren verschillende plastic afvalcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de snelle, kosteloze levering en nationale dekking, heb je in 24 uren jouw afvalcontainer bij het gewenste locatie geplaatst. U beslist zelf de gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd moet te worden. Op deze manier ken je daarom vast waar je je vuilnis steeds kwijt kan en waar je meewerkt aan een verbeterde omgeving via jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw voordelige afvalcontainer(s)!

Zo wordt PMD bewerkt

Via je PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt worden. Dat is belangrijk, want wij belasten het milieu minder indien we afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te zijn. De overgebleven plastic wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Tasjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en kauwgom) (Stevig) kunststof zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Boodschappentas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Pakketten inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar ander stof zit gestopt Los karton of verschillend papier
 • Pakket inclusief chemische materialen
 • Glasverval

Hoe meer afval je sorteert, des te goed dat het zal zijn ten behoeve van het milieu en ook je geldbeurs. Glas blijkt 1 uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden is. Glasscherven bestaat uit flessen, potten en scherven. Zonder om scheiden pakt het glasafval door de ruimte en ook massa veel plaats bij de bedrijfsafval in. Je kan dus heel besparen op jouw kosten voor afval. Het is ook bovendien compleet om te hergebruiken. Daarnaast kost het veel kleiner energie dan glazen om te maken uit nieuwe grondstoffen.

Komt er op jouw onderneming veel glas los, zoals bij de sector van de horeca, dan is een glascontainer essentieel. Heb je wisselende periodes qua bezigheden? ons functioneert met aanpasbare overeenkomsten omdat jij het aantal containers makkelijk aanpast.

Het geschikte container voor glas restafval

Koop de meest geschikte bakken voor het jouw glasafval op onze dienst. Jij hebt de selectie uit één container van tweehonderdveertig liter en ook van negenhonderd liter. Er al een glascontainer vanaf €13 elke maand en deze worden gratis geplaatst. Op basis van hoeveelheid afval kies je hoe vaak wij de container komen ledigen. ons leveren het voordeligste dienstverlening.

Op deze manier worden glas verwerkt

Het kost veel energie om glas te produceren uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter één goede grondslag. Er zitten gewoonlijk circa 50% oudere glas binnen nieuwe glazen. Bij de bewerken doen wij verschil onder wit, bruine, groen en bont glas. Ook zijn kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door het glas te hergebruiken, kunnen er bij een veel kleinere warmte glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heeft je vragen? Bekijk het veelgestelde vragenlijst of verbinding .

Wat mag er bij de glasverval?

Wel:

Leeg glasafval die gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, steen, porselein. Daaronder vallen kruiken, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. Warmtebestendig glas, laboratorium glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplank etc. vallend binnen glazen oppervlak

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers moet veilig en in een veilige manier vernietigd worden. Archiefvernietiging zou je daarom beter goed regelen. Het afgesloten rolcontainer van ons onze dienst ondersteunen tijdens een beschermd proces voor verzameling en vernieling van dossiers. Discreet en ook beschermd. Papieren worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heb jij honderd procent garantie dat jouw archief veilig vernietigd is. Na de vernietiging zullen de restproducten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat jij je dossiers niet wil in het papierbak wil werpen. Enkele papieren bevatten geheime informatie en kunnen dus beter vernietigd . Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van grote aantallen dossiers is echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig veel afval in het gedaante van geheim papier? Kies voor dossiervernietiging van onze dienst . Je krijgt dan een gesloten container op wielen.

Deze bak bevat een gleuf waarin het papier precies erin past. Als het documenten al binnen de bak zitten, krijgt niemand ze meer in . Onze bestuurder arriveert eenmaal de zoveel tijd langs voor de bak ledigen en de documenten ter plaats te vernietigen in onze truck. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarbij het bak door het vrachtwagen zelf is opgetild en opengemaakt. Het inhoud zal daarna direct vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij je geheime documenten veilig in de afgesloten containers op wielen van ons. Via het klep in de deksel kun jij het papieren in de container gooien. Je hebt de selectie van diverse capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kiest je de gewenste frequentie van lediging. Doordat jouw archief niet op transport gaat, loopt je geen risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging al een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw archief verloopt veilig en secuur dankzij één afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is zeer te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze worden ingezameld en vernietigd.