Wat Gebeurt Er Met Restafval Zoals Papieren ✔️ 6 BEWEZEN GEHEIMEN

Snel en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal steeds overblijvend afval aanwezig bestaan. Tracht dit stroom van afval heel beperkt eventueel te houden en je gaat zien dat het financieel voordeelgevend is. Door afvalstoffen heel mogelijk mogelijk te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er dus minimaal toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Wat Gebeurt Er Met Restafval Zoals Papieren

Kies van het ruimste gamma containers en koop de beste rolcontainer geschikt voor je restvuil. Binnen het container gooi je je al de niet-recyclebare vuil dat je niet verder kan sorteren. Documenten/karton, keukenafval, en ruiten thuishoren niet thuis binnen het restafvalcontainer. Tevens omtrent PMD scheiden beschikken we de juiste juiste rolcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam aangaande elke afvalstromen die bij bedrijven ontstaan. Die afvalstromen mogen meestal afzonderlijk ingezameld zijn. Dit is verbeterd voor het milieu en het geldbeugel.

Wat moet er in bedrijfsafval?

Hoezo uitstekend je je vuil ook sorteert, er gaat telkens restafval voortdurend voorkomen. Tracht het afvalstroompje zo beperkt eventueel te bewaren en je zal opmerken dat het geldelijk voordeelgevend is. Door afval zo veel eventueel te scheiden, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er zo minimaal mogelijk restafval over. In de rest container werp je al het de niet te recyclen afval welke je niet verder extra kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en glas horen niet in de de container.

Is scheiden verdelen van zakelijk afval verplicht?

Je bent noodzakelijk afvalstromingen mogelijk eventueel te verdelen. In het landelijk Landelijk Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel de doel vermeld artikelen nogmaals te aanwenden indien het kan.

Wat kost een container een afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven kosten voor de afvalcontainers afhankelijk afhankelijk van de de afvalstroom afvalstroom, de grootte van grootte van rolcontainer en hoevaak de container geledigd container ontleegd dient geraken. Jij ontdekt elke prijzen op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik scheiden?

Met bakken van ons kun je documenten, vensters, swill en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare bestandvernietiging. Wat er dan rest is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met afvalresten containers

In ieder bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons koop je snel en snel een van de vele soorten afvalcontainers. Wij brengen hem zonder kosten gedurende 24 uur in geheel Nederland. Je betaald alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende tarieven zie je gelijk gedurende het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Restafval is door zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te ophalen, reduceer je de aantal algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even verder. Of bestel direct jouw algemeen afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je altijd juiste inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook gaan voor een stalen afvalcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, praktisch als de bak op een publieke locatie staat. Je kiest uit meerdere groottes. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) geleegd moeten worden. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het ongescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de dozijn grote moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrand voor de productie van hernieuwbare kracht. Gemengd afval schijnt dan eventueel waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalsector levert maar minstens twintig procent van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de laatste metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun pad vervolgen naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een functionele toepassing. Deze donkere korrelvormige assen worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke stoffen vrij gedurende de verbrandingsproces die in bepaalde of geringere mate desondanks in het natuur belanden. Dus moeten we volhouden met proberen naar zo min mogelijk verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalbeheer aan.

Wat Gebeurt Er Met Restafval Zoals Papieren:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. Wij leveren de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door ons handige lijst vind je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast huur je door ons heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor kosteloze installatie van de gewenste goedkope container en arriveren deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plaats, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Handig voor je personeel, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaal. De bakken dichten goed af waardoor er geen plagen bij het afval kunnen. Tevens kan stank niet ontkomen uit de container.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak deze zal worden geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een té grote container.

Je betaalt enkel voor een lediging die echt nodig zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het legen van de bak wanneer dit slechts halfvol is. Bij ons besluit je zelf hoe vaak de bak zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze kleinste container is geschikt voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte manier afgevoerd

Bij ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte wijze verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten zorgvuldig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat geheime papieren op de correcte wijze worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen verhuren bij ons? Aangezien we bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We bieden een geschikte oplossing voor ieder type afval en voor elk onderneming. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan verrichten we dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Wat Gebeurt Er Met Restafval Zoals Papieren

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, werken wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het vlak van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit 6 niveaus.

Hoger op de ladder, des te ecologischer de verwerking. Zo proberen wij samen met jou de volume vuilnis in jouw gemengd afval container te verlagen, stap 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over verdelen bij de oorsprong. Want ongemengd gescheiden afvalsoorten worden zo veel als mogelijk opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is recyclen geen mogelijkheid? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, fase 4. Stap 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het milieu en draagt niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Categorieën en prijzen ondernemingsafval en restafval verwijdering

De capaciteit voor een gemengd afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar tussendoor. Je mag opteren voor een voordelige synthetisch container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om naar te schatten die grootte het perfect bij je aansluit? Pak dan snel aansluiting op met een van onze specialisten. Dankzij onze jarenlange ervaring met afvalmaterialen begrijpen wij precies wat je nodig hebt. En wil je een keer een meer leegmaken of gewoonlijk een maatje grotere? Dan is deze uiteraard ook geen probleem!

De prijzen van de bakken wisselen per afvalcategorie, grondstof en capaciteit. Je huurt bij ons steeds tegen de meest voordelige prijzen. Algemeen afval is een van de prijzigere afvalcategorieën. Dit ontstaat, als we noemden, door zijn milieu-impact. Gelukkig zie je bij ons juist voor wat je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelproces staat duidelijk wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een andere container neerlegt. Wij achten het cruciaal dat dit duidelijk is. Hierdoor raak je later niet voor vervelende onthullingen te staan.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo minder mogelijk?

Wat Gebeurt Er Met Restafval Zoals Papieren

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier goed herbruikbare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Enkel een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, want we vermelden al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Zoals je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet rechtstreeks herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn vele typen papierafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Zwaar besmet document kan je beter niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes apart verzamelen. Je hebt de optie uit een heel gevarieerd assortiment van afvalcontainers van 240 en 2400 liter.

De correcte container voor Papier en Karton

De meest geschikte afvalcontainer voor je document en papier ontdek je op ons. We hebben een landelijke bereik en je hebt een ruime selectie tussen plastic en ijzeren containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vernieling aan de loer staat. Kies, afhankelijk van je nood, de meest geschikte grootte. Daarna bepaal je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Document kan wel 7 keer hergebruikt worden. Tevens in je portemonnee bespaart het beduidend als je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je kunt er op ons op rekenen dat je papier- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt verwijderd en gebruikt voor basis tot nieuwe artikelen. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog vragen? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande van organisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk aan piepers, brood, deegwaren, dranken, eierschelpen, patat, taart, groentes en fruit en zuivelproducten. Met name op horecagelegenheden ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, maar tevens in kantoor mag je je organisch afval scheiden. Je spaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk van extra herbruikbaar afval als je denkt! Ongemerkt bestaande een groot deel uit ondernemingsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden uit je andere afvalstromen in verzamelen, zitten je containers minder vlug gevuld. Daarnaast is het apart houden uit je vuilnis ook beter voor het de omgeving. PMD kan namelijk gerecycled worden. Hierdoor hoeven er geen enkele vers materialen ontgonnen te worden voor nieuwe producten te produceren, jouw PMD wordt namelijk één basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Wat Gebeurt Er Met Restafval Zoals Papieren

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende afvalcontainer voor je PMD. Wij bieden diverse kunststof rolcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze levering en landelijke dekking, heb je binnen 24 uur je afvalcontainer bij de verlangde locatie geplaatst. Je bepaalt zelfstandig het gewenste capaciteit en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd moet te worden. Zo weet je dus zeker waar je je afval steeds kwijt kunt en waar je bijdraagt voor een beter milieu via je vuilnis te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Via je PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, want we belasten het milieu veel minder indien we afvalstoffen recycleren. Uit jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. De overgebleven plastic wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stevig) kunststof zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (bakken, druiprek en dergelijke)
 • Shopper tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, verf etc)
 • Verpakkingen inclusief vla- of yoghurtresten
 • Drinkpakken waar ander materiaal is geplaatst Los doosjes of ander papier
 • Pakket inclusief van gevaarlijke materialen
 • Glasafval

Hoe veel vuilnis jezelf sorteert, des te beter dat is voor het milieu en ook je portemonnee. Glaswerk blijkt 1 van de {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk te scheiden is. Glasscherven bestaan van flesjes, potjes en glasscherven. Zonder om splitsen neemt het door het ruimte en gewicht veel plaats in het afval van het bedrijf op. Jij kunt daarom heel uit besparen op jouw afvalkosten. Het is ook tevens compleet te recyclen. Ook verbruikt het veel minder energie dan glaswerk te maken uit verse materialen.

Komt daar op jouw bedrijf heel veel glas vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horecabedrijven, dan is is een container voor glas essentieel. Heb je wisselende periodes qua drukte? wij functioneert samen met flexibele overeenkomsten waardoor je de aantal containers makkelijk aanpast.

De geschikte bak voor glas restafval

Koop het meest geschikte containers voor het jouw glasafval bij onze dienst. Je heeft de keuze uit een bak van tweehonderdveertig liters en ook van negenhonderd liters. Er is is reeds een glascontainer startend bij €13 per maand en ook deze wordt gratis geplaatst. Op basis van de hoeveelheid afval kies je hoe frequent wij het bak komen legen. wij leveren het voordeligste dienstverlening.

Zo worden glas bewerkt

Het kost kost heel veel kracht om het glas te produceren van nieuwe materialen. Glasverval is daarentegen één prima basis. Daar zitten meestal circa 50% oud glazen binnen nieuwe glas. Bij de bewerken maken we verschil onder wit, bruin, groen en gemengd glas. Ook worden kurk en ook dekseltjes verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kan er op een veel lagere warmte glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heeft je vraagstukken? Bekijk de frequent gestelde vragenlijst of neem verbinding .

Wat mag wel er bij het het glasafval?

Wel:

Leeg glasverval die gediend had als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porseleinen. Hieronder vallend jenever kruikjes, bordjes, koppen, keramiek etc. Warmtebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen onder vlakglas

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemie, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Je archief dienen beschermd en ook in veilige wijze vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou jij daarom best goed regelen. De afgesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen bij een beschermd proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Discreet en ook veilig. Documenten worden vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heeft jij 100% zekerheid dat je jouw dossiers veilig vernietigt is. Na vernieling worden de restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je jij je archief niet in de het papierbak wil werpen. Enkele papieren bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen dus best vernielt . Waarschijnlijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge hoeveelheden archief is echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij frequent veel vuil in het gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan voor het archiefvernietiging van onze dienst U. U krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft een spleet waar het papier exact doorheen past. Als de papieren al in de bak zijn, krijgen ze nog in . Onze chauffeur arriveert eens zoveel tijd bij om de container ledigen en het documenten ter plekke vernietigen binnen onze truck. Ook dit werkt middels een afgesloten systeem waarin de container via de truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het content zal vervolgens direct vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor archiefvernietiging deponeer jij je vertrouwelijke papieren veilig in de gesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klepje in het deksel kun je de papieren in het bak werpen. Je heeft de keuze uit diverse capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw behoefte kiest je de gewenste ledigingsfrequentie. Omdat je dossier geen op het vervoer gaat, loop je geen risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Je kunt voor jouw dossiervernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert archiefvernietiging

De verzameling van jouw archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is heel goed te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Met ons weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier worden ingezameld en vernietigd.