Wat Mag Er Allemaal In Restafval 🔴 13 SNELLE TIPS

Vlug en betaalbaar van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Tracht deze afvalstroompje dus klein eventueel te behouden en je gaat zien dat het economisch voordelig is. Door afval zo veel eventueel te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er zo minimaal mogelijk restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Wat Mag Er Allemaal In Restafval

Kies uit van het grootste meest uitgebreide assortiment containers en bestel de beste ideale rolcontainer geschikt voor je restvuil. In de restafvalcontainer werp je reeds het onrecyclebare afval welke je geen extra kan scheiden. Papier/karton, voedselafval, en ruiten horen niet thuis binnen de restafvalcontainer. Tevens omtrent PMD verdelen hebben we het correcte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de naam voor elke afvalstromen welke in bedrijven vrijkomen. Die afvalstromen zouden dikwijls gescheiden opgehaald geraken. Het is goed betreffende de leefomgeving en de geldbeugel.

Wat kan er in bedrijfsafval?

Hoezo uitstekend je je afval ook verdeelt, er zal er steeds overblijvend afval blijven voorkomen. Poog het afvalstroom heel beperkt toevallig te behouden en je zult zien dat het financieel gunstig is. Met vuil zo veel toevallig te sorteren, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, blijft er zo zo weinig eventueel overblijvend afval over. In de de afvalcontainer gooi je al de niet-recyclebare afval die je niet verder meer kan scheiden. Documenten/karton, voedselafval, PMD en vensterglas horen geen in de de rest afvalcontainer.

Is het scheiden scheiden van zakelijk afval noodzakelijk?

Je wordt verplicht afvalstromingen zoveel eventueel te sorteren. Binnen het Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het doel beschreven artikelen nogmaals te aanwenden indien dat het lukt.

Wat kost een container voor container voor bedrijfsafval?

De tarieven voor kosten van afvalcontainers zijn afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom het afvalstroom, de grootte omvang van de rolcontainer en hoe vaak de de rolcontainer geleegd moet worden worden. U vindt je ieder kosten op de de tarievenpagina.

Welk type afval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je documenten, ruiten, swill en PMD scheiden. Ook dragen wij voor degelijke dossiervernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere onderneming komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons neem je gemakkelijk en vlug een van de verschillende varianten afvalcontainers. Wij leveren hem kosteloos binnen een etmaal in geheel Nederland. Je betaald alleen voor de verwijdering. Onze scherpe kosten zie je direct in het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te verzamelen, reduceer je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvaluitgaven. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Bekijk dan even door. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je altijd juiste inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container gebruiken, maar ook opteren voor een metalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is hufterproof en brandveilig, nuttig als de vat op een openbare locatie staat. Je gaat uit diverse groottes. De selectie is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe dikwijls jouw vat(ten) geleegd moeten worden. Een gemengd afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval behandeld

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de twaalf omvangrijke moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de opwekking van duurzame kracht. Restafval lijkt dan misschien zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalsector voorbrengt maar zowaar 20% van de groene stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaaldeeltjes er geëxtraheerd die hun route verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een nuttige doel. Deze zwarte korrelige resten worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van straten. Helaas komen er ook allerlei schadelijke materialen los tijdens de verbranding die in bepaalde of kleinere mate desondanks in het leefomgeving terecht komen. Om die reden moeten we blijven zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Wat Mag Er Allemaal In Restafval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de kans om voor de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons handige overzicht vind je snel de container die je vereist hebt. Bovendien huur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We dragen zorg voor gratis installatie van de gewenste goedkope container en komen deze volgens een overeengekomen schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plaats, in óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te voeren. Handig voor jouw werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De bakken sluiten adequaat af zodat er niet ongedierte bij het afval kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de bak.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak deze wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een te ruime container.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig is
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de bak als deze slechts halfvol is. Met ons besluit je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste bak is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers bieden maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste manier verwerkt

Met ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen geheime documenten veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren via ons?

Redenen een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening? Omdat we bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een passende oplossing voor elk soort vuilnis en voor elk onderneming. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijv. vereist is om een extra container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Wat Mag Er Allemaal In Restafval

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is gevormd uit 6 stappen.

Hoger op de hiërarchie, des te milieuvriendelijker de behandeling. Zo proberen wij samen met jou de volume afval in jouw gemengd afval container te verminderen, stap 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over scheiden bij de oorsprong. Want zuiver afzonderlijke afvalmaterialen worden zoveel mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is nadelig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Categorieën en tarieven bedrijfsafval en algemeen afval beheer

De capaciteit voor een algemeen afval container varieerd van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar tussenin. Je mag selecteren voor een voordelige synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om in te schatten welke maat het beste bij je past? Neem dan gauw aansluiting op met een van onze experts. Met onze jarenlange ervaring met afvalmaterialen weten wij exact wat je nodig hebt. En wil je één keer een extra leegmaken of regulier een maatje grotere? Dan is dit natuurlijk ook geen kwestie!

De kosten van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, materiaal en literinhoud. Je huurt bij ons telkens tegen de laagste tarieven. Restafval is een van de prijzigere afvalstromen. Dit ontstaat, als we bedoelden, door haar effect op het milieu. Gelukkig ervaar je bij ons exact voor wat je aan toe. In ons eenvoudige bestelmethode is aangegeven helder wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een andere andere bak betaalt. Wij beschouwen het belangrijk dat deze informatie duidelijk is. Hierdoor raak je later niet voor vervelende onthullingen te staan.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Wat Mag Er Allemaal In Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier goed recyclebare materialen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je portemonnee, omdat we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en geheim archief. Gelijk je ziet zijn er dus flink wat opties om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Toegestaan:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van document en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, kranten en magazines. Ernstig vervuild document kan je beter niet in de papierbak gooien. Laat een rolcontainer zetten, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk apart verzamelen. Je hebt de keuze tussen een erg divers assortiment van afvalcontainers van 240 tot 2400 liter.

De correcte container voor Papier en Karton

De meest geschikte afvalcontainer voor je document en papier ontdek je op ons. We hebben een landelijke dekking en je hebt een brede keuze tussen kunststof en metalen afvalcontainers. Een ijzeren container is geschikt als de afvalcontainers buitenshuis staan, of wanneer vandalisme op de horizon staat. Kies, naargelang uit je nood, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna bepaal je hoe vaak je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier behandeld

Papier kan wel 7 keer hergebruikt worden. Ook in jouw beurs scheelt het beduidend als je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat jouw papier- en karton op de aller efficiënte, ecologische en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt voor basis tot nieuwe artikelen. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact.

Swill

Swill bestaat van biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en etensresten. Denk aan aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, taart, groenten en fruit en melkproducten. Met name op horecazaken komen deze soorten afvalstromen beschikbaar, echter ook op kantoren mag je jouw organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit meer herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat een groot deel uit bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen allemaal tot hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalstromen te te zamelen, zitten je afvalcontainers minder vlug vol. Bovendien ligt het apart houden van je afval tevens beter voor het de milieu. PMD mag immers gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen gewonnen te worden voor verse artikelen te produceren, je PMD is namelijk één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Wat Mag Er Allemaal In Restafval

{service1)

Bij ontdek je steeds een passende rolcontainer voor je PMD. Wij bieden verschillende plastic rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege de vlugge, kosteloze levering en nationale dekking, heb je binnen 24 uur je container bij het verlangde plek staan. Je bepaalt zelfstandig het gewenste capaciteit en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd moet te zijn. Op deze manier ken je dus vast dat je je afval steeds weg kunt en dat je bijdraagt voor een verbeterde omgeving door jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw voordelige container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD apart in te zamelen in een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dat is essentieel, want wij belasten het milieu veel indien we afval recycleren. Uit jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om daarna hergebruikt te worden. Het overgebleven plastic wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Schuimplastic Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en kauwgom) (Hard) kunststof waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (bakken, druiprek enzovoort)
 • Boodschappentas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemisch teken (deodorant, verf etc)
 • Verpakkingen inclusief vla- ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar verschillend materiaal is geplaatst Los karton of ander papier
 • Verpakking met van chemische materialen
 • Glasafval

Des te meer afval jezelf sorteert, des te goed dat zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en je geldbeurs. Glaswerk is één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig te splitsen zijn. Glasscherven bestaan van flesjes, potjes en ook scherven. Zonder het te splitsen neemt het vanwege de ruimte en ook massa heel veel ruimte in de afval van het bedrijf in. Jij kunt dus heel besparen in je kosten voor afval. Het glas is ook bovendien compleet om te recyclen. Daarnaast verbruikt het heel veel kleiner energie in vergelijking met glazen te maken van verse grondstoffen.

Ontstaat daar bij je bedrijf heel veel glasafval vrij, bijvoorbeeld bij de horeca, dan is één glascontainer essentieel. Heb jij variërende periodes met betrekking tot drukte? wij functioneert met aanpasbare overeenkomsten omdat je het aantal bakken makkelijk aanpast.

De juiste bak voor het glasafval

Bestel de beste bakken voor het jouw glasafval op ons. Je hebt de selectie uit één bak van 240 liter en ook met 900 liters. Er reeds een container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze worden gratis neergezet. Afhankelijk van hoeveelheid afval kies jij hoe vaak ons de bak zullen komen legen. wij leveren het voordeligste dienstverlening.

Op deze manier wordt het glas bewerkt

Het kost veel kracht om glas om te produceren van verse grondstoffen. Glasafval is daarentegen één goede grondslag. Daar zitten meestal circa 50% oud glas binnen nieuw glazen. Bij het verwerken doen wij verschil onder wit, bruine, groen en ook gemengd glazen. Ook zijn kurk en dekseltjes verwijderd. Door glas om te recyclen, kan er op een heel veel lagere temperatuur glas gemaakt worden. Een minder milieubelastend en duurzaam proces dus. Heb je vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem verbinding op.

Wat is mag er zijn bij de glasafval?

Wel:

Leeg glasafval dat gefungeerd had als verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallen kruikjes, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. Warmtebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken etc. vallen onder vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemie, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw archief moet veilig en ook op veilige wijze vernietigt worden. Archiefvernietiging zou jij daarom best uitstekend organiseren. Het afgesloten rolcontainer van ons ons ondersteunen bij een veilig proces voor inzameling en ook vernieling van jouw archief. Discreet en beschermd. Documenten worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heeft jij 100% zekerheid dat je dossiers veilig vernietigt zijn. Na de vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat je je je archief niet in de papiercontainer wilt gooien. Sommige documenten bevatten vertrouwelijke gegevens en kunnen daarom best vernietigd . Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen dossiers is echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heeft je frequent een grote hoeveelheid afval in de het gedaante van geheim document? Kies dan voor het dossiervernietiging van ons . Je krijgt dan dan een gesloten rolcontainer.

Deze container heeft één gleuf waar het document exact doorheen . Als het papieren al binnen de bak zitten, krijgen niemand ze meer bij handen. Onze bestuurder komt eenmaal in de zoveel tijdstip langs voor het container te legen en het documenten plekke te vernietigen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert door middel van een gesloten mechanisme waarbij het container door het truck zelf is opgeheven en geopend. Het content zal daarna direct vernietigd.

De juiste container voor het archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer je je geheime documenten veilig in het afgesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klep in het deksel kun je de papieren in de container werpen. Je hebt de keuze van diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw behoefte kiest je de gewenste frequentie van lediging. Doordat je dossier geen op het transport is, loop je geen risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is zeer te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier worden ingezameld en verwoest.