Wat Verstaan We Onder Restafval ☑️ 6 VERRASSENDE ZAKEN

Snel en voordelig van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je afval ook scheidt, er zal altijd restafval aanwezig bestaan. Poog het stroom van afval zo beperkt eventueel te bewaren en je zult opmerken dat het geldelijk gunstig is. Met afvalstoffen zo mogelijk eventueel te scheiden, bijvoorbeeld karton/karton, PMD, glas, en swill, blijft er zo zo weinig mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Wat Verstaan We Onder Restafval

Selecteer uit de grootste gamma rolcontainers en bestel de de beste ideale rolcontainer geschikt voor je restafval. In het afvalcontainer werp je al het niet te recyclen vuil die je niet meer kan sorteren. Karton/karton, swill, en glas horen geen in de restafvalcontainer. Eveneens omtrent PMD verdelen hebben wij de juiste correcte rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming aangaande ieder afvalstromingen die in ondernemingen voortkomen. Deze afvalstromen mogen vaak gescheiden verzameld geraken. Dit is beter voor het natuur en de portemonnee portemonnee.

Wat kan er in de zakelijk afval?

Hoezo uitstekend je je vuil eveneens verdeelt, er gaat telkens overblijvend afval voortdurend bestaan. Poog dit afvalstroompje heel minimaal eventueel te behouden en je gaat opmerken dat dit financieel gunstig is. Met afvalstoffen heel mogelijk toevallig te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en swill, rest er heel min toevallig restafval over. Binnen het afvalcontainer gooi je al het het niet niet te recyclen vuil die je geen extra kan sorteren. Documenten/karton, voedselafval, PMD en ruiten thuishoren niet thuis in de de restafvalcontainer.

Is scheiden verdelen van ondernemingsafval verplicht?

Je bent verplicht afvalstromingen zoveel eventueel te sorteren. In het Algemeen Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel het bedoeling beschreven goederen nogmaals te aanwenden indien dat kan.

Wat kost een een rolcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven tarieven van containers zijn afhankelijk van de de afvalstroom afvalstroompje, de grootte omvang van afvalcontainer alsook hoevaak de container geledigd afvalcontainer ontleegd moet worden worden. Je ontdekt elke tarieven op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk soort restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je karton, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook dragen wij voor veilige bestandvernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afvalverzameling met afvalresten containers

In iedere onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons koop je gemakkelijk en vlug een van de verschillende varianten vuilcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten in 24 uur in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze lage kosten zie je meteen tijdens het orderproces. Nuttig, want dan kun je meteen zien of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te zamelen, verminder je de hoeveelheid restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Lees dan even verder. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos geschikte verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container huren, maar ook kiezen voor een ijzeren vuilcontainer. Een metalen vuilcontainer is solide en brandbestendig, praktisch als de vat op een algemene plek staat. Je selecteert uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) geleegd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrand voor de generatie van duurzame kracht. Restafval klinkt dan wellicht waardeloos, dat is het echter niet! De afvalsector levert maar liefst twintig procent van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranden blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de resterende metaalresten er geëxtraheerd die hun route vervolgen naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een nuttige toepassing. Deze zwarte korrelachtige slakken worden ingezet voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook verschillende giftige substanties vrij in de verbranding die in minstens of geringere mate toch in het leefomgeving belanden. Dus moeten we volhouden met zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Wat Verstaan We Onder Restafval:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om voor de laagste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij onze handige overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de ideale partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de verlangde voordelige container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container eenvoudig naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te voeren. Handig voor jouw personeel, goed voor het milieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer huren

De kosten van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaalt enkel voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een té grote bak.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het legen van de bak als deze slechts halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste container is geschikt voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste wijze afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte wijze verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke documenten op de correcte manier worden vernietigd.

Waarom een container op wielen huren bij onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij leveren een geschikte oplossing voor elk type afval en voor elk onderneming. Bovendien functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan doen wij dat. Ook extra ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Levering in 24 u
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Garantie op correcte afvalverwerking
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Wat Verstaan We Onder Restafval

Als het om afvalverwerking in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zestal stappen.

Naarmate je hoger op de orde, hoe milieuvriendelijker de verwerking. Zo trachten wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid rommel in jouw gemengd afval container te verlagen, etappe 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over sorteren bij de oorsprong. Want ongemengd gescheiden afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Etappe 5 en 6 trachten wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is nadelig voor het leefmilieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Typen en tarieven bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De capaciteit voor een gemengd afval container schommelt van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en alles daar ertussen. Je kunt opteren voor een gunstige kunststof container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het moeilijk om in te schatten die maat het perfect bij je aansluit? Haal dan even aansluiting op met een van onze deskundigen. Door onze langdurige kennis met afvalmaterialen kennen wij exact wat je nodig hebt. En wens je een keer een aanvullend legen of regulier een grootte grotere? Dan is dat vanzelfsprekend ook geen issue!

De tarieven van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, grondstof en literinhoud. Je least bij ons telkens tegen de scherpste kosten. Algemeen afval is een van de duurdere afvalsoorten. Dit komt, gelijk we bedoelden, door haar effect op het milieu. Gelukkig genoeg zie je bij ons juist waarvoor je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelproces is aangegeven duidelijk wat je voor een gemengd afval container of een alternatieve bak betaalt. Wij beschouwen het cruciaal dat dit aspect helder is. Zo kom je naderhand geen voor onaangename ontdekkingen te zitten.

Hoe hou je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Wat Verstaan We Onder Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is namelijk veel minder effectief dan vooraf verdelen bij de bron. Enkel een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je portemonnee, omdat we schreven al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, swill en geheim dossier. Zoals je ziet zijn er dus flink wat opties om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten kartonafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar besmet papier kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Plaats een rolcontainer zetten, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd netjes apart inzamelen. Je hebt de keuze tussen een heel uitgebreid assortiment met afvalcontainers van 240 en 2400 L.

De juiste container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je document en papier vind je op ons. We beschikken over een landelijke bereik en je hebt een ruime keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast wanneer de afvalcontainers buitenshuis staan, of vernieling op de horizon staat. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier vaak je container(s) geleegd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton behandeld

Document kan wel zeven maal hergebruikt worden. Ook in jouw portemonnee bespaart het beduidend als je deze afvalsoort apart verzamelt. Je mag er op ons op vertrouwen dat jouw papier- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof voor nieuw artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschalen, frites, gebak, groentes en fruit en zuivelproducten. Vooral op horecagelegenheden komen deze afvalstromen beschikbaar, echter tevens in kantoren kunt je jouw organisch vuilnis scheiden. Je spaart beduidend op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit meer herbruikbaar afval dan je denkt! Ongemerkt bestaande een omvangrijk gedeelte van bedrijfsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalstoffen behoren allemaal tot dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je andere afvalsoorten te te verzamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel vol. Daarnaast is het apart houden van uw vuilnis tevens beter voor het het milieu. PMD kan immers gerecycled zijn. Hierdoor hoeven er geen vers grondstoffen gewonnen te worden om verse producten te produceren, jouw PMD wordt immers een basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Wat Verstaan We Onder Restafval

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende rolcontainer voor je PMD. Wij bieden diverse kunststof afvalcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege de vlugge, kosteloze bezorging en nationale bereik, heb je binnen 24 uren jouw afvalcontainer op het verlangde locatie staan. Je beslist zelf het gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd dient te zijn. Op deze manier ken je daarom vast dat je jouw vuilnis steeds kwijt kan en dat je bijdraagt aan een beter milieu door je vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD container, kan het optimaal hergebruikt worden. Dat is belangrijk, want we belasten het milieu minder als we afval hergebruiken. Uit je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om daarna hergebruikt te worden. Het overgebleven kunststof wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminium laagje aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en gomballen) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, aftaprek en dergelijke)
 • Shopper draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen met chemische teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Verpakkingen inclusief vla- ofwel yoghurtresten
 • Drinkpakken waar ander stof is geplaatst Los karton ofwel verschillend document
 • Pakket inclusief van gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Hoe veel vuilnis je scheidt, des te goed dat zal zijn voor de milieu en ook jouw portemonnee. Glaswerk blijkt één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig om splitsen is. Glasscherven bestaat van flessen, potjes en ook glasscherven. Zonder te scheiden neemt het vanwege het volume en massa heel veel ruimte in het afval van het bedrijf op. Je kunt dus flink besparen op je afvalkosten. Het glas is bovendien compleet om te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het veel minder energie in vergelijking met glaswerk om te maken van verse grondstoffen.

Ontstaat er bij jouw bedrijf heel veel glas los, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is een container voor glas essentieel. Heb jij variërende periodes met betrekking tot bezigheden? wij werkt met aanpasbare contracten waardoor je de aantal containers makkelijk verandert.

De geschikte container voor glas restafval

Bestel het meest geschikte bakken voor je glasafval op onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie uit één bak met tweehonderdveertig liter en ook met negenhonderd liter. Er is is al één glascontainer vanaf €13 per maand en dit wordt gratis geplaatst. Op basis van de hoeveelheid afval kiest je op welke manier frequent wij de bak komen ledigen. wij leveren het meest voordelige service.

Op deze manier worden het glas bewerkt

Het kost kost veel energie voor het het glas om te produceren van nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter een prima grondslag. Daar zit gewoonlijk circa 50% oud glas in nieuwe glazen. Bij de bewerken doen wij onderscheid onder blank, bruin, groene en bont glazen. Ook zijn kurken en deksels verwijderd. Door glas te hergebruiken, kunnen er bij een veel lagere temperatuur glazen geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces . Heb je vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem neem contact .

Wat is mag wel er bij het de glasverval?

Toegestaan:

Lege glasverval dat gefungeerd heeft als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, steen, porseleinen. Daaronder vallend kruikjes, borden, kopjes, keramiek etc. Warmtebestendig glas, labo glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplank etc. vallend binnen vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw archief dienen veilig en in veilige manier vernietigt te worden. Dossiervernietiging zou je daarom best goed organiseren. De gesloten rolcontainer van onze dienst helpen bij een veilig proces voor verzameling en ook vernietiging van jouw archief. Discreet en ook veilig. Papieren worden discreet getransporteerd. Op deze manier heeft je 100% zekerheid dat je jouw dossiers beschermd vernietigd zijn. Na de vernietiging worden het restanten hergebruikt.

Het te begrijpen dat je jij jouw dossiers niet in de het papiercontainer wil werpen. Enkele papieren bezitten geheime gegevens en kunnen kunnen dus best vernielt worden. Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge hoeveelheden archief is echter echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heeft je regelmatig veel vuil in de de vorm van geheim document? Kies dan voor dossiervernietiging van ons . U krijgt een afgesloten rolcontainer.

Deze bak heeft één gleuf waar het papier exact doorheen past. Wanneer de documenten al binnen het container zitten, krijgt zij meer bij . Onze bestuurder komt eenmaal in tijd bij voor het container ledigen en het papier ter plekke vernietigen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt door middel van een gesloten mechanisme waarin het bak via het truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het inhoud wordt daarna direct vernielt.

De geschikte bak voor het dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in het afgesloten rolcontainers van ons. Via het klepje in het deksel kun je het papieren in de bak gooien. Jij heeft de selectie van verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je noden kiest jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier niet op vervoer gaat, loop je geen gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke documenten gebeurt. Je kunt voor je dossiervernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat je dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde manier wordt ingezameld en verwoest.