Www.Aanvragen Papier Container Ten Post.Nl ➡️ 14 VERRASSENDE GEHEIMEN

Gauw en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe goed je je afval ook sorteert, er zal steeds restvuil aanwezig bestaan. Probeer dit stroom van afval dus beperkt mogelijk te bewaren en je gaat opmerken dat het economisch gunstig is. Met vuil zo mogelijk toevallig te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, rest er dus min mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Www.Aanvragen Papier Container Ten Post.Nl

Kies uit van het grootste ruimste assortiment afvalcontainers en koop de beste ideale rolcontainer voor je restafval. In de rest restafvalcontainer gooi je reeds het onrecyclebare afvalstoffen die je niet meer kan scheiden. Documenten/karton, keukenafval, en vensterglas passen niet in de de rest container. Eveneens betreffende PMD verdelen hebben we de geschikte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de naam aangaande ieder afvalstromen welke binnen bedrijven vrijkomen. Die stromingen mogen vaak apart ingezameld zijn. Dat is beter voor het milieu natuur en de portemonnee geldtas.

Wat is toegestaan er in zakelijk afval?

Op welke manier uitstekend je je afval ook sorteert, er gaat steeds restafval voortdurend zijn. Tracht dit stroom van afval dus beperkt toevallig te houden en je zult merken dat het economisch voordelig is. Met afval zo veel toevallig te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er zo minimaal mogelijk restvuil over. In de het afvalcontainer gooi je je al het onrecyclebare vuil welke je niet verder verder kan verdelen. Karton/karton, keukenafval, PMD en vensterglas thuishoren niet binnen de rest restafvalcontainer.

Is het verdelen van bedrijfsafval verplicht?

Je blijft noodzakelijk afvalstromen zoveel mogelijk te sorteren. In de het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het doel omschreven producten nogmaals te gebruiken waar dat het mag.

Wat kost een container een container voor afvalcontainer voor?

De tarieven kosten voor afvalcontainers afhankelijk hangt af van de het afvalstroom, de grootte grootte van de afvalcontainer en hoe vaak de de container geledigd container ontleegd moet worden geraken. Jij ontdekt ieder tarieven op de tarievenpagina.

Welk type afval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je papier, ruiten, swill en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen voor wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In ieder organisatie komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te gebruiken. Bij ons bestel je snel en vlug een van de talloze typen rolcontainers. Wij brengen hem kosteloos gedurende een dag in geheel Nederland. Je betaald alleen voor de verwijdering. Onze scherpe kosten zie je gelijk gedurende het aankoopproces. Handig, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt economiseren met een restafval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvaltypes apart in te verzamelen, reduceer je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even door. Of neem direct jouw restafval container.

De geschikte container voor afvalresten

Bij ons vind je altijd geschikte inzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook kiezen voor een stalen afvalcontainer. Een metalen afvalcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, praktisch als de vat op een openbare plaats staat. Je kiest uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook laat je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geleegd moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval behandeld

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een verwerker; één van de dozijn omvangrijke hedendaagse afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de opwekking van duurzame kracht. Algemeen afval schijnt dan misschien zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalindustrie levert maar minstens 20% van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de overgebleven metalen er geëxtraheerd die hun route vervolgen naar de metaalverwerking. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een nuttige bestemming. Deze donkere korrelige assen worden gebruikt voor het ophogen of aanleggen van straten. Spijtig genoeg komen er ook diverse giftige stoffen vrij gedurende de verbranding die in minstens of geringere mate desondanks in het natuur belanden. Om die reden moeten we doorgaan met proberen naar zo minimaal verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Www.Aanvragen Papier Container Ten Post.Nl:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container start bij ons bedrijf, het locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. We bieden de kans om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor gratis plaatsing van de verlangde goedkope container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te verwijderen. Handig voor je personeel, voordeel voor het milieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De containers sluiten goed af zodat er geen ongedierte bij het vuilnis kunnen. Tevens kan afvalgeur niet ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit zal worden geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een té ruime container.

Je betaald enkel voor een leging die echt nodig hebt is
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak als dit maar halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Bij ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste wijze verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de correcte manier worden afgebroken.

Waarom een container op wielen verhuren via onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren bij ons? Omdat wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We bieden een geschikte oplossing voor elk soort afval en voor elk bedrijf. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten we dat. Tevens extra ophalingstijden zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 uur
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Www.Aanvragen Papier Container Ten Post.Nl

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het gebied van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit 6 treden.

Hoe hoger op de orde, des te duurzamer de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid afval in jouw restafvalcontainer te verminderen, fase 1. Dit bereiken wij door te adviseren over verdelen bij de afkomst. Want zuiver aparte afvalstromen worden zo veel als mogelijk opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Stap 5 en 6 trachten wij zoveel mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en draagt bij niet bij aan een circulaire maatschappij.

Typen en kosten ondernemingsafval en gemengd afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot wel 2500 liter en elk daar tussenin. Je kunt selecteren voor een voordelige synthetisch container of een stalen ‘hufterproof’ container. Vind je het lastig om in te schatten welke grootte het beste bij je past? Neem dan snel verbinding op met een van onze specialisten. Door onze vele jaren deskundigheid met afvalstromen begrijpen wij exact wat je benodigd hebt. En verlang je een keer een extra leegmaken of gewoonlijk een maatje ruimer? Dan is deze natuurlijk ook geen issue!

De kosten van de containers verschillen per afvalstroom, grondstof en capaciteit. Je least bij ons telkens tegen de laagste kosten. Gemengd afval is één van de prijzigere afvalsoorten. Dit ontstaat, gelijk we noemden, door zijn effect op het milieu. Gelukkigerwijs zie je bij ons exact waarvoor je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelsysteem is aangegeven overtuigend wat je voor een specifieke gemengd afval container of een alternatieve bak neerlegt. Wij achten het essentieel dat deze informatie helder is. Op deze manier kom je later niet voor onaangename ontdekkingen te zitten.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Www.Aanvragen Papier Container Ten Post.Nl

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier prima recyclebare materialen tussen zitten. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een gering percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, omdat we vermelden al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Gelijk je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet ontvlambaar afval zoals puin, zand en glas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van document en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene soorten papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar vervuild document kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Laat een afvalcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk apart inzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod van containers tussen 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je papier en papier ontdek je op ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een brede keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt wanneer de afvalcontainers buitenshuis staan, of vernieling aan de loer staat. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier verwerkt

Papier kan zelfs zeven maal gerecycled worden. Ook in jouw beurs scheelt het beduidend als je deze afvalsoort apart inzamelt. Je kunt er bij ons op rekenen dat je document- en papier in de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en gebruikt voor basis voor nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact.

Swill

Swill bestaat van biologisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk aan aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschelpen, frites, taart, groenten en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalsoorten vrij, maar ook in kantoor kunt je je organisch afval scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande vermoedelijk uit meer recyclebaar afval als je denkt! Onopgemerkt bestaande een groot deel uit bedrijfsafval dikwijls van plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren allemaal tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD gescheiden van je overige afvalstromen in verzamelen, geraken je containers minder vlug gevuld. Bovendien ligt het scheiden van uw vuilnis tevens beter voor de milieu. PMD mag immers gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen enkele vers grondstoffen ontgonnen te worden voor nieuwe producten te produceren, jouw PMD wordt namelijk een basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Www.Aanvragen Papier Container Ten Post.Nl

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende afvalcontainer voor jouw PMD. We leveren diverse plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis levering en nationale bereik, heeft je binnen 24 uur jouw container op de verlangde plek geplaatst. Je bepaalt zelfstandig het verlangde inhoudsmaat en op welke manier frequent het container geledigd moet te zijn. Zo weet je dus vast waar je jouw vuilnis altijd weg kunt en waar je meewerkt voor een beter milieu via je afval te splitsen. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dat is essentieel, omdat we belasten het milieu veel minder indien wij afvalstoffen hergebruiken. Uit jouw gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om daarna gerecycled te zijn. De resterende kunststof wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laagje binnenin (zoals chipszakken, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en ook kauwgom) (Stevig) kunststof zoals speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (bakken, aftaprek en dergelijke)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemische teken (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Pakketten inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin ander materiaal zit gestopt Los doosjes of ander document
 • Verpakking inclusief van gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Des te meer afval je scheidt, hoe goed dat het is voor het milieu en ook jouw geldbeurs. Glas blijkt één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk om scheiden is. Glasverval bestaat van flesjes, potjes en scherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval vanwege het ruimte en gewicht heel veel plaats bij het afval van het bedrijf in. Je kunt daarom heel uit besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is ook bovendien compleet om te recyclen. Daarnaast kost het recyclen heel veel minder energie dan glaswerk te produceren uit verse grondstoffen.

Komt er bij jouw bedrijf heel veel glasafval los, bijvoorbeeld in de sector van de horeca, dan is een container voor glas onmisbaar. Bezit jij variërende periodes met betrekking tot drukte? ons werkt samen met aanpasbare overeenkomsten omdat je de aantal containers eenvoudig aanpast.

Het geschikte bak voor glasafval

Bestel het meest geschikte containers voor het je glasafval bij onze dienst. Jij heeft de keuze uit selectie van een container met tweehonderdveertig liters en van negenhonderd liters. Er is is al één glascontainer vanaf €13 per maandelijkse periode en ook dit worden gratis neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid glasafval kies jij op welke manier frequent ons de bak komen ledigen. ons biedt de meest voordelige service.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost kost heel veel energie om glas om te maken van nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter één prima grondslag. Daar zitten gewoonlijk ongeveer 50% oudere glazen binnen nieuwe glas. Tijdens het bewerken doen we verschil tussen blank, bruine, groene en bont glas. Ook worden kurken en ook deksels verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kunnen er zijn op een heel veel kleinere warmte glas gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heeft jij vraagstukken? Bekijk dan het veelgestelde vragen of neem verbinding .

Wat mag er zijn bij het de glasverval?

Wel:

Lege glasafval dat gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porseleinen. Hieronder vallen kruikjes, borden, kopjes, keramiek etc. n Hittebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplank enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Jouw archief dienen veilig en ook in een veilige wijze vernietigt te worden. Archiefvernietiging zou jij dus beter uitstekend regelen. De gesloten rolcontainer van ons ondersteunen bij een beschermd proces van verzameling en ook vernietiging van archief. Discreet en ook veilig. Papieren zullen discreet vervoerd. Zo heb jij 100% garantie dat jouw archief veilig vernietigt is. Na vernietiging zullen de restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat je jij jouw archief niet in de papierbak wilt gooien. Enkele documenten bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen daarom best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van grote hoeveelheden archief is echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heb jij regelmatig een grote hoeveelheid afval in de het vorm van vertrouwelijk document? Kies voor archiefvernietiging van ons . Je krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze bak heeft één spleet waarin het papier exact erin . Wanneer het papieren al in het bak zijn, krijgen zij nog bij handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal in de tijd langs om het container te legen en de papier plekke te vernielen in onze truck. Ook dit werkt middels een gesloten systeem waarbij de container via het vrachtwagen zelf is opgeheven en geopend. De inhoud zal vervolgens direct vernielt.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging stop je je geheime documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van onze dienst. Door de klepje in de deksel kan je het papieren in de bak werpen. Jij hebt de selectie van diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kiest jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat je dossier geen op het vervoer gaat, loopt je geen risico dat er iets met je vertrouwelijke documenten gebeurt. Jij kunt voor je archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De inzameling van jouw dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is zeer te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Met ons weet je zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze worden ingezameld en verwoest.